Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Vares City

#26 Re: Bosanci su dosli iz sjevrne afrike?

Post by Vares City »

FAP mashina wrote:
Luke Perry wrote:black is beautiful :-D
black is grose chuna{pozitiva} :mrgreen:
Ma vidim ja da nikako ne vodim porijeklo sa ovog podneblja,taman ten a salgija masala :lol:
Tek sad mi je zao sto sam bio u Sloveniji i dao svoj doprinos slovenskom NATALITETU :x
Vares City

#27 Re: Bosanci su dosli iz sjevrne afrike?

Post by Vares City »

Karam=CRNIM
Karamurat=MURAT CRNAC
Karaburma=PRSTEN ZA CRNAC
Karic=CRNIC
Karina=CRNCINA
Okarina=OCRNCINA

Ma ima tu nesto,mozda su i u pravu,...
[/b]
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28 Re: Bosanci su dosli iz sjevrne afrike?

Post by pici »

pita wrote:Zanima....ak neko vise zna o tome...
danas citam komentare na jednom slovesnkom forumu i pronaso sam da su Bosanci dosli iz sjeverne afrike... :roll: ...(prijevod vjerojatno nije potreban)

DNK raziskava je pokazala, da so se današnji bosanci prišli iz Severne Afrike- natančneje, kjer je danes Maroko, vrjetno so bili pregnani iz teh območji. Tako so prepotovali, kar dolgo pot (kar za tiste čase velikih migracij plemen ni nič čudnega)... nato so prišli, do današnjega Balkana, kjer so se delno zmešali z kasnejšim prihodom Slovanov.... zato so bosanci že na pogled razlikujejo od nas Slovanov... seveda kasnejša obdobja so vplivala tudi na kulturni in verski razvoj teh bosancev oz. "bošnjakov", saj so imeli stoletja turki nad njimi oblast, tako, da so od njih skoraj popolnoma poturčili. Žal se Turkom niso uspeli nikoli zares vpreti, saj niso nikoli bili enoten narod ampak razdeljen po plemenih (kar so še danes), imeli so pa tudi veliko izdajalcev, kateri so to preprečevali... Avstro- Ogrska, jih je imela za gospodarsko zaostalo pokrajno in so jih deloma samo izkoriščali in nič vlagali v pokrajno (za razliko od Slovenije), po letu 91' ... zopet njihovo zemljo si razdelijo hrvatje in srbi.... sedanja prihodnost pa tudi ni svetla za Bosno, še vedno uničena inrastuktura, še vedno premala prisotnost domačega in tujega kapitala, revščina, socialna negotovost, korupcija na višku, kriminal, celo islamski ekstremizem (ostali Mudžahadini-vojna), prevzemanje oz. spogledovanje z širjatskim pravom, in razseljenost po vsem svetu.
ma znademo mi .BA nemorate nam govoriti da smo ono crnački ku*ati,sto bi se slovenke bez vezno napaljivale na crnobosančerose :dance:
tranquil

#29 Re: Bosanci su dosli iz sjevrne afrike?

Post by tranquil »

O Obama, rođo.
Vares City

#30 Re: Bosanci su dosli iz sjevrne afrike?

Post by Vares City »

Kunta Kinte,da te ne bi,ne bi ni nas bilo!
piupiu

#31 Re: Bosanci su dosli iz sjevrne afrike?

Post by piupiu »

vox-populi wrote:Bosanci nisu dosli nego nastali. Bosanac je nacionalna odrednica, pa prema tome socioloska a ne prirodna kategorija.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Svi smo dosli iz Afrike, u cemu je finta? :D
Last edited by piupiu on 05/04/2009 05:48, edited 1 time in total.
zambaklija

#32 Re: Bosanci su dosli iz sjevrne afrike?

Post by zambaklija »

Ja zaista ne kontam čemu ova "gluba" diskusija ovdje gdje neki narod pravno nastao prije nekih 17tak godina povlači neke glupe teme o 1000godišnjem postojanju jedne zemlje i njenog naroda........i odakle su došli ili šta.prije se postavlja pitanje ko su oni,da nije Bosanaca ili još tačnije Krajšnika iz BiH nebi ih bilo ni 100 hiljada......... :bih: :bih: :bih: :bih:
fakat

#33 Re: Bosanci su dosli iz sjevrne afrike?

