Ne daju masoni, kažu prokopaće ispod artičkog zida i dokazati da je zemlja ravnaswanfilter wrote: ↑30/03/2024 20:57 Nego, zasto njemu zabranise iskopavanje tada? Koliko se sjecam, sve je o svom trosku radio ...
Bosanska dolina piramida
-
broj dva
#3801 Re: Bosanska dolina piramida
- Arminovski
#3802 Re: Bosanska dolina piramida
Ne bi ja previše vjerovao toj karti, tako kako je nacrtana. Razlika između svakog trećeg ili četvrtog nepismenog i nije toliko velika ako se uzme da su obe brojke katastrofalne a jedan postotak je predstavljen kao zelen a drugi duboko govnaste boje. Drugo, nisu ti ljudi bili toliko nepismeni kao što se tu čini, jedan procenat je sigurno znao npr pisati i čitati npr arapski ali to u sistemu YU nikome nije trebalo. Opet, ne sporim cifre, one su takve kakve jesu ali volio bi da se vidi malo više detalja, razlika npr između 1 i 7% je prevelika. Je li to tako predstavljeno 1961. ili je autor mape uradio sam?TojoOptics wrote: ↑23/03/2024 17:48
Vrsili istrazivanje u bivsoj drzavi gdje je najveci broj nepismenih bio u Bosni. Ja kazem, nisu bili nepismeni, vec su koristili hijeroglife, staro bosansko pismo prije bosancice. Sve dok nije dosao Semir iz USA, gdje se bavio proizvodnjom šerpi, lijevaka i malih metalnih piramida za kucnu upotrebu, za to se nije znalo. Danas znamo da zrak u piramidama lijeci sve.
Da sumiram, to bi ja kartu gotovo svu prefarbao različitim nijansama govnaste boje.
edit: Zanimljivo je pogledati i karte iz 71. i 81. i promjenu.
Last edited by Arminovski on 02/04/2024 00:03, edited 1 time in total.
- Leverage
#3803 Re: Bosanska dolina piramida
Lukavac bio najpismeniji grad u BiH.
-
swanfilter
#3804 Re: Bosanska dolina piramida
Jednom sam negdje procitao da je Buzim bio najnepismeniji kraj u vrijeme Juge. Mada se ne sjecam da li u BiH ili u cijeloj bivsoj drzavi. A na osnovu ove karte, ovaj gore smeđi dio znao bi biti Buzim.
- dr_Evil
#3805 Re: Bosanska dolina piramida
Evo malo selo veselo
-
broj dva
#3806 Re: Bosanska dolina piramida
Prije sam ga preziro sad ga mrzim
"Semir kaze zaboravite povjest od paleolita koju ste ucili u skoli..."
- Laplace
#3807 Re: Bosanska dolina piramida
Bosanska dolina prevara.
-
RtrnOfSalisbury
#3808 Re: Bosanska dolina piramida
... jel se ustvrdilo jel semke djons prevarant ili bolestan ? zasto institucije ne rade svoj poso? ako nije ni bolestan ni prevarant onda hajmo na piramide, stas drugo 
- canvra888
#3809 Re: Bosanska dolina piramida
Koje institucije i šta konkretno trebaju uraditi?
-
RtrnOfSalisbury
#3810 Re: Bosanska dolina piramida
pa jebatga, ako je prevarant, onda narodna milicija treba intervenisat, ako je bolestan, onda nadlezno ministarstvo treba preispitat javno djelovanje bolesnika i umobolnika, ako nije nis od toiga, onda hajmo na piramide rostiljat
- Haris.ba
#3811 Re: Bosanska dolina piramida
Lik je tu pametan.RtrnOfSalisbury wrote: ↑18/11/2024 17:38pa jebatga, ako je prevarant, onda narodna milicija treba intervenisat, ako je bolestan, onda nadlezno ministarstvo treba preispitat javno djelovanje bolesnika i umobolnika, ako nije nis od toiga, onda hajmo na piramide rostiljat![]()
Napravio park i raja posjecuje. To sto se neko dodje "lijeciti", pa priroda je, zato i postoji odlazak u prirodu.
Bio sam gore na tvrdjavi Visoki. U onom zatvorenom dijelu vidim u krug se uhvatili i meditiraju. Meni ne smetaju. Vidim da su stranci. Svi se lijepo pozdrave kada ih sretnes na putu prema gore ili dole kad silazis.
Kako je sada ovo vrijeme proslo otkako se krenulo sa ovom pricom, razmisljam da je lik bas logicna posljedica svega sta nam se desilo. Zivimo skec iz nadrealista.
Meni ce biti zanimljivo sta ce biti kada istekne onaj ugovor o zakupu onog parka. Hoce li to vratiti drzavi, hoce li se potpisati neki novi ugovor...
Last edited by Haris.ba on 18/11/2024 17:49, edited 1 time in total.
