Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

UBL wrote:originalna verzija zapisa o zemlji:

Pitao tako jednom jednog vrli pitac neki:
A kto je ta
sta je ta da prostis
Gdje li je ta,
Odakle je ta
Kuda je Ta Bosna Rekti.

A zapitani odgovor njemu hitan tad dade:
Bosna da prostis jedna zemlja imade
I posna I bosa da prostis
I hladna i gladna
I ktomu jos Da prostis
Prkosna Od Sna...
I jos da prostis i PIRAMIDE imade. :D :D
A i oskara imade... :D
Prenj

Post by Prenj »

UBL wrote:originalna verzija zapisa o zemlji:

Pitao tako jednom jednog vrli pitac neki:
A kto je ta
sta je ta da prostis
Gdje li je ta,
Odakle je ta
Kuda je Ta Bosna Rekti.

A zapitani odgovor njemu hitan tad dade:
Bosna da prostis jedna zemlja imade
I posna I bosa da prostis
I hladna i gladna
I ktomu jos Da prostis
Prkosna Od Sna...
I jos da prostis i PIRAMIDE imade. :D :D
Ne uvlaci nam Maka u ovo.
Dok sajam politicara prolazi preko brda, njegovi kameni spavaci u Radimlji stoje usred smeca ... :x

Image
dexcox

Post by dexcox »

Majjah wrote:Kakva ba piramida ljudi, pametni ste, isli ste u skolu?? (valjda)!!!
Visochica je bila i ostace brdo na kojem su se vjekovima mijenjali stanovnici, Iliri, Rimljani, Slaveni.... svi oni su na Visochici i u visockoj dolini ostavili svoje tragove koje nas Semir sada otkopaja i prezentuje nam kao nesto ,,prailirsko''....da me ne shvatite pogresno, nemam nista protiv tog covjeka, zasto bih i imao?? BIH je ponovo bacio na svjetsku scenu i o BIH se ponovo prica u svijetu, ali ovaj put se u tom kontekstu ne spominje Srebrenica, markale, opsada Sarajeva i svo zlo koje nas je snaslo, a koje nikako da ostavimo iza sebe i da konacno pocnemo da zivimo normalnim zivotom...sad kada se emituju prilozi na BBC-u ili CNN-u, nema vise arhivskih snimaka kako gori vijecnica ili kako se onaj polu-kostur iz Manjace preko zice pozdravlja sa novinarkom...to sto nas je svijetu prezentovao u drugacijem svjetlu je vec dovoljno da u svakom gradu jednu ulicu nazovemo njegovim imenom..
Ali da se sada vratim na cinjenice zbog cega nikako ne mogu da ,,progutam'' tu pricu da je brdo koje gledam kroz prozor dok ovo pisem ,,kolosalna'' piramida!
Kao prvo, za svaki jebeni kamen kojeg neko izrovi na tom podrucju ,,strucnjak'' Semir vec ima spremno objasnjenje gdje je bilo ugradjeno, sta predstavlja itd. Tezu prilagodjava trenutnoj situaciji. Najprije je tvrdio da je samo vrh piramide umjetno obradjen a kada je pronasao kamene blokove u podnozju, onda se ,,ubezobrazio'' i tvrdi da je cijelo brdo Visochica vjestacka tvorevina. Al hajde, prihvatimo da oni kameni blokovi u podnozju zaista jesu djelo ljudskih ruku, ali sta to dokazuje?? Samo da je to mjesto bilo naseljeno i koristeno prije nekoliko vjekova, pa i milenijuma, da su tu ljudi zivjeli i GRADILI. To nije nista novo, to nije Semir otkrio. Na stranici Minhenskog arheoloskog instituta se mogu naci slike sela Okolišće u blizini Visokog. Njihovi arheolozi su davno prije Semira locirali Ilirsko naselje na tom podrucju, a njegovu starost procjenili na oko 7000 godina. Pa zar nije jednostavnije povjerovati da su ti kameni blokovi ostavstina iz tog perioda, da su mozda i rimljani imali svoje ,,prste'' u toj svoj prici??

