Bosanci bez bosanskog pasosa ! ????

Smartex

Post by Smartex »

kekec wrote:
Zakon 17 glasi, ako drzavljanin BiH uzme drzavljanstvop u zemlji
sa kojom BiH nema bilaterarni ugovor, automatski gubi BiH drzavljnastvo...
Ako uzme, onda po zakonu gubi drzavljanstvo.
Ali ako ne uzme, odnosno zivi i radi u npr.Kanadi,
niko mu NE MOZE oduzeti BiH drzavljanstvo.
Amerika Canada i Australija ne prave ni sa kim bilaterlane sporazume jer oni daju
svoja drzavljanstva a da ih se ne tice ako ti eventulano imas nego drugo cak i trece.
Ako osoba zivi i radi u Kanadi i zatrazi kanadsko drzavljanstvo,
dobija ga bez problema. Niko ga i ne pita za njegovo maticno, sto
znaci da ta osoba zadrzava svoje prvobitno (bosansko).
Barem ja tako vidim ovaj problem. Ako neko ima iz npr. Kanade,
mozda moze dati konkretnije i tacne podatke.

Znaci AKO uzme ako ne uzme on ostaje bosanski drzavljanin! Pa braco u dijaspori ako volite Bosnu ako ste patrioti iste onda NEMOJTE da uzimate drzavljanstva druge drzava i problem je rijesen. Stvar je u tome sto vecina bosanaca cim se ukaze prilika trci da uzme drugo drzavljanstvo, a onda kuka hocu i bosansko, e pa sto si ga se odrekao. I ja sam protjeran iz rs, i morao napustiti bih, imam legalne papire koji mi omogucuju da legalno boravim zivim i radim, i nisam uzeo tudje drzav. jer sam bosanac patriota, ko kod je uzeo tudji pasos uradio je to DOBROVOLJNO te nem se sta onda buniti na posljedice ("Svedno vecina ovde kaze sta ce mi bosanski pasos sta mogu sa njim")
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

liberal wrote:da vas nesto pitam?
sta mislite koliko nas na to trulom zapadu zeli bih drzavljanstvo/pasos?
ima jedna grupa koja se jos uvijek naziva patriotama i uzima bih pasos ali realno gledajuci mi sto smo napolju nismo bas za pasos sto mi omogucava da putujem skoro pa nigdje.prema tome to prazno prepiranje i briga o imigraciji je samo suplja.
sa druge strane sto vrijeme vise prolazi sve su manji izgledi da cemo se vratit odakle smo izasli. to pogotovo vazi za one sto su istjerani/zdusili na pocetku. pa sjetite se kad je njemacka "dobrovoljno" vracala izbjeglice. koliko ih je odlucilo da ide za ameriku samo da se nevraca nazad. jedna velika grupa se mogla vratit kuci slobodno , nemislim u rs ali...... puna usta bosne samo bliza nam je kanada ili amerika :D
zato cuvajte zivce za nesto drugo....jebo dijasporu ukljucujuci i mene :D :D
Ili ne razumijes ili neces da razumijes .Moja je stvar dali cu se vratiti ili ne .To je moja licna stvar.Ali nedam da mi cetnik iz tzv rs oduzima bosansko drzavljanstvo .Ne dam i tacka .Hocu da imam drzavljanstvo zemlje u kojoj sam rodjen .Nebitno da li sam se borio ili ne .Hocu drzavljanstvo svoje zemlje .Za ukras.Ne vrijedi puno jer su ga najvise srozali oni koji mrze Bosnu.Ne dam drzavljanstvo .Ne samo da ga ne dam nego cu ga uzeti Srbima iz tzv SAO Krajina Hrvatska.Sta ce njima bosansko drzavljanstvo? Da mogu glasati da se Meho i Mujo izbace iz drzavljanstva.
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

Smartex wrote:
kekec wrote:
Amerika Canada i Australija ne prave ni sa kim bilaterlane sporazume jer oni daju
svoja drzavljanstva a da ih se ne tice ako ti eventulano imas nego drugo cak i trece.

