Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3851 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Truba »

Image

meni nije jasno kojom mentalnom vratolomijom se uspoređuju međugorje i visoko
ajde da se uspoređuju lurd i međugorje

visoko se ne može ni sa čim usporediti meni barem poznatim
možda nešto u marti misteriji nađemo

mogu samo osjetiti ljubomoru što je 50 000 mladih samo na jednom događaju 1.8. okuplja iz 75 zemalja svijeta
dok su brojevi u visokom ajvatovici mnogo manje
SmokingMan

#3852 Re: Bosanska dolina piramida

Post by SmokingMan »

Izlazak u prirodno okruženje, pogotovo planinski dio ostavlja pozitivan utisak na čovjekovo raspoloženje, kao i odlazak na more, tako se i ja osjećam dobro kada odem u Umoljane u odnosu kada boravim u gradu okovango betonskom površinom, koja emtuje toksičnost zbog vlastitog satava, dodajmo ovome i asfaltne površine. Takođe i ispušni gasovi iz automobila mogu u dobroj mjeri utjecati na mentalne učinke pojedinaca, jer čovjek neprimjetno tokom šetnje pored prometnice udiše ugljen dioksid i ugljen monoksid iz izduvnih gasova, veće količine recimo ugljen dioksida moge poremetiti pamćenje i koncentraciju kod čovjeka, te smanjiti njegovu sposobnost donošenja odluka. Negativni joni postoje u prirodnom okruženju od nastanka svijeta i u tome nema ništa posebno, apstraktno, da se jonima treba dodavati neka određena nadnaravna jedinstvenost pogotovo na mjestima koja su postale "posebna" samo što je neko iskoristio nezainteresiranost masa za naukom. Negativni joni su osim u zraku prisutni u atmosferi, ultra-ljubičastom zračenju Sunca, pražnjenju električne energije uslijed udara groma, sudaru morskih valova. Negativni joni mogu trenutno porpraviti rasploženje kod pojedinca, ali ne utjecati na cjelokupno poboljšanje ljudskog fizičkog i mentalnog zravlja, što je često uvjerenje koje kola među pripadnicima koji se oslanjaju na alternativne metode liječenja. Naravno da učestao boravak u prirodnom okruženju može pormjeniti i poboljšati neke naše životne navike, jer je priroda sam po sebi stimulatiuvno okruženje kojem treba češće pribjegavati.
dr_Evil

#3853 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

Truba wrote: 07/01/2025 10:32
Spoiler
Show
Image

mogu samo osjetiti ljubomoru što je 50 000 mladih samo na jednom događaju 1.8. okuplja iz 75 zemalja svijeta
Nemoj da vrijedjas martin mystery to je fantasticno stivo!

:D dobro, onda da napisemo Medjugorje, Ajvatovica i Visoko, da ti dusi bude lakse? :D Truba stari trol :D
Chloe
Photo mod

#3854 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Chloe »

Truba wrote: 07/01/2025 10:32 Image

Jaaah, u Međugorju nešto baš opipljivo i mjerljivo ima. Nemoj biti zloban. :)

Katolika brojčano ima više u okolini i nemaju problem sami sa sobom i svojim identitetom kao Bošnjaci ili ti muslimani. Nažalost. :D
dr_Evil

#3855 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

Chloe wrote: 07/01/2025 10:51

Katolika brojčano ima više u okolini i nemaju problem sami sa sobom i svojim identitetom kao Bošnjaci ili ti muslimani. Nažalost. :D
Nego da ti kazem zavidim ti chloe. Volio bih i ja da mogu pozdrav suncu, ali ovakav pesimistican i skeptican po prirodi, samo odmahnem rukom :D
Škobo Habu

#3856 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Škobo Habu »

Zašto nije?

