Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
neki arheolozi u zapadnim zemlja ma bi ubili i mater i oca da mogu nac nesto tako u svojim zemljama
ma ja vjeruj da ce i strane organizaije pomoc da se iskopa ipak je tto evropska piramida , i to jedina u evropi,i za njih to nesto znaci kao evropljane
i to ne malo i ne samo za evropljane u europi vec i one u americi,australiji...
ali ipak ostaje onaj prefiks B O S A N S K A od kojeg "neki" na ovom forumu dobijaju poseban osip
Znaci kada kazes P I R A M I D A ,najezi se kosa na glavi a ako kazes jos B O S A N S K A pa jos P I R A M I D A onda i zeludac proradi,"neki" proliv dobiju i tako to
Jos usput budi receno sve to otkrio neki "amater" a veliki "strucnjaci" koji su sticanje svoga znanja zavrsili po dobijanju diplome i titule,sto je u stvari i jedino vazno a ne ljubav prema pozivu...
Ja sam malo u dilemi u vezi starosti piramide. Skloniji sam misljenju , da se ipak radi o 27 000 g. i to s razlogom. Naime , Samirovo pisanje je usmjereno ka Lamuriji, civilizaciji koja je stara oko 50 000, a ciji su nasljenjici Atlantida i Maje. Vjerujem da mu nedostaje prelazna karika i stime je pokusava plasirati U Bosnu, sto bi u sjenu bacilo i samu Atlantidu i Maje. Ako je pogrijesio, niko mu nece zamjeriti sto forsira "domacu scenu".
Drugi razlog je to sto je Balkan i okolina, i pored permanentnog leda koji se prostirao iza prirodne prepreke Alpa, ipak udomacio ljude i neandertalce cak i mnogo ranije, svih 45 000g.
I treci razlog. Po Samiru ljudska vrsta nije tvorac piramida ,vec neka napredna kosmicka vrsta, za koju je ledeno doba bila . mala sala....
Ako citate njegovu njigu, obratite paznju na stil pisanja. Kratke precizne recenice, tekst koji nije opterecen dugackim strucnim objasnjenjima, blaga mjesavina mistike tamo gdje nema racionalnih odgovora, blaga kritika spanskih kolonista, isto takva kritika stavova danasnjih arheologa i historicara, sve u svemu , vrlo pitko i citljivo za sve kategorije citalaca. Slucajno ili namjerno ? Nisam siguran. Prije bih povjerovao u ovo drugo. Mozda je i sam Samir "vanzemaljac" , "Lamurac"koji je dosao da nam kaze istinu. Ko zna? Ja navijam za Samira.
eh jedva cekam proljece , pa da vidimo te satelitske snimke
ali bilo kako bilo, covjek jr prouzrokovao da se za nas cuje cijeli svijet u pozitivnom smislu, pa makar i nebila piramida
nemogu ni zamisli kako bi to bilo, kad bi se iskopala piramida i ugledala svjetlo dana , mocno da mocnije nemoze biti , imati nesto sto nije evropska zemlja nema , woow
covjce ovo nemozes ovako nesto cuti ni u filmovima
Najavljeno je da će večeras u emisiji CD , Senada Hadžifezovića gostovati arheologistica Zemaljskog muzeja BiH, stručnjak za prapovijest Zilka Kujundžić-Vejzagić i Semir Osmanagić, autor knjige "Bosanska piramida Sunca" ,
njih dvoje će suprostaviti stavove o (ne)postojanju pomenute piramide na području brda Visočice
==================================
zamolila bih nekoga ko moze pogledati taj program da nam ukratko napise izvjestaj. unapred se zahvaljujem.
====================================
Jeste, bio je sinoć dijalog, kako je i najavljeno. Arheologistica je bila totalni skeptik , a Semir Osmanagić je bio hladan k´o špricer , čvrsto vjerujući u svoje stavove...
I na kraju joj je pružio ruku i rekao da se nada da će gospođa prihvatiti njegov poziv da se na proljeće zajedno popnu na vrh piramide (ili kako je žena u razgovoru potencirala "piramida" - pod navodnicima).
Ja sam gledao emisiju Face to face i bila je vrlo edukativna.
Koje olaksanje i koliko ljepsi ton umjesto kad dovedu par politicara(citaj papaka).