Znaci AKO uzme ako ne uzme on ostaje bosanski drzavljanin! Pa braco u dijaspori ako volite Bosnu ako ste patrioti iste onda NEMOJTE da uzimate drzavljanstva druge drzava i problem je rijesen. Stvar je u tome sto vecina bosanaca cim se ukaze prilika trci da uzme drugo drzavljanstvo, a onda kuka hocu i bosansko, e pa sto si ga se odrekao. I ja sam protjeran iz rs, i morao napustiti bih, imam legalne papire koji mi omogucuju da legalno boravim zivim i radim, i nisam uzeo tudje drzav. jer sam bosanac patriota, ko kod je uzeo tudji pasos uradio je to DOBROVOLJNO te nem se sta onda buniti na posljedice ("Svedno vecina ovde kaze sta ce mi bosanski pasos sta mogu sa njim")
Ko se odrekao ? Citas li uopce i pratis li temu ? Ovdje je rijec da 20 poslanika iz tzv rs ( entitetsko glasanje ) hoce da kroz drzavni parlament ODUZME stotinama hiljada Bosanaca drzavljanstvo .Ti ljudi naime zive u Canadi , Americi , Australiji a ove tri zemlje ti daju drzavljanstvo bez ikakvih uvjeta i odricanja . Kakve veze ima patriotizam ( sta ti je to ?ima lma li ukus piletine ili govedine ? :-D ) sa ovim .Dali treba oduzeti Bonu irsko drzavljanstvo zato sto ima bosansko .Dali je Bono los covjek i nije irski patriota ako ima bosansko dr.Ne lupetaj .Ova tema nije za tebe .
pike

Post by pike »

Fakat cista otimacina drzavljanstva. Cuj molim te, pa ko su oni da meni otimaju nesto sto je moje licno. Imam Kanadsko drzavljanstvo ali hocu i Bosansko jer me to svakako sljeduje.

Ne mogu da vjerujem sta je sve dozvoljeno u Bosni. U BiH izgleda svako moze da radi sta hoce i da se pita za sve osim Bosanaca... nismo cak ni u ustavu maticne nam drzave, a drzavljani susjednih drzava i u ustavu i u vladi i u prdsjednistvu i odlucuju za nas...i ovako bi mogo do sutra nabrajat, lista je po prilicno duga :x

Nakaradna drzava i dzaba...
liberal

Post by liberal »

Talicni Tom wrote:
ima jedna grupa koja se jos uvijek naziva patriotama i uzima bih pasos ali realno gledajuci mi sto smo napolju nismo bas za pasos sto mi omogucava da putujem skoro pa nigdje.prema tome to prazno prepiranje i briga o imigraciji je samo suplja.
sa druge strane sto vrijeme vise prolazi sve su manji izgledi da cemo se vratit odakle smo izasli. to pogotovo vazi za one sto su istjerani/zdusili na pocetku. pa sjetite se kad je njemacka "dobrovoljno" vracala izbjeglice. koliko ih je odlucilo da ide za ameriku samo da se nevraca nazad. jedna velika grupa se mogla vratit kuci slobodno , nemislim u rs ali...... puna usta bosne samo bliza nam je kanada ili amerika :D
Ili ne razumijes ili neces da razumijes .Moja je stvar dali cu se vratiti ili ne .To je moja licna stvar.Ali nedam da mi cetnik iz tzv rs oduzima bosansko drzavljanstvo .Ne dam i tacka .Hocu da imam drzavljanstvo zemlje u kojoj sam rodjen .Nebitno da li sam se borio ili ne .Hocu drzavljanstvo svoje zemlje .Za ukras.Ne vrijedi puno jer su ga najvise srozali oni koji mrze Bosnu.Ne dam drzavljanstvo .Ne samo da ga ne dam nego cu ga uzeti Srbima iz tzv SAO Krajina Hrvatska.Sta ce njima bosansko drzavljanstvo? Da mogu glasati da se Meho i Mujo izbace iz drzavljanstva.
koliko je bosanaca potrcalo i odreklo se bosanskog drzavljanstva dobrovoljno da bi dobili drzavljanstvo neke druge drzave?....bruka
.....de malo smo licemjerni.....kad se odricemo drzavljanstva da bi postali njemci ( a to moras da uradis ako ihoces da dobijes njemacko) ili neko drugo niko nista neprica sad kad se legalno (koliko se to nekima svidjalo ili ne to je legalni zahtjev...sad dali je poste je druga stvar) onda citava frka. uostalom taj zahtjev sa srpske strane se moze kontrirat za dvojno drzavljanstvstvo sa srbijom ili specijalne veze sa srbijom. bruka srba iz rs ima dvojno srpsko drzavljanstvo .politika je cista trgovina .
ti sto hoces da imas bosansko drzavljanstvo je ok samo vecina, zapamti vecina, se odrice ili uzima drugo samo zato sto mu daje sigurnost za buducnost.
tako i ja sad imam kanadski pasos i svi moji prijatelji u sarajevu samo kazu blago tebi ...nas niko ovdje nejebe pa kad treba da idemo negdje muka ziva ti barem sjednes u avion i ides bez razmisljanja
liberal