A zbog cega onda Semir poteze svu ovu pricu, zbog cega radi sve ovo?? Da zaradi?? Da ubije vrijeme?? Da stekne slavu?? Mislim da ne. Igrom slucaja sam Semira slusao na FPN-u u Sarajevu jos prije jedno 3 godine kada je imao prezentaciju svoje ,,cuvene'' doktorske disertacije na temu civilizacija srednje i juzne amerike. Tada mi je sva njegova prica i zanesenost temom jako podsjetila na jednog njemackog autora koji se bavi istom tematikom, ERICHA von DAENIKENA. Da skratim, taj Daeniken vjeruje da su civilizacije Maja i Azteca svoje hramove gradili ne u cast ,,imaginarnih' Bogova, vec stvarnih koji su se spustali na zemlju i pomagali im svojim znanjem u izgradnji. Ti ,,bogovi'' su nista drugo nego vanzemaljci koji su (vjeruje Daeniken) prije par hiljada godina redovno posjecivali zemlju. To on dokazuje raznim skulpturama i interpretacijama crteza na zidovima piramida.
Osmanagic (kao i Daeniken) spadaju u grupu ljudi, sanjara, koji su ubjedjeni da nista oko nas nije kao sto se cini. Glavu mogu stavit da mu je Dosje-x omiljena serija, da vjeruje u postojanje Atlantide, Bermudskog trougla i da americka vlada u Area 51 drzi zarobljene vanzemaljce iz Roswella :)))
Uglavnom, meni kao visochaninu je jako zanimljivo pratiti sve ovo sta se desava u mom gradu i slagao bih kada bih rekao da nisam malkice ponosan...ali onda se vratim u realnost i samo zazalim sto mi nije opet 12 godina da i ja vjerujem u sve te zavjere i da su nas u skoli ,,pogresno'' ucili. A na kraju, pustite covjeka nek kopa, nikom nije naudio, jedino mi je krivo sto ce politicari ponovo najbolje proci u svoj ovoj prici...bilo piramide ili nebilo, dokle god su Semirovi blokovi glavna tema, niko nece obratiti paznju na onih par budala koje se brinu oko takvih ,,gluposti'' kao sto su poskupljenje struje, propale reforme i jos dalja Evropa itd, isl..
potpisujem
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Sodomice, icemo se napiti u Visoko :D:D

Jer, ne moze to takooo! Mi smo platili :D:D:D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

mozda djeluje da nema veze s tim, ali odmorite malo...nije zdravo...
Cistoca stvarno znaci pola zdravlja
Zdravlje

Bakterije s telefonskih slušalica, tastatura ili kvaka mogu biti glavni uzrocnici gripa, prehlada i infekcija. Strucnjaci dokazuju da obicna tastatura ima 400 puta više bakterija nego wc daska. Jako je važno da cesto dezinfikujete umivaonik jer u njemu "živi" bakterija Echerichia coli koja je glavna uzrocnica probavnih smetnji. Takode je bitno da nakon spremanja jela temeljno operete ruke. Rublje bi trebalo prati na 60 stepeni jer bakterije preživljavaju na nižim temperaturama. Kupaonice i sanitarne delove treba generalno ocistiti dva puta nedeljno.
Virusi i bakterije nevidljivi su ljudskom oku, a higijena je prevencija raznih bolesti i infekcija koji oni prouzrokuju. Ljudi koji rade u kancelarijama, s priborom, telefonom i kompjuterima, trebaju cesto prati ruke. A najveci "neprijatelji" covekovom zdravlju su javni wc-i. Pobrinite se da prostor u kojem živite i radite bude cist jer to znaci pola zdravlja.
hajmo sad svi off, krpu u ruke i ciscenje!!!!
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

mIRCerka wrote:mozda djeluje da nema veze s tim, ali odmorite malo...nije zdravo...
Cistoca stvarno znaci pola zdravlja
Zdravlje

Bakterije s telefonskih slušalica, tastatura ili kvaka mogu biti glavni uzrocnici gripa, prehlada i infekcija. Strucnjaci dokazuju da obicna tastatura ima 400 puta više bakterija nego wc daska. Jako je važno da cesto dezinfikujete umivaonik jer u njemu "živi" bakterija Echerichia coli koja je glavna uzrocnica probavnih smetnji. Takode je bitno da nakon spremanja jela temeljno operete ruke. Rublje bi trebalo prati na 60 stepeni jer bakterije preživljavaju na nižim temperaturama. Kupaonice i sanitarne delove treba generalno ocistiti dva puta nedeljno.
Virusi i bakterije nevidljivi su ljudskom oku, a higijena je prevencija raznih bolesti i infekcija koji oni prouzrokuju. Ljudi koji rade u kancelarijama, s priborom, telefonom i kompjuterima, trebaju cesto prati ruke. A najveci "neprijatelji" covekovom zdravlju su javni wc-i. Pobrinite se da prostor u kojem živite i radite bude cist jer to znaci pola zdravlja.
hajmo sad svi off, krpu u ruke i ciscenje!!!!
Moja bljesti...chistim je domestosom...:D
UPOZORENJE!:
Prije ciscenja odvojiti plastichne dijelove od metalnih! :D
dexcox

