Bosanska piramida Sunca vol.3

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
A_I_

Post by A_I_ »

semm wrote: Evo sa moderatorom ću srediti da te ne banuje ,a ti meni odgovori ko zatrpa onu našu pijacu nolkom zemljom.
ah kako velikodusno od Vas svevisnji svemoguci :oops: :lol:
patetique :D
Reina

Post by Reina »

:zjev:
semm

Post by semm »

A_I_ wrote:
semm wrote: Evo sa moderatorom ću srediti da te ne banuje ,a ti meni odgovori ko zatrpa onu našu pijacu nolkom zemljom.
ah kako velikodusno od Vas svevisnji svemoguci :oops: :lol:
patetique :D
A ti ivico i ti bi da komuniciramo. Hajd more, al budi fer pa nemoj vaditi iz teksta ono što tebi odgovara.
Eto ja tebi ivicu, (hebiga uslikaše je prije nego što sam je naoštrio) ,a ti meni odgovor ko zatrpa onu Hawass pijacu .
I šta misliš jel se G.Macola naplako kad je proćito o onih tričavih stotinjak miliona dolara što ih HANIBALOVI SLONOVI pogaziše.Ma nešta kontam mogla bi se spasiti za te pare djeca cijelog svijeta.Nješta ga nema more bit da neđe gorke suze roni.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

semm wrote:
taxi_driver wrote:
kekec wrote: Haj´vi to malo bolje raskopajte. :D
Slika fakticki nit´sta bitno pokazuje, nit´sta dokazuje. :roll:

MA STA TREBA DA RASKOPAJU?PA VIDIS LI TI KAKO JE TAJ COSAK PIRAMIDE PRAVILNO OBLIKOVAN.IZRADJEN OD KOCKI.NEZNAM, JA BIH TEBE OCNOM POSLAO..
HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

KUŠ BA PA NA SVOGA ,PA KEKEC JE TVOJ .čOJEK VIDI KO SOKO A TI BI NJEGA KOD SEJFIĆA.

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA
JEBO TI DEJVIDA KOPERFILDA KAKAV JE SEMIR.ON DA IM POKAZE GOVNO I KAZE OVO JE CEVAP,OVI BI SE UDAVILI JEDUCI.HAHAHAHAHAHHAHAHAA

ZAR SE JUTROSKE JA I TI NISMO DOGOVORILI DA ĆMO LIPO KOMUNICIRATI.I ŠTA BOLAN OVO PRIČAŠ.NEMOJ IVICE TI ,DOBIĆEŠ KARTON KO TAXI.
Evo sa moderatorom ću srediti da te ne banuje ,a ti meni odgovori ko zatrpa onu našu pijacu nolkom zemljom.

znam da je kekec na mojoj strani.ono je bila sala.
a za ban,ne kontam sta sam ruzno rekao.
i mozes li mi reci je li ona ivica omalterisana?je ne vidim od cega je gradjena
semm

Post by semm »

taxi_driver wrote:
semm wrote:
taxi_driver wrote:
MA STA TREBA DA RASKOPAJU?PA VIDIS LI TI KAKO JE TAJ COSAK PIRAMIDE PRAVILNO OBLIKOVAN.IZRADJEN OD KOCKI.NEZNAM, JA BIH TEBE OCNOM POSLAO..
HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

KUŠ BA PA NA SVOGA ,PA KEKEC JE TVOJ .čOJEK VIDI KO SOKO A TI BI NJEGA KOD SEJFIĆA.