Za oboje ne treba konkretan dokaz. U prvom slučaju: vjera. U drugom: mašta.
Truba

#3857 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Truba »

usporedjujete kruske i jabuke
može medjugorje i ajvatovica

osobno nisam stovatelj medjugorja ali porediti visoko i medjugorje mogu samo zlobnici ili totalni topovi koji ignoriraju činjenice da bih nije njihov sekulitaristan u koji su otišli pa sada dociraju s daljine u nas mora biti zbog specifičnosti društva malo više osjetljivosti

visoko nije ničija vjerska točka na mapi dok medjugorje jeste

žalim ljude koji ovo ne razumiju
Chloe
Photo mod

#3858 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Chloe »

dr_Evil wrote: 07/01/2025 10:55

Nego da ti kazem zavidim ti chloe. Volio bih i ja da mogu pozdrav suncu, ali ovakav pesimistican i skeptican po prirodi, samo odmahnem rukom :D
Ne pravim ni ja pozdrav suncu :lol: ... Samo pokušavam razumjeti ljude koji u tome vide ono nešto.
Nakon kamenih kugli, i onog što sam vidjela da ljudi rade, zadala sam se istraživati, čitati o tome svemu.
Kao ovisnik o prirodi, koja na mene utječe pozitivno, daje snagu, toplinu, energiju, nije mi bilo teško shvatiti ni tu pojavu,
A sama sam došla u situaciju da ću radije zagrliti drvo nego insana, a apsolutno nisam labilna, čak naprotiv .... :lol:
dr_Evil

#3859 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

Chloe wrote: 07/01/2025 11:05

Ne pravim ni ja pozdrav suncu :lol: ... Samo pokušavam razumjeti ljude koji u tome vide ono nešto.
Nakon kamenih kugli, i onog što sam vidjela da ljudi rade, zadala sam se istraživati, čitati o tome svemu.
Kao ovisnik o prirodi, koja na mene utječe pozitivno, daje snagu, toplinu, energiju, nije mi bilo teško shvatiti ni tu pojavu,
A sama sam došla u situaciju da ću radije zagrliti drvo nego insana, a apsolutno nisam labilna, čak naprotiv .... :lol:
Ma kugle su zmaj, nek pricaju geolozi sta god hoce za mene ono nije cedo prirode. Nismo unikat po kuglama ima ih na raznim dijelovima svijeta, znam teorije nastanka, ali se tu ipak slazem s Semirom da su nastale od covjeka. Makar se ne slagao sa pricama o energijama, komunikacijam itd.
Chloe
Photo mod

#3860 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Chloe »

Truba wrote: 07/01/2025 11:05 usporedjujete kruske i jabuke

osobno nisam stovatelj medjugorja ali porediti visoko i medjugorje mogu samo zlobnici ili totalni topovi koji ignoriraju činjenice da bih nije njihov sekulitaristan u koji su otišli pa sada dociraju s daljine u nas mora biti zbog specifičnosti društva malo više osjetljivosti

Žalim ja tebe. Zašto je Međugorje turistički popularno a Ajvatovica nije, odgovor leži o mržnji prema Islamu i svemu što ima veze s njim, krenuvši od Bošnjaka. :D

Visoko je druga vrsta duhovnosti, ili ti spiritualnost koju određeni ljudi žive i ne vidim problem da se to prihvati, isto kao što se prihvata Međugorje kao vjerska tačka. :D
Truba

#3861 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Truba »

osobno imam pozitivan stav prema sve tri lokacije
kad mi idemo svetom ivi u podmilačje muslimani idu na ajvatovicu i autobusi i kola idu u kolonama zajedno nikakvih problema nikad ne bude

ali neka samo nastavite pljuvati ono što ne razumijete

osobno prijvatam i visoko kao posebno mjesto i ne bih a protiv napisao ni protiv jedne lokacije
Isner

#3862 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Isner »

Bio u tim famoznim piramidama, dva puta.. Prvi put otišao sam, drugi put me natjerali..
Covjek kopa brdo i to je sve.. Park okolo je fin, okolina je fina, al ono nisu piramide, lik kopa tunele ispod brda.. Ti folovi u parku, zagrli drvo i ostavio negativnu energiju, ja to ne kontam... Možda sam ja glup, priznajem, jer nije mala stvar kad ti Đoković dođe svake godine nekoliko puta...

