Boriša Falatar - predsjednik?

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Tabijat

#326 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Tabijat »

Često se sjetim ove scene i teksta...jedina istina je ovo.

Banksy

#327 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Banksy »

malakh wrote:
komsic jeste oslabio sa glasovima...
:(

Image
kmirsad

#328 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

malakh wrote:
Tabijat wrote:
Ovo je već prešlo u patologiju, kako god se ostane bez argumenata, druga strana je stranački bot. Priznaj bolan samom sebi konačno, ŽK je propo ko žeton, i to samo svojom zaslugom.
necu komentarisati fahrine forumske pijune (ne mislim na tebe) i panecavacku skolu.

a komsic jeste oslabio sa glasovima, ali mislim da ce ipak imati dovoljno glasova da pomete dragana covica. uprkos ovim satelitima tipa falatara o kojem ni google nista ne zna.
Mislim da je ovo priča o Banksy... pančevačka škola i Ščepina najdraža... malo sam se raspitao,,, dama je bila zakleti SDP, nešto razočarana u SDP... ali to da je Ščepna... ni u kom slučaju nije tačno... tako mi rekli par dobro informisanih...ponoviču još jednom, zasad mi je dotićna dama legla ko kec na desetku... :lol: ... naravno, ako ne oplete po Našoj Stranci :lol: :lol: :lol: ... što takva dama sigurno ne bi nikada uradila...o najboljima, najbolje... :-D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#329 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by malakh »

Banksy wrote: :(

Image
samo ću ti se slatko nasmijati, a poslije izbora i grohotom. :lol:

paćeništvo mi nikada nije bilo zanimljivo, pa čak ni u tvom slučaju :wink:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#330 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by malakh »

kmirsad wrote::-D
i ima li nešto novo o falataru? kada očekujemo prvi javni nastup?
kmirsad

#331 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

malakh wrote:
Nemam pojma... namam člansku NS, nisam u rukovodnim strukturama, nisam informisan... vjeraovatno kad kad krene izborna kampanja... siguran sam da će imati šta za reči... :-D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#332 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by sabina1 »

kmirsad wrote:... :lol: ... naravno, ako ne oplete po Našoj Stranci :lol: :lol: :lol: ... što takva dama sigurno ne bi nikada uradila...o najboljima, najbolje... :-D
Vječiti student i banksy su jedini forumaš i forumašica koji su sve ove godine kritikovali Našu stranku opravdano , argumentovano , jasno i bez zle namjere ili uvijanja .

Voljela bih da sam tada vidjela ono što vidim danas a što su još tada vidjeli oni.

Jako , ali jako sam razočarana.

Boriša Falatar je potpuno irelevantan u bilo kom političkom smislu apsolutno nebitan i nezanimljiv.
Naša stranka ima apsolutno pravo da nominuje koga hoće a ako to smeta Komšiću , to je njegov problem ali zaista.
Da je Komšić htio zajednički nastup ne bi nametao samog sebe bez da ga je iko predložio.

Srdačan pozdrav.
Last edited by sabina1 on 19/04/2018 16:39, edited 2 times in total.
Banksy

#333 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Banksy »

malakh wrote:
Što, jel to obećao Sarajlić sinekuru? :mrgreen:

Image
spreca

#334 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by spreca »

malakh wrote:
uci jezik :mrgreen: :lol:
Tabijat

#335 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Tabijat »

kmirsad wrote:
malakh wrote:
Tabijat wrote:
Ovo je već prešlo u patologiju, kako god se ostane bez argumenata, druga strana je stranački bot. Priznaj bolan samom sebi konačno, ŽK je propo ko žeton, i to samo svojom zaslugom.
necu komentarisati fahrine forumske pijune (ne mislim na tebe) i panecavacku skolu.

a komsic jeste oslabio sa glasovima, ali mislim da ce ipak imati dovoljno glasova da pomete dragana covica. uprkos ovim satelitima tipa falatara o kojem ni google nista ne zna.
Mislim da je ovo priča o Banksy... pančevačka škola i Ščepina najdraža... malo sam se raspitao,,, dama je bila zakleti SDP, nešto razočarana u SDP... ali to da je Ščepna... ni u kom slučaju nije tačno... tako mi rekli par dobro informisanih...ponoviču još jednom, zasad mi je dotićna dama legla ko kec na desetku... :lol: ... naravno, ako ne oplete po Našoj Stranci :lol: :lol: :lol: ... što takva dama sigurno ne bi nikada uradila...o najboljima, najbolje... :-D
Nije, i mene je optužio da sam SDA bot. Hoće to kad se nema argumenata.

