Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma vidim ja da nikako ne vodim porijeklo sa ovog podneblja,taman ten a salgija masala
Tek sad mi je zao sto sam bio u Sloveniji i dao svoj doprinos slovenskom NATALITETU
pita wrote:Zanima....ak neko vise zna o tome...
danas citam komentare na jednom slovesnkom forumu i pronaso sam da su Bosanci dosli iz sjeverne afrike... ...(prijevod vjerojatno nije potreban)
DNK raziskava je pokazala, da so se današnji bosanci prišli iz Severne Afrike- natančneje, kjer je danes Maroko, vrjetno so bili pregnani iz teh območji. Tako so prepotovali, kar dolgo pot (kar za tiste čase velikih migracij plemen ni nič čudnega)... nato so prišli, do današnjega Balkana, kjer so se delno zmešali z kasnejšim prihodom Slovanov.... zato so bosanci že na pogled razlikujejo od nas Slovanov... seveda kasnejša obdobja so vplivala tudi na kulturni in verski razvoj teh bosancev oz. "bošnjakov", saj so imeli stoletja turki nad njimi oblast, tako, da so od njih skoraj popolnoma poturčili. Žal se Turkom niso uspeli nikoli zares vpreti, saj niso nikoli bili enoten narod ampak razdeljen po plemenih (kar so še danes), imeli so pa tudi veliko izdajalcev, kateri so to preprečevali... Avstro- Ogrska, jih je imela za gospodarsko zaostalo pokrajno in so jih deloma samo izkoriščali in nič vlagali v pokrajno (za razliko od Slovenije), po letu 91' ... zopet njihovo zemljo si razdelijo hrvatje in srbi.... sedanja prihodnost pa tudi ni svetla za Bosno, še vedno uničena inrastuktura, še vedno premala prisotnost domačega in tujega kapitala, revščina, socialna negotovost, korupcija na višku, kriminal, celo islamski ekstremizem (ostali Mudžahadini-vojna), prevzemanje oz. spogledovanje z širjatskim pravom, in razseljenost po vsem svetu.
ma znademo mi .BA nemorate nam govoriti da smo ono crnački ku*ati,sto bi se slovenke bez vezno napaljivale na crnobosančerose
Ja zaista ne kontam čemu ova "gluba" diskusija ovdje gdje neki narod pravno nastao prije nekih 17tak godina povlači neke glupe teme o 1000godišnjem postojanju jedne zemlje i njenog naroda........i odakle su došli ili šta.prije se postavlja pitanje ko su oni,da nije Bosanaca ili još tačnije Krajšnika iz BiH nebi ih bilo ni 100 hiljada.........
Nagradno pitanje za $100 000 za americkim kvizovima - pronadjite na karti Evrope Sloveniju? Tako sacuvaju pare, jer niko ne moze ubosti....obicno je manja od debljine necijeg kaziprsta.
http://ngm.nationalgeographic.com/2006/03/human-journey/shreeve-text/2 wrote:Mitochondrial Eve was soon joined by "Y chromosome Adam," an analogous father of us all, also from Africa. Increasingly refined DNA studies have confirmed this opening chapter of our story over and over: All the variously shaped and shaded people of Earth trace their ancestry to African hunter-gatherers.
I Bosanci su iz Afrike. Red bi bio da idemo u Afriku da sadimo papriku 2010.g.
zambaklija wrote:Ja zaista ne kontam čemu ova "gluba" diskusija ovdje gdje neki narod pravno nastao prije nekih 17tak godina povlači neke glupe teme o 1000godišnjem postojanju jedne zemlje i njenog naroda........i odakle su došli ili šta.prije se postavlja pitanje ko su oni,da nije Bosanaca ili još tačnije Krajšnika iz BiH nebi ih bilo ni 100 hiljada.........
150 godina ili 17 godina, sve ti je to isto, milijarditi dio treptaja beskonačne kategorije zvane, vrijeme...
