Bosanska piramida Sunca vol.4

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Thyl

Post by Thyl »

Chupo jarane! Sta bilo, ko diro? Nisu valjda vanzemaljci!? :sad:
Ma pratis li ti ove vijesti, ti ono rece kako nasi strucnjaci hoce da zaustave svako iskopavanje u Bosni, a vidi hina:

http://www.sarajevo-x.com/clanak/061113015

Ja mislim da oni ovo namjerno kontru udaraju, hoce da skrenu paznju na sebe. Da se mene pita, ja bi sad to dobro istrazio ima l' tamo fakat nekakvi rimski ostataka il je to samo obicno brdo. Dobro si ti reko, Chupo jarane, treba njiha sviha vako:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... ht=#861575
bc_chupo

Post by bc_chupo »

ja mislim da vi trebate sebi napravit temu

"totalne gluposti"

i tu bi vi trebali da dajete ovakve izjave i komentare...

ako imate kakvih dokaza ili slicno nesto sto bi nekog moglo uvjerit da piramide u viskom ne postoje onda to stavite na ovu temu.... mi smo vec dovoljno dokaza stavili....jbg ja mislim da je sad vas red da nesto uradite...
pitt

Post by pitt »

kakvih ba dokaza chupo? Po cemu se konkretno na onim slikama moze zakljuciti da je o piramidi rijec? A tek o materijalnim dokazima da ne pricamo. :?
bc_chupo

Post by bc_chupo »

@pitt prva stvar kad ustanes jest da se umijes i opers zube al ono UMIJES tebi i neide u glavu pa onda kako ces ti ista na ovom svijetu vidjeti...

sve su one slike nista kakav je osjecaj kad vi licno vidite...
skupite bolan 13 KM i idete u visko da se uvjerite ako ne vjerujete slikama
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Skupio, bio, i nema....

Šta ćemo sad?
pitt

Post by pitt »

Cupo, pitajte semketa da vas posalje u Egipat ili mexico da vidite prave piramide......pa nam onda reci jel to isti osjecaj ko u visokom.

I de ba vise pokazite to "najstarije pismo u evropi" koje ste nasli? :?
Thyl

Post by Thyl »

pitt wrote:I de ba vise pokazite to "najstarije pismo u evropi" koje ste nasli? :?
Jes ti vise zapeo s tim pismom, evo ga, fino uklesano na monolitu u tunelu sto spaja piramide ispod zemlje. Vele da je ova strelica pljunuta k'o iz germanskih runa. Ovo E i strelica pokazuju EXIT u slucaju poplave ili kakve druge katastrofe (ipak su ovo ostaci Atlantide):

Image

Sace on garant ko i ovaj dr. Schoch rec da to nije nikakvo pismo:
The much-touted “ancient inscriptions” seem not to be ancient at all. I was told by a reliable source that the inscriptions were not there when members of the “pyramid team” initially entered the tunnels less than two years ago. The “ancient inscriptions” had been added since, perhaps non-maliciously, or perhaps as a downright hoax.
http://www.robertschoch.net/Bosnian%20G ... Dowell.htm

Jes ti vidio moj Chupo tih zavisnika! Ts ts...
Jimmy_The_Saint

Dr. Schoch je zlikovac Orli, a naš Sem je Marti Misterija.

Chupo valjda Java, jel' tako? :D
Dzemidzic

Post by Dzemidzic »

kekec wrote:
bc_chupo wrote:
Thyl wrote: i ja im to kazem, moj chupo. sljepo kod ociju. :( pusti ti njih, nego da mi nastavimo nasu diskusiju. sta se tebi cini od onih figurica, bil to moglo biti od aliena? :-D
FUCK U
Engleski naziv za "Piramidu ljubavi" :D
Kekec,sto me nasmija covjece..haha komentar ti je cista 10-ka :D :D
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

ma schoch se je provalio kada je dosao u egipat da trazi sa nekom spravom zakopanu biblioteku ispod pustinjskog pjeska koju jos arheolozi nisu nasli.
aparat mu je pokazao da ima nesta pod pjeskom u blizini sfinge,navodno neka soba.kapao je,i znate sta je nasao?
kekec