Post by liberal »

pike wrote:Fakat cista otimacina drzavljanstva. Cuj molim te, pa ko su oni da meni otimaju nesto sto je moje licno. Imam Kanadsko drzavljanstvo ali hocu i Bosansko jer me to svakako sljeduje.

Ne mogu da vjerujem sta je sve dozvoljeno u Bosni. U BiH izgleda svako moze da radi sta hoce i da se pita za sve osim Bosanaca... nismo cak ni u ustavu maticne nam drzave, a drzavljani susjednih drzava i u ustavu i u vladi i u prdsjednistvu i odlucuju za nas...i ovako bi mogo do sutra nabrajat, lista je po prilicno duga :x

pike brate fino iodes u bosnu izvadis potvrdu o rodjenju, prijavu mjesta boravka i dobijes licnu i pasos .u cemu je problem... :?
pike

Post by pike »

liberal wrote:
pike wrote:Fakat cista otimacina drzavljanstva. Cuj molim te, pa ko su oni da meni otimaju nesto sto je moje licno. Imam Kanadsko drzavljanstvo ali hocu i Bosansko jer me to svakako sljeduje.

pike brate fino iodes u bosnu izvadis potvrdu o rodjenju, prijavu mjesta boravka i dobijes licnu i pasos .u cemu je problem... :?

To sam jos ljetos htio uraditi ali nisam imo dovoljno vremena tako da cu verovatno ovog ljeta to zavrsiti.

Problem je sto se ovo u opste dovodi u pitanje. Da je ovo normana drzava ova tema nikad nebi trebala da se otvara ili diskutuje.
danas

Post by danas »

liberal wrote:
Talicni Tom wrote:
koliko je bosanaca potrcalo i odreklo se bosanskog drzavljanstva dobrovoljno da bi dobili drzavljanstvo neke druge drzave?....bruka
.....de malo smo licemjerni.....kad se odricemo drzavljanstva da bi postali njemci ( a to moras da uradis ako ihoces da dobijes njemacko) ili neko drugo niko nista neprica sad kad se legalno (koliko se to nekima svidjalo ili ne to je legalni zahtjev...sad dali je poste je druga stvar) onda citava frka. uostalom taj zahtjev sa srpske strane se moze kontrirat za dvojno drzavljanstvstvo sa srbijom ili specijalne veze sa srbijom. bruka srba iz rs ima dvojno srpsko drzavljanstvo .politika je cista trgovina .
ti sto hoces da imas bosansko drzavljanstvo je ok samo vecina, zapamti vecina, se odrice ili uzima drugo samo zato sto mu daje sigurnost za buducnost.
tako i ja sad imam kanadski pasos i svi moji prijatelji u sarajevu samo kazu blago tebi ...nas niko ovdje nejebe pa kad treba da idemo negdje muka ziva ti barem sjednes u avion i ides bez razmisljanja
glede ovoga podebljanog -- ne moze... to je se moglo uraditi ranije, ali sad je prekasno. BH je vec potpisala sporazum sa srbijom o dvojnom drzavljanstvu i ne moze ga sada tek tako ponistiti. kada je to potpisivala trebalo je se pitanje dvojnih drzavljanstava rijesiti za sve. a ovako srbi imaju sva prava a ostali -- opet nikakva. i ne samo to, nego ostadose svi ostali taoci cetnika iz RS-a po svakom pitanju. ali to je ta balijska politika -- da ne vidi sta nosi dan a sta nosi noc, da ne gleda dalje od sopstvenog sitnog interesa, da nema nikakve drzavotvorne svijesti, i da dan-danas ne vidi sta mu komsija iz RS-a pakuje. ne prepoznaje suljo kad mu neko prodaje muda za bubrege, pa ce tako amir i emir iz kanade i USA ostati bez BH drzavljanstva, a svaki jebeni marko i pero iz RS-a ce imati srpsko. da ne govorim o tome da svaki random jozo i mato vec imaju putovnicu, iako hrvatske nisu vidjeli. ali neka. to je nama nasa borba dala.

