Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Locked
Jazz_Junkie

#176 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Jazz_Junkie »

seln wrote:
Sezam wrote:Evo ja pricam i pisem maternji jezik bolje od svih Vas i serem Vam se u gnijezdo, onako s gustom se poserem.

Kakve li ironije, SDA ultra talibani napadaju covjeka, jer je clan 'desnicarske' partije... :lol: ...

Adnane, pusti buraz ove 'muslimane' kraju, oni su ionako smetnja sami sebi, pa kako nece biti drugome. Ako ides u Genk na tekmu, javi se na PP, pa da odemo na pivu ;-)

A ovom talibanu Almin-78 treba uvesti ban zbog sirenja lazi i dezinformacija.
Evo, i mi se svi seremo na tebe. kakve veze ima kritika desnicarske ksenofobije sa SDA?
Pa vidis, Alminu nije problem sto je Madesko clan jedne desnicarsko-populisticke stranke nego sto se usudio kritikovati islam. Kakva je to kritika i kakvi su njegovi stavovi ostaje otvoreno, barem za mene, jer nemam pristup norveskoj javnosti i ne razumijem jezik. No, sa moje strane stize kritika zbog njegovog clanstva u jednoj desnicarskoj stranci, iako mi je to cudna stranka kada u njoj ima podosta stranaca. Takodjer mi je cudno cega se to Norvezani boje kada Norveska spada u zemlje sa najmanjim postotkom stranaca. U cijeloj Norveskoj zivi 415.000 stranaca dok samo ih samo u Becu ima preko 350.000.
Desnicarima nije u interesu kritikovanje vjere nego tudje vjere, dakle strane kulture. Njihove metode se ogranicavaju na hajke. Zato bi volio da Madesko, ukoliko je on veritas, iznese neke od svojih stavova ovdje, iako maternjim jezikom ne barata bas najbolje. Sezam je ipak pogodio jednu poentu, a ona jeste da se na temi oglasavaju ljudi koji takodjer nerijetko zastupaju desnicarske stavove.
Last edited by Jazz_Junkie on 11/03/2009 16:15, edited 2 times in total.
Jazz_Junkie

#177 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Jazz_Junkie »

Jazz_Junkie wrote:
seln wrote:
Sezam wrote:Evo ja pricam i pisem maternji jezik bolje od svih Vas i serem Vam se u gnijezdo, onako s gustom se poserem.

Kakve li ironije, SDA ultra talibani napadaju covjeka, jer je clan 'desnicarske' partije... :lol: ...

Adnane, pusti buraz ove 'muslimane' kraju, oni su ionako smetnja sami sebi, pa kako nece biti drugome. Ako ides u Genk na tekmu, javi se na PP, pa da odemo na pivu ;-)

Evo, i mi se svi seremo na tebe. kakve veze ima kritika desnicarske ksenofobije sa SDA?
Pa vidis, Alminu nije problem sto je Madesko clan jedne desnicarsko-populisticke stranke nego sto se usudio kritikovati islam. Kakva je to kritika i kakvi su njegovi stavovi ostaje otvoreno, barem za mene, jer nemam pristup norveskoj javnosti i ne razumijem jezik. No, sa moje strane stize kritika zbog njegovog clanstva u jednoj desnicarskoj stranci, iako mi je to cudna stranka kada u njoj ima podosta stranaca. Takodjer mi je cudno cega se to Norvezani boje kada Norveska spada u zemlje sa najmanjim postotkom stranaca. U cijeloj Norveskoj zivi 415.000 stranaca dok samo ih samo u Becu ima preko 350.000.
Desnicarima nije u interesu kritikovanje vjere nego tudje vjere, dakle strane kulture. Njihove metode se ogranicavaju na hajke. Zato bi volio da Madesko, ukoliko je on veritas, iznese neke od svojih stavova ovdje, iako maternjim jezikom ne barata bas najbolje. Sezam je ipak pogodio jednu poentu, a ona jeste da se na temi oglasavaju ljudi koji takodjer nerijetko zastupaju desnicarske stavove.
seln

#178 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by seln »

Jazz_Junkie wrote:
seln wrote:

Stoji to sto kazes, nije bas neki argument ako postupke tog tipa kritikuje neko ciji postovi vrve od ksenofobije, nacionalizma, antisemitizma etc.
Samo, nije almin jedini koji kritikuje tog Maleska ili kako se vec zove. Uvijek mi je za ibreta bilo kad se u takve partije uclane ljudi koji cak nisu ni rodjeni u zemlji u kojoj zive. Uvijek me to podsjeti na capos, Jevreje koji su bili neka vrsta nadzornika u KZ i koji su nerijetko maltretirali svoje sunarodnike. Ne znam koji su Adnanovi motivi niti me interesuje (koji je razlog sto je neko uhljup), ali je u dobrom drustvu. Kao sto znas, u Becu zivi Ferid Rifaat, poznati advokat, rodom odnekle iz pustinje. Inace je istaknuti proponent ksenofobije i uvijek dobrovoljno brani tipove optuzene za neonacizam. Sta ces, tako je kad se covjek stidi porijekla.
Veritas

#179 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Veritas »

Hvala svima koje jos uvijek misle na nisam ovako rekao stvari. Evo me sjidedim u kancelariji partije, i gledam oko sebe. I pitam se? Jeli ovo sta ja hocu? Jeli ovo moja partija?

Jeste. U bosni i hercegovini, desne partije su drugacije, i vise radikalne nego ovdje. Ja cu vam objasniti sta got hocete, jer nisam vise ljut, nisam vise razocaran, jer znam da sam upravu. Znam da nikad nebi to rekao, i ako ja sada pocinjem izviniti ista, bit ce ko da sam rekao ove stvari. Znaci, volio bi jedan svijet gjde drzava nema nista sa religiom, nego da je to privatna stvar. Volio bi svijet, gdje ovake stvari nebudu teme. Ali jesu, ja sam rekao da muslimani, ili jevreji ili bio ko sto ne jede krmetinu, netreba jesti to taj dan kad se to servira u zatvoru, nego naprimjer krisku salame (piletine, joj da nam je samo malo POLI salame ovdje u norveskoj... :( ) znaci, nisam rekao sta u AS stoji. Ali kao sto sam rekao autoru clanka, nisam ljut stari moj, nego samo malo razocaran da mozes ovako covijeka lazno predsaviti. Pitao sam, gospodine smatras li ti mene kao bosanac. Rekao je da smatra. Onda sam pitao, pa onde ne bih valdja ovo rekao. I nema problema, ja cu demantovati, i oni su rekli da normalno imam pravo za to, samo se bojim da ce me ljudi pogresno svatiti svakako. Ali sta ces? Ovaj svijet nije lak, komplicirano je sve kad se o vjeri prica. I to imam reci onima ko kazu da nisam musliman ili bosanac. Sto uvijek na svaki dernek Adnan stavlja nase pjesme, sto uvijek Adnan prica o bosni dok je ni pola Heinekena popio? Sto Adnan promotira bosnu u najbolji nacin norvezanima? Sto Adnan voli svoju Bosnicu, i familiju sto me sovu svaki sat, jer nismo u istom gradu i probaju da me smire? Sto je Adnan Liberalista? Zato sto ja valjda imam pravo za moje misljenje. Ako iko u Oslo hoce da me sretne, da popijemo kahvu, nema problema. Ako iko od ovog trenutka na moje motive sumlja, ok. Jer ja imam respekt da ljudi mogu drugacije mislit. Jedan ljep dan cu se je vratit u moje Sarajevu, kod stare raje, kod stare nane.
Sezam

#180 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Sezam »

Izvinjene zbog nacina diskutovanja.

