Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nellington

#76 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by nellington »

Jesu se ti Slovenci ushamprcali ( sto bi rekli mi Krajisnici ) :D Hrvatska, Bosna, ko je sljedeci za napad? Da nece biti kao u onom vicu kada su bacili atomsku bombu na USA :-D

Misljenja sam da bi prvo trebali rascistiti sami sa sobom ko su, sta su, odakle su dosli, ciji su derivat, pa tek onda brstiti geneologiju naroda u blizem i daljem susjedstvu, a da ne govorim o pokusaju otimanja teritorija.

Inace, nadolazeci sukob izmedju Slovenije i Hrvatske bice najgluplji od sukoba Etiopije i Eritreje :-D
Oftopik: taj je sukob još imao nekog smisla, a ovaj Zlovensko-Rvacki više baca na onaj između Salvadora i Hondurasa 1969 :-D

A što se gotskog porijekla tiče...

Rod prastari svi smo, a Goti mi nismo, Slavenstva smo drevnoga čest...
Ko drukčije kaže, kleveće i laže, našu će osjetit' pest! :x
sheilak

#77 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by sheilak »

callmethebreeeze wrote:ja budalaste teme, allahu slatki. ja sam crn k'o arap, ime mi tursko, prezime azijatsko, a pogledi na svijet zapadnjacko-kjafirski. dje cu ja, jadna mi majka.
:-)
Pa u Svedsku :D
Blaka

#78 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by Blaka »

Ja sam slaven i govorim slavenskim jezikom, a vi budite šta hoćete 8-)

A što se tiče ovih dnk, ja u to ne vjerujem niti sam ikome dao svoju dnk, to su oni uzeli od ovih gašija i keljmendija najvjerovatnije :mrgreen:
luciferino

#79 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by luciferino »

Pa svi su narodi ionako dosli iz Afrike, samo sto su neki su skrenuli s puta i zavrsili u Sloveniji. :skoljka:
PalaSa Marsa

#80 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by PalaSa Marsa »

luciferino wrote:Pa svi su narodi ionako dosli iz Afrike, samo sto su neki su skrenuli s puta i zavrsili u Sloveniji. :skoljka:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
pita

#81 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by pita »

Skuzio sam...daleko od znanost i dokaza...da smo dosli iz sjeverne afrike...hmmm..ja .plav...i svi unutar obitelji plavi..kak je sada to moguce :-) .
Tip je opisao realnu trenutnu sliku u bih i u proslosti....pa sam mislio...fakat zna sto govori....

Inace njegovi jedini napisan argument.......i danas zivimo kao primitivno i zaostalo pleme...odnosno plemena... :D
LadyBear

#82 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by LadyBear »

lalemali wrote:Bosanci, odnosno, da budem precizniji Bošnjaci, su većinom Ostrogoti, to jest istočno germansko pleme i dobrim dijelom su došli iz pravca Madjarske, a jedan manji dio su Slaveni. Turci nisu jer se s Turcima nikad nisu miješali. S Turcima su se uglavnom miješali ovdašnji kršćani. Samo pogledajte oblik lica, boju kose i očiju onih preko Drine i odmah će vam biti jasno.

Neću ulaziti dublje u priču ko je sve u povijesti handrio Slovence i čijih sve gena oni u sebi nose, ali je evidentno da su u novije vrijeme bili meta handrenja od strane "južnjaka". Više puta u životu sam bio u Sloveniji i tvrdim da je većina fizičkim izgledom sasvim slična južnjacima, i ako su se nekad možda i razlikovali, to sigurno više nije tako. Većina su postali crnokosi, crnooki, sa dinarskim crtama lica, agresivnim karakterom i što je najveći fol, gomila njih ima oca ili majku ili baku ili djeda južnjaka. Na primjer, značajan broj Slovenki su bile udane za oficire JNA za vrijeme Jugoslavije, a evidentno su se miješale i sa gomilom južnjačkih radnika koji su živjeli i radili tamo. Faktički, samo mali broj Slovenaca ima zaista slavensku krv. To je uglavnom južnjačka krv i u maloj mjeri germanska (Austrija). Oni što žive na granici sa Italijom imaju nešto talijanske krvi. A Talijani su takodjer južnjaci, ne?!. Čitava Slovenska populacije broji oko 2 miliona duša, od toga samo je mali broj autohtonih Slavena-Slovenaca. Možda nekih 10-15%.