dalje, neko je vec objasnio da kanada i USA ne brane dvojna drzavljanstva, te stoga nema potrebe da potpisuju ikakve sporazume sa drugim drzavama. znaci -- ovo je do BH. pa nisu ti delegati iz RS tokmaci, znaju tacno sta rade i na sta idu. to samo slijepac ili glupan ne vidi. a vajna 'bosnjacka intelektulna i politicka elita' koja je dovela do ove situacije svakako spada u ovu drugu grupu, sa time sto su usput i duse prodane koje i dalje podilaze cetnicima. da je makar zarad 'mira u kuci' nego ni to ne dobise za uzvrat. rovari im mile i dalje ko krmak po prciji.

PS koliko znam (mozda grijesim) u BH je i dalje na snazi zakon iz ex-YU po kojem strani drzavljanin me moze imati privatno vlasnistvo. ljudi koji zive u kanadi i USA a koji recimo imaju roditelje dole, nece moci naslijediti nekretnine ako se ovaj zakon sprovede. ono jada sto nam je ostalo poslije cetnicke posasti, sad ce dokrajciti i pokrasti balije. aferim.
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

danas wrote:
liberal wrote:
Talicni Tom wrote: Ili ne razumijes ili neces da razumijes .Moja je stvar dali cu se vratiti ili ne .To je moja licna stvar.Ali nedam da mi cetnik iz tzv rs oduzima bosansko drzavljanstvo .Ne dam i tacka .Hocu da imam drzavljanstvo zemlje u kojoj sam rodjen .Nebitno da li sam se borio ili ne .Hocu drzavljanstvo svoje zemlje .Za ukras.Ne vrijedi puno jer su ga najvise srozali oni koji mrze Bosnu.Ne dam drzavljanstvo .Ne samo da ga ne dam nego cu ga uzeti Srbima iz tzv SAO Krajina Hrvatska.Sta ce njima bosansko drzavljanstvo? Da mogu glasati da se Meho i Mujo izbace iz drzavljanstva.
glede ovoga podebljanog -- ne moze... to je se moglo uraditi ranije, ali sad je prekasno. BH je vec potpisala sporazum sa srbijom o dvojnom drzavljanstvu i ne moze ga sada tek tako ponistiti. kada je to potpisivala trebalo je se pitanje dvojnih drzavljanstava rijesiti za sve. a ovako srbi imaju sva prava a ostali -- opet nikakva. i ne samo to, nego ostadose svi ostali taoci cetnika iz RS-a po svakom pitanju. ali to je ta balijska politika -- da ne vidi sta nosi dan a sta nosi noc, da ne gleda dalje od sopstvenog sitnog interesa, da nema nikakve drzavotvorne svijesti, i da dan-danas ne vidi sta mu komsija iz RS-a pakuje. ne prepoznaje suljo kad mu neko prodaje muda za bubrege, pa ce tako amir i emir iz kanade i USA ostati bez BH drzavljanstva, a svaki jebeni marko i pero iz RS-a ce imati srpsko. da ne govorim o tome da svaki random jozo i mato vec imaju putovnicu, iako hrvatske nisu vidjeli. ali neka. to je nama nasa borba dala.

dalje, neko je vec objasnio da kanada i USA ne brane dvojna drzavljanstva, te stoga nema potrebe da potpisuju ikakve sporazume sa drugim drzavama. znaci -- ovo je do BH. pa nisu ti delegati iz RS tokmaci, znaju tacno sta rade i na sta idu. to samo slijepac ili glupan ne vidi. a vajna 'bosnjacka intelektulna i politicka elita' koja je dovela do ove situacije svakako spada u ovu drugu grupu, sa time sto su usput i duse prodane koje i dalje podilaze cetnicima. da je makar zarad 'mira u kuci' nego ni to ne dobise za uzvrat. rovari im mile i dalje ko krmak po prciji.