E ovako, Semir je bio dominantan, kako pricom tako i pojavom. Samouvjeren, pozitivan, entuzijasta,... ma nikakve zamjerke.
Zilka nije krila odusevljenje idejom o bosanskoj piramidi, ali je ipak bila kulturno skepticna, bez vecih emocija, upadica, kolutanja ocima,....
Oboje su izgledali ozbiljno, Semir nije ostavio utisak sanjara, a Zilka niej ostavila utisak krute konzervativke.
Tako da su u neku ruku bili u pravu oboje.
Semir je sigurno ubijedio gledaoce svojim dokazima, ali je i Zilka opet podsjecala da pravih konkretnih dokaza jos nema. Na kraju su pruzili ruku jedno drugome i dogovorili se da ce pomoci jedno drugome d se utvrdi sto prije dali ispod Visocice stvarno nesto ima. Dosad naljepsi Face to face koji sam ikad gledao.
Ali je Semir malcice zasro na kraju, ali skoro neprimjetno. Iako je cijelo vrijeme naglasavao da se radi o nauci, istini,... i da je to jedina motivacija - ipak je na kraju "izletio" da je na pragu "najboljeg bosanskog izvoznog produkta." Na sta se Zilka nasmijala, ali nije odgovorila.
Semire, Semire, ako pricas o nauci, i istini - ne smijes spominati busines, kakav izvoz, kakvi bakraci. To prepusti nama ostalim smrtnicima.
====================================
Meni se svidjelo da je Semir govorio argumentima a gospodja je samo tvrdila da ne vjeruje ali da je spremna na saradnju. Argumentima da su strane brda perfektno okrenute na strane svijeta, da su busenja tla dokazala neprirodni nastanak brda i da je cijelo podrucje okolo poplocano plocama kao i da su otkriveni tuneli ispod brda itd. Na to sve je ostao ubjedljivi optimizam da bi tu moglo biti nesto i da u svakom slucaju treba uciniti sve da se to do kraja kvalitetno zavrsi. Izuzetno dobar face to face, Sidranovi komentari i informacije cine ovaj dnevnik zaista dobitkom, bravo.
Ne mogu oni Bosnu mrziti koliko je ja mogu voljeti.
=====================================
hvala vam svima na izvjestaju i zapazanjima. sticem dojam da je Semir cvrsta licnost i da zna sta radi. bit ce tu nesto, definitivno! jedva cekam proljece!
======================
Semir me je impresionirao dubinom i sirinom svoje vizije!
======================================
poslije kad sam pregledao face to face, josh mu vishe vjerujem, covjek je haus , smiren, pametan, skolovan, etuzijazista
Last edited by ILIR_ on 23/04/2006 01:05, edited 3 times in total.
Ma dobro narode, osim toga da je "istraživač iz SAD, porijeklom iz Bosne", ja o Semiru drugog nisam uspio saznati. Razumijem to da je Teksašanin, da ima dosta love i slobodnog vremena da hoda po tim Gvatemalama i cilom dunjaluku...
Stoga vas pitam: ko je uistinu Semir Osmanagić? Je li završio kakvih škola? Kojih? Čime se profesionalno bavi? Gdje radi? Šta radi? itd. itd.
Koliko sam shvatio, iskopavanja bi trebala trajati 5 g. Sasvim je sigurno da ce to privuci veliku paznju svih i zato razmisljam da se pored profesionalaca, koji ce vrsiti iskopavanja, napravi i neki kamp za amatere, znatizeljnike, avanturiste dobrovoljce, kao npr. Orbinni , koji bi mogli ucestvovati volonterski. Ja npr. razmisljam o mogucnosti,znaci imamu planu, da dan-dva posjete Bosni odvojim za posjetu Visokom, cisto iz znatizelje. I zato, grad Visoko bi trebao urediti prostor za satore, kamp kucice, auto-kampere sa pratecom infrastrukturom, trgovine, kupatila, wc i dr.a zatim dolazi i kulturni i nocni zivot, disko, svirke uzivo, izlozbe, predavanja, sve zaviso od interesa posjetilaca. Interes sasvim sigurno postoji, samo ga treba uobliciti na radost sviju.
