Bosanci u St.Louisu
-
seki_seki
#1 Bosanci u St.Louisu
Da li neko poznaje nekoga ko uskoro dolazi iz St. Louisa( Missouri) u BiH? Trebalo bi mi da mi neko donese neke sitnice koje mi je rodica tamo kupila , tacnije neku sminku, koja tesko dolazi poštom i tesko prolazi carinu ( valjda sve spada u liquids-tecnosti ) ? Ili mozda nekoga ko je opcenito u Americi nebitno u kojoj drzavi, a da uskoro dolazi u BiH ? 
- Ja_Ja
#2 Re: Bosanci u St.Louisu
Pun klinac Bosanaca u St. Louisu i tvoja rodica ima problema da nadje nekog da ide dole?! Ljudi idu svaki dan, nek pita u komsiluku.
-
razonoda
#4 Re: Bosanci u St.Louisu
sto se smijes, zaboliti ce te stomak?eluna wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- eluna
#5 Re: Bosanci u St.Louisu
ma šega mi - kad i mi ovdje znamo da je St. Lous pun Bosanaca i u stvari najvceće mjesto naše dijaspore zaista jeste smiješno da ta njena tamo ne može naći nekoga da joj to ponese ...... a vala ni pošta nije skupa - i nije istina da teško prolazi carinu - mislim, valjda su ti naši tamo čuli za DEKLARACIJU ROBE ......mahrazonoda wrote:sto se smijes, zaboliti ce te stomak?eluna wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- dante17
#6 Re: Bosanci u St.Louisu
Osnujte svoju cetvrt kao Kinezi "Little Bosnia"
- eluna
#7 Re: Bosanci u St.Louisu
halo bolan - postoji godinamadante17 wrote:Osnujte svoju cetvrt kao Kinezi "Little Bosnia"
- dante17
#8 Re: Bosanci u St.Louisu
Pa ne zivim u St.Louisu
- eluna
#9 Re: Bosanci u St.Louisu
pa ne živim ni ja, ali znamdante17 wrote:Pa ne zivim u St.Louisu
-
miki27A
#10 Re: Bosanci u St.Louisu
eluna, ovdje imaju dva problema: prvo sto se zeli poslati nesto sto je u tecnom stanju (a najvjerovatnije je i zapaljivo) pa nije dozvoljeno postom slati; drugo i kad bi se uspjelo poslati niko ne zna da li bi doslo. Pisala sam prije: posaljem nesto u SA, nikad ne dodje, cak ni koverta sa samo cestitkom se "izgubi", valjda misle da ima lova unutra. Ja sam prestala da saljem postu u BiH, jednostavno se vise ne isplati, da dodje pa oni plate carinu tamo pa hajde, ali "izgubi" se u putu.eluna wrote:ma šega mi - kad i mi ovdje znamo da je St. Lous pun Bosanaca i u stvari najvceće mjesto naše dijaspore zaista jeste smiješno da ta njena tamo ne može naći nekoga da joj to ponese ...... a vala ni pošta nije skupa - i nije istina da teško prolazi carinu - mislim, valjda su ti naši tamo čuli za DEKLARACIJU ROBE ......mahrazonoda wrote:sto se smijes, zaboliti ce te stomak?eluna wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Isto tako ne saljem preko drugih ljudi nista: ima limit od jednog kofera, a onda se nadje neko da moli da posalje samo "par sitnica": sestrina kolegica iz gradica gdje sam me molila, reko mogu jednu stvar ponijeti: ona dosla sa ogromnom kesom stvari da ponesem. E nece moci.
-
razonoda
#11 Re: Bosanci u St.Louisu
dante17 wrote:Pa ne zivim u St.Louisu
-
todd_smith
#12 Re: Bosanci u St.Louisu
ovo sam fkt samo kod dijaspore vidiomiki27A wrote: eluna, ovdje imaju dva problema: prvo sto se zeli poslati nesto sto je u tecnom stanju (a najvjerovatnije je i zapaljivo) pa nije dozvoljeno postom slati; drugo i kad bi se uspjelo poslati niko ne zna da li bi doslo. Pisala sam prije: posaljem nesto u SA, nikad ne dodje, cak ni koverta sa samo cestitkom se "izgubi", valjda misle da ima lova unutra. Ja sam prestala da saljem postu u BiH, jednostavno se vise ne isplati, da dodje pa oni plate carinu tamo pa hajde, ali "izgubi" se u putu.