PS koliko znam (mozda grijesim) u BH je i dalje na snazi zakon iz ex-YU po kojem strani drzavljanin me moze imati privatno vlasnistvo. ljudi koji zive u kanadi i USA a koji recimo imaju roditelje dole, nece moci naslijediti nekretnine ako se ovaj zakon sprovede. ono jada sto nam je ostalo poslije cetnicke posasti, sad ce dokrajciti i pokrasti balije. aferim.
Po stoti put ponavljam .Nekoliko stotina hiljada ljudi ( mahom bosanski muslimani ) ostaju bez prava glasa.Oduzimanje drzavljnstava rodjenim Bosancima i Hercegovcima koje je rat natjerao preko bare je cisti GENOCID.
To ne moze niti smije proci ali ne znam kako je doslo uopce o tome da raspravlja.Ja se sjecam da Lagumdzija dovdio Svilanovica u Sarajevo , vodio ga na utakmicu( Zeljo -Partizan ) i galantno mu dao da Srbi iz BiH dobiju i Srbijansko ( tada Srbija &CG ) drzavljanstvo.Dakle dvojno.Hrvati takodje .A bosanskim muslimanima oduzeti bosansko.Slusaj ovo ! Ljudi koji uopce ne priznaju BiH ni u kom pogledu i njeno ime ne izgovaraju nigdje
imaju bosansko drzavljanstvo.Oni koji su Bosnu ubijali i razvalcili joj pamet imaju bosansko drzavljanstvo + jos maticno , a Bosancima koji su ginuli i branili Bosnu oduzeti bosansko drzavljanstvo.Ne mogu da vjerujem vlastitim ocima u ovo sto pisem i ono sto je bilo danas u parlamentu BiH. :x :x
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

Kada su cetnici uz sversdnu pomoc bosanskih stranaka ( citaj bosanskih muslimana jer bez njih to nebi moglo ici ) progurali bilateralni sporazum sa Srbijom o dvojnom drzavljanstvu , sada nam u znak zahvalnosti vracaju da treba izgubiti bosansko drzavljanstvo tamo gdje tog i takvog sporazuma nema . Umjesto da bude obrnuto.Nije se smjelo dopustiti da se potpise sporazum sa Srbijom a drzavljnsta Bosanaca koji su protjerani u preko oceanske zemlje su neupitna.cetnici znaju sta rade.Eventualnim gubitkom najvise su pogodjeni bosnski muslimani .Njih nekoliko stotina hiljada ljudi .
Srbi koji zive u Chicagu , Torontu ili Sidneju nisu pogodjeni .Oni imaju drzavljnstva ovih drzava + one ruzne pticurine i ocili koji se koce na pasosu Republike Srbije .Danas se stidim sto sam bosanski musliman.Nasi politicari su toliko glupi da to granici sa mozgom jedne guske ili jos gore , sa panjom na kojem je bila bukva.Dovesti sebe u situaciju da ti cetnici u sred Sarajeva dignu ruku i kazu :( " Otjerali smo vas balije na kraj svijeta a sada cemo vam uzeti i zadnju sponu sa domovinom " ) dakle dovesti sebe u taj polozaj moze samo covjek koji u glavi ima govno . :x :x :x :x
Spliff.Master

Post by Spliff.Master »

TALICNI, potpisujem svaki tvoj post!!

