Pa vidis, Alminu nije problem sto je Madesko clan jedne desnicarsko-populisticke stranke nego sto se usudio kritikovati islam. Kakva je to kritika i kakvi su njegovi stavovi ostaje otvoreno, barem za mene, jer nemam pristup norveskoj javnosti i ne razumijem jezik. No, sa moje strane stize kritika zbog njegovog clanstva u jednoj desnicarskoj stranci, iako mi je to cudna stranka kada u njoj ima podosta stranaca. Takodjer mi je cudno cega se to Norvezani boje kada Norveska spada u zemlje sa najmanjim postotkom stranaca. U cijeloj Norveskoj zivi 415.000 stranaca dok samo ih samo u Becu ima preko 350.000.seln wrote:Evo, i mi se svi seremo na tebe. kakve veze ima kritika desnicarske ksenofobije sa SDA?Sezam wrote:Evo ja pricam i pisem maternji jezik bolje od svih Vas i serem Vam se u gnijezdo, onako s gustom se poserem.
Kakve li ironije, SDA ultra talibani napadaju covjeka, jer je clan 'desnicarske' partije......
Adnane, pusti buraz ove 'muslimane' kraju, oni su ionako smetnja sami sebi, pa kako nece biti drugome. Ako ides u Genk na tekmu, javi se na PP, pa da odemo na pivu![]()
A ovom talibanu Almin-78 treba uvesti ban zbog sirenja lazi i dezinformacija.
Desnicarima nije u interesu kritikovanje vjere nego tudje vjere, dakle strane kulture. Njihove metode se ogranicavaju na hajke. Zato bi volio da Madesko, ukoliko je on veritas, iznese neke od svojih stavova ovdje, iako maternjim jezikom ne barata bas najbolje. Sezam je ipak pogodio jednu poentu, a ona jeste da se na temi oglasavaju ljudi koji takodjer nerijetko zastupaju desnicarske stavove.