Last edited by ILIR_ on 23/04/2006 02:17, edited 1 time in total.
ILIR_,
ne znam da li si pogledao tu emisiju "face to face"...vjerovatno jesi, a ako nisi, a interesuje te, evo ovdje.... http://www.piramidasunca.ba/indexbh.htm idi na multimediju-video...
PS. jel´to ti otvaras novu rubriku..... "neko negdje kazal´"
Last edited by Sinapsa on 23/04/2006 01:20, edited 2 times in total.
pape wrote: ILIR, .... fino bogami, ... ti veceras opet "pozarni", ... ... bice keka, ... bice, ....
Hahahaha pape,
Izgleda da sam se jako zaljubio u Bosnian Pyramid (....illyrian )
i na gospodina, profeta Semira Osmanagica.
Ako se ne varam nekako me asocira ko da sam malo drogiran
Neka, neka .... vjeruj u ljubav, jer ... ljubav je sve, ...
Ma nisi ti drogiran, .... samo si programiran, jel` ..... kao da te furaju, ... kao da te ljuljaju, ...
Sinapsa wrote:ILIR_,
ne znam da li si pogledao tu emisiju "face to face"...vjerovatno jesi, a ako nisi, a interesuje te, evo ovdje.... http://www.piramidasunca.ba/indexbh.htm idi na multimediju-video...
PS. jel´to ti otvaras novu rubriku..... "neko negdje kazal´"
Ej, Sinapsa Ba, ovo je vrlo lijepo od vas. Puno hvala!
Ne nisam je vidjeo i umrijem da je vidim
Nova rubrika je za djabe (free) - ali dobrovoljne male donacije moug se dati na ziro-racun fondacije
Last edited by ILIR_ on 23/04/2006 02:19, edited 1 time in total.
luna says: nije valjda da ti stvarno vjerujes jos uvijek u ono oko one piramide
green says: pa vidjecemo
luna says: hahahaaha
luna says: da
green says: kako bih samo volio da to bude istina, pa da te zezam jedno 2 mjeseca
luna says: hocemo se kladiti?
green says: hocemo
luna says: hajde
green says: hajde de
luna says: ja kazem da nije to nista tako kako on prica, on samo supljira
luna says:
green says: ok
green says: ja kazem da ima bar nesto od spomenutog
luna says: haj dobro
luna says: ali vidi
luna says: zamisli ti sad da ja izdam knjigu, kako sam ja s marsa. tu sve potkrijepim argumentima, koje mi niko ziv ne priznaje, ali nema veze, ja pricam sve to do najsitnijih detalja, kao da je istina. pa ne bi to povjerovao valjda? eh tako ti je i ovo. samo sto eto ne prica da je s marsa, nego smislio nesto drugo
luna says:
green says: ma dobro je...
green says: jucer si pricala da mu je do para
green says: a upravo sam procitao da je jako bogat covjek
luna says: ma daj, sto si bogatiji, to vise hoces
green says: i hoda po svijetu i zbog te cinjenice sto je bogat, sam radi, ne zavisi o nijednoj instituciji
green says: ok
green says: kladili smo se
luna says:
green says: !!!
Last edited by ILIR_ on 23/04/2006 02:28, edited 2 times in total.
ma , ljudi jel' to moguce ??!!? citao sam negdje , da u bosni ima i puno nafte (dubooko , duboooko!!) kopajuci za piramidom ,,, otkopace naftu !! a onda smo najebali !! sjebace nas ko' irak !!
Ko od vas rece da se dopisuje sa Semirom? Daj recite mu kad iskopa tu piramidu, rado bih iznajmio jedan poslovni prostor za samoposlugu ili mozda veleprodaju (nesto poput FISa)
Mere bit svasta.
Koliko vidim iz njegove biografije, Semir Osmanagic se svojom naukom bavi iz cistog hobija, u svom slobodnom vremenu, nikada prije nije ucestvovao u nekom arheoloskom projektu. Sve sto je do sada uradio jeste da je obisao brojne piramide, ali kao turista, od istrazivackih alata koristeci samo foto-aparat. Medjutim nezaboravimo Tutankamonovu grobnicu je otkrio takodje pocetnik, dok su mu se svi smijali i govorili da se vise nema sta otkopavati u Dolini Kraljeva. Pored gospe,Troje sada i piramida...................
evo ko smi u sto maraka da će bit piramida il bar nešto ljudskom rukom pravljeno
.