Isto tako ne saljem preko drugih ljudi nista: ima limit od jednog kofera, a onda se nadje neko da moli da posalje samo "par sitnica": sestrina kolegica iz gradica gdje sam me molila, reko mogu jednu stvar ponijeti: ona dosla sa ogromnom kesom stvari da ponesem. E nece moci.
apsolutno nista negativno ne sugerisem niti bilo sta slicno, nego samo nesto sto sam zapazio
-
miki27A
#14 Re: Bosanci u St.Louisu
Zapazio je da sam rekla da mogu jednu stvar da ponesem, a zena donijela kesu stvari (to nije zapazio)
Nisam ja fedex ni USPS (i to besplatni), ima limit od 23 kg da se nosi po koferu, ako uzmem tvoju KESU stvari, sta cu ja da ponesem?
Nisam ja fedex ni USPS (i to besplatni), ima limit od 23 kg da se nosi po koferu, ako uzmem tvoju KESU stvari, sta cu ja da ponesem?
- eluna
#15 Re: Bosanci u St.Louisu
miki dozvoli - redovno kupujem na ebay..... sve mi dođe i dolazi, da ne spominjem da radim u firmi koja dnevno uveze robe u velikoj vrijednosti iz cijeloga svijeta - sve dođemiki27A wrote:Zapazio je da sam rekla da mogu jednu stvar da ponesem, a zena donijela kesu stvari (to nije zapazio)
ako šalješ parfeme, nakit i robu koju je teško naći: ili ih kradu poštari u regiji na prijemu kod tvoje rodice jer znaju da je nešto od čega mogu viodjeti hajra ili carinici, pokušaj poslati bilo šta što nije velike vrijednosti, tipa majicu, tako je deklariši, pošalji običnom poštom sa tracking number (www.bhposta.ba), pa tracking number dostavi rodici da nazove poštu i priuputa ih par puta dokle je stigla ta pošiljka - čisto da znaju da ona to očekuje i da ZNA da joj dolazi ......pa vidi šta će se zbiti
-
miki27A
#16 Re: Bosanci u St.Louisu
@eluna: septembar ove godine: dvije majice (za curice od 8 i 12 godina) cijena ukupna manje od $10, poslato sve kako si rekla, javljen broj tracking i nista. Ja se razocarala, curice se razocarale (ovo im je bio rodjendanski poklon), i evo sad i rodjendanske cestitke im ne stizu. Ne saljem ja parfeme i tako to, ali kad majicu maznu ( a majice iz Kohl's) mislim stvarno.eluna wrote:miki dozvoli - redovno kupujem na ebay..... sve mi dođe i dolazi, da ne spominjem da radim u firmi koja dnevno uveze robe u velikoj vrijednosti iz cijeloga svijeta - sve dođemiki27A wrote:Zapazio je da sam rekla da mogu jednu stvar da ponesem, a zena donijela kesu stvari (to nije zapazio)
ako šalješ parfeme, nakit i robu koju je teško naći: ili ih kradu poštari u regiji na prijemu kod tvoje rodice jer znaju da je nešto od čega mogu viodjeti hajra ili carinici, pokušaj poslati bilo šta što nije velike vrijednosti, tipa majicu, tako je deklariši, pošalji običnom poštom sa tracking number (http://www.bhposta.ba), pa tracking number dostavi rodici da nazove poštu i priuputa ih par puta dokle je stigla ta pošiljka - čisto da znaju da ona to očekuje i da ZNA da joj dolazi ......pa vidi šta će se zbiti
-
kosava
#17 Re: Bosanci u St.Louisu
Tracking number i nazoves fino u USPS i pitas gdje zapelo, da vidis kako se nadje i dostavi DHL isti dan jos nazovu da jave da dolaze. 