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA
JEBO TI DEJVIDA KOPERFILDA KAKAV JE SEMIR.ON DA IM POKAZE GOVNO I KAZE OVO JE CEVAP,OVI BI SE UDAVILI JEDUCI.HAHAHAHAHAHHAHAHAA

ZAR SE JUTROSKE JA I TI NISMO DOGOVORILI DA ĆMO LIPO KOMUNICIRATI.I ŠTA BOLAN OVO PRIČAŠ.NEMOJ IVICE TI ,DOBIĆEŠ KARTON KO TAXI.
Evo sa moderatorom ću srediti da te ne banuje ,a ti meni odgovori ko zatrpa onu našu pijacu nolkom zemljom.

znam da je kekec na mojoj strani.ono je bila sala.
a za ban,ne kontam sta sam ruzno rekao.
i mozes li mi reci je li ona ivica omalterisana?je ne vidim od cega je gradjena
Dobro jutro .pomozi bog ,mir s tobom i jel smo se naspavali.
Jes, ivica je malterisana .Upotrebit pjesak iz Fojnice i cjement marke ćetrees iz Kaknja.
Ako si raspoložen ,danas pa da nastavimo komunicirati o uzroku zatrpavanja onije tezgi na Ha-Hawasovoj ,hajd da se ne ljutiš ,žutoj pijaci.Eto nek bude i po tvom ,rećmo da slabo vidiš,onije stepenica .
I nemoj me nudit na uranku ćevapima ogadili mi se.
A banovanju ,ja se šalio ,haj bona zajebajemo se.Hoću reć nefrca znoj sa tvog ćela neg sa mog.
novel

Post by novel »

Reina wrote::zjev:
potpisujem :D
p0go

Post by p0go »

jel ovo vise lici na piramidu ili na naselje kraj sela ...sami prosudite

Image
taxi_driver

Post by taxi_driver »

p0go wrote:jel ovo vise lici na piramidu ili na naselje kraj sela ...sami prosudite

Image

original piramida.samo je treba otkopati.a sta ako onda navali voda, potopi visoko?
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

Image

sto je ova pocrnila
El-Vedex

Post by El-Vedex »

... a sta recimo ako Semir razmislja ovako.

***Vidis ti kako ovi nasi Naucni radnici propadaju medju ovim mediokritetima i osrednje ili lose obrazovanim masama, propadose nam sve one nase historijske vrijednosti zbog neznanja i seljakluka.
Eh sad kako ne mozes tek tako reci malogradjaninu da je seljak **(izvinjavam se seljacima na koristenju ovog pojma u pogrdnom znacenju, ali ovo koristim samo radi cinjenice da velika vecina malogradjana koristi pojam "seljak" za ne obrazovanu ili ne informisanu ili osobu koja na momente glupne:)... hajmo dalje... dakle razmislja Semir ***... moram smisliti kako da zaobidjem ovu nasu tromu i ne funkcionalnu drzavnu administraciju a ne mogu sam da otkrijem sve te arheoloske vrijednosti koje nisu piramida , ali su ipak arheoloske vrijednosti... , ne mogu tek tako doci i reci ... dame i gospodo, uvazeni arheolozi, cjenjeni ministri obrazovanja hajmo se baviti malo otkopavanjem nase historije. Jer to nema nikako smisla , ko ce mi za to dati sredstva itd , itd. Plus ni ne poznaje me niko.*** posto se pet sest puta pocesao po glavi sinula mu je ideja. *** U ti sunce kalaisano , pa i Bosna je kao u ostalom sav normalan svijet full of ljudi koji se loze na mexicke sapunice i zabavu, full of ljudi kojima je pun kurac svega i koji hoce samo da malo dihnu, zarade koju marku i razgule do mora*** te tako Semir konacno odluci *** Piramida je rjesenje... kad mogu ovi u Medjugorju mogu lijepo da zive od Gospe , hajmo i mi malo od piramide... plus iznacemo sredstva da otkopamo arheoloske vrijednosti Bosne I Hercegovine. I biti ce svi sretni , nema veze ako piramide i ne bude ali dok se to dokaze mi cemo iskopati dosta vrijednih stvari , i to sve bez pomoci drzave . . . nego sve ko u dobra stara Titina vremena akcijaski .***
No medjutim dobri Semir nije racunao da se neki Naucnici ne "razumeju" bash najbolje u Business. Tj malo su osakaceni , odnosno previse profesionalno deformisani... Toliko su se udubili u nauku da nikako nisu shvatili vrijednost mase i potrosackog drustva. Nikako da skuze da je Tito umro i da su dobra stara titina vremena prosla. Polako ali sigurno mrski kapitalizam kuca na Balkanska vrata... LOL ... I nikako da shvate da su i u Bosni kao i svugdje uceni ljudi teska manjina. A teska manjina ne donosi novac , novac donosi polupismena masa koju samo treba nafurati na nesto. I tako nam Semir jebi ga sad ima problema sa ovim ozbiljnim previse profesionalno deformisanim Naucnicima. Nikako da uhvati Zilku za rukav ili da je cepne ispod stola i sapne joj *** de bona koji ti je kurac, kako ne kontash fol***.

