Bosanci u St.Louisu

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
seki_seki

#1 Bosanci u St.Louisu

Post by seki_seki »

Da li neko poznaje nekoga ko uskoro dolazi iz St. Louisa( Missouri) u BiH? Trebalo bi mi da mi neko donese neke sitnice koje mi je rodica tamo kupila , tacnije neku sminku, koja tesko dolazi poštom i tesko prolazi carinu ( valjda sve spada u liquids-tecnosti ) ? Ili mozda nekoga ko je opcenito u Americi nebitno u kojoj drzavi, a da uskoro dolazi u BiH ? :bih:
Ja_Ja

#2 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by Ja_Ja »

Pun klinac Bosanaca u St. Louisu i tvoja rodica ima problema da nadje nekog da ide dole?! Ljudi idu svaki dan, nek pita u komsiluku.
eluna

#3 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by eluna »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
razonoda

#4 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by razonoda »

eluna wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sto se smijes, zaboliti ce te stomak? :roll:
eluna

#5 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by eluna »

razonoda wrote:
eluna wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ma šega mi - kad i mi ovdje znamo da je St. Lous pun Bosanaca i u stvari najvceće mjesto naše dijaspore zaista jeste smiješno da ta njena tamo ne može naći nekoga da joj to ponese ...... a vala ni pošta nije skupa - i nije istina da teško prolazi carinu - mislim, valjda su ti naši tamo čuli za DEKLARACIJU ROBE ......mah :novine:
dante17

#6 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by dante17 »

Osnujte svoju cetvrt kao Kinezi "Little Bosnia"
eluna

#7 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by eluna »

dante17 wrote:Osnujte svoju cetvrt kao Kinezi "Little Bosnia"
halo bolan - postoji godinama

:nija: .... pa gdje živi ovaj svijet, i šta radi kad nije upoznat sa osnovnim stvarima
dante17

#8 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by dante17 »

Pa ne zivim u St.Louisu
eluna

#9 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by eluna »

dante17 wrote:Pa ne zivim u St.Louisu
pa ne živim ni ja, ali znam :D
miki27A

#10 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by miki27A »

eluna wrote:
razonoda wrote:
ma šega mi - kad i mi ovdje znamo da je St. Lous pun Bosanaca i u stvari najvceće mjesto naše dijaspore zaista jeste smiješno da ta njena tamo ne može naći nekoga da joj to ponese ...... a vala ni pošta nije skupa - i nije istina da teško prolazi carinu - mislim, valjda su ti naši tamo čuli za DEKLARACIJU ROBE ......mah :novine:
eluna, ovdje imaju dva problema: prvo sto se zeli poslati nesto sto je u tecnom stanju (a najvjerovatnije je i zapaljivo) pa nije dozvoljeno postom slati; drugo i kad bi se uspjelo poslati niko ne zna da li bi doslo. Pisala sam prije: posaljem nesto u SA, nikad ne dodje, cak ni koverta sa samo cestitkom se "izgubi", valjda misle da ima lova unutra. Ja sam prestala da saljem postu u BiH, jednostavno se vise ne isplati, da dodje pa oni plate carinu tamo pa hajde, ali "izgubi" se u putu.
Isto tako ne saljem preko drugih ljudi nista: ima limit od jednog kofera, a onda se nadje neko da moli da posalje samo "par sitnica": sestrina kolegica iz gradica gdje sam me molila, reko mogu jednu stvar ponijeti: ona dosla sa ogromnom kesom stvari da ponesem. E nece moci.
razonoda

#11 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by razonoda »

dante17 wrote:Pa ne zivim u St.Louisu
:lol: obavezno da si ga posjetio :-D
todd_smith

#12 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by todd_smith »

miki27A wrote: eluna, ovdje imaju dva problema: prvo sto se zeli poslati nesto sto je u tecnom stanju (a najvjerovatnije je i zapaljivo) pa nije dozvoljeno postom slati; drugo i kad bi se uspjelo poslati niko ne zna da li bi doslo. Pisala sam prije: posaljem nesto u SA, nikad ne dodje, cak ni koverta sa samo cestitkom se "izgubi", valjda misle da ima lova unutra. Ja sam prestala da saljem postu u BiH, jednostavno se vise ne isplati, da dodje pa oni plate carinu tamo pa hajde, ali "izgubi" se u putu.
Isto tako ne saljem preko drugih ljudi nista: ima limit od jednog kofera, a onda se nadje neko da moli da posalje samo "par sitnica": sestrina kolegica iz gradica gdje sam me molila, reko mogu jednu stvar ponijeti: ona dosla sa ogromnom kesom stvari da ponesem. E nece moci.
ovo sam fkt samo kod dijaspore vidio :mrgreen:

apsolutno nista negativno ne sugerisem niti bilo sta slicno, nego samo nesto sto sam zapazio :mrgreen:
razonoda

#13 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by razonoda »

sta si zapazio?
miki27A

#14 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by miki27A »

Zapazio je da sam rekla da mogu jednu stvar da ponesem, a zena donijela kesu stvari (to nije zapazio)
Nisam ja fedex ni USPS (i to besplatni), ima limit od 23 kg da se nosi po koferu, ako uzmem tvoju KESU stvari, sta cu ja da ponesem?
eluna

