Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mad_max_ba

#1876 Re: Bosanska dolina piramida

Post by mad_max_ba »

e vidiš
tu malo već griješiš sa svojim pretpostavkama, možda ja vrlo dobro znam a mogu i dokumentovati ovu moju drugu premisu a da je motiv upravo Mrs Sam.
Što se tiče prve premise a i to mogu dokazati, Mr. Sam je uložio od svojih ličnih sredstava pri početku cijele priče pravo malo bogatsvo novca.
E sada ako on tu nije vidio neki svoj interes (a i višetruki povrat u svoje ulaganje) nego zbog časnog i dobročinskog motiva, mislim o čemu razgovaramo??
tranquil

#1877 Re: Bosanska dolina piramida

Post by tranquil »

mad_max_ba wrote:e vidiš
tu malo već griješiš sa svojim pretpostavkama, možda ja vrlo dobro znam a mogu i dokumentovati ovu moju drugu premisu a da je motiv upravo Mrs Sam.
Što se tiče prve premise a i to mogu dokazati, Mr. Sam je uložio od svojih ličnih sredstava pri početku cijele priče pravo malo bogatsvo novca.
E sada ako on tu nije vidio neki svoj interes (a i višetruki povrat u svoje ulaganje) nego zbog časnog i dobročinskog motiva, mislim o čemu razgovaramo??
Nešto si pobrkao.

Ja nemam pretpostavci o tuđim motivima, za razliku od tebe.

Moguće da si u pravu za Semira, ali ljudi ulažu novac i u stvari koje im se neće vratiti, a to rade iz različitih stvari; zadovoljstvo, viši ideološki ciljevi, samopromocija zbog nekog nefinansijskog razloga... Tako da "on je uložio novac" nije dokaz. Ne kažem da nisi u pravu, nego samo da ne skačeš sa preuranjenim zaključcima.

Nije bitno zašto neko radi, nego šta radi. Ponovo, i najgore stvari se nekada urade iz najboljih namjera. Postoji izreka čak i o tome.

Iz onoga ko šta radi se vrlo jasno može razabrati ko je štetočina, a ko radi koristan rad. Ulaziti u motive je nepotrebno i neukusno.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1878 Re: Bosanska dolina piramida

Post by sabina1 »

Smrcak15 wrote:
Pročitajte citirano pažljivo od početka do kraja.

Pozdrav.
Smrcak15

#1879 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

Istraživanje bosanskih piramida aktivnije je nego ikada
http://--- NO LINKS ---/mobile/clanak/BiH/446926

"Vijeće Općine Visoko je u junu 2017. jednoglasno zatražilo od državne Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika da skrati obujam zaštićene zone Starog grada Visoki kako bi Fondacija mogla istraživati veće površine piramide. Za sada je limitirana na samo podnožje piramide“.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1880 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Truba »

Image
All Apologies

#1881 Re: Bosanska dolina piramida

Post by All Apologies »

To iskopavanje tako dugo traje da nam mozda ni praunuci nece docekati da saznaju sta je ispod slojeva zemlje. :-)
Smrcak15

#1882 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

All Apologies wrote:To iskopavanje tako dugo traje da nam mozda ni praunuci nece docekati da saznaju sta je ispod slojeva zemlje. :-)
za to krivi drzavu zbog kocenja sa svojim zakonima, nedaju da se kopa po njihovom vlasnistvu.
All Apologies

#1883 Re: Bosanska dolina piramida

Post by All Apologies »

Umjesto da poguraju jos, da izdvoje sredstva, da urade sve sto bi normalan svijet uradio oni koce. Nista me kod nas ne cudi.
Avetinho

#1884 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Avetinho »

Koce? Sa zakonima? Kojim zakonima? Dabogda bilo kod nas takvih zakona. Nasi su idioti davno shvatili da imaju posla s jos vecim idiotom, zato nema para. Da je idiot bar malo manji, e onda bi se naslo sredstava.
ST11

#1885 Re: Bosanska dolina piramida

Post by ST11 »

Na NG bas sada emisija o tim "piramidama".
chudjenhe

#1886 Re: Bosanska dolina piramida

Post by chudjenhe »

ST11 wrote:Na NG bas sada emisija o tim "piramidama".
ko je bio
sta kazu, ima li ih

:bih:
dezurni_ucenik

#1887 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dezurni_ucenik »

MJERENJE AURE:
Fondacija nudi usluge snimanja energije ljudi prije i poslije posjete tunelima Ravne
(aura, nivo stresa, energija organa, čakre, bioritam) za
50 KM.