Post by kekec »

Murat Sabanovic wrote:ma schoch se je provalio kada je dosao u egipat da trazi sa nekom spravom zakopanu biblioteku ispod pustinjskog pjeska koju jos arheolozi nisu nasli.
aparat mu je pokazao da ima nesta pod pjeskom u blizini sfinge,navodno neka soba.kapao je,i znate sta je nasao?
Koje je starosti nadjeni ? :D
Od muzjaka sa Atlantide ili muzjaka vanzemaljca? :)
Je li mashalla?
Daj malo detaljnije. :-)

Bolje naci i .. i to priznati, nego da je pricao da je nasao
biblioteku, a pokazivao kamencice ili kamene plocice. ;-)
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

kekec wrote:
Murat Sabanovic wrote:ma schoch se je provalio kada je dosao u egipat da trazi sa nekom spravom zakopanu biblioteku ispod pustinjskog pjeska koju jos arheolozi nisu nasli.
Koje je starosti nadjeni ? :D
Od muzjaka sa Atlantide ili muzjaka vanzemaljca? :)
Je li mashalla?
Daj malo detaljnije. :-)

Bolje naci i ...i to priznati, nego da je pricao da je nasao
biblioteku, a pokazivao kamencice ili kamene plocice. ;-)
ma nije on priznao da je nasao ..!on,i dan danas tvrdi da je to neka sprava koju su "firauni" koristili prilikom religioznih rituala.
morao je havass doci da mu kaze:"hej momcino , to ti je ba faraonova ." :D
kekec

Post by kekec »

Znaci da je on u zabludi.
Kao jos neki. ;-)
bc_chupo

Post by bc_chupo »

da sam admin ukino bi ovu temu i otvorio novi VOL. jer stvarno ima dosta vas muflona koji na ovoj temi nepisete nista vazno za samu temu idite i jedite govna negdje drugo pls...
kekec

Post by kekec »

bc_chupo wrote:da sam admin ukino bi ovu temu i otvorio novi VOL. jer stvarno ima dosta vas muflona koji na ovoj temi nepisete nista vazno za samu temu idite i jedite govna negdje drugo pls...
Sta se odmah ljutis. :shock:
Mi sjedimo i cekamo piramidu,
a usput pomalo zvacemo kokice.
Kao u kinu. :)
Nego, kada ce poceti prikazivanje
piramide/a. Ja bi, normalno ako moze,
da prvo prikazete Piramidu ljubavi. :D
stickitout

Post by stickitout »

kekec wrote:
bc_chupo wrote:da sam admin ukino bi ovu temu i otvorio novi VOL. jer stvarno ima dosta vas muflona koji na ovoj temi nepisete nista vazno za samu temu idite i jedite govna negdje drugo pls...
Onu naopacke...sto je mahovinom obrasla :D :D
kekec

Post by kekec »

stickitout wrote:
kekec wrote:
Onu naopacke...sto je mahovinom obrasla :D :D
Nista od te, za njih je ta jos nepoznanica.
Kada otkriju ove, mozda ce naci i tu mahovinastu. :-D
Piramidos

Post by Piramidos »

parmezan wrote: Arduba je bila posljednje uporište ilirskih ustanika 9. godine nove ere. Posljednji branioci grada su radije izabrali smrt, nego rimsko ropstvo, pa su izvršili kolektivno samoubistvo. Žene sa djecom su skakale sa gradskih zidina u nabujalu rijeku, a muškarci su se međusobno poubijali. Nakon što je taj ustanak ugušen, dolazi do rušenja mnogih ilirskih gradova i utvrđenja koja bi bila potencijalna središta novih pobuna. Među uništenim gradovima je bila i Arduba, kojoj ni danas nije poznata tačna lokacija, mada se pretpostavlja da se nalazila na mjestu današnjeg Vranduka.
@parmezan,
ta legenda o kojoj ti pricas kako su zene skakale sa djecom u vodu i muskarci izvrsili kolektivno ubistvo i blblblblblbl, za taj isti Vranduk kazu da je to bilo kad su Turci osvajali Bosnu. Pa sad kojoem mitu ili legendi vijerovati???