Na kraju krajeva, što se Banksy tiče, u tom konkretnom postu je bila totalno u pravu. I čemu više prebacivanje loptice, kao "ko je to više uradio od ŽK".
Hajmo 'vako, šta je ŽK IŠTA uradio za 8 godina predsjedničkog mandata, da ne spominjemo ostale silne godine državnih jasli?
A ja sam glasala DVA PUTA za njega, i to sebi neću oprostiti, jer je poslije toga ono JEDINO što je uradio u političkoj karijeri, zakopao ljevicu u ovoj zemlji, kako sad stvari stoje - za sva vremena.
A za ovog Falatara - NS kaže da oni nisu ljevica. Da se neće dogovarati jer ne smatraju sebe ljevicom. Ispravno, jer oni to i nisu.
Ali, postavlja se pitanje, s kojom svrhom i razlogom postavljaju ovog kandidata?
ako su već htjeli nekog ko ima ikakve šanse, ako se nadaju pobjedi - zašto ne Marjanović? Ili bilo koji pametan nezavisni kandidat?

a) radi alibija - eto vam dobar kandidat, al raja ne konta. al mi smo drugačiji i iznad situacije
b) da se od nekog drugog odvuku glasovi - u ovom slučaju ŽK
kmirsad

#336 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
kmirsad wrote:... :lol: ... naravno, ako ne oplete po Našoj Stranci :lol: :lol: :lol: ... što takva dama sigurno ne bi nikada uradila...o najboljima, najbolje... :-D
Vječiti student i banksy su jedini forumaš i forumašica koji su sve ove godine kritikovali Našu stranku opravdano , argumentovano , jasno i bez zle namjere ili uvijanja .

Voljela bih da sam tada vidjela ono što vidim danas a što su još tada vidjeli oni.

Jako , ali jako sam razočarana.

Boriša Falatar je potpuno irelevantan u bilo kom političkom smislu apsolutno nebitan i nezanimljiv.
Naša stranka ima apsolutno pravo da nominuje koga hoće a ako to smeta Komšiću , to je njegov problem ali zaista.
Da je Komšić htio zajednički nastup ne bi nametao samog sebe bez da ga je iko predložio.

Srdačan pozdrav.
Ja ne bježim od opravdane,argumentovane kritike NS , naročito ako je bez jasne i zle namjere... dugo nisam bio na ovom forumu, pa ne znam šta su taj vječiti student i Banksy pisali o NS... Nekada davno, 2008., sam i sam na jednom drugom forumu, Zid. ba...otvorio i imao svoju temu o NS-u... vjerujem da se neki stari forumaši sječaju toga... i tada je bilo kritika, ali zlonamjernih i ružnih... parirao sm im koliko sam znao i mogao...a onda se forum ugasio...
Ipak nisam pristalica da sad pred izbore iznosimo svoja nezadovoljstva i frustracije na rad stranke i da joj kopamo jamu... o tome poslije izbora ili sada na stranačkim sastancima.
I ja imam dosta nezadovoljstava i nesalaganja nekim postupcima,nekim izborima ljudi, nekim ponašanjima izbornih komisija i radom aktivisat na terenu... ali ili ih nemam namjeru javno iznositi...
Jedan od njih je onaj sporazum između Selima Bešlagića i Envera Bijediča...i izjava ...od oktobra samo stručnost kompetentnost i konkursne procedure. To me iz meni znanih razloga, strašno razljutilo.To spominjem jer sam več ranije izrazio svoj stav po tom pitanju.
Srdaćan pozdrav Sabina
Last edited by kmirsad on 19/04/2018 17:25, edited 1 time in total.
kmirsad

#337 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

spreca wrote:
malakh wrote:
uci jezik :mrgreen: :lol:
Ja sam ga slušao... perfekto govori, bosansko/srpsko/hrvatski jezik... :-D... bole od Čović, Dodika, ne muca... unaprijed zna kraj rečenice...
kmirsad

#338 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Tabijat wrote:
kmirsad wrote:
malakh wrote:

Na kraju krajeva, što se Banksy tiče, u tom konkretnom postu je bila totalno u pravu. I čemu više prebacivanje loptice, kao "ko je to više uradio od ŽK".
Hajmo 'vako, šta je ŽK IŠTA uradio za 8 godina predsjedničkog mandata, da ne spominjemo ostale silne godine državnih jasli?
A ja sam glasala DVA PUTA za njega, i to sebi neću oprostiti, jer je poslije toga ono JEDINO što je uradio u političkoj karijeri, zakopao ljevicu u ovoj zemlji, kako sad stvari stoje - za sva vremena.
A za ovog Falatara - NS kaže da oni nisu ljevica. Da se neće dogovarati jer ne smatraju sebe ljevicom. Ispravno, jer oni to i nisu.
Ali, postavlja se pitanje, s kojom svrhom i razlogom postavljaju ovog kandidata?
ako su već htjeli nekog ko ima ikakve šanse, ako se nadaju pobjedi - zašto ne Marjanović? Ili bilo koji pametan nezavisni kandidat?

a) radi alibija - eto vam dobar kandidat, al raja ne konta. al mi smo drugačiji i iznad situacije
b) da se od nekog drugog odvuku glasovi - u ovom slučaju ŽK
Ja bih, recimo, volio da je Slavo Kukić... ali nažalost nije... da li su ga kontaktirali, razgovarali... ne znam... onda mi je ovaj baš dobar...da ne ponavljam razloge...
Tabijat

#339 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Tabijat »

Svi bi voljeli da je Slavo Kukić.
To je tip kandidata iza kojeg bi, s dogovorom stranaka ili bez, stali svi građanski orjentisani glasači.
Ali jok, nastupilo takmičenje čiji je (ego) veći.
Ali brate, ne stavlja se u izbornoj godini kandidat za kojeg je do juče samo familija čula, pa taman da je JFK.
kmirsad

#340 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Siguran sam da bi, kad bi se prijavio kao nezavisni kandidat... pokosio sve druge pretendente...
Stvarno čovjek vrijedi... šteta... baš šteta... :|
putokaz1

#341 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Primjer Lukavca i Primjer Centra
Lukavac:Prije izbora Tadašnji načelnik SDA najavio da se neće kandididovati,a Šef Civilne zaštite(SDA) rekao kao sada Komšić ,Ja moram biti kandidat
SDP dotad izgubljen nije znao šta će,nisu ni predsjednika imali,DF imao afere koalicije s SDA,a SDU već šurovao s SDA,ali neko dođe na ideju dotad političkog anonimusa E.D.,pitaju on veli ,pa ja sam planirao kao Nezavisni,Prihvati on da ide kao kandidat 3 stranke,svi skeptični,prvo bio u KP dobio 100 njak glasova,bio i u LDS i NS,toliko mijenjao,ima ličnu čak u Tuzli,promjenio on i Ličnu adresu kod oca stavio ali problem je što je on iz Poljica mjesta u kojem SDP skoro nikad nije pobjedio bastion SDA,i protiv sebe imainfrastruktru Općine,Privatnike,Medije Lukavačku TV ,TK, osim tada Soda live,Malo po malo rejting mu počeo rasti,u nekim mjestima se njegovo ime nije smjelo spomenuti,a plakat bi odma nestajao,skidan,SDA je poklopila izgleda sve,ali Čovjek je pobjedio s 1000 Razlike al nije bio ni blizu OV većine,pobjedio je samo u:Gradu,svom radnom mjestu i 2/3 manaj sela
Nakon toga započinje FB kampanje,komunikacije snarodom,javnog pisanja,na FB,radova incijativa i odbijanja koalicije s SDA,a dočegao ga je dug 4miliona uz presudu blokade računa
Centar:Općina u kojoj SDP pobjeđuje 1991-2016,i načelnik prelazi u DF pa u SDA,apsurd,a još veći da 7 lijevih stranaka ima svog kandidata za Načelnika i sve gori od goreg,naravno očekivao gubePODJELOM,imaju većinu u OV ali prodaju im se 2/3 vijećnika,uglavnom DF, i gube i većinu,Zbog Centra gube i Grad Sarajevo i dovode SKAKAVCA
Znači Stop Podjelama Ljevice-Ujedinite se i pobjedite
mrgreen

#342 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by mrgreen »

14 stranica za jedan dan. botovi rade prekovremeno.
Seyfo

#343 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Seyfo »

To bi mogla biti neka alternativna verzija Predsjednistva. Da se sastaju povremeno,komentiraju aktuelne dogadjaje i daju izjave za medije. Kao recimo krug 99
kmirsad