:lol:
insomnia78

#1888 Re: Bosanska dolina piramida

Post by insomnia78 »

:lol:
maliq53

#1889 Re: Bosanska dolina piramida

Post by maliq53 »

Ma Semir se sad totalno fokusirao na tunel Ravne tako da od kopanje piramide nema nista. Njemu je fazon sad privuci turiste koji traze nekakve energije i sada se fokusira na energetsko lijecenje, napravio Ravne 2 park gdje je poredao neko kamenje u specificnom redoslijedu kao da emitira energiju i tako te seme :-D :-D
chudjenhe

#1890 Re: Bosanska dolina piramida

Post by chudjenhe »

pa rekose drzava i komisija za nacionalne spomenike (ili kako se vec zove) mu ne daju kopati :arrow:
dječak sa šibicama

#1891 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dječak sa šibicama »

Semire izdrzi
maliq53

#1892 Re: Bosanska dolina piramida

Post by maliq53 »

chudjenhe wrote:pa rekose drzava i komisija za nacionalne spomenike (ili kako se vec zove) mu ne daju kopati :arrow:
Ma moze on dole u podnozju kopati koliko sam shvatio i primjetio sam da je u zadnje vrijeme malo nesta ceprkao ( vidi se iz grada da je zemlja malo kopana) ali ukoliko ima slobodu a nije nista posebno iskopao onda je meni to cudno jer ispada da nece/ne zeli iz kojih razloga nisam siguran.
irac300

#1893 Re: Bosanska dolina piramida

Post by irac300 »

maliq53 wrote:
chudjenhe wrote:pa rekose drzava i komisija za nacionalne spomenike (ili kako se vec zove) mu ne daju kopati :arrow:
Ma moze on dole u podnozju kopati koliko sam shvatio i primjetio sam da je u zadnje vrijeme malo nesta ceprkao ( vidi se iz grada da je zemlja malo kopana) ali ukoliko ima slobodu a nije nista posebno iskopao onda je meni to cudno jer ispada da nece/ne zeli iz kojih razloga nisam siguran.
Iz razloga što i najveći zagovarač tih piramida vidi da tu nema ništa. Sad se prebacio na tunele, energiju, čakre...tj. palamuđenje koje ne možeš dokazati, a para sipa.
broj dva

#1894 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

Ove godine će sigurno iskopati sve tri (ili ono bi četri?) piramide, dušmanima i anti-patriotima u inat.
Smrcak15

#1895 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

maliq53 wrote:Ma Semir se sad totalno fokusirao na tunel Ravne tako da od kopanje piramide nema nista. Njemu je fazon sad privuci turiste koji traze nekakve energije i sada se fokusira na energetsko lijecenje, napravio Ravne 2 park gdje je poredao neko kamenje u specificnom redoslijedu kao da emitira energiju i tako te seme :-D :-D
irac300 wrote:
maliq53 wrote:
Iz razloga što i najveći zagovarač tih piramida vidi da tu nema ništa. Sad se prebacio na tunele, energiju, čakre...tj. palamuđenje koje ne možeš dokazati, a para sipa.
dok palamudatori na forumu palamude Samke dovodi volontere cak i iz Vietnama i Argentine da kopaju na bosanskim piramidama, ono sto bi bosanci trebali raditi a ne rade od silnih ispijanja kafa. :D

proslogodisnja kopanja, sirenja najvece sonde

Image

Image

Image

Prosle godine na ljeto sam otisao malo do piramida da vidim svojim oocima kakvo je stanje

kada sam dosao na tu veliku sondu gdje se zid ukazao, ostao sam bez daha :shock: i onda neznam da li da sjedem smijem se ili placem.....pa zar smo toliki uhljupi da ovo neznamo kapitalizovati, jadna si Bosno drzava :sad: da je ovo nekoj zapadnoj zemlji, ovo bi svjetska atrakcija bila.
ali Bosnjo nezna ni sebi ugoditi a kako bi drugome :-)

pa onda oni vodici, momak vodic sto radi prezentacije svaka mu cast :thumbup: i na poznavanju engleskog i materije o cemu prica, milina ga slusati.