Porediti Visoko sa Međugorjem je skoro pa jednako kao porediti Visoko sa najvecim muslimanskim svetistima..
Katolicima je to svetište i u to ne diram, poštujem...
Chloe
Photo mod

#3863 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Chloe »

Truba wrote: 07/01/2025 11:14 osobno imam pozitivan stav prema sve tri lokacije
kad mi idemo svetom ivi u podmilačje muslimani idu na ajvatovicu i autobusi i kola idu u kolonama zajedno nikakvih problema nikad ne bude

ali neka samo nastavite pljuvati ono što ne razumijete

osobno prijvatam i visoko kao posebno mjesto i ne bih a protiv napisao ni protiv jedne lokacije
"Ako ne voliš svoje, ne možeš ni poštovati tuđe." :D
stubrijez

#3864 Re: Bosanska dolina piramida

Post by stubrijez »

Truba wrote: 07/01/2025 11:05 usporedjujete kruske i jabuke

Malo se osjecam prozvan... vidim nisi me shvatio. Htio sam zemljacima rec da ne trebamo pljuvat po necem sto moze donijet neku promociju. Sta fali... ne podcjenjujem nikog zato sam i napisao sta sam napisao. Stavise bio sam ponosan kada sam dvojici, trojici amerikanaca obznanio da je to svetiliste o kojem toliko pricaju a ne znaju mu ni ime izgovorit, u mojoj zemlji. Mene licno boli kurac i za Ajvatiovicom i za doktorom i za Medjugorjem evo stavio sam redoslijed da ti pase ostali nek redaju po nahodjenju.
broj dva

#3865 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

Point. wrote: 05/01/2025 22:26
broj dva wrote: 05/01/2025 14:25
stubrijez wrote: 05/01/2025 11:50

Ne treba to tako gledat (osim ako si arheolog). Da je laz, nije jedina, takvih je koliko hoces... cijela je povijest stvar konsenzusa. Ja mislim da je ipak u pitanju klasicni bosnjacki hejteraj i pljuvatorski mentalitet.
Ne vidiš da jedan lažov sa šeširom pravi budalu od pola države (što nije teško ali..) na jedan primitivan i glup način ? Jebo ga miš valjda je piramidu lako dokazati a ovaj unlehaš, hoštapler, nadriljekar, prevarant i varalica već 20 godina isti fol prodaje krezubim SDAovcima i ovcama.
Na osnovu kojih strucnih istrazivanja si dosao do zakljucka da samo krezubi SDAovci vjeruju Semirovim mastanjima?
Nigdje nisam rekao "samo" SDAovcama,iskoristio sam SDAovce kao generalnu metaforu za idiotluk, manjak obrazovanja, visak vjerovanja u gluposti i naravno krezubost u ovom nasem brdskom vilajetu. Naravno ne samo SDAovci i ovce, imamo mi kretena i prevaranta za izvoza i u drugim drustvenim grupama...
Haris.ba

#3866 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 07/01/2025 11:07
Ma kugle su zmaj, nek pricaju geolozi sta god hoce za mene ono nije cedo prirode. Nismo unikat po kuglama ima ih na raznim dijelovima svijeta, znam teorije nastanka, ali se tu ipak slazem s Semirom da su nastale od covjeka. Makar se ne slagao sa pricama o energijama, komunikacijam itd.
I ovo Mujo isao i pokockao?

Image
broj dva

#3867 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

Chloe wrote: 07/01/2025 11:05

To je zato sto patis od Dunning-Kruger efekta. Ne poznajes dovoljno geologiju i dajes sebi za pravo da olako donosis zakljucje i jos si ubjedjen u ispravnost istih i nisi voljan da cujes/shvatis sta strucnjaci kazu.
dr_Evil

#3868 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 09/01/2025 09:51
I ovo Mujo isao i pokockao?