sta ako recimo Semir ovako razmislja.... Ha:)

LOL
p0go

Post by p0go »

a sta ako ipak ne razmislja tako i da je njemu do para ne bi se on vracao iz Amerike
El-Vedex

Post by El-Vedex »

p0go wrote:a sta ako ipak ne razmislja tako i da je njemu do para ne bi se on vracao iz Amerike
JEbi ga nisi izgleda skonto fol.

Predpostavimo da razmislja tako. Sta bi trebalo da se uradi u ovoj situaciji da se covjeku digne spomenik ili da se jel, kao sto se predlaze izopci iz zajednice. Jer nas je izvrgnuo ruglu naucnog svijeta LOL.

Mislim onako narodski , sta bi raja trebala da uradi ?

P.S.
Probaj procitat ono sto nije napisano. iliti izmedju redova.
p0go

Post by p0go »

Spomenik mu se ne treba jos dizati nego kad otkrije piramidu hhheheheh :lol:
El-Vedex

Post by El-Vedex »

p0go wrote:Spomenik mu se ne treba jos dizati nego kad otkrije piramidu hhheheheh :lol:
Dobar si he he he... :roll:
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

http://www.rtv-visoko.ba/news.php wrote:- Postavljam pitanje, šta je oficijelna nauka? Nema je. Jer nauka proizvodi nove nauke, nova istraživanja i nova saznanja. Ko to tako ne gleda – tu nema naučnika. Ovakvog ili onakvog. Mislim da bi pravi zaključak ove sesije trebao biti, Krug 99 daje punu podršku Fondaciji APBPS i Semiru Osmanagiću uz konstataciju da je predmetni lokalitet za nauku do sada bio potpuno nepoznat, bez obzira na površna ranija istraživanja određenih ljudi i institucija, poručio je dr. Določek pogađajući „u sridu“ odgovor o skeptičnosti tzv. naučne elite u BiH, koja se zalaže za obustavu istraživanja na piramidama.
:faraon:
dzanum

Post by dzanum »

No medjutim dobri Semir nije racunao da se neki Naucnici ne "razumeju" bash najbolje u Business. Tj malo su osakaceni , odnosno previse profesionalno deformisani... Toliko su se udubili u nauku da nikako nisu shvatili vrijednost mase i potrosackog drustva. Nikako da skuze da je Tito umro i da su dobra stara titina vremena prosla. Polako ali sigurno mrski kapitalizam kuca na Balkanska vrata... LOL ... I nikako da shvate da su i u Bosni kao i svugdje uceni ljudi teska manjina. A teska manjina ne donosi novac , novac donosi polupismena masa koju samo treba nafurati na nesto. I tako nam Semir jebi ga sad ima problema sa ovim ozbiljnim previse profesionalno deformisanim Naucnicima. Nikako da uhvati Zilku za rukav ili da je cepne ispod stola i sapne joj *** de bona koji ti je kurac, kako ne kontash fol***.
ma ne da ne konta, nego bas nikako :x
i ja od toga pozelenih od muke
u momentu kad su imali bbc, cnn i sve ostale tu na licu mjesta - dovoljno je bilo naci se pored sema, reci da bh nauka ne podrzava njegove teorije, ali da su jako zainteresirani za arh. iskopavanja oko visokog jer je tu ovo-ono kraljevski grad, bosna vaka-naka, interesantna, lutka - puna lijepih cudnih brda i zanimiljve historije

u momentu kad su se svi politicari sjatili na piramidu - i sva raja (javno mnijenje) buljila u njih - trebao ih je neko za m*da stisnut i rec - evo ovi nam ne daju pare, ne mozemo platiti grijanje, a kamoli iskopavanja -a oni kupuju audije...
dakle, u momentu kad su mogli biti svako malo na tv-u i sasuti im sve u lice i preokrenuti situaciju u svoju korist, iskoristiti momentum, naci kakvog sponzora za grijanje, za krov, za ono oko gorazda, ma name it...

