Haj' ba da se vratimo na temu. Kako Bošnji objasniti da se okani srpskih proizvoda? To je tema...
(Što se tiče beograđankice, još uvijek smo u super odnosima...).
Država wrote:Što ga vi meni uĆeraste, ocam...
Haj' ba da se vratimo na temu. Kako Bošnji objasniti da se okani srpskih proizvoda? To je tema...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kakavdanakneiskustvu wrote:Država wrote:Što ga vi meni uĆeraste, ocam...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a što bi se odrekao nekih kvalitetnih proizvoda,samo zato što su iz beograda?
Država wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Država wrote:Što ga vi meni uĆeraste, ocam...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Možda zbog toga što će te ti isti granatirati danas-sutra...
E pa vidis, ja sam znao da je to tema ali je to nisi tako postavio nego hinjski provukao kako su zli srbi izmisljali viceve o muji u rudniku.Država wrote:Što ga vi meni uĆeraste, ocam...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jedini koji ovdje granatira po inoZemstvu si ti...Država wrote:kakavdanakneiskustvu
Možda zbog toga što će te ti isti granatirati danas-sutra...
_mufljuz_ wrote:je l joj kopas rudnik dok joj milan cita knjigu?
Drug Enforcement Administration - kad naraste hapsiće Šarićašatirana_ljubičica wrote:Šta ćeš bošnji objasnit kad on da ime djetetu Dea, a otac mu Hilmo, majka Mulija a on Enes.I onda dadne ime Dea.
A ni žena ništa bolje ne stoji: Majka Halima, otac Selim, ona Lejla ali djetetu dali ime DEA.
Korov zvani Malograđanština se ne može iskorijeniti.

Mislim da je razlog za La Vitu jednostavan - cijena.Država wrote:Ovu temu želim odavno da započMem. Rastao sam u sistemu gdje je percepcija o bosancima uvijek bila vezana za rudnik i slične stvari, a Srbi su (na hinjaka) predstavljani kao junaci, ratnici, radnici, profesori, akademici i slično...
Mišljenja sam da nam je namjerno uvaljivan kompleks niže vrijednosti (kroz obrazovni sistem, kroz lobiranje, kroz humoristične emisije...) i da možda u tome možemo pronaći odgovor za današnje ponašanje nekih Bošnjaka. Recimo, uzmimo za primjer sok 'La Vita'. Realno, obično smeće. Ipak, Bošnjo iz nekog čudnog, neobjašnjivog razloga kupi to smeće, a na istoj polici mu stoji sok proizveden u BiH koji je boljeg kvaliteta. Ili recimo, zašto prosječan Bošnjak umire od dragosti kad vidi Seku Aleksić, Daru Bubamaru, Cecu, Anu Nikolić, Karleušu. Da li smo zapravo učeni da volimo ono što dolazi iz Srbije i kako to promijeniti...
Bodkin wrote:ja odrona tito te jebo, komentarisati davanje imena i nazivati malogradjanstinom ime dea...
kreten te napravio i dao ime satirana ljubicicašatirana_ljubičica wrote:Bodkin wrote:ja odrona tito te jebo, komentarisati davanje imena i nazivati malogradjanstinom ime dea...
Kretenu nije ime DEA malograđanština ako ga dadne NEKO KO SE ZOVE ZORAN I SL.tj. neko kome to ime STOJI, ali kad neko ko ima oko sebe imena Mulija, Ziba, Šaban, Smail, Ahmed, Dervo i sl. dadne ime DEA, to ukazuje samo na STID,tj. upinjanje da se bude nešto što nisi i to je glavni problem nas bošnjaka, što se stidimo sebe i mislimo da je bolje nečije tuđe, i tako se samo vrtimo u krug, začarani rekla bih, jer nas drugi samo manje cijene samim tim.
Kompleksi i osjećaj niže vrijednosti su sistematski nametani Bošnjacima od '45 do '90. Nije se to preko noći desilo i ne možemo se mi toga lahko osloboditi. Generacije i generacije Bošnjaka su u tom periodu odrasle i obrazovane po onoj andrićevskoj matrici da sve što dolazi sa istoka i što ima veze sa Islamom, što je osmanlijska zaostavština da je nazadno, truhlo, prevaziđeno, da nije moderno i sl. Dakle, sistematski je stvaran osjećaj niže vrijednosti i kompleksi, naročito kroz obrazovanje i školsku literaturu.Država wrote:Ovu temu želim odavno da započMem. Rastao sam u sistemu gdje je percepcija o bosancima uvijek bila vezana za rudnik i slične stvari, a Srbi su (na hinjaka) predstavljani kao junaci, ratnici, radnici, profesori, akademici i slično...
Mišljenja sam da nam je namjerno uvaljivan kompleks niže vrijednosti (kroz obrazovni sistem, kroz lobiranje, kroz humoristične emisije...) i da možda u tome možemo pronaći odgovor za današnje ponašanje nekih Bošnjaka. Recimo, uzmimo za primjer sok 'La Vita'. Realno, obično smeće. Ipak, Bošnjo iz nekog čudnog, neobjašnjivog razloga kupi to smeće, a na istoj polici mu stoji sok proizveden u BiH koji je boljeg kvaliteta. Ili recimo, zašto prosječan Bošnjak umire od dragosti kad vidi Seku Aleksić, Daru Bubamaru, Cecu, Anu Nikolić, Karleušu. Da li smo zapravo učeni da volimo ono što dolazi iz Srbije i kako to promijeniti...
Naslovnica wrote:Mislim da je razlog za La Vitu jednostavan - cijena.Država wrote:Ovu temu želim odavno da započMem. Rastao sam u sistemu gdje je percepcija o bosancima uvijek bila vezana za rudnik i slične stvari, a Srbi su (na hinjaka) predstavljani kao junaci, ratnici, radnici, profesori, akademici i slično...
Je li smeće - jeste.
Ja bih najradije pio 100% prirodne sokove, koji koštaju 5km i više za litar, ali se nama para, tako i većina ljudi.
Mi nemamo Cecu, Anu Nikolić, Seku. Da imamo, ne bi umirali za Sekom. Voli narod sise i golotinju.
Doduše, imali smo Selmu, ali od kada je rodila, nema je nikako.
Bošnjo se neće okaniti srpskih proizvoda, jer to nije normalno... susjedne države trebaju jačat saradnju i jačat će je, aBd... Ekonomija ne zna za nacionalnost, a sve manje zna i za državne granice...Država wrote:Što ga vi meni uĆeraste, ocam...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
obzirom da smo morali uciti usrane srpske ustanke i razna druga podmukla historijska srbovanja skole jesu bile "vlaske".....rekla-kazala wrote:Sjećam se da su moji roditelji govorili da su škole važile za "vlaške", pa su generacije muslimana rođene na selu u periodu 1925. - 1940. godina uglavnom prekidale školovanje poslije drugog ili četvrtog razreda osnovne škole.
Pitanje je da li je bilo srpske ili begovske podvale u teoriji da su škole vlaške.