I kad mi neko kaze da je gotov rat!! :x :x

Dok god je CETNIKA bit ce i rata! Samo sto se sada vodi drugim metodama.
senada

Post by senada »

Talicni Tom wrote:
Molim te uozbilji se . Mogu se sverati u tramvaju bez karte ali drzavljanstvo ? Pa ja sam drzavljanstvo dobio legalno ! Ne zelim to da krijem , niti zelim da se zamaram da li neko u Bosni to zna ili ne zna .
Jednostavno nema tog zakona i tog Boga koji meni kao Bosancu moze oduzeti drzavljanstvo.Ja ako hocu Njemacko ili Austrisko ja se moram odreci bosanskog jer to nalaze zakon u Njemackoj ili austriji.Ali mi niko ne oduzeti moje bosansko jer su mi Kanadjani , Amerikanci i Australijanci dali svoje .Hem su to useljenicke drzave hem su me fasisti otjerali (...)
Veliki broj mojih projatelja/ca iz Austrije i Njemacke vratili su se ili su u pripremnoj fazi vracanja u BiH radi oduzimanja dvojnog drzavljanstva, ali znatan broj njih odrekli su se BH drzavljanstva, i mogu dolaziti u BiH kao turisti.
Sigurna sam da ce po principu Austrije i Njemacke postupiti sve druge drzave ukljucujuci posljednje tri - HR, SR i CG.
Osobno bih voljela imati vise legalnih putovnica, ali o tome ne odlucujemo mi...
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Ja sam 1989 napustio Bosnu i dosao u Svicarsku. Od 2000 Godine imam svicrasko drzavlanstvo, a do 1998 imao Bosansko. Ali 2005 dosao u Bosnu predo zahtijev za licnu i pasos i dobio ga, i glasao sam na zadnjim izborima.

Svicarski Pasos sam uzeo radi Putovanja i Radi Posla ( lakse do Posla )
A Bosansi zato sto sam Bosnjak i sto je to moja jedina Domovina. I sto je volim, i sto se ponosim sa njom.
Svicarska mi je Posao Bosna Kuca
senada

Post by senada »

BAHadzic wrote:Ja sam 1989 napustio Bosnu i dosao u Svicarsku. Od 2000 Godine imam svicrasko drzavlanstvo, a do 1998 imao Bosansko. Ali 2005 dosao u Bosnu predo zahtijev za licnu i pasos i dobio ga, i glasao sam na zadnjim izborima.

A Bosansi zato sto sam Bosnjak i sto je to moja jedina Domovina. I sto je volim, i sto se ponosim sa njom.
Koja bi ti bila "rodjenija, voljenija i k' srcu bliza kuca" - ona koja ti daje DOBAR Posao i ugodan zivot uz postovanje svih tvojih osnovnih GRADJANSKIH i ljudskih prava (kao sada svica) ili ona koja ti ne daje NIKAKAV posao i grubo krsi sva tvoja elementarna prava (kao BiH) ako nisi aktivan clan jedne od vodecih stranaka uz argumentiran prilog aktivnog djamijskog/crkvenog misha?
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

senada wrote:
BAHadzic wrote:Ja sam 1989 napustio Bosnu i dosao u Svicarsku. Od 2000 Godine imam svicrasko drzavlanstvo, a do 1998 imao Bosansko. Ali 2005 dosao u Bosnu predo zahtijev za licnu i pasos i dobio ga, i glasao sam na zadnjim izborima.

Koja bi ti bila "rodjenija, voljenija i k' srcu bliza kuca" - ona koja ti daje DOBAR Posao i ugodan zivot uz postovanje svih tvojih osnovnih GRADJANSKIH i ljudskih prava (kao sada svica) ili ona koja ti ne daje NIKAKAV posao i grubo krsi sva tvoja elementarna prava (kao BiH) ako nisi aktivan clan jedne od vodecih stranaka uz argumentiran prilog aktivnog djamijskog/crkvenog misha?

