Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kekec wrote:Vodenjak, cudi me da to ne znas.
Kada se cup sa lovom, blagom ili nekim
drugim vrijednostima stavi u iskopanu
rupu u zemlji, onda se on i zatrpa.
Tako ti je i sa piramidom. Napravljena,
a kao novogradnja, imala je veliku vrijednost;
morali su je zatrpati. Jasno k´o dan.
Tebi do zajebancije, a mene bas zanima...
Spavati ne mogu ba...
Razocarao si me @kekec!
wels wrote:
Zadao si Pape sam sebi zadatak.
Sad ga rijeshi!
Sacekacemo do sutra vece.
Wels, drug moj .... nisam ja Gogi, ... kad nesto ne znam ja se ne kofrcim. Znam i mogu objasniti stvar koja dovodi u vezu neke od piramida sa sazvjezdjem Orion.
On se prosipa k`o pustinjski pesak sa onim da "vrhovi piramida nishane u Orion", .... nidze veze, ...
Zao mi ga, .... nece nocas spavati dok to ne "progugla".
wels wrote:
Zadao si Pape sam sebi zadatak.
Sad ga rijeshi!
Sacekacemo do sutra vece.
Wels, drug moj .... nisam ja Gogi, ... kad nesto ne znam ja se ne kofrcim. Znam i mogu objasniti stvar koja dovodi u vezu neke od piramida sa sazvjezdjem Orion.
On se prosipa k`o pustinjski pesak sa onim da "vrhovi piramida nishane u Orion", .... nidze veze, ...
Zao mi ga, .... nece nocas spavati dok to ne "progugla".
nismo bas svi isti
Haj laku noc i sljedeci put slusaj pazljivije kada budes gledao Discovery
KO je rasprostr´o onoliku zemlju po onolikoj piramidi?
Sta kaze (onoliki ) Sem?
E, moj Vodenjak, otkad ja cekam da neko rasprostre sve "argumente" na jednom mjestu
Niko nece...
Al' evo, ovoliko ja uspjedoh skontati citajuci Semirove "disertacije"...
Toliku zemljurinu je na piramidu nanio Jadran, koji je pri kraju zadnjeg ledenog doba dosezao do (ocito i preko) Visocice. To ti je ujedno i jedini "dokaz" da je piramida 12000 godina stara, jer je kraj zadnjeg ledenog doba bio prije kojih 12-ak hiljada godina...
Sad da je nivo mora pri otopu silnih lednjaka zaista porastao kojih 120 metara je tacno. Tada se potopio Engleski kanal a i dobar dio onoga sto je danas Njemacka, Holandija itd. Sta je Semir zaboravio da procita je da je razina mora porasla kojih 120 metara da bi dosegla danasnji nivo!
Al' sa'ce se on caskom prisjetiti da oformi "naucnu grupu" koja ce u tren oka dokazati da to nije istina i da naucnici, naravno, pojma nemaju
kekec wrote:Vodenjak, cudi me da to ne znas.
Kada se cup sa lovom, blagom ili nekim
drugim vrijednostima stavi u iskopanu
rupu u zemlji, onda se on i zatrpa.
Tako ti je i sa piramidom. Napravljena,
a kao novogradnja, imala je veliku vrijednost;
morali su je zatrpati. Jasno k´o dan.
tataratira wrote:dođe mi da se nadrogiram da i ja vidim tu piramidu...ili vise njih, svejedno
samo nek se više ukaže!!!
;o)
ccccc, dovoljno je da odes do visocice, ne moras se drogirati...
pa bio sam, sto se vise priblizim sve manje lici na piramidu, Sem je u pravu iz satelita najvise lici na piramidu tako da bi i ja da se vinem u nebesa da uzivam u pogledu
ps
samo zeru onoga na čemu je Sem, neki jaki antidepresiv
onako hladno raspolozenje nekoga ko je "otkrio" tako radikalne promjene u istoriji ljudi je neprihvatljivo
djelovanje antidepresiva dovodi do konstantnog raspolozenja, nema euforije nema crnjaka...a ideje same naviru...izgleda vam poznato?
Sulejman Tihić predvodio ambasadore 12 zemalja * Svi oduševljeni onim što su vidjeli
Radio Q iz Visokog objavio je jučer da taj grad ne pamti veću diplomatsku posjetu još od vremena Tita. Bosanska piramida Sunca u Visoko je dovela ambasadore 12 zemalja, predvođene predsjedavajućim Predsjedništva BiH Sulejmanom Tihićem.
