Bosanska piramida Sunca vol.4

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
bonsai

Post by bonsai »

PROMOCIJA BOSANSKIH PIRAMIDA NA ITB BERLIN
- 28.03.2007
Hrvatska turistička agencija Maestral iz Splita je, na najvećem skupu turističke branše u svijetu - ITB Berlin , u okviru velikog hrvatskog štanda, vodila štand Srednje Dalmacije koji su posjetili brojni predstavnici agencija, turoperatora, medija i drugih ličnosti iz velikog broja zamalja iz svijeta.

Kod većine razgovora koji su se odnosili za ovu i slijedeću sezonu, Maestral je svojim suguvornicima ukazao na veliku novost koju uključuje u svoju turističku ponudu a to je otkriće bosanskih piramida kod Sarajeva. Pri tome je već sa nekoliko partnera iz Njemačke, Danske i Holandije ugovoreno da u njihove programe za 2008, a možda i dijelom za jesen 2007., u njihove kataloge uđu programi kružnih putovanja kroz Hrvatsku i Bosnu i hercegovinu, a koji će u sebi uključivati minimalno jednodnevni posjet dolini bosanskih paramida.

Data im je obavijesti gdje na Maestralovim web stranicama i stranicama Fondacije mogu dobiti opširnije informacije, a kako su kod sebe imali i kalendar sa snimcima dosad otkrivenih djelova piramida, mnogi sumnjičavi, kada su konfrontirani sa tim snimcima, su shvatili da se radi o realnosti i velikom svijetskom otkriću, koji će puno toga promjeniti na ovim našim prostorima.

Kad Hrvati pocnu na nama pare mlatit' tek ce vam onda smjesno bit'.
Thyl

Post by Thyl »

bonsai wrote:Kad Hrvati pocnu na nama pare mlatit' tek ce vam onda smjesno bit'.
Pa Hrvati na nama i mlate pare od samog početka. Pogledaj malo bolje ko dolazi u Visoko da propovjeda da su piramide isto kao Gospa iz Međugorja.

Nama su prodali priču da je to arheološko otkriće od državnog značaja, samo da dadnemo pare, da bi oni sebi u Visokom pravili centar alternativne religije. Pogledaj malo bolje najnovije vijesti, i vidi ko ti mozak pere.
bonsai

Post by bonsai »

Pa kad vec tvrdis da smo dali pare onda je red da nesto i hajrujemo od toga.Ovako ,dok se mi ismijasmo do suza ,drugi kajmak skidaju.Citam nedavno za nekakvu godisnjicu u Medugorju doslo 200000 ljudi ,taman svako marku da ostavi,200000maraka za JEDAN DAN. Pa onda dajte i vjernici i nevjernici(mislim na piramidu) da ih podrzimo u tome(pa makar moralno) ili bar da ih ne kocimo jer ako valja Hrvatima neznam sto nama nebi valjalo pa to i jeste NASE!
bc_chupo

Post by bc_chupo »

niko nama nije prodo pricu piramide postoje i eno ih u visokom samo treba da se otkopaju....to moras da shvatis thyl
pitt

Post by pitt »

bc_chupo wrote:niko nama nije prodo pricu piramide postoje i eno ih u visokom samo treba da se otkopaju....to moras da shvatis thyl
a sta ako se otkopa samo kamara zemlje? :roll:
bonsai

Post by bonsai »

Garant bi oni izCNN-a,BBC-a i svi ostali dolazili da snimaju kamaru zemlje,ako smo mi mahniti oni (mozda i )nisu.Sta su ba oni mexikanci bolji od nas,da oni imaju a da mi nemamo! Nek ljudi kopaju(kad im se ne gadi) a sta ce biti vidicemo.
pitt

Post by pitt »

bonsai wrote:Garant bi oni izCNN-a,BBC-a i svi ostali dolazili da snimaju kamaru zemlje,ako smo mi mahniti oni (mozda i )nisu.Sta su ba oni mexikanci bolji od nas,da oni imaju a da mi nemamo! Nek ljudi kopaju(kad im se ne gadi) a sta ce biti vidicemo.
a to ko je bolji ima piramide jel? :roll: :roll:
bonsai

Post by bonsai »

E jebi ga Pitt,nije valjda da ti moram objasniti da je ovo sa mexikancima bila zajebancija? LJubi iz Evrope pa i iz svijeta koji vecinom zive u velikim urbanim sredinama su zeljni avantura i nekih novih otkrica,pa zasto im ne ponuditi tako nesto.Nije bitno vjerujemo li ti i ja ako oni vjeruju to je sasvim dovoljno.Moze to ba ljepih para donjeti u BiH.
bc_chupo

Post by bc_chupo »

pitt wrote:
bc_chupo wrote:niko nama nije prodo pricu piramide postoje i eno ih u visokom samo treba da se otkopaju....to moras da shvatis thyl
a sta ako se otkopa samo kamara zemlje? :roll:
pa ljudi ce otkopat kamaru zemlje i onda ce je negdje sklonit al ispod toga znaci ispod te zemlje koju ce da skinu se nalazi piramida...ne moze biti nista jer si ako si bio tamo vidio da sigurno ima nesto a to je meni priamida....
bc_chupo