- canvra888
#3812 Re: Bosanska dolina piramida
Vidi, i ja smatram da je ublehar i da mu je cijela priča ubleharska i ne slažem se ni s čim što on propagira. Međutim, apsolutna većina onog što on "nudi" je na njegovom privatnom posjedu i sve je transparentno koliko je meni poznato. Ne znam baš za šta konkretno institucije mogu intervenisati. Niko nikog ne tjera da vjeruje njegovim pričama "ljekovitosti" tunela i vode koje prodaje. Isto i oko "energije" i "energetskih područja".RtrnOfSalisbury wrote: ↑18/11/2024 17:38pa jebatga, ako je prevarant, onda narodna milicija treba intervenisat, ako je bolestan, onda nadlezno ministarstvo treba preispitat javno djelovanje bolesnika i umobolnika, ako nije nis od toiga, onda hajmo na piramide rostiljat![]()
Sve je to do naroda koji vjeruje i koji se prima na tu priču. I sam bih prvi volio da prestrane propagirati sve devijacije koje propagira.
- Haris.ba
-
GaRGa
#3814 Re: Bosanska dolina piramida
Nek ta ministarstva i milicije prvo do Medjugorja svrate pa onda na piramide...
- canvra888
#3815 Re: Bosanska dolina piramida
Park je u dobrom dijelu njegovo privatno vlasništvo. Kupovao privatne posjede godinama unazad. A ono što je općinsko, nešto sumnjam da neće produžiti ugovor, s obzirom da mislim da i općina ima kinte od toga.
- Haris.ba
-
RtrnOfSalisbury
#3817 Re: Bosanska dolina piramida
jebga, oni blentavi svicarac nije kreno prekopavat cirisko jezero u cilju pronalazenja atlantide, inace tip kad vidi bananu, odma povice: ufo bananastog oblika ... glede semketa od hjustona, jel neka drzavna komisija dala atest da su ti tuneli sigurni? sta ako .... da ne pricam sad. jesul ti sto se lijece potpisali da su tu na vlastitu odgovornost? ako je to sve kak spada, sta cemo sa orbovima, tim lijepim veselim bicima? kako je semke od hjustona dokazo u zahtjevu za poso da ce orbovi vazda ostat takvi, prijateljski nastrojeni? sta ako jednom iznenada, sto bi se reklo popizde i pocnu ubijat okolo ili maltretirat one sto su dosli prikljucit se na energiju ??? pogledajte film dinosarusi pa ce vam biti jasno sta se more desit. inace, semketovo zdravstveno stanje sam spomeno u kontekstu piramida, i to 5 komata, plejade i plejadjana .... taj park je izgleda kolateralcanvra888 wrote: ↑18/11/2024 17:48Vidi, i ja smatram da je ublehar i da mu je cijela priča ubleharska i ne slažem se ni s čim što on propagira. Međutim, apsolutna većina onog što on "nudi" je na njegovom privatnom posjedu i sve je transparentno koliko je meni poznato. Ne znam baš za šta konkretno institucije mogu intervenisati. Niko nikog ne tjera da vjeruje njegovim pričama "ljekovitosti" tunela i vode koje prodaje. Isto i oko "energije" i "energetskih područja".RtrnOfSalisbury wrote: ↑18/11/2024 17:38pa jebatga, ako je prevarant, onda narodna milicija treba intervenisat, ako je bolestan, onda nadlezno ministarstvo treba preispitat javno djelovanje bolesnika i umobolnika, ako nije nis od toiga, onda hajmo na piramide rostiljat![]()
Sve je to do naroda koji vjeruje i koji se prima na tu priču. I sam bih prvi volio da prestrane propagirati sve devijacije koje propagira.
iso sam u potragu za gospom, akording tu mandica vidjelica ona je tu skoro pa 24 sata. vidio sam ambulantna kola, cak sam pito sta rade tu, sofera i osoblje, nije him bilo najjasnije pitanje, pa sam podpito imal vrucine. ako se neko obandaci na onom zvizdanu... gospa je gospa, ambulanta je ambulanta
- canvra888
#3818 Re: Bosanska dolina piramida
Ulaz u tunel, sam tunel, bivši direktni put za plato izletišta Ravne iza tunela po kojem su sada one kolibice/poslovni prostori i jedan dio Parka Ravne, onaj put pored teniskog i košarkaškog terena. To je sigurno državno.
- canvra888
#3819 Re: Bosanska dolina piramida
https://visoko.ba/fondacija-pokrece-ini ... Ih1wJ-eYhQ
Fondacija pokreće inicijativu o izuzeću Visokog od neradne nedjelje
Kao što sam i naveo ranije, Semir je prije svega ostalog biznismen.
Fondacija pokreće inicijativu o izuzeću Visokog od neradne nedjelje
Kao što sam i naveo ranije, Semir je prije svega ostalog biznismen.
-
broj dva
#3820 Re: Bosanska dolina piramida
Bilo je vec ali da ponovimo, razlika izmedju Medjugorja i Visokog je ogromna.
Jedno je pitanje vjere. Svi mi nevjernici znamo da ta djeca lazu i da gospa ne postoji ALI ljudi koji zele da vjeruju u nadnaravno to mogu da rade bez ikakvih dokaza, to je sustina vjere. Ne mogu ja nekome dokazati da gospa ne postoji ili ne postoji.
