lalemali wrote:Bosanci, odnosno, da budem precizniji Bošnjaci, su većinom Ostrogoti, to jest istočno germansko pleme i dobrim dijelom su došli iz pravca Madjarske, a jedan manji dio su Slaveni. Turci nisu jer se s Turcima nikad nisu miješali. S Turcima su se uglavnom miješali ovdašnji kršćani. Samo pogledajte oblik lica, boju kose i očiju onih preko Drine i odmah će vam biti jasno.
Neću ulaziti dublje u priču ko je sve u povijesti handrio Slovence i čijih sve gena oni u sebi nose, ali je evidentno da su u novije vrijeme bili meta handrenja od strane "južnjaka". Više puta u životu sam bio u Sloveniji i tvrdim da je većina fizičkim izgledom sasvim slična južnjacima, i ako su se nekad možda i razlikovali, to sigurno više nije tako. Većina su postali crnokosi, crnooki, sa dinarskim crtama lica, agresivnim karakterom i što je najveći fol, gomila njih ima oca ili majku ili baku ili djeda južnjaka. Na primjer, značajan broj Slovenki su bile udane za oficire JNA za vrijeme Jugoslavije, a evidentno su se miješale i sa gomilom južnjačkih radnika koji su živjeli i radili tamo. Faktički, samo mali broj Slovenaca ima zaista slavensku krv. To je uglavnom južnjačka krv i u maloj mjeri germanska (Austrija). Oni što žive na granici sa Italijom imaju nešto talijanske krvi. A Talijani su takodjer južnjaci, ne?!. Čitava Slovenska populacije broji oko 2 miliona duša, od toga samo je mali broj autohtonih Slavena-Slovenaca. Možda nekih 10-15%.
I ne znam što bi se neko dičio svojim slavenskim korijenima??? Slaveni su svakako najveći medju barbarima u Evropi.
Ustvari, narod koji se na ovim prostorima NAJMANJE miješao sa drugima su svakako Bošnjaci. Razni su vjerski i nacionalni razlozi što je to tako, ali ne ulazim u detaljisanje. Dokaz su i mnogobrojna, još uvijek postojeća, mjesta u Bosni gdje žive samo Bošnjaci i gdje su stanovnici generacijama potpuno plavokosi i plavooki ili ridji s pjegama. Ono što je žalosno je to da je nakon ovog rata ostalo malo takvih mjesta jer su srbočetnici stanovnike tih mjesta protjerali i raselili. To je ogromna šteta.
Nekom možda neće sjedati ova "teorija" o germanskom porijeklu Bošnjaka. Kakogod! Bilo da su Bošnjaci Ostrogoti, bilo da su Slaveni, kako bi neki htjeli, bilo Iliri, bilo Kelti, oni su uz Albance zasigurno najautentičniji, najautohtoniji i genetski najčistiji narod na tlu bivše Jugoslavije. Slovenci, ne prdite više lepo prosim! Ko je to od vas radio taj DNK test Bosanaca? Primož Ulaga?! Ili možda neki prdež iz neke nacionalističke stranke? Prebrojte gene i krvna zrnca najprije sebi, miševi jedni pa ćete se zaprepastiti ko vas je sve handrio.
Koliko mi se god gadi rasizam od strane Slovenaca,, jos vise mi se gadi rasizam od strane nasih propalica, koji uvijek nadju vremena raspravljati o krvnim zrncima, ko je kojeg porijekla, kojoj religiji ili naciji pripada itd.
Nemogu da shvatim osobe kojima te gluposti mogu da zauzimaju toliko prostora u zivotu, pa da im je to toliko bitno.
Pa da i jesmo porijeklom iz Afrike pa sta onda? Je li to primitivac koji se ismijava tudem porijeklu vrijedniji ili pametniji od nekoga ko vodi porijeklo iz Afrike? Naravno da nije, on ostaje primitivac a ja i dajle vodim porijeklo iz Afrike, potome sto sam nesto civilizovanijeg ponasanja.