oni su to iskoristili da pljunu po semiru koji je budalas i neozbiljan - i okrenu javno mnijenje protiv sebe - protiv bh nauke :(

a sve, eto, da se ne bi bh struka blamirala - ja ne znam, al meni je blamaza da se nema para za grijanje muzeja - pred kim se to jos mozemo izblamirati? :-)

jedini covjek koji je pokusao nesto slicno da kaze je prof. govedarica u onom svom prvom clanku u danima, al ko jos cita dane...

mene ova prepucavanja stvarno izludjuju - a toliko je pozitivne energije (bilo) u zraku :?
El-Vedex

Post by El-Vedex »

dzanum wrote:
ma ne da ne konta, nego bas nikako :x
i ja od toga pozelenih od muke
u momentu kad su imali bbc, cnn i sve ostale tu na licu mjesta - dovoljno je bilo naci se pored sema, reci da bh nauka ne podrzava njegove teorije, ali da su jako zainteresirani za arh. iskopavanja oko visokog jer je tu ovo-ono kraljevski grad, bosna vaka-naka, interesantna, lutka - puna lijepih cudnih brda i zanimiljve historije

u momentu kad su se svi politicari sjatili na piramidu - i sva raja (javno mnijenje) buljila u njih - trebao ih je neko za m*da stisnut i rec - evo ovi nam ne daju pare, ne mozemo platiti grijanje, a kamoli iskopavanja -a oni kupuju audije...
dakle, u momentu kad su mogli biti svako malo na tv-u i sasuti im sve u lice i preokrenuti situaciju u svoju korist, iskoristiti momentum, naci kakvog sponzora za grijanje, za krov, za ono oko gorazda, ma name it...

oni su to iskoristili da pljunu po semiru koji je budalas i neozbiljan - i okrenu javno mnijenje protiv sebe - protiv bh nauke :(

a sve, eto, da se ne bi bh struka blamirala - ja ne znam, al meni je blamaza da se nema para za grijanje muzeja - pred kim se to jos mozemo izblamirati? :-)

jedini covjek koji je pokusao nesto slicno da kaze je prof. govedarica u onom svom prvom clanku u danima, al ko jos cita dane...

mene ova prepucavanja stvarno izludjuju - a toliko je pozitivne energije (bilo) u zraku :?
Ma ja upravo tako... nego jebi ga, Semir mozda jest budalas, stvarno neznam , ali ne moze se tek tako mnoziti sa nulom covjek koji uspije od Visokog napravit Medjugorje. Mislim da se s naucne strane moglo puno lijepse iskoristiti taj medijski momenat...
Ono ocito je da je Visocica Arheoloski interesantna lokacija.

Ma ima tu svega , ali izmedju ostalog iako je to tesko priznati , ima one Birokratske uhljebljenosti... i dok ti to neko remeti ne moze ti biti drag nikako.
Mislim jako je smijesno , cekati da ti sistem nesto uradi ako tog sistema nema.
NEki dan sam bio na promociji diplomaca.
PA tu se pricaju strasne stvari , niko nista ne razmislja, samo se prica koliko je ko dao para nekom decku da mu uradi diplomski.
Kako je drzavna sluzba najbolja , ne radis nista i boli te kurac, jos kad bi se moglo kako u parlament uletiti, da se stazira .
Nisam mogao vjerovati... strasno.
A ovamo neko onda prica o usvajanju Bolonjske deklaracije.
I sto je najgore , niko ne bi radio za privatnika neema sanse.
Imao sam osjecaj da ih je dosta upisalo te fakultete samo radi drustvenog statusa, nema veze sto je glava prazna.

