Boriša Falatar - predsjednik?

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
aratet

#1076 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by aratet »

dulekrele wrote: Glasanje za bilo koga drugog osim Zeljke je glasanje za juznogsrbina Covica. kad budes imao covica i dodika u predsjednistvu onda nemoj da slinis i places.
Jebe mi se za Covica i Dodika, oni imaju svoje dijelove u BiH koje su im zagarantovane kad se pravila ova drzava.
Na dijelu BiH gdje ja zivim je El Bake glavni i njegova kriminalna hobotnica SDA, ukoliko ne glasam protiv ja sam za njih.
Hebe mi se ko ce upravljati po Ljubuskom i Grudama, cak i da zeljko. dobije, ne moze on dole nista.
aratet

#1077 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by aratet »

kockakockica wrote:
aratet wrote:
kockakockica wrote:Eno sad Sabina Cudic u emisiji naziva zastavu sa ljiljanima RATNOM ZASTAVOM :shock:
Jbt, u toj "Vasoj stranka" vi stvarno nemate mjere.

19:39
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/201640/01052016
U Premijer ligi BiH u fudbalu se tekma prekida kad neko na tribinama tu zastavu okaci jer je kod visih organa okarakterisana kao ratna zastava.
Nije Sabina Cudic kriva sto prica o stanju, krivi su oni koji su doveli do takvog stanja.

Ratna zastava govore samo UZPovci i zlocinci iz manjeg entiteta. Tu sva prica za mene zavrsava, ostali tumacite kako zelite :izet:
Tumaci ti kako hoces, samo kad gledas neke kulturne manifestacije na drzavnom nivou zabij slobodno glavu u pijesak kao noj, jer se u drzavnim institucijama ta zastava tako tumaci.
kockakockica

#1078 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kockakockica »

aratet wrote:
kockakockica wrote:
aratet wrote:

Tumaci ti kako hoces, samo kad gledas neke kulturne manifestacije na drzavnom nivou zabij slobodno glavu u pijesak kao noj, jer se u drzavnim institucijama ta zastava tako tumaci.

To nije istina. Izetbegovic iza svojih ledja uvijek drzi zastavu sa ljiljanima na svim TV intervjuima ,prijemima i manifestacijama, uvijek. Obzirom da je Predsjednistvo BH najvisi drzavni organ, onda je to vise nego valjan dokaz.
Negiraju je najvise i uglavnom u manjem entitetu. E sad, ako je to razlog sto neki genocidas negira zastavu koja je bila podignuta pred UNom, medjunarodno priznata,nikad, i jos uvijek nije bio opoziv te zastave, razlog da ti i slicni opravdavate onu glupacu da to isto napravi, onda te zalim jarane, jer takvi kao ti drugo ne zasluzuju.
Corto Maltese

#1079 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Corto Maltese »

kockakockica wrote:
aratet wrote:
kockakockica wrote:Eno sad Sabina Cudic u emisiji naziva zastavu sa ljiljanima RATNOM ZASTAVOM :shock:

U Premijer ligi BiH u fudbalu se tekma prekida kad neko na tribinama tu zastavu okaci jer je kod visih organa okarakterisana kao ratna zastava.
Nije Sabina Cudic kriva sto prica o stanju, krivi su oni koji su doveli do takvog stanja.

Ratna zastava govore samo UZPovci i zlocinci iz manjeg entiteta. Tu sva prica za mene zavrsava, ostali tumacite kako zelite :izet:
Ratna zastava.
Tri i po godine sam ratovao pod njom.
U čemu je problem?
BHCluster

#1080 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by BHCluster »

Corto Maltese wrote:
Ratna zastava.
U čemu je problem?
Ne mogu formirati nikakvu politiku pa im smeta sve.
kockakockica

#1081 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kockakockica »

Corto Maltese wrote:

Ratna zastava govore samo UZPovci i zlocinci iz manjeg entiteta. Tu sva prica za mene zavrsava, ostali tumacite kako zelite :izet:[/quote]

Ratna zastava.
U čemu je problem?[/quote]

:lol: :roll:
Corto Maltese

#1082 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Corto Maltese »

kockakockica wrote:
Kolutaj do sutra.
Hoćeš da kažeš da nisam ratovao pod zastavom sa ljiljanima?
Kejn

#1083 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Kejn »

Corto Maltese wrote:
kockakockica wrote:
Kolutaj do sutra.
Ne postoji nikakva ratna zastava već zastava Republike Bosne i Hercegovine, države članice UN-a.
Ratna zastava RBiH bi bila ona sa ukrštenim zlatnim mačevima ali Sabinica ne misli na nju.
Corto Maltese

