Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Locked
Hladan kao led

#301 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Hladan kao led »

IHAVEDREAM wrote:Koliko smo mi i nasa"domaja"spremni da prihvatimo socijaldemokratiju? :oops:
ja sam socijaldemo vec odavno prihvatio ali ne volim supke koji pljuju u bunar iz kojeg piju vodu 8-)
IHAVEDREAM

#302 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by IHAVEDREAM »

Koju vodu,koja je vec davno zamucena?
Hladan kao led

#303 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Hladan kao led »

IHAVEDREAM wrote:Koju vodu,koja je vec davno zamucena?
na izvoru je voda cista pocinje da se muti kasnije isto kao i ovaj peder adnan 8-) citam ovdje da mu je familija postena i vrijedna a ona se bacio u supke 8-)
oldplague

#304 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by oldplague »

IHAVEDREAM wrote:
oldplague wrote:
IHAVEDREAM wrote:Koliko smo mi i nasa"domaja"spremni da prihvatimo socijaldemokratiju?
Zemo, domaja je apstraktni pojam, ona može prihvatiti sve, uključujući sjeme novozelandskog čička, ako takvo šta postoji. A vidim da je raja u dijaspori itekako spremna za socijaldemokratiju, sudeći po buri protesta zbog tog malog nadrifašiste. Vidim i ovdašnji se rodoljubi javljaju, pa bi se moglo reći da su i oni spremni za liberalizaciju društva, toleranciju prema drugima i njihovim identitetima i socijalnu državu. 'Nako, na prvi pogled. Eh, još da ne glasaju za stranke sa isključivim etničkim i vjerskim predznakom, fakat bi me prevarili.
To ti je po onoj staroj: što ja volim pozorište... ali ne u svojoj kući.
Da mi nismo imali pozoriste u svojoj kuci,danas se ne bi zamarali onim u tudjoj.
Ma hajde ba, pusti filozofiju zemo. Dobro znamo o čemu je ovdje riječ: lijepa je socijala u ŠveCkoj, jerbo da je nije, šveCki bi desničari isprašili došlje u voljene im domovine, da tamo iskažu puni spektar svoga domoljublja i rodoljublja. A ovdje je lijepa desnica, jer bi ona to isto napravila našim komšijama. Hajde da ne pravimo od licemjerja sonet, važi? Dok se roditelji po dijaspori znoje da poslože koji euro, krunu, funtu ili dolar, dotle im djeca fašizuju po internetu. E sad, nađe se pokoji omladinac koji misli da bi mogao i javno fašizovati, a ne samo pod nickom, i na njega se digne kuka i motika liberalno-građanske, socijaldemokratske i tolerantne dijaspore, a bogme i matice. Do narednih izbora. U matici, dakako.
IHAVEDREAM

#305 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by IHAVEDREAM »

Do nas je ,zemo.Kako ko odgoji svoju omladinu .A jednom se G......om ne moze na dvije stolice(oprosti na izrazu)
Hladan kao led

#306 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Hladan kao led »

IHAVEDREAM wrote:Do nas je ,zemo.Kako ko odgoji svoju omladinu .A jednom se G......om ne moze na dvije stolice(oprosti na izrazu)
na izrazu cemo da oprostimo ali matematicki je moguce sa jednom debelom G...... sjediti na dvije male stolice :lol:
IHAVEDREAM

#307 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by IHAVEDREAM »

Odgovor za Hladan kao led:
Ponovo procitaj post,ali malo detaljnije.
Gdje ti nadje "BIVSI MUZ"?Tako to biva kada neko porizvoljno tumaci tudje rijeci.
Sretno vjencani 23 godine. :lol:
Hladan kao led

#308 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Hladan kao led »

IHAVEDREAM wrote:Odgovor za Hladan kao led:
Gdje ti ndje "BIVSI MUZ"?Tako to biva kada neko porizvoljno tumaci tudje rijeci.
sad mi ga je jadnika i zao :P evo me placem 8-) nista ne kontam jel taj tvoj muz ateista ili nesto drugo 8-)
oldplague

#309 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by oldplague »