Mene je ovdje iznerviralo sljedece; bez obzira ko je Adnan i kakvi su mu stavovi, te stavovi partije koju zastupa, ovdje se radi o tome da je covjek nazvan islamofobom, a bez da se iko potrudio da prevede njegov govor na TV-u. Jednostavno su svi naskocili na njega i obiljezili ga. I sad se covjek javi ovdje na forum i fino objasni da mu se podmecu izjave, medjutim i dalje se pljuje po njemu u najgorem mahalskom stilu, a i dalje svako malo neko napise: "blabla pa ima li iko da zna norveski blabla"...i onda se ovaj gospodin Almin-78 jos izjasni da ne zna norveski, da je on to nesto nacuo itd itb... :lol: :? :sad: ...a u Bosni narod ima sta citati u Havazu, eto i dijasporci poceli mrziti Islam...
almin-78

#181 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by almin-78 »

veritas,baci tu pricu,i odgovori na pitanje! Mnogi od nas ovdje poznaju politiku te tvoje stranke tako da tu pricu mozes okaciti macku o rep.Vec drugi put:

slazes li se sa Siv(predsednicom partije ti u tebe) kada kaze da islam prijeti Norveskoj,islamizacija Norvezanima?

slazes li se sa strankom kada kazu da svaki stranac treba napustiti drzavu nakon sto situacija u rodnoj zemlji postane sigurna? ako da,kada ti namjervas nazad u BIH?

hvala unaprijed
seln

#182 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by seln »

Veritas wrote:Ja cu vam objasniti sta got hocete, jer nisam vise ljut, nisam vise razocaran, jer znam da sam upravu.
nama drago biti da ti nisi nas ljut sto mi krivi.
Inace, to "znam da sam u pravu" je privilegija budala.
neprilagodjena

#183 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by neprilagodjena »

Odrastao covjek,na ovo se dobrovoljno odlucio.

Nemam namjeru da ga proklinjem i da ga vrjedjam,ima pravo na svoj zivot i ima pravo na svoje misljenje.
Bosram

#184 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Bosram »

Veritas wrote:Vi neznate kako je biti optuzen za nesto sto niso nikad rekao. Vi neznate kako moja fimilija sada fasuje. Vi neznate kako me glava i dusa bolji jace i jace svaki sekund, zbog ovog ko je mogao napisati nesto ovako o covijeku 21. godine, bez da ga zove prvo. Vi neznate kakvu nepravdu sada osjecam, i nadam se da niko u ovakoj situaciji doci. Ovo je sramota. Cudno je da je se taj koje napisao ovo o meni se potpiso A.K, a moje ime i prezime mogao napisati, 4-5 puta. A svoje nije thjeo. Cudno je kako narod moze vjerovatio nesto sto nije istina, ili kako narod vjeruje da sam mogao ovo reci.

Decko/Adnane/Budi svjestan da si javna licnost i da tvoje clanstvo u stranci koja ima prezir prem strancima kaka cujem a koje si i sam clan???????? ali tvoji korijeni i nacin razmisljanja su zasigurno drugaciji od muslimana sa Bliskog istoka ali i oni su ljudi prvo pa sve drugo stoga imaju svoje mjesto pod ovim nebom i svoja prava na koja im nece i nemoze niko uskracivati.Tacno je da mnogi Arapi i generalno ljudi iz mnogih drugih zemalja zele da zadrze svoje obiceje,vjeru ,kulturu,jezik i tradiciju sto je sasvim normalno i trebato respektovati .Medjutim zakon zemlje u kojoj zive se mora postovati ,ustav,slobode,prava, ali isto tako zemlja u kojoj zive ne moze diskriminirati ljude po etnickoj,rasnoj,vjerskoj ili bilo kojoj drugoj orjentaciji ukoliko ne omalovazava ili ugrozava prava drugih.

Povrsno sam saznao o svemu ovome ,mlad si covjek ali nemoj sebi nikada dozvolit da pljujes u tanjir iz kojeg jedes.Vjerovatno potices iz porodice sa sekularnim razmisljanjem po pitanju vjerskih sloboda i prava ali vjera je pravo svih i ne smije se vrsiti diskriminacija ili omalovazavanje iste sto ce samo prizvesti kontra efekat i radikalizaciju stvari koja se zeli ovdje proturiti.Mlad si i mozda dobromanjeran ali shvati da i ti ljudi koji dolaze iz drugih sredina zele zadrzati svoj obicaje kulturi i nacin zivote.Sve sto ne ugrozava sigurnost i oamlovazava druge i osporva necija druga prava ne bi trebalo osporavati.