Post by dexcox »

horns&drums wrote:Sodomice, icemo se napiti u Visoko :D:D

Jer, ne moze to takooo! Mi smo platili :D:D:D
gomorice idemo na izlet u visoko ufatit cemo semira i sve ce nam priznat kad ga napijemo.

:lol:
rumenko

Post by rumenko »

juce sam upisao kurs hjeroglifa....al'nasih..... starih bosanskih...iznenadio sam se kako se brzo uce....evo na primer vidis dole...kako se kaze.....
mojne tisra .....sova-ruka-rucna zaga-lancic-rucna zaga-mindjuha-spuz....relativno je lagan za savladati....
Image
Prenj

Post by Prenj »

Komentar Nadije Nukic na rad i brzinu egipatskog geologa
http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... m=&ucat=10&
...
Teze koje su oni iznijeli na osnovu dva sata provedena na terenu, mene je sramota kao geologa da kažem da mogu dati mišljenje za ovoliku površinu na osnovu izlaska na samo dva sata, jer za ovaj lokalitet potrebno je najmanje mjesec dana istraživanja i radova
...
Larci

Post by Larci »

Prenj wrote:Komentar Nadije Nukic na rad i brzinu egipatskog geologa
http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... m=&ucat=10&
...
Teze koje su oni iznijeli na osnovu dva sata provedena na terenu, mene je sramota kao geologa da kažem da mogu dati mišljenje za ovoliku površinu na osnovu izlaska na samo dva sata, jer za ovaj lokalitet potrebno je najmanje mjesec dana istraživanja i radova...
mozda je potrebno i vishe godina takvim kao tebi...niste guza makli sa fotelje ima 100 godina... Niste tamo ni sekunde bili pa odma znate negirati!! Jeste li to vi tamo gospodjo proveli vishe od mjesec dana istrazivanja da bi mogli govoriti protiv!????

Ljudi su efikasni... a ti deri diplomu..ko zna mozda te nije puno ni izasla!!! :D :D :D
Prenj

Post by Prenj »

Larci wrote: mozda je potrebno i vishe godina takvim kao tebi...niste guza makli sa fotelje ima 100 godina... Niste tamo ni sekunde bili pa odma znate negirati!! Jeste li to vi tamo gospodjo proveli vishe od mjesec dana istrazivanja da bi mogli govoriti protiv!????

Ljudi su efikasni... a ti deri diplomu..ko zna mozda te nije puno ni izasla!!! :D :D :D
MI?
:?
Larci

Post by Larci »

Prenj wrote:
Larci wrote: mozda je potrebno i vishe godina takvim kao tebi...niste guza makli sa fotelje ima 100 godina... Niste tamo ni sekunde bili pa odma znate negirati!! Jeste li to vi tamo gospodjo proveli vishe od mjesec dana istrazivanja da bi mogli govoriti protiv!????

MI?
VI???? :?
Jeli to ti podrzavash nekog ko sjedu u fotelji..nemrda guzom... sam sebe kontrira...ili nekog ko je direktno na terenu i vidio da je nesto ljudskom rukom napravljeno???
Sto Gospodja Nadija nihje digla guz i otisla u Visoko ..provela tamo vishe mjeseci i dokazala javnosti da tamo nista nema.. onda bi dobila mnogo vishe recpecta od mene i od svakog drugog!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Larci wrote:
Prenj wrote:

MI?
Jeli to ti podrzavash nekog ko sjedu u fotelji..nemrda guzom... sam sebe kontrira...ili nekog ko je direktno na terenu i vidio da je nesto ljudskom rukom napravljeno???
Sto Gospodja Nadija nihje digla guz i otisla u Visoko ..provela tamo vishe mjeseci i dokazala javnosti da tamo nista nema.. onda bi dobila mnogo vishe recpecta od mene i od svakog drugog!
LARCI ba mojne tako, zvucis ko antipiramidash...nemoj pisati tim stilom...inace neces dobit piramidalni kolac....
prenj ima pravo da ne vjeruje, ja imam pravo da vjerujem...nemojte da se prozivamo i vrijedjamo i na ovoj temi...