"Jedan moj komso oso da trazi poso u Sloveniju, a deset godina poslje petero njih ozgora doslo da njega trazi."
Ovo gore sam cuo od jednog seljaka iz okoline Travnika.
Nego, onako "od oka", koliko je Bosanaca radilo ili radi u Sloveniji, Bosna bi komotno mogla biti njihova rezervna...
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:"Jedan moj komso oso da trazi poso u Sloveniju, a deset godina poslje petero njih ozgora doslo da njega trazi."
Nego, onako "od oka", koliko je Bosanaca radilo ili radi u Sloveniji, Bosna bi komotno mogla biti njihova rezervna...
I jos da se nadovezem, koliko su se Slovenke radovale dolasku Bozanaca na "rad" u Sl.
zambaklija wrote:Ja zaista ne kontam čemu ova "gluba" diskusija ovdje gdje neki narod pravno nastao prije nekih 17tak godina povlači neke glupe teme o 1000godišnjem postojanju jedne zemlje i njenog naroda........i odakle su došli ili šta.prije se postavlja pitanje ko su oni,da nije Bosanaca ili još tačnije Krajšnika iz BiH nebi ih bilo ni 100 hiljada.........
150 godina ili 17 godina, sve ti je to isto, milijarditi dio treptaja beskonačne kategorije zvane, vrijeme...
haj' ti radi za mene dio tog vremena, recimo 8 sati svakoga radnoga dana....? Zamisli radna sedmica traje dva mjeseca, .uhhhhuuuuuuu!
zamisli, svakih pet mjeseci radnik dobije dan godisnjeg odmora! To je super jarane!
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:"Jedan moj komso oso da trazi poso u Sloveniju, a deset godina poslje petero njih ozgora doslo da njega trazi."
I jos da se nadovezem, koliko su se Slovenke radovale dolasku Bozanaca na "rad" u Sl.
Slovenci su rasisti ali mi smo još gori.
Probaj okrenuti ovo što si rekla, kako su se Bosanke radovale Slovencima, pa ćeš skontati da si rasista veći od bilo kojeg Slovenca.
Probaj okrenuti ovo što si rekla, kako su se Bosanke radovale Slovencima, pa ćeš skontati da si rasista veći od bilo kojeg Slovenca.
Tranquil, mojne svega ti..igra rijeci i to..nema nista..(sta ima kod tebe) (ako ho's postavi konkretno pitanje, ako ne's..da smo zdravo) ..
jel se pod bosance u njihovom istrazivanju racunamo mi srbi iz bosne? ako je tako to je jedna notorna laz i izmisljotina mi srbi smo na ovim prostorima otkad je svijeta i vijeka ko drukcije kaze klevece i laze...
paja_patak wrote:jel se pod bosance u njihovom istrazivanju racunamo mi srbi iz bosne? ako je tako to je jedna notorna laz i izmisljotina mi srbi smo na ovim prostorima otkad je svijeta i vijeka ko drukcije kaze klevece i laze...
Pa sve ovo nebi bilo ovako, recimo: da se prije svega ne osjecas Bosancem, a tek onda kojoj religiji pripadas
E, sad je po tebi neko rasista ako kaze da se komsinica Slovenka obradovala sto joj Bosanac dos'o na "rad". Ma daj....ne hebi jeza u ledja (ne mislim na onog naseg forumasa)
Last edited by Ima Bosne_Bice Bosne on 05/04/2009 11:05, edited 1 time in total.
PalaSa Marsa wrote:I jos da se nadovezem, koliko su se Slovenke radovale dolasku Bozanaca na "rad" u Sl.
E, sad je po tebi neko rasista ako kaze da se komsinica Slovenka obradovala sto joj Bosanac dos'o na "rad". Ma daj....ne hebi jeza u ledja (ne mislim no onog naseg forumasa)
OK nije rasizam.
Jelde, onda nije rasizam ni kada kažem da su se Bosanke obradovale SFOR-cima i inim uniformisanim stranicima? Nije? Super.