Revolucionar ★ wrote:Niko ziv vise i ne poteze ima li ih ili nema. Upravo prolazim kraj skretanja za tunel Ravne, u blizini je parking Bingo centra na kojem se parkira 4-5 autobusa stranih registracija, ako sam dobro vidio Ceske i Slovacke tablice. Putnici u koloni trotoarom pjesace prema brdu, cca, 100-150 ljudi. Piramida je postala biznis masinerija. Fondacija je otkupila dio zemljista, dok je za ostatak resursa koje koriste sklopljen sporazum sa Opcinom. Oko tunela Ravne pa do parka Ravne II ima dosta standova i kucica sa suvenirima, hranom i ostalom turistickom logistikom. Park II je nakrcat nekim arheoloskim postavkama. Raja dolazi i gleda to. Ostavlja lovu. Siri se fina slika BejHa po drustvenim mrezama. Jebes piramidu. Bilo je ili ne bilo, masi raje s tog prostora je tu hljeb
To stoji da ljudi dolaze, stranci pogotovu. Međutim, ne bih se složio da se širi neka fina slika. Evo neko moje iskustvo od prije par godina. Zatekao sam se na ''piramidi'' kada je stiglo stotinjak čeških turista, većinom mladići i djevojke, rekao bih studenti. I vidim ja prepiru se oni s ovim ''vodičem'' koji im želi naplatiti nekakav ''kružok'' kako ga on nazva, tj. okupi ih u krug i lafinja o piramidama, čakrama i ostalim Semirovim budalaštinama. I pitam ja jednog momka Čeha, šta je problem, kaže, pa već su nam uzeli pare, zašto sada traže još, a ovi drugi dobacuju, gdje nas dovedoše, pa ovdje nema ništa. Da stvar bude još jadnija, ovaj ''vodič'' prilazi meni jer je vidio da sam domaći i kaže, daj mi bar 5 KM, da ovi vide, njima naplaćujem 20.

I onda mi dođu ovakvi kao Smrčak, koji bi oca rođenog zajebali da svoje dokažu i lafinja mi kako mi ovdje palamudimo.
Jebo ja ovakvu sliku koju šaljemo u svijet. Varati narod.