#344 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

mrgreen wrote:14 stranica za jedan dan. botovi rade prekovremeno.
Šefe... 10 km/h... pa ti vidi... imal to iđe... + plačen porez na Ugovor o djelu... i kafa... i senvić, insomija...dupli iza 16h-... plus bonus... ako dobijemo, direktorsaka u Turističkoj zajednici TK i mjesto u upravnom odboru UKC-a
Kako tvoji plačaju...
putokaz1

#345 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Radi se
SDA dijeli žito,krompir,pokvarene makarone
SDP skuplja članove preko FB
NS piše po forumu
SINP krade članove SDP DF
PDA krade SDA načelnike
HDZ priča o majorizaciji
SNSD raspisuje referendum
Svi rade
malakh

#346 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by malakh »

Tabijat wrote:
ja tebe nisam optužio da si sda bot i nemoj da iznosiš laži.
Odluka Ustavnog suda BiH “na čekanju”
Ustavni sud BiH usvojio je Apelaciju Željka Komšića i Odlukom (broj U-14/12 od 26.03.2015.) proglasio je neustavnim odredbe iz poglavlja 9 Izbornog zakona BiH i odredbe člana 12 tačka 3 Izbornog zakona BiH.

Osporene su riječi da se predsjednik RS bira “iz reda svakog konstitutivnog naroda”.

Međutim, Ustavni sud BiH nije donio nikakvo rješenje o sprovođenju te odluke, koje bi imalo vremenski rok, već je ostavio da se to pitanje riješi zajedno, u paketu, sa pitanjem “Sejdić-Finci”, koje se, opet, uprkos presudi Suda za ljudska prava u Strazburu, ne sprovodi godinama.
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić pokrenuo je apelaciju pred Ustavnim sudom BiH, a cilj te apelacije je ukidanje neravnopravnosti i diskriminatornih praksi u školstvu na prostoru cijele BiH.

Povod ovakve Komšićeve reakcije je borba roditelja djece iz Konjević Polja. Zbog diskriminacije danas su đaci krenuli na nastavu organiziranu po bosanskom nastavnom planu i programu u Novoj Kasabi.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputit će apelaciju Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine povodom donošenja Odluke Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske. Nakon što je Odluka objavljena u Službenom listu RS, 24.4.2014. stekli su se formalni uslovi za pokretanje apelacije pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine.
http://www.dw.com/bs/sejdi%C4%87-i-finc ... a-18358068
Odlučujući po apelaciji, tada člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, Ustavni sud je djelimično usvojio Komšićev zahtjev u dijelu koji se odnosi na izbor entitetskih predsjednika i potpredsjednika iz konstitutivnih naroda. Proglasio je da pojedine odredbe nisu u skladu sa Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava jer ne dozvoljavaju kandidovanje svih građana na izborima a ne samo konstitutivnih, kako je sada slučaj.
malakh

#347 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by malakh »

Banksy wrote:
malakh wrote:
Što, jel to obećao Sarajlić sinekuru? :mrgreen:

Image
čak bih volio i da te lično upoznam. samo iz razloga da ti vidim izraz lica dan poslije izbora. :lol:

dok je takvih kao ti, komšić se uopće ne treba brinuti za svoju političku budućnost.

i naravno, opet dominira slika sa avaza. :lol: :lol: čudno za banksy.
vivaldi

#348 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by vivaldi »

sabina1 wrote:Vječiti student i banksy su jedini forumaš i forumašica koji su sve ove godine kritikovali Našu stranku opravdano , argumentovano , jasno i bez zle namjere ili uvijanja
ko se ono javno forumski pokajao i ogradio od njih? jel Corto?
kmirsad

#349 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Maraschino wrote:
kmirsad wrote:
Maraschino wrote:Najjaci su mi ovi iz EU sto ocjenjuju napredak drzave kojoj su uvalili nefunkcionalan sistem.
Zemo... nije do njih... do nas je isključivo... dosta je vašenja na MZ... svi aduti su u našim rukama... :-D
Sta je u nasim rukama?
Nema pobjednika rata koji pravi ustav drzave, nametnuto polu rjesenje, tri pogleda u proslost, tri pogleda u buducnost, medjusobno ratovali jer se nisu mogli dogovoriti...MZ nije trebala zaustavljati rat ako nece do kraja postaviti sistem da moze funkcionisati bez obzira ko je na vlasti.

