semm wrote:Ovdje je guru jednak učeniku.
Kekec i dr.Govedarica po vama piramida stoji na vrhu onako pravo antipiramidaški.Bravo ,ti i ovaj tvoj doc. ste za neku prestižnu nagradu ,ako postoji neka anti....ska akademija nauka .
Ovaj put sam ja bogme shvatio šta je doc.Govedarica mislio a ti nisi!!!!!
Sa onih "milijarde tona" on je mislio ,kad javnost čuje za toliku težinu i ono da bi zijanila,zbog straha če odmah obustaviti radove.
I nemoj da to pravdaš lapsusom nego nek on radije ne govori da je iz Bosne.A iskreni autoriteti vjeruj mi pročitaju svoje izjave a i ako se desi lapsus onda to i demantiraju.A ovaj tvoj guru i dalje misli da je u pravu.
A more biti da mu i račun nije baš jača strana.
Semm, u konacnici Hebe se meni i za Govedaricu i za piramide.
Na ovoj temi sam mnogo prije pojavljivanja tog Govedarice, a sto se tice piramida, ne mogu u njih "vjerovati" iz mnogo razloga, a o nekim sam pisao na ovoj temi.
Ne treba meni nikakav svjetski, a ni lokalni strucnjak da me "povede i dovede" do odredjenog zakljucka. Nesto znam, a nesto mi i Fondacija "pomogne".
Evo ti jednog od primjera, koji mene svaki put, kada ga procitam, navodi na smijeh:
Citat sa
http://www.piramidasunca.ba/default.asp :
Imamo brojne dokaze hipotezi da je brdo Visocica kolosalna kamena struktura piramidalnog oblika, i to zbog:
-
-
-
karakterističnog "odzvanjanja" Visočice prilikom granatiranja tokom zadnjeg rata;-
Pozivamo Vas da nam se pridružite u pionirskoj fazi ovog grandioznog poduhvata i da budete kreatori, a ne posmatrači historije u nastajanju.
Hej covjece, cetnicka artiljerija tuce sa Cekrcica, a face (buduci clanovi Fondacije vjerovatno)sjede, uz kafu "Vispak", slusaju i procjenjuju kako "odzvanjaju" granate.
Svako onaj koji je imao priliku da slusa eksplozije granata, zna da je razlicit zvuk svake eksplozije i da zavisi gdje je granata eksplodirala, na asfaltu, kamenu ili na mekanoj podlozi (zemlji).
I ova glupost je uvrstena u dokaz o postojanju kolosalne piramide, majke svih piramida na Zemlji,
izgradjene prije 27, 12, 7 hiljada godina od civilizacije malih zelenih sa sazvijezdja velikih zelenih...
A sto se tice Poziva, radije ostajem van tog "grandioznog poduhvata", a kao "posmatrac istorije u nastajanju"(koje rijeci !

), jer ne zelim da ucestvujem u jednoj, sto ce se brzo pokazati, javnoj prevari i sramoti.