-
Avic
#18 Re: Bosanci u St.Louisu
Cuo sam da Bosanke u Americi i naravno St. Louisu masovno stupaju u veze sa Afro-Amerikancima i cesto radjaju vanbracnu djecu...jeli to istina?
Sve od djevojki od 15ak godina u High School pa do zena domacica u 40ima...
- luckylaka
#19 Re: Bosanci u St.Louisu
Pogresno si cuo. Mozda je par djevojaka udato za, ,garave,,sto nije masovno i mozda se par raspustenica naguzilo, ,garavim,,mozda vise iz radoznalosti i pricama o velikim chunama. Dakle nidje veze za masovnim vezama cak bi rekao da bosanci vise gaze, garavice,,nego, ,garavi,,bosankeAvic wrote:Cuo sam da Bosanke u Americi i naravno St. Louisu masovno stupaju u veze sa Afro-Amerikancima i cesto radjaju vanbracnu djecu...jeli to istina?
-
Avic
#20 Re: Bosanci u St.Louisu
Imam rodjake u Chicagu i na Floridi..tako oni kazu...znam da Bosanci kao i svi muskarci nisu andjeli, ali navodno je veliki problem sto nase cure/zene su sa pogotovo crncima ali i latinosima, jer su im ''interesantni'' i drugciji...a moguce je da imaju vece cune...luckylaka wrote:Pogresno si cuo. Mozda je par djevojaka udato za, ,garave,,sto nije masovno i mozda se par raspustenica naguzilo, ,garavim,,mozda vise iz radoznalosti i pricama o velikim chunama. Dakle nidje veze za masovnim vezama cak bi rekao da bosanci vise gaze, garavice,,nego, ,garavi,,bosankeAvic wrote:Cuo sam da Bosanke u Americi i naravno St. Louisu masovno stupaju u veze sa Afro-Amerikancima i cesto radjaju vanbracnu djecu...jeli to istina?
- sinuhe
#21 Re: Bosanci u St.Louisu
Sto je to problem?
Znam za ljude koji su se vratili u Bosnu zato sto im je cerka imala momka crnca cim je rat stao 96-te.
Znam za ljude koji su se vratili u Bosnu zato sto im je cerka imala momka crnca cim je rat stao 96-te.
-
razonoda
#22 Re: Bosanci u St.Louisu
ovo se od tebe nije ocekivalo!luckylaka wrote:Pogresno si cuo. Mozda je par djevojaka udato za, ,garave,,sto nije masovno i mozda se par raspustenica naguzilo, ,garavim,,mozda vise iz radoznalosti i pricama o velikim chunama. Dakle nidje veze za masovnim vezama cak bi rekao da bosanci vise gaze, garavice,,nego, ,garavi,,bosankeAvic wrote:Cuo sam da Bosanke u Americi i naravno St. Louisu masovno stupaju u veze sa Afro-Amerikancima i cesto radjaju vanbracnu djecu...jeli to istina?
- dante17
#23 Re: Bosanci u St.Louisu
Rasizam na velikoj razini 
-
kosava
#24 Re: Bosanci u St.Louisu
Avic
To sve kaze,
Trolas, trolas, sada ko se krije iza ovog cloniranog nicka?
To sve kaze,
Trolas, trolas, sada ko se krije iza ovog cloniranog nicka?
-
kosava
#25 Re: Bosanci u St.Louisu
Mi smo nadaleko poznati kao rasno tolerantna nacija, svakih pedesetak godina pokoljemo se sa komsijama koji isto izgledaju ko mi, pricaju isti jezik i odrastu sa nama.sinuhe wrote:Sto je to problem?
To ti je ko u onom kad Fata se vrati kuci '96 iz izbjeglistva i dovede supruga da upozna njene kad tamo Kunat Kinte jos ima kost u nosu,
Fata ce ti:"Mama, babo nas je on, Musliman
a Fatina ce ti mati :"Lijepi nasi Vlasi"
Last edited by kosava on 21/12/2014 20:06, edited 1 time in total.