#15 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by eluna »

miki27A wrote:Zapazio je da sam rekla da mogu jednu stvar da ponesem, a zena donijela kesu stvari (to nije zapazio)
Nisam ja fedex ni USPS (i to besplatni), ima limit od 23 kg da se nosi po koferu, ako uzmem tvoju KESU stvari, sta cu ja da ponesem?
miki dozvoli - redovno kupujem na ebay..... sve mi dođe i dolazi, da ne spominjem da radim u firmi koja dnevno uveze robe u velikoj vrijednosti iz cijeloga svijeta - sve dođe

ako šalješ parfeme, nakit i robu koju je teško naći: ili ih kradu poštari u regiji na prijemu kod tvoje rodice jer znaju da je nešto od čega mogu viodjeti hajra ili carinici, pokušaj poslati bilo šta što nije velike vrijednosti, tipa majicu, tako je deklariši, pošalji običnom poštom sa tracking number (www.bhposta.ba), pa tracking number dostavi rodici da nazove poštu i priuputa ih par puta dokle je stigla ta pošiljka - čisto da znaju da ona to očekuje i da ZNA da joj dolazi ......pa vidi šta će se zbiti
miki27A

#16 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by miki27A »

eluna wrote:
miki27A wrote:Zapazio je da sam rekla da mogu jednu stvar da ponesem, a zena donijela kesu stvari (to nije zapazio)
miki dozvoli - redovno kupujem na ebay..... sve mi dođe i dolazi, da ne spominjem da radim u firmi koja dnevno uveze robe u velikoj vrijednosti iz cijeloga svijeta - sve dođe

ako šalješ parfeme, nakit i robu koju je teško naći: ili ih kradu poštari u regiji na prijemu kod tvoje rodice jer znaju da je nešto od čega mogu viodjeti hajra ili carinici, pokušaj poslati bilo šta što nije velike vrijednosti, tipa majicu, tako je deklariši, pošalji običnom poštom sa tracking number (http://www.bhposta.ba), pa tracking number dostavi rodici da nazove poštu i priuputa ih par puta dokle je stigla ta pošiljka - čisto da znaju da ona to očekuje i da ZNA da joj dolazi ......pa vidi šta će se zbiti
@eluna: septembar ove godine: dvije majice (za curice od 8 i 12 godina) cijena ukupna manje od $10, poslato sve kako si rekla, javljen broj tracking i nista. Ja se razocarala, curice se razocarale (ovo im je bio rodjendanski poklon), i evo sad i rodjendanske cestitke im ne stizu. Ne saljem ja parfeme i tako to, ali kad majicu maznu ( a majice iz Kohl's) mislim stvarno.
kosava

#17 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by kosava »

Tracking number i nazoves fino u USPS i pitas gdje zapelo, da vidis kako se nadje i dostavi DHL isti dan jos nazovu da jave da dolaze. :wink:
Avic

#18 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by Avic »

Cuo sam da Bosanke u Americi i naravno St. Louisu masovno stupaju u veze sa Afro-Amerikancima i cesto radjaju vanbracnu djecu...jeli to istina?

Sve od djevojki od 15ak godina u High School pa do zena domacica u 40ima...
luckylaka

#19 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by luckylaka »

Avic wrote:Cuo sam da Bosanke u Americi i naravno St. Louisu masovno stupaju u veze sa Afro-Amerikancima i cesto radjaju vanbracnu djecu...jeli to istina?

Pogresno si cuo. Mozda je par djevojaka udato za, ,garave,,sto nije masovno i mozda se par raspustenica naguzilo, ,garavim,,mozda vise iz radoznalosti i pricama o velikim chunama. Dakle nidje veze za masovnim vezama cak bi rekao da bosanci vise gaze, garavice,,nego, ,garavi,,bosanke
Avic

#20 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by Avic »

luckylaka wrote:
Avic wrote:Cuo sam da Bosanke u Americi i naravno St. Louisu masovno stupaju u veze sa Afro-Amerikancima i cesto radjaju vanbracnu djecu...jeli to istina?

Pogresno si cuo. Mozda je par djevojaka udato za, ,garave,,sto nije masovno i mozda se par raspustenica naguzilo, ,garavim,,mozda vise iz radoznalosti i pricama o velikim chunama. Dakle nidje veze za masovnim vezama cak bi rekao da bosanci vise gaze, garavice,,nego, ,garavi,,bosanke
Imam rodjake u Chicagu i na Floridi..tako oni kazu...znam da Bosanci kao i svi muskarci nisu andjeli, ali navodno je veliki problem sto nase cure/zene su sa pogotovo crncima ali i latinosima, jer su im ''interesantni'' i drugciji...a moguce je da imaju vece cune...
sinuhe

#21 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by sinuhe »

Sto je to problem?
Znam za ljude koji su se vratili u Bosnu zato sto im je cerka imala momka crnca cim je rat stao 96-te.
razonoda

#22 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by razonoda »

luckylaka wrote:

ovo se od tebe nije ocekivalo! :stasreko:
dante17

#23 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by dante17 »

Rasizam na velikoj razini :)
kosava

#24 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by kosava »

Avic

To sve kaze,

Trolas, trolas, sada ko se krije iza ovog cloniranog nicka?
kosava

#25 Re: Bosanci u St.Louisu

Post by kosava »

sinuhe wrote:Sto je to problem?
Znam za ljude koji su se vratili u Bosnu zato sto im je cerka imala momka crnca cim je rat stao 96-te.
Mi smo nadaleko poznati kao rasno tolerantna nacija, svakih pedesetak godina pokoljemo se sa komsijama koji isto izgledaju ko mi, pricaju isti jezik i odrastu sa nama.

To ti je ko u onom kad Fata se vrati kuci '96 iz izbjeglistva i dovede supruga da upozna njene kad tamo Kunat Kinte jos ima kost u nosu,
Fata ce ti:"Mama, babo nas je on, Musliman
a Fatina ce ti mati :"Lijepi nasi Vlasi"
Last edited by kosava on 21/12/2014 20:06, edited 1 time in total.
Post Reply