IHAVEDREAM wrote:Do nas je ,zemo.Kako ko odgoji svoju omladinu .A jednom se G......om ne moze na dvije stolice(oprosti na izrazu)
Ja sam ti zemljakinja. :-D
A može se vala i s pola guzice na dvije stolice, pogotovo ove modernog evropskog dizajna, uske i elegantne. :wink:
IHAVEDREAM

#310 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by IHAVEDREAM »

Noga licka ,a cipela Becka ne idu zajedno.
IHAVEDREAM

#311 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by IHAVEDREAM »

Hladan kao led wrote:
IHAVEDREAM wrote:Odgovor za Hladan kao led:
Gdje ti ndje "BIVSI MUZ"?Tako to biva kada neko porizvoljno tumaci tudje rijeci.
sad mi ga je jadnika i zao :P evo me placem 8-) nista ne kontam jel taj tvoj muz ateista ili nesto drugo 8-)
Nemoj se sikirati oko toga,moze ti sta biti,pa ne zelim da nosim nikoga na dusi. ;-)
oldplague

#312 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by oldplague »

Ma poenta cijelog ovog slučaja je vrlo jednostavna, da napravimo rekapitulaciju. Djeca su nam podojena fašizmom, on ih privlači, zavodi, fino im miriše. Ništa ne liječi komplekse ko deset kapi fašizma, rasizma, nacionalizma, klerofašizma... kad sam sebi kažeš da si bolji od drugih. Ne bodu vam oči mladunci koji po forumima isijavaju rasizam i fašizam, a satraste se da pokažete kako se gnušate ovog dripca koji je svoja ubjeđenja pretočio u praksu. Licemjeri.
IHAVEDREAM

#313 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by IHAVEDREAM »

Cija djeca?Ljudi usko orjentisanih u vremenu i prostoru?
oldplague

#314 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by oldplague »

IHAVEDREAM wrote:Cija djeca?Ljudi usko orjentisanih u vremenu i prostoru?
Ma jok eto, već ovih široko orijentisanih. :roll:
Hladan kao led

#315 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Hladan kao led »

oldplague wrote:Ma poenta cijelog ovog slučaja je vrlo jednostavna, da napravimo rekapitulaciju. Djeca su nam podojena fašizmom, on ih privlači, zavodi, fino im miriše. Ništa ne liječi komplekse ko deset kapi fašizma, rasizma, nacionalizma, klerofašizma... kad sam sebi kažeš da si bolji od drugih. Ne bodu vam oči mladunci koji po forumima isijavaju rasizam i fašizam, a satraste se da pokažete kako se gnušate ovog dripca koji je svoja ubjeđenja pretočio u praksu. Licemjeri.
necu da kapituliram pred tvojom rekapitulacijom i mozem da kazem jednu vaznu stvar 8-) ta djeca hoce da budu dio zapada i rade sve se dokazu 8-) ja sam vec dokazo sve i nemam vise mabicije 8-)
IHAVEDREAM

#316 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by IHAVEDREAM »

Hladan kao led wrote:
oldplague wrote:Ma poenta cijelog ovog slučaja je vrlo jednostavna, da napravimo rekapitulaciju. Djeca su nam podojena fašizmom, on ih privlači, zavodi, fino im miriše. Ništa ne liječi komplekse ko deset kapi fašizma, rasizma, nacionalizma, klerofašizma... kad sam sebi kažeš da si bolji od drugih. Ne bodu vam oči mladunci koji po forumima isijavaju rasizam i fašizam, a satraste se da pokažete kako se gnušate ovog dripca koji je svoja ubjeđenja pretočio u praksu. Licemjeri.
necu da kapituliram pred tvojom rekapitulacijom i mozem da kazem jednu vaznu stvar 8-) ta djeca hoce da budu dio zapada i rade sve se dokazu 8-) ja sam vec dokazo sve i nemam vise mabicije 8-)
nasa su djeca ogledalo nase stvarnosti,ali nazalost mi je gledamo sa razlicitih stajalista.
IHAVEDREAM