damn...
:x :faraon:
Prenj

Post by Prenj »

Larci wrote:
Prenj wrote:

MI?
Nemam drugi komentar do ... :lol:
Piramidos

Post by Piramidos »

Larci wrote:
Prenj wrote:

MI?
:? :? :? :?
aha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:? :? :?
ma nemoze biti :lol: :lol:
kekec

Post by kekec »

A wrote:Larchi nije pratio na casu :D
Ma nije tu bilo pohadjanja nastave duzi period,
inace bi se znala piramidalna "tablica mnozenja". :-D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

kekec wrote:
A wrote:Larchi nije pratio na casu :D
Ma nije tu bilo pohadjanja nastave duzi period,
inace bi se znala piramidalna "tablica mnozenja". :-D
nemojte tako, larci nije stigao upratiti sve....ko kad se sicate nekim argumentima ....
kekec, hoces piramidalni kolac?
sama sam gazala :D
TutanmIRCi Osmanagic :D
taxi_driver

Post by taxi_driver »

i dokle smo dosli?ima li je ili nema?
mene ovdje vec pitaju hocu li organizovati ekskurziju u visoko.
nego sam nesto kontao da se bacim u privatni biznis.u komsiluku imam egipatski restoran i zove se (a kako drugacije) PIRAMIDA.ja cu otvoriti odmah pored nega bosanski restoran i nazvat cu ga MAJKA SVIH PIRAMIDA-PIRAMIDA SUNCA VISOKO.a reklama ce biti duplo veca nego njegova. :-D :-D :-D :-D :-D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

taxi_driver wrote:i dokle smo dosli?ima li je ili nema?
nego sam nesto kontao da se bacim u privatni biznis.u komsiluku imam egipatski restoran i zove se (a kako drugacije) PIRAMIDA.ja cu otvoriti odmah pored nega bosanski restoran i nazvat cu ga MAJKA SVIH PIRAMIDA-PIRAMIDA SUNCA VISOKO.a reklama ce biti duplo veca nego njegova. :-D :-D :-D :-D :-D
ima!!!!
Image
vedderedi

Post by vedderedi »

To taksista!
kekec

Post by kekec »

mIRCerka wrote:kekec, hoces piramidalni kolac?
sama sam gazala :D
TutanmIRCi Osmanagic :D
Vrlo rado, ali se bojim da tjesto jos nije dobro nadoslo. :-)
i da je piramidalni kolac malo gorak. :)
Dolaze topliji dani, pa cemo malo sacekati. :-D
Majjah

Post by Majjah »

Nakon prodavanja jaja na vagu u ratu, najnovija biznis-ideja iz Visokog!!!

Image

:D :D
Last edited by Majjah on 16/05/2006 18:16, edited 2 times in total.
Larci

Post by Larci »

mIRCerka wrote:
Larci wrote:
Prenj wrote: MI?
LARCI ba mojne tako, zvucis ko antipiramidash...nemoj pisati tim stilom...inace neces dobit piramidalni kolac....
prenj ima pravo da ne vjeruje, ja imam pravo da vjerujem...nemojte da se prozivamo i vrijedjamo i na ovoj temi...

damn...
:x :faraon:
Izvini Mircerka...nikoga ne vrijedjam..samo sam komentirao cistu glupost!! A zaboli me neka stvar jeli se to nekom svidilo ili ne!!
A nisam nigdje napisao da vjerujem u piramida a nisam ni da nevjerujem.. :shock:
Last edited by Larci on 16/05/2006 18:03, edited 1 time in total.
vesela

Post by vesela »

i ja evo treci put pitam hocu li dovoditi moje svede?...ali oni hoce da vide piramidu!...sta da radim, taxi_driver? :?
kekec

Post by kekec »

Dovedite vi i kanadjane i svede. Ima sudzuke i suha mesa
za svakoga. A sto se tice piramide, kada se najedu i jos
popiju koju, nece ni znati zbog cega su dosli i kada se
otrijezne, vec ce biti kuci. A onda ce pozeliti ce da opet dodju.
A BiH turizam cvjeta. :)
Locked