o cemu ti ovo? bosanska historija da je laz? podji od hrvatske...kao nezavisna drzava je nestala puno prije bosne, utopila se u ugarsku krunu dok je bosna nestala sa naletom turske carevine...hrvtaska je u ugarskoj a kasnije i kroz AU monarhiju zadrzala svoje polusamostalnost, priznanje da je hrvatska bez obzira sto je u sastavni dio tih imperija. nesto slicno se deislo i sa bosnom, kroz tursko vladanje balkanom nikada se nije desilo da je bosna bila nestala, uvijek je bila turska pokrajina, neki kazu cak i sa najvecom autonomijom od svih turskih pokrajina...poslije kada je poklopljena od AU monarhije poklopljena je u cijelosti (u takvim granicama koje su granice ustvari danasnje granice medjunarodno priznate R BiH)...de ti meni sada objasni, na osnovu cega i iz cega je ban jelacic stvarao modernu hrvatsku? na osnovu ovih poluautonomija koje i jesu odrzale hrvatsku zasebnu (iako je i njegova hrvatska koju je stvorio jos uvijek bila poluautonomija jer je priznavala sada austriju umjesto ugarske).goran5 wrote:Daj molim te pa cijela povjest tvoje nacije i države je zasnovana na laži.ama, nesto ti nevejrujem, evo imam i dokaz gdje skoro pa lazes, kazem skoro jer se jos nisi izjasnio za ono sto je pocetak laganja, a potvrdit ce se kao laz onda kada se izjasnis jer ja uvijek dajem mogucnost da covjek nezna ili se pogresno izrazio pa trazim pojasnjenje prije nego ga prozovem lazovom...evo pogledaj sta si napisoa, ako ovo nije laz u stvaranju ja neznam sta je, doduse misliim da znam ali cu kao i svaki posten gradjanin sacekati tvoj odgovor...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p4390791
i da, znam de te iskrenost boli, valjda si mislio na to...
Od srednjeg vijeka pa nadalje... lažete i to već 20 godina
I sad kao ti ne vjeruješ u iskrenost ... mislim stvarno čovječe
bosna je ista prica samo malo kasnije...ali ako uzmemo da smo i jedno 3 vjeka poslije hrvatske izgubili svoju nezavisnost, jedno 150 godina kasnjenja za istom nije nista, pogotovo sto su nam kroz blizu histotiju "pomagali" da se osamostalimo...