Image
Evo i sa Islanda.

https://kottke.org/13/03/hexagonal-rocks

Ma sta ja znam, valjda geolozi znaju sta rade. Radio sam sa nekim geolozima dok su trazili naftne dzepove, pola tima su bili matematicari, nauka je to za sebe, iako je Sheldon ne prizna :D
Last edited by dr_Evil on 09/01/2025 10:00, edited 1 time in total.
dr_Evil

#3869 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

broj dva wrote: 09/01/2025 09:56
To je zato sto patis od Dunning-Kruger efekta. Ne poznajes dovoljno geologiju i dajes sebi za pravo da olako donosis zakljucje i jos si ubjedjen u ispravnost istih i nisi voljan da cujes/shvatis sta strucnjaci kazu.
Bitch please :D svi imamo pravo na neka svoja razmisljanja. Cuo, i shvatio.

Kugle su mi pravo fora, isto kao stu su bile fora halke na vrhu brda oko Mostara, gdje ih ne bi trebalo da bude. Doduse i nema ih vise :D
toska

#3870 Re: Bosanska dolina piramida

Post by toska »

Pozitivna energija nekih materijalnih stvari na duhovno i fizičko zdravlje postoji.
Npr. legne ti bonus na platu, sve cakre se otvore, cirkulacija poboljša, dopamin i serotonin skoče, a čovjek i sam počne zračiti pozitivnom energijom.
dr_Evil

#3871 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dr_Evil »

toska wrote: 09/01/2025 12:03 Pozitivna energija nekih materijalnih stvari na duhovno i fizičko zdravlje postoji.
Npr. legne ti bonus na platu, sve cakre se otvore, cirkulacija poboljša, dopamin i serotonin skoče, a čovjek i sam počne zračiti pozitivnom energijom.
:D ima tu istine. Ja kad vidim neku dobru, a jos i kad hoce, sve mi se cakre prociste, ne treba mi da lovim na trebevicu vanzemaljce :D

Cek, jel ja ovo sad izgovorih da je neka dobra materijalno :D sreca pa nema vise globalnce sefice na forumu :D
toska

#3872 Re: Bosanska dolina piramida

Post by toska »

dr_Evil wrote: 09/01/2025 12:10
toska wrote: 09/01/2025 12:03 Pozitivna energija nekih materijalnih stvari na duhovno i fizičko zdravlje postoji.
:D ima tu istine. Ja kad vidim neku dobru, a jos i kad hoce, sve mi se cakre prociste, ne treba mi da lovim na trebevicu vanzemaljce :D

Cek, jel ja ovo sad izgovorih da je neka dobra materijalno :D sreca pa nema vise globalnce sefice na forumu :D
Da, to je jos jedan primjer kako materijalno može imati pozitivnu energiju.
Tako na nekoga mogu djelovati te kugle i vizija piramide.
blizina dobrog golfa, Ili frajer na frajer, ne treba biti ograničen.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#3873 Re: Bosanska dolina piramida

Post by PreWiBa »

broj dva wrote: 07/01/2025 10:54

Ovo je za plakat...zao mi omladine ispranih mozgova a jos mi zalije omladine sto su prisno i intimno upoznali svog katolickog svecenika
Komentar ti je prijavljen zbog vrijeđanja. Niko nema pravo omaložavati nečije vjerovanje.

Možda ti ovdje nisu svi odgovorili za pozitivnu energiju, ali su neki tvoji komentari ovdje dovoljan dokaz negativne energije.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#3874 Re: Bosanska dolina piramida

Post by teskeredzic_22 »

Komercijala.
Njanjavi

#3875 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Njanjavi »

sehohari wrote: 09/01/2025 16:59
broj dva wrote: 07/01/2025 10:54

Ovo je za plakat...zao mi omladine ispranih mozgova a jos mi zalije omladine sto su prisno i intimno upoznali svog katolickog svecenika
Komentar ti je prijavljen zbog vrijeđanja. Niko nema pravo omaložavati nečije vjerovanje.

Možda ti ovdje nisu svi odgovorili za pozitivnu energiju, ali su neki tvoji komentari ovdje dovoljan dokaz negativne energije.
A izvini bgti snowflake, zbog cega prijava?
Je li rekao kakvu laz?
Sta kao trebamo se pravit slijepi na masovno rasprostanjenu pedofiliju u kriscanskim redovima?
Post Reply