Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bleka wrote:KAd se piraMIDE DOKAZU. oDMAH VARTITI PRIJESTOLJNICU U vISOKO. Napraviti enormnu zderacinu kakvu svijet jos nije vidio. Bosna ce biti centar turizma u regionu
sad vise nije Visoko kod Sarajeva, vec Sarajevo kod Visokog!
sad ce mene moji sugradjani napasti, ali ja se slazem da se od sada tako govori...
ionako je moje Sarajevo postalo jedino selo sa tramvajem :D:D
Butmir ce biti low-cost carrier airport, a aerodrom Sfinga-VIsoko (jer ce takav oblik imati posto ga cini 12 sletnih i 14 uzletnih pista) za elitni turizam.
bleka wrote:Butmir ce biti low-cost carrier airport, a aerodrom Sfinga-VIsoko (jer ce takav oblik imati posto ga cini 12 sletnih i 14 uzletnih pista) za elitni turizam.
mIRCerka wrote:sad ce mene moji sugradjani napasti, ali ja se slazem da se od sada tako govori...
LONG LIVE PIRAMIDA SUNCA
Ih, Mircerka, nemoj tako... Naci cemo mi nju i u Sarajevu...
Semireva slika ce krasiti svaku ucionicu skole u Bosni, a himna ce biti "Ima Piramida masala".
Svi autoputevi u regionu ce voditi ka Visokom, a autoput Zg-Split ce ostati kao paradigma ljudske gluposti i pogresnog projekta.
mIRCerka wrote:sad ce mene moji sugradjani napasti, ali ja se slazem da se od sada tako govori...
LONG LIVE PIRAMIDA SUNCA
Ih, Mircerka, nemoj tako... Naci cemo mi nju i u Sarajevu...
nasla sam ja betonsku piramidu mesa...trebevicku...i ocistila sam prilazni plato...starost sam procijenila: iz proslog je stoljeca
Reina wrote:
bar je ovdje nauka dokazala da jeste zdravo.... slobodno se smijiteeeeee
reina, od sada ovog sto plese stavi prvog, ovako isapde da je nategao Faraona a to ne valja
.nategao.... jao kakva su to izrazavanja.... pusti faraona..... ovaj
nas faraon zna sta valja a sta ne valja pa ja....
izrazavanje...uff...ok
izgleda kao da je u tijeku spolnog opcenja sa faraonom...
imam piramidu na Trebevicu...
moracu slikati...pa postaviti...prepao me zec dok sam slikala ostatke naoruzanja po shumi...i pojavio se TutanZec...veliki s velikim ochima...i meni je mobitel pao...u potocic...
susio se cijeli dan...radi sad...
bem ti zeca...
Piramidos wrote:
bio sam ja mahalac na brdu,
brdo brdo samo sto se ispod krije stari grad visoki , pa ce biti bas lijepo kad ga otkopate
Koliko sam ja vidio kopanje se radi na puno sirem podrucju nego sto bi trebao da zauzima stari grad visoki a oni tuneli????valjda i oni ratovali pa kopali ispod piste
Nego evo cujem organizuje se ovdje kod mene (nije sad vazno gdje)oko 70-ak stranaca u posjetu Visokom u turisticki obilazak pa reko da im kazem da ne idu ...ha sta ti mislis
Ako se ispod Visocice krije stari grad Visoki, racunajuci i to da se onda proteze i na okolna brda,onda je to najvjerovatnije najveci stari grad na svijetu.Licno ne vjerujem da je to stari grad, ali i ako se na kraju ustanovi da je to ipak to, onda ce vjerovatno biti jedna od velikih atrakcija.
da kopanje se redi na puno sirem pojasu, jer stari grad je proglasen zahvaljujuci Senadu Hodovicu (covijek koji sijedi u ovoj sadasnjoj fondaci) na povrsini samo od 60x30.
e evo ti sad karta Kraljevine Bosne pa pokusaj zamisliti glavni grad u samo 60x30, nemoze jel de
nije bio najveci ali je bio jedan od najznacajnih trgovinskih centara na balkanu.
bleka wrote:hajde necu komentrisat da ne idemo sad od glavne teme.
Bez zezancije ja bih bio zadovoljan da se otkrije Srednjovjekovni grad .
pa on postoji, ali kao sto je milion puta receno VISOKI je razrushen totalno...
ono ZNA se da je tamo, ali malo sta je ostalo...
jebi ga, falilo kamenja za podzida...
Dobro ako smo to propustili, onda barem neku rimljansku orgijsku tvrdavu
Dobro ako smo to propustili, onda barem neku rimljansku orgijsku tvrdavu
kroz sve ostale tem propagiras religiju i moral i sad bi orgijao...e sipak ti ne moze!!!
idem sad, narucila sam asovcic i metlice za piramidice...
bleka wrote:Semireva slika ce krasiti svaku ucionicu skole u Bosni, a himna ce biti "Ima Piramida masala".
Svi autoputevi u regionu ce voditi ka Visokom, a autoput Zg-Split ce ostati kao paradigma ljudske gluposti i pogresnog projekta.
Samo da mi je gdje nabaviti Semirov potpis da pocnem da vezem goblen ili tapiseriju kakvu, to bi isto tako sada trebalo svaku kucu da krasi:D
bleka wrote:Semireva slika ce krasiti svaku ucionicu skole u Bosni, a himna ce biti "Ima Piramida masala".
Samo da mi je gdje nabaviti Semirov potpis da pocnem da vezem goblen ili tapiseriju kakvu, to bi isto tako sada trebalo svaku kucu da krasi:D