Post by fakat »

Luke Perry wrote:nisu to bosanci. to su iliri.

nego mrze li slovenci svoju fudbalsku reprezentaciju? Bio bi to zaista jedinstven slucaj u svijetu.
:thumbup:
opet mocan komentar!
fakat

#34 Re: Bosanci su dosli iz sjevrne afrike?

Post by fakat »

Nagradno pitanje za $100 000 za americkim kvizovima - pronadjite na karti Evrope Sloveniju? Tako sacuvaju pare, jer niko ne moze ubosti....obicno je manja od debljine necijeg kaziprsta.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#35 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by PipiDugaDevetka »

National geographic:
http://ngm.nationalgeographic.com/2006/03/human-journey/shreeve-text/2 wrote:Mitochondrial Eve was soon joined by "Y chromosome Adam," an analogous father of us all, also from Africa. Increasingly refined DNA studies have confirmed this opening chapter of our story over and over: All the variously shaped and shaded people of Earth trace their ancestry to African hunter-gatherers.
I Bosanci su iz Afrike. Red bi bio da idemo u Afriku da sadimo papriku 2010.g.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#36 Re: Bosanci su dosli iz sjevrne afrike?

Post by PipiDugaDevetka »

zambaklija wrote:Ja zaista ne kontam čemu ova "gluba" diskusija ovdje gdje neki narod pravno nastao prije nekih 17tak godina povlači neke glupe teme o 1000godišnjem postojanju jedne zemlje i njenog naroda........i odakle su došli ili šta.prije se postavlja pitanje ko su oni,da nije Bosanaca ili još tačnije Krajšnika iz BiH nebi ih bilo ni 100 hiljada......... :bih: :bih: :bih: :bih:
150 godina ili 17 godina, sve ti je to isto, milijarditi dio treptaja beskonačne kategorije zvane, vrijeme...
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#37 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

"Jedan moj komso oso da trazi poso u Sloveniju, a deset godina poslje petero njih ozgora doslo da njega trazi."
Ovo gore sam cuo od jednog seljaka iz okoline Travnika.

Nego, onako "od oka", koliko je Bosanaca radilo ili radi u Sloveniji, Bosna bi komotno mogla biti njihova rezervna... ;-)
HAVANA

#38 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by HAVANA »

Tužna priča mehmeda iz donjeg vakufa na privremenom radu u sloveniji. :(

hepek071

#39 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by hepek071 »

HAVANA wrote:Tužna priča mehmeda iz donjeg vakufa na privremenom radu u sloveniji. :(

:thumbup: :thumbup:
PalaSa Marsa

#40 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by PalaSa Marsa »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:"Jedan moj komso oso da trazi poso u Sloveniju, a deset godina poslje petero njih ozgora doslo da njega trazi."

Nego, onako "od oka", koliko je Bosanaca radilo ili radi u Sloveniji, Bosna bi komotno mogla biti njihova rezervna... ;-)
I jos da se nadovezem, koliko su se Slovenke radovale dolasku Bozanaca na "rad" u Sl. :D
fakat

#41 Re: Bosanci su dosli iz sjevrne afrike?

Post by fakat »

PipiDugaDevetka wrote:
zambaklija wrote:Ja zaista ne kontam čemu ova "gluba" diskusija ovdje gdje neki narod pravno nastao prije nekih 17tak godina povlači neke glupe teme o 1000godišnjem postojanju jedne zemlje i njenog naroda........i odakle su došli ili šta.prije se postavlja pitanje ko su oni,da nije Bosanaca ili još tačnije Krajšnika iz BiH nebi ih bilo ni 100 hiljada......... :bih: :bih: :bih: :bih:
150 godina ili 17 godina, sve ti je to isto, milijarditi dio treptaja beskonačne kategorije zvane, vrijeme...
haj' ti radi za mene dio tog vremena, recimo 8 sati svakoga radnoga dana....? Zamisli radna sedmica traje dva mjeseca, .uhhhhuuuuuuu!
zamisli, svakih pet mjeseci radnik dobije dan godisnjeg odmora! To je super jarane!
tranquil

#42 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by tranquil »

PalaSa Marsa wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:"Jedan moj komso oso da trazi poso u Sloveniju, a deset godina poslje petero njih ozgora doslo da njega trazi."