bc_chupo jel istina da je nadjen nuklearni reaktor ispod visocice i da su se u doljnjoj mostri ljetos pojavili krogovi u kukuruzu? :D
Thyl

Post by Thyl »

chupo jarane, sve sto mi ovdje stavimo, sve je u strogoj relaciji s temom, tj. piramidama. evo, recimo, kekec totalno grijesi. ljetos su se na monolitima piramida okupile zene i pocele pripreme za docek zrake iz kosmosa 2012. nije zafkancija, titami. evo i slike, uslikali koordinatori fondacije, i nazvali je Bosanske Vile:

Image
Piramidos

Post by Piramidos »

Thyl wrote:chupo jarane, sve sto mi ovdje stavimo, sve je u strogoj relaciji s temom, tj. piramidama. evo, recimo, kekec totalno grijesi. ljetos su se na monolitima piramida okupile zene i pocele pripreme za docek zrake iz kosmosa 2012. nije zafkancija, titami. evo i slike, uslikali koordinatori fondacije, i nazvali je Bosanske Vile:

Image
jel to ova zraka o kojoj semir prica

»Mi razbijamo negativni energetski oblak. To mora biti ucinjeno prije 2012. godine
kako bi mogli primiti povijesni utjecaj svemirske energije
iz kozmickog centra nase galaksije. Necemo dozvoliti da nas kroz nekoliko godina zadesi
apokalipsa. Nudi nam se mogucnost koju mozemo iskoristiti. Ili ne, kako smo blokirani
– ako bi se tako nastaviloi ako je ne iskoristimo, ostalibi blokirani …«

vise o ovome na
http://www.galaksija.com/planeta/pirami ... vijeta.pdf
koop

Post by koop »

Piramidos wrote:
parmezan wrote: Arduba je bila posljednje uporište ilirskih ustanika 9. godine nove ere. Posljednji branioci grada su radije izabrali smrt, nego rimsko ropstvo, pa su izvršili kolektivno samoubistvo. Žene sa djecom su skakale sa gradskih zidina u nabujalu rijeku, a muškarci su se međusobno poubijali. Nakon što je taj ustanak ugušen, dolazi do rušenja mnogih ilirskih gradova i utvrđenja koja bi bila potencijalna središta novih pobuna. Među uništenim gradovima je bila i Arduba, kojoj ni danas nije poznata tačna lokacija, mada se pretpostavlja da se nalazila na mjestu današnjeg Vranduka.
@parmezan,
ta legenda o kojoj ti pricas kako su zene skakale sa djecom u vodu i muskarci izvrsili kolektivno ubistvo i blblblblblbl, za taj isti Vranduk kazu da je to bilo kad su Turci osvajali Bosnu. Pa sad kojoem mitu ili legendi vijerovati???

bc_chupo jel istina da je nadjen nuklearni reaktor ispod visocice i da su se u doljnjoj mostri ljetos pojavili krogovi u kukuruzu? :D
Samo opaska. Ovo sa skakanjem sa zidina dolazi iz zapisa rimske vojske. Ovo je isjecak iz Dio's Roman History, i odnosi se na ovaj dogadjaj:
Germanicus now turned to meet his adversaries, for many deserters who were in their ranks prevented a peaceful settlement. He succeeded in enslaving a place called Arduba, but could not do it with his own force, though the latter was far greater than his opponents' army. The town had been powerfully strengthened and a river with a strong current surrounded its foundations except for a small space. But the deserters had a dispute with the inhabitants, because the latter were anxious for peace, and came to blows with them. The assailants had the cooeperation of the women in the town, for these contrary to the judgment of the men desired liberty, and were ready to suffer any fate whatever sooner than slavery: there was consequently a great battle, the deserters were beaten and surrendered, and some of them made their escape. The women caught up their children, and some threw themselves into the fire, others hurled themselves down into the river. In this way that post was taken and others near it voluntarily came to an understanding with Germanicus. He, after effecting this, went back to Tiberius, and Postumius[1] completed the subjugation of the remaining sections."

