Borislav Oslovčan iz Pekinške patke

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Kaptain Kool

#1 Borislav Oslovčan iz Pekinške patke

Post by Kaptain Kool »

Leta ’80, posle nastupa na Splitskom festivalu, a u okviru Rok večeri, umesto Sreleta, koji okuplja grupu Kontraritam, i Bore, koji je sabotirao nastup u Splitu “drljajući” po gitari okrenut leđima publici, i koji nije želeo da ide na turneju po tadašnjoj Bosni i Hercegovini, iz grupe Pečat dolaze gitarista Zoran Bulatović – Bale i basista Marinko Vukmanović – Mare.
Citao sam nešto o Pekinškoj patki i zapeo za ovo. Ima li ko o tome više informacije? Koji je to bio njegov problem?
sarlo

#2 Re: Borislav Oslovčan iz Pekinške patke

Post by sarlo »

Oni su cesto mijenjali postavu. Neki profesor je bio vodja benda, ostali nisu znali da sviraju pa je mjenjao dok nije nasao bolje.
..bolje da nosim kratku kosu i slusam taj zvuk....sad veoma skromno zvuci, ali eto, bila je hit.
Dio su istorije i to je to, gotovo nista vise.
Kaptain Kool

#3 Re: Borislav Oslovčan iz Pekinške patke

Post by Kaptain Kool »

sarlo wrote:Oni su cesto mijenjali postavu. Neki profesor je bio vodja benda, ostali nisu znali da sviraju pa je mjenjao dok nije nasao bolje.
..bolje da nosim kratku kosu i slusam taj zvuk....sad veoma skromno zvuci, ali eto, bila je hit.
Haha! Dobro si sve to sabro (Čonta, profesor itd.), ali sam mislio specificno na ovaj Borislavin problem s Bosnom...?
sarlo

#4 Re: Borislav Oslovčan iz Pekinške patke

Post by sarlo »

Kaptain Kool wrote:
sarlo wrote:Oni su cesto mijenjali postavu. Neki profesor je bio vodja benda, ostali nisu znali da sviraju pa je mjenjao dok nije nasao bolje.
Haha! Dobro si sve to sabro (Čonta, profesor itd.), ali sam mislio specificno na ovaj Borislavin problem s Bosnom...?
Cini mi se da je bio profesor geografije. Predstavljali su ih kao prvi pank bend u Yu.. prvi se jesu pojavili na tv kao pank bend. Pankrti su za njih bili..
Ne znam stvarno. Vjerovatno je po srijedi neki prakticni razlog.
Post Reply