#317 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by IHAVEDREAM »

zadivljena sam tvojom smjelosti da donosis proizvoljne zakljucke.
O kakvoj ozbiljnoj diskusiji ti polemises.
Hladan kao led

#318 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Hladan kao led »

IHAVEDREAM wrote:zadivljena sam tvojom smjelosti da donosis proizvoljne zakljucke.
O kakvoj ozbiljnoj diskusiji ti polemises.
polemisemo o dec ku koji pokusava da napravi karijeru u norveskom drustvu 8-) decko se zove adnan malesko adnan :lol:
IHAVEDREAM

#319 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by IHAVEDREAM »

Zanimljivo,decko koji gradi vlastitu karijeru u Norveskoj preko ubogih ljudi koji su se ogrijesili o zakon drzave u kojoj zive?
oldplague

#320 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by oldplague »

IHAVEDREAM wrote:Zanimljivo,decko koji gradi vlastitu karijeru u Norveskoj preko ubogih ljudi koji su se ogrijesili o zakon drzave u kojoj zive?
Ma da ne povjeruješ! Političar gradi karijeru preko leđa nekih ubogih ljudi? Nečuveno!!! :shock:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hladan kao led

#321 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Hladan kao led »

IHAVEDREAM wrote:Zanimljivo,decko koji gradi vlastitu karijeru u Norveskoj preko ubogih ljudi koji su se ogrijesili o zakon drzave u kojoj zive?
zanimljivo da u norveskom zatvoru muslimanski dzeparosi i provalnice imaju specijalnu halal klopu 8-)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#322 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by dr.gog »

Nemojte praviti chat od teme :)
seln

#323 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by seln »

Drago Adnan!
kakoje tvoje partija, kakoje siv jensen? Jesili postalo stadd sekretear u tvoja stadd?
Punote pozdrav tvoja muslim.
zonbirile

#324 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by zonbirile »

glupi Norvežani,nisu još skontali da se trebaju nama prilagoditi,ba.
zrikavac48

#325 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by zrikavac48 »

bosna123 wrote:
zavalgin wrote:
rodiboga wrote:a zasto se muslimani ne moraju prilagoditi nacinu zivota u zapadno evropskim zemljama, a ne-muslimani moraju 100% da postuju sve zakone i obicaje u islamskim zemljama?
znaci hriscanske ili sekularne drzave na zapadu moraju da mjenjaju pravila da bi ugodili muslimanima ili da ih slucajno nebi uvrjedili a zene iz evrope kad odu u saudijsku arabiju moraju da hodaju pokrivene, nesmiju da voze, itd... sta sad trebamo i mi da se bunimo zbog diskriminacije u islamskim drzavama??? ako se muslimanima ne svidja u norveskoj, neka idu u iran...
to isto se odnosi i na hriscane u islamskim ili sekularnim drzavama...

zamislite kako bi svijet bio divan da se ljudi ne zamaravaju nekim carolijama i religijama... :(

Zato sto to nekima nije carolija, kako ti kazes vec nacin zivota.

Evropa je prihvatila demokraciju i sekularizam i time se obvezala, i tu je kraj price... Ako se to ne ispostuje, nego se muslimani radi svog nacina zivota budu morali seliti u Iran, kako porucujes, onda to vise nije niti demokracija niti sekularizam... U zemljama koje spominjes vladaju drukciji zakoni, i ljudi koji idu u te zemlje su toga svjesni i prihvataju zakone te zemlje, kao sto su i muslimani duzni prihvatiti zakone sekularne zemlje makar se ne slagali sa njihovim svjetonazorom. I to je poenta...

E kad sve tako lijepo obrazlozi sta i kako Europa treba da se ponasa, i u pravu si. Ali kako sve uskladiti? Osim toga na ovoj temi postoji vec davno postavljeno pitanje na koje niko ne odgovori a pitanje je: " Kako ce jedna muslimanka u policiji istovremeno na glavi imati hidjab a na uniformi norvesku zastavu? Ne kosi li se to s njenim uvijerenjima ili mozda ocekuje da ce Norveska sa svoje zastave skinuti kriz?
Unaprijd hvala na odgovoru.
Locked