Medjutim, nigdje se ne spominje da je ovo Vranduk. Zapravo, dato je tako malo informacija, da opis utvrde odgovara opisu najmanje desetak utvrda na podrucju kojim su vladali iliri u tom periodu. U svakom slucaju, Vranduk nikada nije ispitan bas u potpunosti. Zna se sa sigurnoscu da je zadnja utvrda sagradjena na ostacima starije, a stari ljudi kazu da je tu bila uvijek utvrda. Znam da mi je deda pricao da iznad utvrde imaju zidine, ili ostaci zidina koje su puno starije nego ova utvrda. Elem, digresija, stvar je nevezana za temu, ali eto...
Thyl

Post by Thyl »

@koop, to je fakat fascinantno. al ko sto chupo kaze, mozda bas i nema veze s temom piramida. zato ja predlazem da se vratimo na ovaj semirov
povijesni utjecaj svemirske energije iz kozmickog centra nase galaksije
i pravo bi volio da mi neko malo bolje objasni o cemu to on prica kad spominje
necemo dozvoliti da nas kroz nekoliko godina zadesi apokalipsa
kakva ljudi apokalipsa!? :shock:
trebamo li se zabrinuti? :shock:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Thyl wrote:@koop, to je fakat fascinantno. al ko sto chupo kaze, mozda bas i nema veze s temom piramida. zato ja predlazem da se vratimo na ovaj semirov
povijesni utjecaj svemirske energije iz kozmickog centra nase galaksije
i pravo bi volio da mi neko malo bolje objasni o cemu to on prica kad spominje
necemo dozvoliti da nas kroz nekoliko godina zadesi apokalipsa
kakva ljudi apokalipsa!? :shock:
trebamo li se zabrinuti? :shock:

jasta nego trebas.semir sve zna :D :D :D :D :D :D
Thyl

Post by Thyl »

evo, sad sam se fakat zabrinuo.

http://www.galaksija.com/planeta/pirami ... vijeta.pdf:
Usred vreve na Visočici, na platou koji vodi na piramidu,
na njezin vrh Visočicu, gdje su ruševine srednjovjekovnog
grada Visoki, prijestolnice srednjovjekovnih bosanskih
vladara, susreli smo Anđelu Tabaković iz Zenice,
koja je radila bioenergetski tretman svojem prijatelju. Ne
samo to, razotkrila nam je i da se već više godina bavi transmisijom
energija i čišćenjem planeta Zemlje pomoću duhovnih
i iscjeliteljskih metoda. Ovo je njezina priča o jednom od
prvih posjeta brdima oko Visokog, prije nego što su 14. travnja
ove godine započela službena istraživanja:

Dok sam tako stajala i čekala da primim Sveti Blagoslov
samog Izvora
, pomislila sam kako tu mora biti još nešto za
mene. Nešto što čeka da se susretnemo. Nešto iz davnina, iz
pravremena, iz nekih drugih dimenzija i drevnih prostora. No,
što je to? Što se to "iza brda valja" (ovaj put piramidalnog)
da ja moram biti tu u pet poslijepodne?
Plašljivo gledam u
nebo koje samo što nije spustilo kišu nakon ledenog vjetra
koji je mene i moje prijatelje probijao do kostiju. Topli travanj?
Zaboravi tu sintagmu, ove godine toplog travnja nema.

NEPRIJATNA ENERGIJA

I … onda je počelo. Kao grom iz vedra neba pogodila
me vizija koja se usadila duboko u moju svijest. Dolje, na
dnu piramidalnog kompleksa leži jedna stara, izuzetno
moćna, ali nimalo benevolentna energija. Ne, pazi, to nije
samo energija, to je svjesno biće, ali ono koje je svjesno svoje
moći i svoje želje za nanošenjem zla drugima.
chupo, jesi ti na ovo mislio kad si one aliene spominjo? Image
ja svo vrjeme kontam ovo indiana jones, kad ono exorcist. :shock:
Jimmy_The_Saint

Na piramidi se stoljećima išćerivalo zlo, i ućerivalo dobro :lol:

Image
Post Reply