Ovamo je o tebi neslavno prezentovanao ali ima nacina da se stvari demantiju i nezaboravi svoje korjene i kako si dosao tamo.Nemoj da te komentari koji su generalno osudujuci koje sam i sam ostavio ali je dobro da si se oglasio i da direktno das svoje misljenje, sto je najbolji nacina da cujemo i tvoju stranu.

Jos jednom ne zaboravi ko si i svoje korjene i budi ambasoador zemlje svojih korjena a respektuj zakon i narod u zemlji koja ti je pruzila ruku i udomila te.Budi ponosan na sebe i svoje korjene i nemoj da te obeshrabre komentari izjave i kritike koje su napisane protiv tebe a i sam sam .Imas moguscnost da svojim radom pomognes sebi i da opovrgnes stvari kojima si etiketiran ako je sve to izmisljeno ima nacina od demantija do drugih pravnih metoda da se poprave stvari kojima ti je noko da li zlonamjerno ili istinski htio nauditi.

Bez obzira na sve mlad si obrazovan ,ambiciozan i budi svjestan da si u javnom zivotu isturen i da te prate svi pa ocekuj da ce tvoje izjave i potezi imati stavovei onih na koje se budu odnosili kao i sira javnost.Svijet je globalno sele i sve se brzo sazna i medijski obradi a poneka se tendeciozno izvuce samo dio iz konteksta pa znas kako to sve ide.

Sretno Decko i nezaboravi svoju Drinu Focu i Bosnu i Hercegovinu i nase zemljake u Norveskoj koji su tamo zbog onoga sto su im ucinili zli ideolozi genocida.Tvoji znaju najbolje sa njima razgovaraj.

Sretno i ziv bio! :bih:
Last edited by Bosram on 11/03/2009 18:38, edited 1 time in total.
seln

#185 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by seln »

neprilagodjena wrote:Odrastao covjek,na ovo se dobrovoljno odlucio.

Nemam namjeru da ga proklinjem i da ga vrjedjam,ima pravo na svoj zivot i ima pravo na svoje misljenje.
Da je u pitanju vjersko ili seksualno opredjeljenje, ni ja ga ne bih kritikovao. Politika je ipak nesto drugo jer utice na zivot drugih ljudi.
On je clan partije koja ljude ocjenjuje pausalno UPRAVO na osnovu njihove vjeroispovijesti. I on jos nalazi za shodno da to opravdava.
vee-jay

#186 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by vee-jay »

Potpisujem sve sto @Bosram napisa + da dodam

I ako hoces da se bavis politikom -> napusti tu glupost od stranke, a kako izgleda neko pokusava da ti opere mozag; dakle ako treba napusti i okolinu u kojoj se nalazis. Bit ce ti to velika mrlja kad odrastes i pocnes shvatati sta populizam i nacionalizam znaju uciniti od covjeka.
Veritas

#187 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Veritas »

Samo znam da ja nikoga nisam zvao "picko", "budalo" i tako dalje. Izgleda da sta got kazem da mi nevjerujete. Izvinite, ali ja imam pravo na moje misljenje. ALI to nije misljenje koje stoji u ASu. Izvninte ako me nevjerujete, nemam sa vama pricati nista, nego traziti ljudski moral, i pitati za malo tolerantnost, da ovo nije uradjeno za 2 minute. I da radim 24 sata, da moje ime ocistim.

I almin, sve cu ti ja odgovoriti u vrijeme. Samo malo prvo hocu da probam apelirati na tvoju ljudsku stranu, da mi date vremena. Ovo nije lako, i da cekate malo. Ako radjije hocete da me zovete budala, og bujrum.
seln

#188 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by seln »

Veritas wrote:Samo znam da ja nikoga nisam zvao "picko", "budalo" i tako dalje. Izgleda da sta got kazem da mi nevjerujete. Izvinite, ali ja imam pravo na moje misljenje. ALI to nije misljenje koje stoji u ASu. Izvninte ako me nevjerujete, nemam sa vama pricati nista, nego traziti ljudski moral, i pitati za malo tolerantnost, da ovo nije uradjeno za 2 minute. I da radim 24 sata, da moje ime ocistim.