Piramide su nesto drugo. Znas kako se dokazuje postojanje piramide ? Upres prstom u piramidu i kazes "evo je". Nepostojanje isto, upres prstom u ne-piramidu i kazes "nema je"
- dr_Evil
#3821 Re: Bosanska dolina piramida
Pa i ne bas. Za neke je sva ta prica oko piramida, vanzemaljaca, energija, komunikacija zapravo religija. Ili cemo sada reci da je samo jedna od tri glavne religije u BIH "religija".broj dva wrote: ↑30/12/2024 12:25Bilo je vec ali da ponovimo, razlika izmedju Medjugorja i Visokog je ogromna.
Jedno je pitanje vjere. Svi mi nevjernici znamo da ta djeca lazu i da gospa ne postoji ALI ljudi koji zele da vjeruju u nadnaravno to mogu da rade bez ikakvih dokaza, to je sustina vjere. Ne mogu ja nekome dokazati da gospa ne postoji ili ne postoji.
Piramide su nesto drugo. Znas kako se dokazuje postojanje piramide ? Upres prstom u piramidu i kazes "evo je". Nepostojanje isto, upres prstom u ne-piramidu i kazes "nema je"
Ako neko vjeruje da ce ga tuneli izlijeciti, kakva je razlika u odnosu na to da neko ide bosonog na vrh brda, samo on i poskoci.
-
broj dva
#3822 Re: Bosanska dolina piramida
Po cemu je religija, osim po tome sto neko moze da vjeruje u to ? Onda je i fudbal religija, ja vjerujem da je Chelsea bolji od Liverpool. Doduse pozicija na tabeli ukazuje na nesto drugo, ali metafore imaju ogranicene zone djelovanja.dr_Evil wrote: ↑30/12/2024 12:34Pa i ne bas. Za neke je sva ta prica oko piramida, vanzemaljaca, energija, komunikacija zapravo religija. Ili cemo sada reci da je samo jedna od tri glavne religije u BIH "religija".broj dva wrote: ↑30/12/2024 12:25Bilo je vec ali da ponovimo, razlika izmedju Medjugorja i Visokog je ogromna.
Ako neko vjeruje da ce ga tuneli izlijeciti, kakva je razlika u odnosu na to da neko ide bosonog na vrh brda, samo on i poskoci.
Ima kretena sto vjeruju u ljekovite moci kristala ili homeopatije, uprkos nedostatku ikakvog dokaza ali ni to nije religija, ako nista jer nema dogmu (osim te kretenske da kristali ili homeoptaske sulucije funkcionisu) nema rituale nema socijalnu komponentu nema mitologiju (osim osnovne ideje), nema praznike nema...
- dr_Evil
#3823 Re: Bosanska dolina piramida
Gledaj izmedju toga da je ljekovit neki kristal ili da ako proucis nesto prije nego izadjes iz kuce ja bih radije tipovao na kristal.broj dva wrote: ↑30/12/2024 12:44
Po cemu je religija, osim po tome sto neko moze da vjeruje u to ? Onda je i fudbal religija, ja vjerujem da je Chelsea bolji od Liverpool. Doduse pozicija na tabeli ukazuje na nesto drugo, ali metafore imaju ogranicene zone djelovanja.
Ima kretena sto vjeruju u ljekovite moci kristala ili homeopatije, uprkos nedostatku ikakvog dokaza ali ni to nije religija, ako nista jer nema dogmu (osim te kretenske da kristali ili homeoptaske sulucije funkcionisu) nema rituale nema socijalnu komponentu nema mitologiju (osim osnovne ideje), nema praznike nema...
Ali vidis imaju oni sve to sta si naveo, i vanzemaljce koji su silovali majmuna, pardon vrsili genetske pokuse da naprave robove od ljudi, do pravila ponasanja. Imaju te neke cikluse, nema evolucije, dakle jedna fina religija. Cak i kad umru nestane im fizicki zivot ali dusa nastavi da zivi, neke druge frekvencije.
Samo kazem, i do piramide neke zaradjuje kao i od hatme ili sprovoda.
- stubrijez
#3824 Re: Bosanska dolina piramida
Meni je bilo fascinantno uvijek kako su bas najjaci bosnjacki patriote od starta najjaci pljuvatori piramida i lika i djela druga Osmanagica? Pa zasto? Sta fali Piramidama, Gospi, Ajvatovici... nije bitno sta je nek se vrti nesto, popularizuje se tema i narod neaki dolazi u BiH ili ostaje tu (nece otic vani vec ce obic nesto ovde npr.).Sto vam to smeta ne razumijem? Ljudi dodju da vide brdo i kamen gore neki ostave se neke pare jos produze u saraybosnu pojedu cevape i na vrelo Bosne i opet ne valja? Ja znam par stranaca tabanali u Medjugorje, nemaju oni pojam ni gdje su bili zadnje se sjeca Italije. I nije ni vazno. Pojede nas neka slijepa zavist, izjesce nas to...
-
broj dva
#3825 Re: Bosanska dolina piramida
Smeta mi arheološka laž