mIRCerka wrote:terapija wrote:A sta ako Semir nikada ne bude htio priznati kako se zeznuo i da piramida nema?????
Hocu reci, kako opovrgnuti necije teze, ako taj ne zeli da vidi tudje argumente ukoliko se naravno njemu ne svidjaju??? Ko ce biti tu da "donese presudu"
Da li ce se vjerovanje zadrzati neko vrijeme, i preci u legendu?
nije u pitanju semir ovdje vec svi mi...
hoce li semir priznati ako se poakze da to nije piramida, mene ne intersuje...
meni smeta sto se svi ubiste pricom da je nema, ko i mi da je ima, a niko dokaze ne daje...
ne moze vam argument biti PA NEMA NIKAKVIH NAZNAKA U ISTORIJI DA JE TO BILO TAKO ILI NIJE BILO TAKO...
znas, kvazi dijalog na ovoj temi je davno presao granice ukusa...
al ponekad mislim da mi fakat ne znamo bolje komunicirati...
bljak...
ja sam dileja, ti si debil...on je kreten, ona je glupacha..itd itd...
bljak bljakova...
semire, her I come

Pa dobro haj'mo komunicirati
Eto na primjer, u BH-Danima je navedeno mnogo "argumenata" protiv piramide i koji obaraju Semirove "argumente"
Istih je bilo i sa mnogih drugih strana. Zatim, bila si na Visocici. I ja takodjer. Iskreno receno, za mene ono ni na LSD-u tesko da moze biti piramida

A o 22000 pa i 12000 godina, mogu samo da kazem: provala nad provalama. Mislim treba samo pokusati zamisliti toliko dug period. Nema sanse, cak i da je postojala neka piramida u to doba, da ostane bilo sta od nje
Jos jedna stvar: Semir je samo "rekao" tj. iznio tvrdnju o toj kolosalnoj starosti piramida. Medjutim, ni jednom nije iznio ni jedan dokaz koji to potvrdjuje. nigdje. nema ga. samo njegova tvrdnja.
Nemam protiv njega samog nista, ali jednostavno "njegovim dokazima" nije nista dokazao.
Piramidalno brdo?
1, nije potpuno piramidalno

2, takvih ima na hiljade sirom svijeta:)
Orijentacija prema stranama svijeta??
1. samo je jedna (sjeverna) strana priblizno okrenuta sjeveru i to prema "kosmickom"

2. ostale "strane" (jedna i po') nisu iste povrsine i oblika kao sjeverna i nisu pod pravim uglom kako se zeli prikazati na "snimcima skicama itd"
"Termalne anomalije"?
1, takvih anomalija ima ispod min. 70% "brda" u BiH
"Kameni blokovi"?
1. A sta ocekivati od brda koje je naseljavalo toliko mnogo civilizacija u proslosti, i gradilo grobnice i naselja na njemu????? Postoji bar 100 mocih objasnjenja za iste, prije nego se uzmu u obzir "piramide" Ali ne. Semir kaze to su piramide i tacka. ne pokusava uopce ni da objasni zasto ne misli da se radi o necemu drugom. nula. njegova tvrdnja i to je sve.
Ima toga jos koliko hoces, mrsko mi vise pisati.
Ali neka se kopa kad je vec zapoceto. Za to mu mozemo jedino zahvaliti jer pokrenuo je nesto. Samo ga treba sada zaustaviti i posao prepustiti profesionalcima, da se ne bi unistilo nesto sto je do sada bilo sigurno i zasticeno pod zemljom.
I treba ga jos pozvati na odgovornost povodom budžeta od 600.000 KM
Tek da se vidi na sta se trose poreske pare. Na kopanje sigurno nisu. Ni na najlonske trake kojima se "osugiravaju" iskopavanja