I almin, sve cu ti ja odgovoriti u vrijeme. Samo malo prvo hocu da probam apelirati na tvoju ljudsku stranu, da mi date vremena. Ovo nije lako, i da cekate malo. Ako radjije hocete da me zovete budala, og bujrum.
Ja sam nekako siguran da Hitler ni jednom Jevreju nije rekao "picko", samo ih je ubio 6 miliona. Cudno mi je da ti trazis toleranciju koja nedostaje partiji cije ciljeve zastupas.
Kad smo vec kod Jevreja, i oni ne jedu svinjetinu i imaju daleko strozije propise u pogledu jela, ali njih tvoja naci-druzina ne spominje. Sto li? Bice da je zato jer Jevreji, za razliku od muslimana, imaju jak lobi, koji bi vam hebao sjeme nacisticko.
callmethebreeeze

#189 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by callmethebreeeze »

seln wrote:
Veritas wrote:Samo znam da ja nikoga nisam zvao "picko", "budalo" i tako dalje. Izgleda da sta got kazem da mi nevjerujete. Izvinite, ali ja imam pravo na moje misljenje. ALI to nije misljenje koje stoji u ASu. Izvninte ako me nevjerujete, nemam sa vama pricati nista, nego traziti ljudski moral, i pitati za malo tolerantnost, da ovo nije uradjeno za 2 minute. I da radim 24 sata, da moje ime ocistim.

Ja sam nekako siguran da Hitler ni jednom Jevreju nije rekao "picko", samo ih je ubio 6 miliona. Cudno mi je da ti trazis toleranciju koja nedostaje partiji cije ciljeve zastupas.
Kad smo vec kod Jevreja, i oni ne jedu svinjetinu i imaju daleko strozije propise u pogledu jela, ali njih tvoja naci-druzina ne spominje. Sto li? Bice da je zato jer Jevreji, za razliku od muslimana, imaju jak lobi, koji bi vam hebao sjeme nacisticko.
ako cemo vec generalizovati, jevreji su puno bolje integrisani u ova skandinavska drustva nego muslimani, a ovo za propise oko ishrane je tacno. plus sto uopste nisu stigmatizovani kao pojedine skupine muslimana, kada su u pitanju odnosi prema zenama, drustvu, i sl.
Last edited by callmethebreeeze on 11/03/2009 18:55, edited 1 time in total.
Veritas

#190 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Veritas »

pa nije stari. pa kako mozes odjeno teme mjenjati. ja sta sam rekao vidit ce te. do tada, sto svasta pricate kad neznate sta je realnost. ma , dosta ovoga vise. znaci vi ste pravi muslimani zato sto ste me vec presudili a niste culi moju verziju? hvala vama
Sorgija

#191 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Sorgija »

Veritas wrote:pa nije stari. pa kako mozes odjeno teme mjenjati. ja sta sam rekao vidit ce te. do tada, sto svasta pricate kad neznate sta je realnost. ma , dosta ovoga vise. znaci vi ste pravi muslimani zato sto ste me vec presudili a niste culi moju verziju? hvala vama
slusamo tvoju verziju...cekamo na demant
callmethebreeeze

#192 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Veritas wrote:pa nije stari. pa kako mozes odjeno teme mjenjati. ja sta sam rekao vidit ce te. do tada, sto svasta pricate kad neznate sta je realnost. ma , dosta ovoga vise. znaci vi ste pravi muslimani zato sto ste me vec presudili a niste culi moju verziju? hvala vama
hajde, bolan, ne placi. gledaj ovo kao trening za buduce debate. malo bosanske javne diskusije te samo moze oceliciti. poslije ovoga, debate s norvezanima ce ti biti kao masaza u kakvom spa.
:D :D :D
Shoba

#193 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Shoba »

kad je neko kulturan onda mora biti tolerantan, a kada je divljak onda ne mora.. :-)
Shoba

#194 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Shoba »

u principu, ovo nije nista cudno. Svako ima pravo na svoji mišljenje dok god ga ne nameće drugima. Ako čovjek misli tako, njegova stvar. U principu, kod nas je normalno kada je Srbin četnik, Hrvat ustaša, Bošnjak mudžahedin. Zašto i Bošnjak ne bi mogao biti četnik, Hrvat mudžahedin a Srbin ustaša?