I ne znam što bi se neko dičio svojim slavenskim korijenima??? Slaveni su svakako najveći medju barbarima u Evropi.

Ustvari, narod koji se na ovim prostorima NAJMANJE miješao sa drugima su svakako Bošnjaci. Razni su vjerski i nacionalni razlozi što je to tako, ali ne ulazim u detaljisanje. Dokaz su i mnogobrojna, još uvijek postojeća, mjesta u Bosni gdje žive samo Bošnjaci i gdje su stanovnici generacijama potpuno plavokosi i plavooki ili ridji s pjegama. Ono što je žalosno je to da je nakon ovog rata ostalo malo takvih mjesta jer su srbočetnici stanovnike tih mjesta protjerali i raselili. To je ogromna šteta.

Nekom možda neće sjedati ova "teorija" o germanskom porijeklu Bošnjaka. Kakogod! Bilo da su Bošnjaci Ostrogoti, bilo da su Slaveni, kako bi neki htjeli, bilo Iliri, bilo Kelti, oni su uz Albance zasigurno najautentičniji, najautohtoniji i genetski najčistiji narod na tlu bivše Jugoslavije. Slovenci, ne prdite više lepo prosim! Ko je to od vas radio taj DNK test Bosanaca? Primož Ulaga?! Ili možda neki prdež iz neke nacionalističke stranke? Prebrojte gene i krvna zrnca najprije sebi, miševi jedni pa ćete se zaprepastiti ko vas je sve handrio.
:lol: :lol:

Koliko mi se god gadi rasizam od strane Slovenaca,, jos vise mi se gadi rasizam od strane nasih propalica, koji uvijek nadju vremena raspravljati o krvnim zrncima, ko je kojeg porijekla, kojoj religiji ili naciji pripada itd.
Nemogu da shvatim osobe kojima te gluposti mogu da zauzimaju toliko prostora u zivotu, pa da im je to toliko bitno.
Pa da i jesmo porijeklom iz Afrike pa sta onda? Je li to primitivac koji se ismijava tudem porijeklu vrijedniji ili pametniji od nekoga ko vodi porijeklo iz Afrike? Naravno da nije, on ostaje primitivac a ja i dajle vodim porijeklo iz Afrike, potome sto sam nesto civilizovanijeg ponasanja.
tranquil

#83 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by tranquil »

LadyBear wrote:
lalemali wrote:Bosanci, odnosno, da budem precizniji Bošnjaci, su većinom Ostrogoti, to jest istočno germansko pleme i dobrim dijelom su došli iz pravca Madjarske, a jedan manji dio su Slaveni. Turci nisu jer se s Turcima nikad nisu miješali. S Turcima su se uglavnom miješali ovdašnji kršćani. Samo pogledajte oblik lica, boju kose i očiju onih preko Drine i odmah će vam biti jasno.