...pa eto nije tako...ja ima dva pasosa vec dugo...i radim evo fino...i niko mi ne krsi nikakva elementarna prava...i vjerovala ili ne nemam veze ni sa jednom strankom...
...pocemu to BiH grubo krsi elementarna prava ako nisi clan"vodece stranke"
senada

Post by senada »

DiplomataSaSela wrote:
senada wrote:

...pa eto nije tako...ja ima dva pasosa vec dugo...i radim evo fino...i niko mi ne krsi nikakva elementarna prava...i vjerovala ili ne nemam veze ni sa jednom strankom...
...pocemu to BiH grubo krsi elementarna prava ako nisi clan"vodece stranke"
... stovani i dragi mi DiplomatoSaSela,
- uistinu se ne sjecam na latinskom izreke da - pravila ne potvrdjuju izuzeci.
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

...uopste me ne zanima latinski...nego te pitam sta to BiH krsi ta prava koja pominjes...
ines.c

Post by ines.c »

senada wrote:

senada jesi li ti fakat senada meni se cini da nisi,jer bi trebala da znas zasto ti ljudi koji su danas rasuti po svijetu nemaju i hljeb i ljubav kod kuce vec samo ljubav a za hljebom moraju lutati po svijetu,znaci ti ako si otisla iz roditeljske kuce jer moras da radis ti vise nisi dio svoje familije.Senada.
senada

Post by senada »

ines.c wrote:
senada wrote:

senada jesi li ti fakat senada meni se cini da nisi,jer bi trebala da znas zasto ti ljudi koji su danas rasuti po svijetu nemaju i hljeb i ljubav kod kuce vec samo ljubav a za hljebom moraju lutati po svijetu,znaci ti ako si otisla iz roditeljske kuce jer moras da radis ti vise nisi dio svoje familije.Senada.
Pa, @ineska zasto i ja ne bih koristila svoje ime i atom vlastitog prava u samo promociju djelica istine?
Trebalo bi ti biti jasno da se ne pitam/o niti odlucujem/o meni slicni niti ja, nego one "prave" Senade i "pravi" Senadi.
Da smo se kojom srecom pitali mi "krivi" danas bi sigurno svima bilo jednako pravo i (barem priblizno isto) jednako dobro.
Ostatak bh. price uvezi sa pocetkom pa iduci pravim putem preko sredine do danas/sutra, zakljucak ce ti se sam nametnuti, ali samo o tebi ovisi - sta ti zapravo zelis znati ili "znati".
ines.c

Post by ines.c »

Ja se skoro divim bosnjackom narodu i njihovoj spremnosti da preko svega predju sutke i jos se usput medjusobno posvadjaju.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

znaju oni sto to rade...prvo su nas protjerali,pa im i to nije dovoljno...hoce i drzavljanstvo da nam uzmu....ko zna ,mozda im je cilj da vise srba u bosni bude nego bosnjaka....
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

Murat Sabanovic wrote:znaju oni sto to rade...prvo su nas protjerali,pa im i to nije dovoljno...hoce i drzavljanstvo da nam uzmu....ko zna ,mozda im je cilj da vise srba u bosni bude nego bosnjaka....
A sto ce ti ova markirana rijec ? Ili je ono sa Srebrenicom i "Skorpionima" Bata (Zivotinja ) Zivojinovic , mozda snimao film ?
Pa naravno covjece , kada izgubis drzavljanstvo izgubio si pravo glasa , kada izgubis drzavljanstvo tebe vise nema na popisu stanovnistva .Cetnicka filozofija je : Ono sto nisi uspio ubiti metkom , sada mu oduzmi pasos.I kada Srbi budu vecina onda ce im odgovarati nadglasavanje i preglasavnja i onda ce legalnim i demokratskim putem kroz parlament i kroz referendum proglasiti zvanicnu smrt , teskog bolesnika , Bosne i Hercegovine i nadjenuti joj novo ime .Bosna ce cijela postati Nova Srbija a Sarajevo ce se zvati Novo Smederevo bas kao sto se gradovi i drzave u Sjevernoj Americi zovu .....Nova Skotska , Nova Engleska , Novi York ..........Eto dotle su nas doveli nasi bajni bosnjacki politicari koji su krmka gladili niz dlaku . :x :x
DONY

Post by DONY »

Smartex wrote:
kekec wrote:

ti nemas pojma sta je patriota.....i daleko si ti od patriote,cak sta vishe sa ovakvim stavovima blizi si Karadzicevim...patriotima...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

God save Queen :D
danas

Post by danas »

_BosanaC wrote:God save Queen :D
vrijeme je da ti neko kaze da se pravilno rece -- God save the Queen :oops: :D
a idi brze i uci Advance Australia Fair :D :D nemoj da si nespreman :D
Post Reply