Svaka igra, svaka dobiva!!! :thumbup:
bosanacccc

#195 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by bosanacccc »

To ti je bosanski mentalitet. Imamo političare koji kradu svoj narod i nikada ama baš nikada nisam čuo da kažu izvinite ljudi pogriješio sam. I desi se da neko ko ima 21 godinu pokaže da mu je stalo do drugih mišljenja i pokuša objasniti, odjednom se jave razni forum patrioti koji blate čovjeka. Vrijedno je poštovanja što čovjek pokušava objasniti, iako nema obavezu. Zašto bi on nama objašnjavao svoje stavove. A ipak objašnjava, zato što ima obraza. Zato Adnane moj ti je savjet više ne odgovaraj na forumu i nečitaj šta ko piše. Oni koji te znaju znaju ko si. POZDRAV SVIMA
callmethebreeeze

#196 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Shoba wrote:u principu, ovo nije nista cudno. Svako ima pravo na svoji mišljenje dok god ga ne nameće drugima. Ako čovjek misli tako, njegova stvar. U principu, kod nas je normalno kada je Srbin četnik, Hrvat ustaša, Bošnjak mudžahedin. Zašto i Bošnjak ne bi mogao biti četnik, Hrvat mudžahedin a Srbin ustaša?

Svaka igra, svaka dobiva!!! :thumbup:
upravo. vise haosa, vise zabave.
:D
bez_ideje

#197 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by bez_ideje »

Covjece,ne cmolji vise nego se izjasni ako si onaj za kojega se izdajes :-?
Postavi ti se konkretno pitanje..ti odgovoris ,"pa pricekajte,pa objasnit cu pa ovako pa onako"
Mi te osudili,razapeli ...ma nema ...vukovi razderase covjeka........a ti ko tetka kakva,kakvi smo,kako mozemo...i sl.
Iskreno mene zaboli briga da si Hitlerov podmladak,niti mi sta znaci to sto si Adnan ni to sto si iz Foce..........
Ali daj crno na bijelo,program tvoje stranke,stavove koje zastupas i sta ocekujes od daljnjeg djelovanja !
SnezanaM

#198 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by SnezanaM »

S koliko godina si otisao iz BiH ?
Ako si sa 5-6 god. onda si mogao zaboraviti maternji jezik :-)
Sezam

#199 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Sezam »

bez_ideje wrote:Covjece,ne cmolji vise nego se izjasni ako si onaj za kojega se izdajes :-?
Postavi ti se konkretno pitanje..ti odgovoris ,"pa pricekajte,pa objasnit cu pa ovako pa onako"
Mi te osudili,razapeli ...ma nema ...vukovi razderase covjeka........a ti ko tetka kakva,kakvi smo,kako mozemo...i sl.
Iskreno mene zaboli briga da si Hitlerov podmladak,niti mi sta znaci to sto si Adnan ni to sto si iz Foce..........
Ali daj crno na bijelo,program tvoje stranke,stavove koje zastupas i sta ocekujes od daljnjeg djelovanja !
Nauci norveski, pa se informisi.
Sorgija

#200 Re: Bosanac Adnan Malesko u Norveskoj se bori protiv islama

Post by Sorgija »

ah gluposti, bas on sto je mlad treba da ima obraza i treba da odgovara i da objasni narodu svoje stavove, covjek od porodice koja se srcem i dusom borila za ovu drzavu protiv fasista koji su zeljeli da istrijebe sve muslimane s ovih prostora, sjetimo se Karadzicevih rijeci kad je rekao da ce muslimanski narod svesti u nestanak, zbog takvih fasista je i sam otisao iz ove drzave, Iz familije koji su odbranili i spasavali ljude iz mjesta njegovog porijekla, ljudi koji i dan danas neizpustaju Kur'an iz ruku, koji su klanjali i klanjati ce objavi se ovako nesto u AS-u o datoj familiji koja trenutno zivi, radi, skoluje se u BiH.
Naravno, da mora dati objasnjenje i demantovati ovaj clanak, jer je i on sam musliman i iz pomenute porodice.
Locked