Neću ulaziti dublje u priču ko je sve u povijesti handrio Slovence i čijih sve gena oni u sebi nose, ali je evidentno da su u novije vrijeme bili meta handrenja od strane "južnjaka". Više puta u životu sam bio u Sloveniji i tvrdim da je većina fizičkim izgledom sasvim slična južnjacima, i ako su se nekad možda i razlikovali, to sigurno više nije tako. Većina su postali crnokosi, crnooki, sa dinarskim crtama lica, agresivnim karakterom i što je najveći fol, gomila njih ima oca ili majku ili baku ili djeda južnjaka. Na primjer, značajan broj Slovenki su bile udane za oficire JNA za vrijeme Jugoslavije, a evidentno su se miješale i sa gomilom južnjačkih radnika koji su živjeli i radili tamo. Faktički, samo mali broj Slovenaca ima zaista slavensku krv. To je uglavnom južnjačka krv i u maloj mjeri germanska (Austrija). Oni što žive na granici sa Italijom imaju nešto talijanske krvi. A Talijani su takodjer južnjaci, ne?!. Čitava Slovenska populacije broji oko 2 miliona duša, od toga samo je mali broj autohtonih Slavena-Slovenaca. Možda nekih 10-15%.

I ne znam što bi se neko dičio svojim slavenskim korijenima??? Slaveni su svakako najveći medju barbarima u Evropi.

Ustvari, narod koji se na ovim prostorima NAJMANJE miješao sa drugima su svakako Bošnjaci. Razni su vjerski i nacionalni razlozi što je to tako, ali ne ulazim u detaljisanje. Dokaz su i mnogobrojna, još uvijek postojeća, mjesta u Bosni gdje žive samo Bošnjaci i gdje su stanovnici generacijama potpuno plavokosi i plavooki ili ridji s pjegama. Ono što je žalosno je to da je nakon ovog rata ostalo malo takvih mjesta jer su srbočetnici stanovnike tih mjesta protjerali i raselili. To je ogromna šteta.

Nekom možda neće sjedati ova "teorija" o germanskom porijeklu Bošnjaka. Kakogod! Bilo da su Bošnjaci Ostrogoti, bilo da su Slaveni, kako bi neki htjeli, bilo Iliri, bilo Kelti, oni su uz Albance zasigurno najautentičniji, najautohtoniji i genetski najčistiji narod na tlu bivše Jugoslavije. Slovenci, ne prdite više lepo prosim! Ko je to od vas radio taj DNK test Bosanaca? Primož Ulaga?! Ili možda neki prdež iz neke nacionalističke stranke? Prebrojte gene i krvna zrnca najprije sebi, miševi jedni pa ćete se zaprepastiti ko vas je sve handrio.
:lol: :lol:

Koliko mi se god gadi rasizam od strane Slovenaca,, jos vise mi se gadi rasizam od strane nasih propalica, koji uvijek nadju vremena raspravljati o krvnim zrncima, ko je kojeg porijekla, kojoj religiji ili naciji pripada itd.
Nemogu da shvatim osobe kojima te gluposti mogu da zauzimaju toliko prostora u zivotu, pa da im je to toliko bitno.
Pa da i jesmo porijeklom iz Afrike pa sta onda? Je li to primitivac koji se ismijava tudem porijeklu vrijedniji ili pametniji od nekoga ko vodi porijeklo iz Afrike? Naravno da nije, on ostaje primitivac a ja i dajle vodim porijeklo iz Afrike, potome sto sam nesto civilizovanijeg ponasanja.
:thumbup:
HAVANA

#84 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by HAVANA »

callmethebreeeze wrote:ja budalaste teme, allahu slatki. ja sam crn k'o arap, ime mi tursko, prezime azijatsko, a pogledi na svijet zapadnjacko-kjafirski. dje cu ja, jadna mi majka.

U macku lijepe piterine,ko i ja. :D
Vares City

#85 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by Vares City »

HAVANA wrote:

U macku lijepe piterine,ko i ja. :D
U pitu lijepe mackerine :mrgreen:
lalemali

#86 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by lalemali »

Pa da i jesmo porijeklom iz Afrike pa sta onda? Je li to primitivac koji se ismijava tudem porijeklu vrijedniji ili pametniji od nekoga ko vodi porijeklo iz Afrike? Naravno da nije, on ostaje primitivac a ja i dajle vodim porijeklo iz Afrike, potome sto sam nesto civilizovanijeg ponasanja
:

Čovječe/ženo!! Ne znaš šta pričaš!
Konjanik

#87 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by Konjanik »

lalemali wrote:
Pa da i jesmo porijeklom iz Afrike pa sta onda? Je li to primitivac koji se ismijava tudem porijeklu vrijedniji ili pametniji od nekoga ko vodi porijeklo iz Afrike? Naravno da nije, on ostaje primitivac a ja i dajle vodim porijeklo iz Afrike, potome sto sam nesto civilizovanijeg ponasanja
:

Čovječe/ženo!! Ne znaš šta pričaš!
Ja se ne bih slozio sa tom tvojom tvrdnjom o germanskom porijeklu Bosnjaka - Bosnjaci kao narodna skupina su se jako mnogo mijesali sa mnogim narodima u okolini mislim da na Balkanu ne postoji tkz. čisti geni ...svi smo mi mjesavina a posebno Bosnjaci.Volio bih kada bi se u BiH izvrsilo jedno veliko itrsazivanje gena kao npr. u V.Britaniji ima projekat gdje odredjena ekipa doktora i naucnika istrazivaju gene poznatih javnih licnosti u V. Britaniji tako nrp se doslo do otkrica da je danasnji gradonacelnik Londona ima tursko porijeklo i gene koji su sa bliskog istoka a ne anglosaksonski .

Ja cisto da ti kazem ne znam svoje neko dublje korijenje,tamnokos sam zelenkasto-smedjih ociju i bijelog tena. Bosnjak sam po etnickoj pripadnosti , Bosanac po nacionalnosti ali ne bih se usudio nikad reci da je nasa etnicka skupina germanskog porijekla..nema sanse mi smo mjesavina svega kao i svi ostali narodi .
SanskiBiser

#88 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by SanskiBiser »

Neko je spomenuo Slovenke?

Kad ce vise ti biometrijski pasosi.... :roll:

Kako je ono pisalo...zdravo Bosansko sjeme i laka plodna slovenska oranica daju fantasticne rezultate. (Odnosi se na Kukuruz sorta Bosanac , prepisano iz udzbenika iz bivse SFRJ) :mrgreen: :run:
nineinchnails

#89 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by nineinchnails »

Nije ba...
Bosanac je nastao ovako: "Medzed silov'o bukvu" :lol:
nineinchnails

#90 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by nineinchnails »

SanskiBiser wrote: Kako je ono pisalo...zdravo Bosansko sjeme i laka plodna slovenska oranica daju fantasticne rezultate. (Odnosi se na Kukuruz sorta Bosanac , prepisano iz udzbenika iz bivse SFRJ) :mrgreen: :run:
:lol: :lol: :lol:
la bambolla

#91 Re: Bosanci su dosli iz sjevrne afrike?

Post by la bambolla »

atko wrote:Koga briga jesmo l' dosli ... vazno je da 2010 idemo u juznu afriku :D :D :D

Iako je DNA ili ti ga DNK jedna tako moooocna naucna metoda da se ustanvi mnogo toga jako mi pocinje ici na neku stvar sto to svi tako kretenski zloupotrebljavaju ... pa onda povezu neke bosance, srbe, hrvate sa nekim genima starim 10 000 godina :shock: :shock: :shock:

Ovaj tekst ko da je pisao slovenizirani srbin
:D

Zapravo su DNK testovi pokazali da su pretci danasnjih stanovnika sa podrucja Bosne, Dalmacije i iz nekih djelova Skandinavije su grpe koje nisu dosle niodakle neg osu ustvari sa tih podrucja.

Haplogrupa I :

Image

Jesu rasisti, ali zar i ti nisi nacionalista kad tako pises? :roll:

Sa bioloskog aspekta to su jako mocna i zanimljiva istrazivanja ... ali povezivati to sa bilo kakvim pripadnostima danasnjim nacijam i suditi po takvim arisnima je debilizam totalni
Post Reply