A daj mi para i posla... e kurac ces dobiti posao samo na osnovu diplome Univerziteta. Imas li preporuke mladicu , sta si radio dok si studirao. Pricaj mi malo o ambicijama , na koje magazine si predplacen.
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
Bravo el-vedex, pravo u sridu...kazes na koje magazine su predplaceni...pa zna se na kafu u centralu i kontanju koji bi to tatin prijetelj mogao pomoci za "posao" :(

A sto se tice ovih momaka sto pisu diplomske...pa ima njih i ovdje, placeni su da pisaju/pardon pisu :oops:
Piramidos

Post by Piramidos »

Kanadski arheolog Chris Mundigler, čije je ime bilo spomenuto kao stranog eksperta koji će raditi na projektu iskopavanja navodnih piramida kod Visokog, porekao je svaku vezu s ovim projektom.

Kako prenosi magazin Američkoga arheološkog instituta "Archeaology", Mundigler je rekao da nikad nije podržavao ovaj projekt niti da se bilo kada složio da radi na njemu.

Nekoliko dana ranije je najpoznatiji svjetski egiptolog, direktor Egipatskog vijeća za starine pri Ministarstvu kulture, dr. Zahi Hawass također putem magazina "Archeaology" porekao svaku vezu sa projektom koji vodi Semir Osmanagić, naglasivši kako Vijeće za starine nije poslalo u BiH geologa dr. Barakata, niti da podržava njegove stavove.

http://www.bljesak.info/modules.php?nam ... &sid=33197

kako se semir sam uvaljuje u neprilike, sad ovaj pravi arheolog moze fino da ga tuzi za LAZI
Mahalac

Post by Mahalac »

a koga cemo mi tuziti sto nas ti ovdje maltretiras
Piramidos

Post by Piramidos »

Mahalac wrote:a koga cemo mi tuziti sto nas ti ovdje maltretiras
pa ako tebe i druge vrijedjam po nacionalnom ili nekom drugom pogledu, imas admina pa se njemu obrati pa ako on odluci da me banira aferim do tada zivio ti meni
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Piramidos wrote:Kanadski arheolog Chris Mundigler, čije je ime bilo spomenuto kao stranog eksperta koji će raditi na projektu iskopavanja navodnih piramida kod Visokog, porekao je svaku vezu s ovim projektom.

Kako prenosi magazin Američkoga arheološkog instituta "Archeaology", Mundigler je rekao da nikad nije podržavao ovaj projekt niti da se bilo kada složio da radi na njemu.

Nekoliko dana ranije je najpoznatiji svjetski egiptolog, direktor Egipatskog vijeća za starine pri Ministarstvu kulture, dr. Zahi Hawass također putem magazina "Archeaology" porekao svaku vezu sa projektom koji vodi Semir Osmanagić, naglasivši kako Vijeće za starine nije poslalo u BiH geologa dr. Barakata, niti da podržava njegove stavove.

http://www.bljesak.info/modules.php?nam ... &sid=33197

kako se semir sam uvaljuje u neprilike, sad ovaj pravi arheolog moze fino da ga tuzi za LAZI
i ti si mene slagao za onaj link za ODLUKU pa nikom nista :D

a semirova laz tek treba da se dokaze :D
pozz
Mahalac

Post by Mahalac »

Sikter :roll:
Piramidos

Post by Piramidos »

mIRCerka wrote:
a semirova laz tek treba da se dokaze :D
pozz
semir osmanagic
"Just like in case of Mr. Ali Barakat, who is a geologist, he was personally picked up by dr. Zahi Hawass."
http://www.astraeamagazine.com/osmanagi ... o_frm.html

Dr. Zahi Hawass
Gospodin Barakat, egipatski geolog koji radi s gospodinom Osmanagićem, ne zna ništa o egipatskim piramidama. Njega nije poslalo Vrhovno vijeće za starine, i mi ne podržavamo niti se slažemo s njegovim izjavama.
hahahahahha :lol: :lol: :lol: :lol:
dokazano hahahahah
Piramidos

Post by Piramidos »

Mahalac wrote:Sikter :roll:
odlicna grupa :-D
Locked