Tihić je jučer pokazao izuzetnu kondiciju izbivši na čelo kolone diplomata koji su se uspjeli popeti uz 250 stepenica koje vode do sjeverne strane zidova piramide. Ništa manje nisu bile radoznale diplomate iz Hrvatske, Kine, Pakistana, Irana, Egipta, Bugarske, Danske, Norveške, Libije, Turske, Finske, Švedske i Slovačke. Ambasadori nisu mogli, niti htjeli sakriti oduševljenje. Njihov prvi susret s kamenim blokovima nije im ostavljao sumnju da je riječ o djelu ljudskih ruku. Najmeritornijeg među njima, egipatskog ambasadora Muhameda Nasrata, to je "na prvu" navelo da potvrdi kako će egipatska vlada dati svu neophodnu stručnu pomoć.
- Ovo je divna prilika za uspostavljanje naučne saradnje i jačanja prijateljstva Egipta i BiH. Ovako ozbiljan projekt zaslužuje prisustvo vodećih egipatskih stručnjaka - kazao je Nasrat.
Najviše ushićenja bilo je u podnožju Piramide Mjeseca, pred otkrivenim kamenim pločama koje nalikuju mozaičnim pločicama s karakterističnom mustrom. Malezijski ambasador Ramlan bin Ibrahim potvrdio je zainteresiranost kompanija iz njegove zemlje da rade na ovom projektu. Ni ostali nisu ništa manje zračili optimizmom, kazavši da će svojim vladama prenijeti utiske.
N. JAMAKOVIĆ
Međunarodna verifikacija
- Ovaj projekt dolazi do međunarodne verifikacije. Dolaskom dvije nezavisne ekipe eksperata iz Egipta i Meksika dobit ćemo konačnu međunarodnu potvrdu o postojanju piramidalnog kompleksa u BiH - kazao je za "Dnevni avaz" Semir Osmanagić.
"Bosansko čudo" rađa ideje
Pakistanskoj ambasadorici Širin A. Moiz (Shireen A. Moiz) "bosansko čudo" dalo je ideju da se sjeverna strana Piramide Sunca osvijetli reflektorima kako bi bila uočljiva s autoputa Sarajevo - Zenica. Ovako "brza reakcija" nije ostala neprimijećena od njenog danskog kolege Johanesa Dal Hansena (Johannes Dahl Hansen), koji je spreman "razmotriti finansiranje projekta".
Goran_35 wrote:
Nekako mi "alternativno" zvuci a odgledano svojevremeno na istom kanalu , da su piramide U Egiptu,orjentisane prema kosmickoj karti svemira od prije neznam ti ni ja koliko hiljada godina (bice da je 12 000 ) i da tacno,prema toj karti, vrhovi ciljaju u "pojas" Oriona ?
Sta ti mislis o tome? Nekako mi previse "alternativno" za ljude od struke i nauke?
Iskreno, pogledas li katkad u nebo i mimo TV emisija?
Goran_35 wrote:
Nekako mi "alternativno" zvuci a odgledano svojevremeno na istom kanalu , da su piramide U Egiptu,orjentisane prema kosmickoj karti svemira od prije neznam ti ni ja koliko hiljada godina (bice da je 12 000 ) i da tacno,prema toj karti, vrhovi ciljaju u "pojas" Oriona ?
Sta ti mislis o tome? Nekako mi previse "alternativno" za ljude od struke i nauke?
Iskreno, pogledas li katkad u nebo i mimo TV emisija?
e jebi ga drug, pogledas li ti ikad uzivo nesto a ne samo na antipiramidashkim blogovima?
narode, ne smijet dozvoliti da vam izvori informacija budu iz istog bloka...
postanete pristrasni, htjeli vi to ili ne...
mIRCerka wrote:
e jebi ga drug, pogledas li ti ikad uzivo nesto a ne samo na antipiramidashkim blogovima?
narode, ne smijet dozvoliti da vam izvori informacija budu iz istog bloka...
postanete pristrasni, htjeli vi to ili ne...