.
.
Prihvatam!
I ako bude od ljudske ruke, pristajem da me ubiju, bazamiraju i stave kao bosanskog faraona sunca unutra, da sve bude ubjedljivije.
.
.
.
al haj ako ti pobjediš i pristaneš da te ubiju, ko što kažeš, moram li ti ja onda još uvijek dati onih sto mari il' ne moram?
.
.
.
Vazi zlaja, i onda cemo se svi djuture skupit sa foruma i doc ti na dzenazu. Sto ce tooooooo bit' djenaza, ma takvu vas dunjaluk nije vidioooooo moj ti
Last edited by ILIR_ on 23/04/2006 01:43, edited 4 times in total.
Neko negdje kazal (al pogrijesio malkice, za sada):
Iskopavanje piramida u Visokom najavljeno je kao najveći arheološki projekt u Europi ove godine, javlja u srijedu B92.
U Sarajevu je zasjedao Upravni odbor zaklade Arheološki park: Bosanska piramida Sunca. Utvrđeno je da iskopavanja piramida kod Visokog, najveći ovogodišnji arheološko-geološki projekt na Starom kontinentu, počinju 14. travnja i da će trajati do listopada.
Zbog interesa arheologa iz cijelog svijeta počelo je formiranje ekipa stručnjaka. Među njima će biti i arheolozi iz Irske, Australije, Austrije, Škotske i Slovenije, geolozi iz Austrije, Srbije i Crne Gore i BiH, a ekipu mladih bosanskih arheologa čine Sead Pilav, Silvana Čobanov i Saša Janković.
Stalna ekipa koja će iskopavati na Visočici i okolnim nalazištima imat će oko 100 članova, a osim njih na projektu će raditi i dobrovoljci pod stručnim nadzorom.
Sinoć bilo na «Centralnom zatvoru», FTV...
Uživo u program iz SAD se javio Semir Osmanagić riječima (parafraziram): "Četrnaestog ili petnaestog aprila u Visoko, na plato brda Visočice stiže ekspedicija od oko 100 arheologa, historičara, raznih stručnjaka i pratećeg osoblja, počinju iskopavanja, nadamo se, najvećeg arheološkog nalazišta u Europi. Posebni satelitski snimci su pokazali ne jedan, ne dva, nego čak pet objekata na tom području za koje se pretpostavlja da su nastala ljudskom rukom, dakle nisu prirodna brda, stijene, kako se do sada mislilo".
Zvuči skroz nevjerovatno! Eto, stigao je i taj dugo očekivani april, ostaje da se vidi. Za desetak dana starta veliki posao. Zanima me da li su skeptici sa početka priče (od jesenas), ostali i dalje skeptični ili su promijenili mišljenje? .. ili zamislite situaciju da se ništa od navedenog ne pronađe, ako je to uopšte moguće, kako bi u toj situaciji likovali oni koji su od početka negirali.
Last edited by ILIR_ on 23/04/2006 02:20, edited 1 time in total.
Počinje realizovanje emisije posvećene Bosanskoj piramidi sunca
Nakon nedavno objavljenih snimaka o postojanju piramide u blizini Visokog i početkom njenog iskopavanja, ekipa Federalne televizije odlučila je napraviti serijal emisija o ovom arheološkom otkriću.
Emisija nosi naziv Potraga za Bosanskom piramidom sunca, a urednik je Faruk Šabanović. Pored njega na realizaciji ove zanimljive emisije rade i Erol Čolaković, te Haris Zvizdić. Emisija će se emitovati nedjeljom u 21.30 sati, a trajat će petnaest minuta.
da li bi bilo moguce snimiti tu emisiju - obzirom da ce trajati samo 15 min. - prebaciti u digi. format i postaviti nam ovdje link da skinemo sa neta i pogledamo?
pape wrote:
Neka, neka .... vjeruj u ljubav, jer ... ljubav je sve, ...
Ma nisi ti drogiran, .... samo si programiran, jel` ..... kao da te furaju, ... kao da te ljuljaju, ...
Last edited by ILIR_ on 23/04/2006 03:14, edited 2 times in total.