Problem je jedini sto ja ne podrzavam niti osudjujem, razumijes? ne uzimam sebi to pravo. ja pokusavam da razumijem zasto bi neka zena to napravila, jer sam gle cuda i ja zena. i vidi... ako je to njen JEDINI (dakle ona ne vidi drugi ili nema mogucnost izbora) nacin da se izbori za svoju djecu, prelazeci preko sebe, zatomljujuci sve svoje, suocavajuci se, kako vidimo s osudom okoline, pljuvanjem itd. itd. je li ona manji heroj od one druge koja je to ucinila na neki drugi, mozda TEBI ili MENI (!?) prihvatljiviji nacin?DaysleepeR wrote:šerijatski zakon je što se tiče ove države apstrakcija i ostaće tako dok šerijatlije ne uzmu oružje i ne okupiraju silom komplet državu i ne promijene sistem, dakle ublehahadzinicasa wrote:
da kad bi kriteriji za normalno ili legalno bili jednaki.
po serijatskom zakonu ovo je, recimo legalno i normalno.
to sto nama ovdje nije.... a potezanje samohranog roditelja kao oruzja za ispravnost stavova.... tacno, neke zene uspiju, bolje su obrazovane, imaju posao, krov nad glavom, podrsku porodice, ili nemaju nista od Toga no snaznu volju pa uspiju.... ima onih i Koje ne uspiju pa gledaju kako im djeca gladuju. i? da postoji razvijen socijalni sistem koji bi se pobrinuo da ta djeca nisu gladna, ni po' jada.
i izvini nije isto kao krasti i ubijati, necemo relativizirati.
nelegalno je krasti i ubijati, kao i poligamija, to su izbori koji povlače nelegalnu praksu sa sobom i ti se izbori ne mogu podržavati
niti bi ti podržala moj izbor da ti spucam šamar ako recimo ovako diskutujemo licem u lice pa mi šukneš, a šamar nije nelegalan niti isto kao krasti i ubijati
i ko sam ja da je osudim?