I jos da se nadovezem, koliko su se Slovenke radovale dolasku Bozanaca na "rad" u Sl. :D
Slovenci su rasisti ali mi smo još gori.

Probaj okrenuti ovo što si rekla, kako su se Bosanke radovale Slovencima, pa ćeš skontati da si rasista veći od bilo kojeg Slovenca.
Alfons Kauders

#43 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by Alfons Kauders »

nije bitno odakle smo dosli...

bitno je da smo otisli u picku materinu...
PalaSa Marsa

#44 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by PalaSa Marsa »

tranquil wrote:
PalaSa Marsa wrote:

Probaj okrenuti ovo što si rekla, kako su se Bosanke radovale Slovencima, pa ćeš skontati da si rasista veći od bilo kojeg Slovenca.
Tranquil, mojne svega ti..igra rijeci i to..nema nista..(sta ima kod tebe) :D (ako ho's postavi konkretno pitanje, ako ne's..da smo zdravo) .. :D
PalaSa Marsa

#45 Re: Bosanci su dosli iz sjevrne afrike?

Post by PalaSa Marsa »

piupiu wrote:
vox-populi wrote:Bosanci nisu dosli nego nastali. Bosanac je nacionalna odrednica, pa prema tome socioloska a ne prirodna kategorija.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Svi smo dosli iz Afrike, u cemu je finta? :D
Naravno da jesmo, racunajuci na to da je Evropa bila pod ledom, tamo u tim Africkim krajevima civilizacija cvjetala u 16 :D
febo_acm

#46 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by febo_acm »

Jeste li gledali onaj film Za šaku slovenaca? xD

Nema većih kompleksaša od Slovenaca, a takvim ne treba ni davati pažnju.
paja_patak

#47 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by paja_patak »

jel se pod bosance u njihovom istrazivanju racunamo mi srbi iz bosne? ako je tako to je jedna notorna laz i izmisljotina mi srbi smo na ovim prostorima otkad je svijeta i vijeka ko drukcije kaze klevece i laze...
PalaSa Marsa

#48 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by PalaSa Marsa »

paja_patak wrote:jel se pod bosance u njihovom istrazivanju racunamo mi srbi iz bosne? ako je tako to je jedna notorna laz i izmisljotina mi srbi smo na ovim prostorima otkad je svijeta i vijeka ko drukcije kaze klevece i laze...
Pa sve ovo nebi bilo ovako, recimo: da se prije svega ne osjecas Bosancem, a tek onda kojoj religiji pripadas :D
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#49 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

tranquil wrote:
PalaSa Marsa wrote:

E, sad je po tebi neko rasista ako kaze da se komsinica Slovenka obradovala sto joj Bosanac dos'o na "rad". Ma daj....ne hebi jeza u ledja (ne mislim na onog naseg forumasa) :D
Last edited by Ima Bosne_Bice Bosne on 05/04/2009 11:05, edited 1 time in total.
tranquil

#50 Re: Bosanci su dosli iz sjeverne afrike?

Post by tranquil »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
tranquil wrote:
PalaSa Marsa wrote:I jos da se nadovezem, koliko su se Slovenke radovale dolasku Bozanaca na "rad" u Sl. :D

E, sad je po tebi neko rasista ako kaze da se komsinica Slovenka obradovala sto joj Bosanac dos'o na "rad". Ma daj....ne hebi jeza u ledja (ne mislim no onog naseg forumasa) :D
OK nije rasizam.

Jelde, onda nije rasizam ni kada kažem da su se Bosanke obradovale SFOR-cima i inim uniformisanim stranicima? Nije? Super.
Post Reply