Potpuno sam saglasan s tobom... sve je tačno... Na vratima Doboja... Doboj prazan, niđe žive duše... ono, par preživjelih muslimana, ko duhovi hodaju i tumaraju...avijacija NATO nas zaustavila... na vratima Banja Luke ... i BanjaLuka poluprazna....avijacija NATO nas zaustavila... zajebali se za Sanski Most...zakasnili... i Jajce,... izjebo ih HVO... ali šta je tu je...
Hoču ti reči... izbori su u našim rukama... ako volimo svoju domovinu... izaberimo predsjedništvo i ostale vlasti, koje će promjerniti, Ustav, Izborni zakon. pohapsiti korumpirane polititičare, sudije, tužioce, Upravne, Nadzorne Odbore i direktore JP, JU i Fondova,prodate državne službenike, poništiti sve prijeme bez konkursa i raspisati konkurse za ista ta radna mjesta, prečešljati tendere... vratimo vanjsku politiku iz stranačkih ruku u ruke BiH, povucimo prodane ambasadore sa večernjom školom i pošaljimo patriote, školovane, mlade , ambiciozne " Faletare",neka po bijelom svijetu nalaze investitore, pare, kredite, grantove i ostala nepovratna sredstva za održivi povratak.... s kojima čemo po RS graditi fabrike, firme. obrte... stvarajmo Poljoprivredne zadruge po RS, udružujmo povratničke poljoprivrednike, kupimo im traktore, kombajne... i dajmo dionice tih fabrika i zadruga, da budu vlasnici i brinu o svome, da budu svoji na svome , dajmo im i podsticaje, kupujno zemlju, imanja i livade i finansirajmo rentu, projektnu dokumentaciju, gradnju i nabavku opreme i obrtnog kapitala povratnicima i dijaspori koja oče da se vrati.. isključivo povratnicima,...vratimo etničku strukturu u RS barem djelimično na onakvu kakva je bila prije nego što su ih protjerali, pobili, raselili... mi iz Federacije trebamo bošnjacima i ostalim nesrbima, a i srbima bosanskim patriotama, koji se vrate u RS naspraviti u RS-u raj na zemlji... zaposliti nesrbe u policiju, sudstvo,tužilaštavo. školstvo, zdravstvo, poništiti rezultate genocida koji su Srbijanski akademici osmisli i sproveli nad Hrvatima, bošnjacima, ostalim nesrbima... ali i svojim srbima, koji se s tim nisu slagali, Svakom nesrbinu koji odluči da se vrati u RS i tamo nastavi da živi i radi dati nepovratno 50 000 km... a ne davati im placaeve i poslove po federaciji i stvarati svoju đamahiriju i izborne elitne SS- ovce... Pa neka onda RS-a, sretna im bila... ali sa bošnjacima, hrvatima i ostalim nesrbima u njoj...
isto to treba uraditi nebošnjacima koji odluče da se vrate u Federaciju.
Tako se jebe Dodik i genocidna tvorevina... a ne šupljikom...
Dodik i dodici to neče... neče da mjenjaju glasačku strukturu, jer ovi što ostaju ih čuvaju na vlasti i na slobodi......neče oni ni svoje nezadovoljne, zato im smišljeno stvara nemoguče uslove za ostanak u BiH , i slavi svaki odlazak mladih, nezadovoljnika... onoim što ostanu su zadovoljni, njegovi glasači... isto to rade i u Federaciji... vlasti slave svakog novog u redu pred Njemačkom ambasadom...-ti u redovima za njemačku nisu birači vlastodržaca...
Pa da i mio biramo člana predsjedništva iz RS, skupštinu RS-a, Vladu RS... Evo što bi se Dodik i Dodici kurčili...
Zato, da ne seremo o Faletaru... treba nam faletara srba i bošnjaka... ove stare prepredene konjurde i rage treba preraditi u konzerve hrane za one one jadne avlijanere...
Evo ti stranačkog programa...
Last edited by kmirsad on 20/04/2018 07:57, edited 1 time in total.
spreca

#350 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by spreca »

Jel ima negdje neka izjava ili dobra rijec koju je Faletar uputio u adres BiH.......svi se dobro sjecamo Dodika kakav je bio dobar :oops: ....a kakv je sada....otkud se je odjednom pojavio i bub u predsjednistvo......kakve grablje su nam potrebne
Locked