ljubav_aha wrote:osa wrote:ne znam da li sam shvatio suštinu, ali ovaj gospodin stalno protura priču kako su naivni bosanci katoličke i pravoslavne vjerispovjesti prevedeni žedni preko vode od strane hrvatske i srbije, u stilu "2 000 000 glupih i nepismenih koji ne znaju tko su i što su pa će im on to posjasniti", pa reko, šta je tek onda s 2 000 000 muslimana u bih, kako li su tek njih turci preveli žedne preko vode. ovih dvije milje "izdajnika" bar nije silom postalo to što misli da je, jer ako oni nisu hrvati i srbi onda brate niti bošnjaci nisu muslimani, ako ćemo ganjati mak na konac.
opet pises o bosancima koji su postali muslimani jer su ih turci "preveli zedne preko vode"
bosanski katolici i bosnaski pravoslavci su godinama imali kompleks,koji su im stvorili njihovi braca i sestre iz susjdenih republika,i kako jedino mogu biti poputne licnosti,kompletan simbol bratstva i jednistva ako suradjuju tako sto stvore veliku srbiju i jos vecu hrvatsku,a istovremeno su ismijavani od doticne brace i sestara ,jer su upravo bili poljuljani ,ne samo kao pripradnici jedne drzave,nacije,vec ,sto je naj-jdanije i najgore ,iskomleksirani kao licnosti,koja ironija,a sto se tice bosasnkih muslimana,oni su dugo imali kompleks sto su neopredjeljeni,kada su dobili pravo da se opredjele kao musllimani,bili su komunisti,a nakon titove smrti,nisu se bas puno ponosili svojom religijom, kao da je bila manje vrijedna od spomenute dvije kriscanske religije,koja ironija jos jednog slucaja/opet/,a danas najvise ima mislimana na baterije,danas samo vlada religiozni ekstremizam,a religjia nije krivac,/konraditkotorna cinejnica/,znaci dvije krajnosti koje ni dragi Bog ne podrzava
oh,da,kompleks bosnaskih katolika i bosanskih pravoslavaca je samo jos vise uvecan upravo definisanjem bosnjaka kao muslimana bosanaca,ponekad mislim da smo mi narod koji se bavi glupostima,koja ogranicenost,vaznija je istorija pisana na sto razlicitih nacina,nego vlastiti zivot i zovot novih generacija
danas samo religiozno osvjesceni,religija ne smeta nikome,religija je samo izgvor za postizanje potpuno drugacijih ciljeva,koja sramota,pricati u ime Boga a ne cijeniti Boga,zato nije ni cudo sto se sve danas desava,zna Bog sta radi,i svaka mu cast