Post by bc_chupo »

bonsai wrote:E jebi ga Pitt,nije valjda da ti moram objasniti da je ovo sa mexikancima bila zajebancija? LJubi iz Evrope pa i iz svijeta koji vecinom zive u velikim urbanim sredinama su zeljni avantura i nekih novih otkrica,pa zasto im ne ponuditi tako nesto.Nije bitno vjerujemo li ti i ja ako oni vjeruju to je sasvim dovoljno.Moze to ba ljepih para donjeti u BiH.
da !
pitt

Post by pitt »

bonsai wrote:E jebi ga Pitt,nije valjda da ti moram objasniti da je ovo sa mexikancima bila zajebancija? LJubi iz Evrope pa i iz svijeta koji vecinom zive u velikim urbanim sredinama su zeljni avantura i nekih novih otkrica,pa zasto im ne ponuditi tako nesto.Nije bitno vjerujemo li ti i ja ako oni vjeruju to je sasvim dovoljno.Moze to ba ljepih para donjeti u BiH.
pa sta mislis stranci su ublehe pa ce to tolerisati da ih mi kao najpametniji narod sa najstarijom piramidom i civilizacijom za nos vucemo? :roll:
Thyl

Post by Thyl »

bonsai wrote:Pa kad vec tvrdis da smo dali pare onda je red da nesto i hajrujemo od toga.Ovako ,dok se mi ismijasmo do suza ,drugi kajmak skidaju.Citam nedavno za nekakvu godisnjicu u Medugorju doslo 200000 ljudi ,taman svako marku da ostavi,200000maraka za JEDAN DAN. Pa onda dajte i vjernici i nevjernici(mislim na piramidu) da ih podrzimo u tome(pa makar moralno) ili bar da ih ne kocimo jer ako valja Hrvatima neznam sto nama nebi valjalo pa to i jeste NASE!
Pa isto tako Osmanagić kaže da je prošle godine u Visokom na piramidama bilo preko 250.000 turista:

http://www.piramidasunca.ba/piramida/in ... &Itemid=26

Nek je svako od njih po marku ostavio ko što kaže Bonsai, ne bi Fondacija morala od raje kamčit. Gdje su pare od tolkih turista, ha, Chupo? :D
pitt

Post by pitt »

Thyl wrote:
bonsai wrote:Pa kad vec tvrdis da smo dali pare onda je red da nesto i hajrujemo od toga.Ovako ,dok se mi ismijasmo do suza ,drugi kajmak skidaju.Citam nedavno za nekakvu godisnjicu u Medugorju doslo 200000 ljudi ,taman svako marku da ostavi,200000maraka za JEDAN DAN. Pa onda dajte i vjernici i nevjernici(mislim na piramidu) da ih podrzimo u tome(pa makar moralno) ili bar da ih ne kocimo jer ako valja Hrvatima neznam sto nama nebi valjalo pa to i jeste NASE!
Pa isto tako Osmanagić kaže da je prošle godine u Visokom na piramidama bilo preko 250.000 turista:

Nek je svako od njih po marku ostavio ko što kaže Bonsai, ne bi Fondacija morala od raje kamčit. Gdje su pare od tolkih turista, ha, Chupo? :D
dzeparac njemu i bafti :D:D
bonsai

Post by bonsai »

LJudi na zapadu nisu ublehe(kako ti to kazes) nego su znatizeljni i zeljni novih destinacija.U Evropi ljudi strasno puno putuju i ima ih puno koji su obisli svjet uzduz i popreko jer nisu ograniceni vizama a bogami ni kesom. Uz malo vise marketinga, na kojem Semir uopste ne radi lose,velke su sanse da neki od tih svjetskih putnika svrati i na nase "piramide" najstarije na svijetu. PS. Moje dvije prijateljce odlucile da provedu godisnji odmor u Hrvatskoj i ja im preporucim Dubrovnik a njih dvije bazale po nakim selendrama oko Dubrovnika i kazu da nikad bolji godisnji nisu imali.
pitt

Post by pitt »

bonsai wrote:LJudi na zapadu nisu ublehe(kako ti to kazes) nego su znatizeljni i zeljni novih destinacija.U Evropi ljudi strasno puno putuju i ima ih puno koji su obisli svjet uzduz i popreko jer nisu ograniceni vizama a bogami ni kesom. Uz malo vise marketinga, na kojem Semir uopste ne radi lose,velke su sanse da neki od tih svjetskih putnika svrati i na nase "piramide" najstarije na svijetu. PS. Moje dvije prijateljce odlucile da provedu godisnji odmor u Hrvatskoj i ja im preporucim Dubrovnik a njih dvije bazale po nakim selendrama oko Dubrovnika i kazu da nikad bolji godisnji nisu imali.
Aha,......kod toliko zanimljivih i stvarnih cuda ljudske civilizacije neko ce bas doci da gleda rovove po brdu u okolini visokog.
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Thyl wrote:

kad bi samo toliko trebalo fondaciji ja bi im sam dao te pare.... stvarno si zaista de promisli tom tikvom...
bonsai