Kakve sad veze ima Orion sa antipiramidaskim blogovima?
pa sto prozivas Gorana bezze...sta ima gledat u nebo mimo TVa...pobogu, Goran je amater za astronomiju i samim time nema pravo da gleda i komentarise nebo, vec samo da slusa emisije pripremljene od strane strucnjaka...po mogucnosti NE minder strucnjaka...
dobro jutro kolega sapatniche vrijeme je ruzno, nemoj izazivat iskalicu bijes na tebi, na pretprosloj stranici sam dobila one stapove moci...
ziik cu te i onda si obrao bostan...
mIRCerka wrote:
pa sto prozivas Gorana bezze...sta ima gledat u nebo mimo TVa...pobogu, Goran je amater za astronomiju i samim time nema pravo da gleda i komentarise nebo, vec samo da slusa emisije pripremljene od strane strucnjaka...po mogucnosti NE minder strucnjaka...
dobro jutro kolega sapatniche vrijeme je ruzno, nemoj izazivat iskalicu bijes na tebi, na pretprosloj stranici sam dobila one stapove moci...
Da ne raspravljamo o amaterizmu, belaj cemo od piramidasha navuci?
mIRCerka wrote:
pa zato sam i napisala...nije moguce da nisi skontao
nekad su amateri mnogo bolji od tzv profesionalaca...
ali problem je sto se ovo desava u Bosni...a mi smo onako NEGATIVNO orijentisani svakako....
da se piramide traze u madjarskoj, niko ne bi A rekao, vec bi svi iznosili teorije ko koga sta gdje...i ne bismo diskutovali o spremi osobe koja vodi istrazivanje...
Jel neko zna sta su prezentirali, izuzev one strelice na kamenu?
Ima li neka izjava egipatskog eksperta?
Zna li ko kako se zove expert iz Meksika?
Po onome kako pise na piramidalnim stranicama glavna su im otkrica ('koja se ne kriju od javnosti i koja se trenutno putem savremene internet tehnologije objavljuju javnosti' citat Sema O.) dolasci turista i djece na kopanje na brdu visocici.
Mozda je broj volontera i turista kljucni naucni dokaz da postoji piramida.
'Ako na visocicu dolazi 10.000 ljudi ko moze reci da to nije piramida?' Sem o.
Prenj wrote:
ali problem je sto se ovo desava u Bosni...a mi smo onako NEGATIVNO orijentisani svakako....
da se piramide traze u madjarskoj, niko ne bi A rekao, vec bi svi iznosili teorije ko koga sta gdje...i ne bismo diskutovali o spremi osobe koja vodi istrazivanje...
Jedan od glavnih fenomena ove diskusije jeste kako je to moguce da se Semir desi bas u Bosni, pored tolike Juzne i Centalne Amerike, i tolikih neotkrivenih piramida tamo ...
Da se jednog dana ukazao u Madjarskoj i poceo Budim kopati, vec sljedeci dan bi gulio baybook sa druge strane Dunava ... bez obzira na pozitivne emocije NEKIH Madjara ... ili Tikal u siromasnoj Gvatemali ...
Prenj wrote:
Jedan od glavnih fenomena ove diskusije jeste kako je moguce da se Semir desi jedino u Bosni?
Da se jednog dana ukazao u Madjarskoj i poceo Budim kopati, vec sljedeci dan bi gulio baybook sa druge strane Dunava ... bez obzira na pozitivne emocije NEKIH Madjara ...
ne bi...da se desio neki okoshBokosh Semir, i da je dosao tako i rekao PA VI IMATE PIRAMIDE, njihovi strucnjaci bi, u zelji da dokazu suprotno, zavrnuli rukave i kopali...
a ne kao nashi....
mIRCerka wrote:
ne bi...da se desio neki okoshBokosh Semir, i da je dosao tako i rekao PA VI IMATE PIRAMIDE, njihovi strucnjaci bi, u zelji da dokazu suprotno, zavrnuli rukave i kopali...
a ne kao nashi....
Zar iskreno mislis da je Semir jedini cudak ove vrste u sarenom svijetu?
Pa cijela udruzenja piramidologa postoje. Pa cak ni ove majanske ludosti nisu njegova originalna izmisljotina ...
Doduse, Prailiri jesu ...
mIRCerka wrote:
a ne kao nashi....
Zar iskreno mislis da je Semir jedini cudak ove vrste u sarenom svijetu?
Pa cijela udruzenja piramidologa postoje. Pa cak ni ove majanske ludosti nisu njegova originalna izmisljotina ...
Doduse, Prailiri jesu ...
prenj, bila sam u Sedona dolini...upoznala se sa cudacima svih vrsta....
Semir nije cudak...al pokazace vrijeme...no sikiriki...
pa ce mIRCi svima da se krvi napije...