i jos nesto Semir kupio zemlje na piramidi da moze jos vise nesmetano kopati ove godine, da budu jos vece aktivnosti kopanja i otkrivanja zidova piramide ili koja se vec gradjevina krije tu pod zemljom, a ovdje pricate gluposti kako nema nista od kopanja piramide. :-)

maliq53 wrote:
eh pa ja sam ispitao stanje na licu mjesta sta i kako

kaze vodic, drzava ne da da se siri sonda prema u vis piramide jer zemljista su na raznim ljudim, i na drzavi, pa ne mogu na tudjem vlasnistu da kopaju. semir je kupio od svojih para jedan dio prosle godine pa ce se kopati ove godine
aditon

#1896 Re: Bosanska dolina piramida

Post by aditon »

postojale ili ne piramide u Visokom, ovaj hype bi mi svakako trebali iskoristiti u turitičku promociju države. Nije se ni Gospa ukazala u Međugorju, ali who cares, milioni ljudi slivaju se u to selo dole, i neka se slivaju, to su ipak pozitivne priče koje se šalju u svijet iz BiH.
maliq53

#1897 Re: Bosanska dolina piramida

Post by maliq53 »

Ma kakav je hype bio 2006, niste ni svjesni :D . Da je tada dobiveno zeleno svijetlo od FBiH danas bi mozda gledali malo drugacije Visoko ali eto sta je tu je. Iz kojih razloga je prekinuto prosudjujte sami ali jedan od njih bi mogao biti i da je nekom Visoko bilo trn u oku.
Ali evo krenulo se opet sa nekim novim potezima pa cemo vidjeti cemu ce to voditi...
Ommadawn

#1898 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

maliq53 wrote:Ma kakav je hype bio 2006, niste ni svjesni :D . Da je tada dobiveno zeleno svijetlo od FBiH danas bi mozda gledali malo drugacije Visoko ali eto sta je tu je. Iz kojih razloga je prekinuto prosudjujte sami ali jedan od njih bi mogao biti i da je nekom Visoko bilo trn u oku.
Ali evo krenulo se opet sa nekim novim potezima pa cemo vidjeti cemu ce to voditi...
Jer tamo fakat nema nikakvih jebenih piramida, pa onda krenuli sa nekakvim energijama od kojih se nakon posjete tih tunela osjecas bolje.... Mislim, halo ba... :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
maliq53

#1899 Re: Bosanska dolina piramida

Post by maliq53 »

Ommadawn wrote:
maliq53 wrote:Ma kakav je hype bio 2006, niste ni svjesni :D . Da je tada dobiveno zeleno svijetlo od FBiH danas bi mozda gledali malo drugacije Visoko ali eto sta je tu je. Iz kojih razloga je prekinuto prosudjujte sami ali jedan od njih bi mogao biti i da je nekom Visoko bilo trn u oku.
Jer tamo fakat nema nikakvih jebenih piramida, pa onda krenuli sa nekakvim energijama od kojih se nakon posjete tih tunela osjecas bolje.... Mislim, halo ba... :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Ja ne iskljucujem ni tu opciju ali zasto se onda u tom slucaju ne dopusti da se iskopa pa cemo rijesiti jednom za sva vremena da li ih ima ili ne...
Ommadawn

#1900 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

maliq53 wrote:
Ommadawn wrote:
Ja ne iskljucujem ni tu opciju ali zasto se onda u tom slucaju ne dopusti da se iskopa pa cemo rijesiti jednom za sva vremena da li ih ima ili ne...
Pa iskopalo bi se to da se kopa kako bi trebalo da se kopa ali jok. Jebote za 12 godina bi iskopali makar nesto sto bi bilo adekvatan dokaz ali jok - vec se izvlace da postoji teorija zavjere protiv Bosne i Hercegovine....
I svaki put neka nova teorija pa kad vise ni to ne pije vodu, eto sad neka energija. Koja bolan energija?
Post Reply