Post by bonsai »

pitt wrote:
bonsai wrote:LJudi na zapadu nisu ublehe(kako ti to kazes) nego su znatizeljni i zeljni novih destinacija.U Evropi ljudi strasno puno putuju i ima ih puno koji suobisli svjet uzduz i popreko jer nisu ograniceni vizama a bogami ni kesom. Uz malo vise marketinga, na kojem Semir uopste ne radi lose,velke su sanse da neki od tih svjetskih putnika svrati i na nase "piramide" najstarije na svijetu. PS. Moje dvije prijateljce odlucile da provedu godisnji odmor u Hrvatskoj i ja im preporucim Dubrovnik a njih dvije bazale po nakim selendrama oko Dubrovnika i kazu da nikad bolji godisnji nisu imali.
Aha,......kod toliko zanimljivih i stvarnih cuda ljudske civilizacije neko ce bas doci da gleda rovove po brdu u okolini visokog.
Pitt-e,jarane ,hajde molim te procitaj sta sam napisao,imam osjecaj da uopste ne citas sta pisem.
Thyl

Post by Thyl »

bc_chupo wrote:kad bi samo toliko trebalo fondaciji ja bi im sam dao te pare.... stvarno si zaista de promisli tom tikvom...
Chupo, fakat si legenda! :lol:
Bilo 250.000 ljudi u Visokom, a niđe para.
Nego, ko iz izbroja? Pusti me da pogodim... :lol:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Thyl wrote:
bc_chupo wrote:kad bi samo toliko trebalo fondaciji ja bi im sam dao te pare.... stvarno si zaista de promisli tom tikvom...
kako nidje para :? ojjjjjjjj no gubitana !
Thyl

Post by Thyl »

bc_chupo wrote:
Thyl wrote:
kako nidje para :? ojjjjjjjj no gubitana !
Pa, eto, ja tebe pitam, kulturno: ako je prošle godine u Visokom bilo preko 250.000 turista na piramidama, gdje je zarada od tolikog turističkog prometa? Osmanagić spominje broj turista ali ne spominje cifru zarade. Kako to da se broje turisti a niko nije izbrojao pare? Koliki je priliv od te zarade preko poreza otišao u kasu opštine Visoko? Morao bi da se u Visokom znači već osjeti značajan napredak od toliko turista prošle godne. A ni Fondacija onda više ne mora tražiti pare iz raznih budžeta, već se može finansirat od prošlogodišnje zarade.

Eto, kulturno sam te pito, pa da vidim kako ćeš ti sad kulturno obajsnit prevrtanjem očiju. 8-)
bc_chupo

Post by bc_chupo »

a zasto mora spominjat...cifru
ko si ti..da ti spominje cjenu ?!
dobar dio toga su bili kao stao i sam znas djeca iz svih skola...
Thyl

Post by Thyl »

bc_chupo wrote:a zasto mora spominjat...cifru
Ah, znao sam da ćeš konkretno odgovorit, kao i vazda. 8-) :lol:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

samo se ti smjeskaj........sve ce izac na vidjelo cak i piramida...
uozo

Post by uozo »

bc_chupo wrote:a zasto mora spominjat...cifru
Iskreno nema sta! Posto slabo i ima vise ucenika od tih 250.000, za ocekivati je da se posjeta znatno smanji. :shock: :roll: Ne moze se ni prvacicu slagaT da tamo ima ne'aka piramida, pa se moze pretpostaviti da se nijedan od 200.000 osnovaca ponovo pojavi na Visocici! :shock: :D
Ja cuo hoce TUI da organizuje ture! :shock: Zvace se "Balkan Monty Python"! :roll: :shock: :D
Princess Fiona

Post by Princess Fiona »

uozo wrote: Iskreno nema sta! Posto slabo i ima vise ucenika od tih 250.000, za ocekivati je da se posjeta znatno smanji. :shock: :roll: Ne moze se ni prvacicu slagaT da tamo ima ne'aka piramida, pa se moze pretpostaviti da se nijedan od 200.000 osnovaca ponovo pojavi na Visocici! :shock: :D
Ja cuo hoce TUI da organizuje ture! :shock: Zvace se "Balkan Monty Python"! :roll: :shock: :D
Kad smo vec kod Monty Python-a, Michael Palin snima novu seriju "Palin's New Europe" o 20-ak zemalja ukljucujuci Bosnu. Ne znam jesu li obisli piramide dok su snimali u Bosni ali evo jednog detalja sa njegove web stranice (clanak je generalno o zemljama gdje snimaju materijal)

"...Local historians and archaeologists are working overtime to uncover their country's treasures (sometimes, as in the case of the pyramids of Bosnia, a little desperately), ..."
Post Reply