Citao sam nešto o Pekinškoj patki i zapeo za ovo. Ima li ko o tome više informacije? Koji je to bio njegov problem?Leta ’80, posle nastupa na Splitskom festivalu, a u okviru Rok večeri, umesto Sreleta, koji okuplja grupu Kontraritam, i Bore, koji je sabotirao nastup u Splitu “drljajući” po gitari okrenut leđima publici, i koji nije želeo da ide na turneju po tadašnjoj Bosni i Hercegovini, iz grupe Pečat dolaze gitarista Zoran Bulatović – Bale i basista Marinko Vukmanović – Mare.
Borislav Oslovčan iz Pekinške patke
Moderator: _BataZiv_0809
- Kaptain Kool
#1 Borislav Oslovčan iz Pekinške patke
-
sarlo
#2 Re: Borislav Oslovčan iz Pekinške patke
Oni su cesto mijenjali postavu. Neki profesor je bio vodja benda, ostali nisu znali da sviraju pa je mjenjao dok nije nasao bolje.
..bolje da nosim kratku kosu i slusam taj zvuk....sad veoma skromno zvuci, ali eto, bila je hit.
Dio su istorije i to je to, gotovo nista vise.
..bolje da nosim kratku kosu i slusam taj zvuk....sad veoma skromno zvuci, ali eto, bila je hit.
- Kaptain Kool
#3 Re: Borislav Oslovčan iz Pekinške patke
Haha! Dobro si sve to sabro (Čonta, profesor itd.), ali sam mislio specificno na ovaj Borislavin problem s Bosnom...?sarlo wrote:Oni su cesto mijenjali postavu. Neki profesor je bio vodja benda, ostali nisu znali da sviraju pa je mjenjao dok nije nasao bolje.
-
sarlo
#4 Re: Borislav Oslovčan iz Pekinške patke
Cini mi se da je bio profesor geografije. Predstavljali su ih kao prvi pank bend u Yu.. prvi se jesu pojavili na tv kao pank bend. Pankrti su za njih bili..Kaptain Kool wrote:Haha! Dobro si sve to sabro (Čonta, profesor itd.), ali sam mislio specificno na ovaj Borislavin problem s Bosnom...?sarlo wrote:Oni su cesto mijenjali postavu. Neki profesor je bio vodja benda, ostali nisu znali da sviraju pa je mjenjao dok nije nasao bolje.
Ne znam stvarno. Vjerovatno je po srijedi neki prakticni razlog.