#1084 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Corto Maltese »

kockakockica wrote:[
To nije istina. Izetbegovic iza svojih ledja uvijek drzi zastavu sa ljiljanima na svim TV intervjuima ,prijemima i manifestacijama, uvijek. Obzirom da je Predsjednistvo BH najvisi drzavni organ, onda je to vise nego valjan dokaz.
Negiraju je najvise i uglavnom u manjem entitetu. E sad, ako je to razlog sto neki genocidas negira zastavu koja je bila podignuta pred UNom, medjunarodno priznata,nikad, i jos uvijek nije bio opoziv te zastave, razlog da ti i slicni opravdavate onu glupacu da to isto napravi, onda te zalim jarane, jer takvi kao ti drugo ne zasluzuju.
Otkada je Izetbegović član Predsjedništva, u Predsjedništvu BiH je održano 16 prijema povodom Dana Državnosti i Dana Nezavisnosti.
Bio sam na 12, ili 13, tih prijema, i nikada, ni u jednoj prostoriji zgrade Predsjedništva nisam vidio niti jednu zastavu osim državne zastave Bosne i Hercegovine.
Bakir Izetbegović je bio domaćin svakog od tih prijema.
Last edited by Corto Maltese on 21/05/2018 20:31, edited 1 time in total.
insomnia78

#1085 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by insomnia78 »

:lol:
kockakockica

#1086 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kockakockica »

Corto Maltese wrote:
kockakockica wrote:
Kolutaj do sutra.

Covjece, nemam ja problem. Likovi iz HDZa, SNSDa, SDSa i ostalih stranaka su namjerno formirali TERMIN- ratna zastava, da bi, negirali sve sto ima veze sa DRZAVOM, njenim postojanjem i kontinuitetom. Pod tom zastavom smo primljeni u Ujedinjene narode 22. maja 1992. godine.

Pod zastavom koja nema veze sa ratom, jer je bila jedina legalna zastava drzave Bosne stotinama godina, je OBNOVLJENA drzavnost, a to je najveci problem svim mrziteljima nase drzave. Obzirom da nemaju drugog nacina da negiraju drzavu BH, oni to rade preko njenog vjekovnog simbola. Sam termin RATNA, budi u ljudima lose emocije, zato se planski koristi redovno u svim istupima njihovih politicara i medija. Negiranjem zastave se negira drzava, negiranjem drzave se negira narod koji se poistovjecuje sa tom zastavom i drzavom, Bosnjaci.

Ako to nije jasno, molim te preskoci moje komentare i sve 5
kockakockica

#1087 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kockakockica »

Corto Maltese wrote:
kockakockica wrote:[
Otkada je Izetbegović član Predsjedništva, u Predsjedništvu BiH je održano 16 prijema povodom Dana Državnosti i Dana Nezavisnosti.
Bio sam na 12, ili 13, tih prijema, i nikada, ni u jednoj prostoriji zgrade Predsjedništva nisam vidio niti jednu zastavu osim državne zastave Bosne i Hercegovine.
Bakir Izetbegović je bio domaćin svakog od tih prijema.

Dobro drug
insomnia78

#1088 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by insomnia78 »

Jasno je to njemu
Haris.ba

#1089 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Haris.ba »

Ne kontam u cemu je problem. Kandidat za clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda pio kavu sa likom koji je radio u logoru.

Nista neobicno.
insomnia78

#1090 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by insomnia78 »

:lol:
Banksy

#1091 Re: Boriša Falatar - predsjednik( Komšo&Suljaga fuckedindahead)

Post by Banksy »

dr.gog wrote:

Šta, jel zabolilo "ratna" :D ? I mene je pa šta sad :oops: Sabina Č. po običaju ispada ćurka čim treba da govori između redova...druga je to priča nego..

Komšo i onaj kreten Suljagić neka se napuše qrca.

Prvi jer je pi**a u političkom smislu, drugi jer je p**a i u političkom i u javnom radu. To što njih boli je činjenica da je jedan dojučer nepoznati Falatar ima razumniju i normalniju priču od te dvojice SDPovskih otpadaka i trovača.

Kako rekoh, Komšo bezbjednjače majore saborče moj, poklopi se i razligu na Hrasno da kenjaš komšijama da si još uvjek faktor, jer si zajebao 360.000 ljudi, postao Baketova lutka za živciranje zaguljenih hadezeovaca i njihovih klerofašističkih popova, te nepovratno se zabio u smeće političke istorije. Ko te jebe druže. Uživaj u državnoj sinekuri i palamudi po svoje tri kafane glumeći malo većeg FGR šmekera.

Emire Suljagiću, bivši druže iz stranke, znam da ovdje ima vjernih čitalaca iz centrale, pa ti poručujem da poflautaš Zlaji ponovo, nakon jedno dvije tri votke, koje te opštepoznato, smiruju kad se qrčiš za stolom i glumiš faktor na sceni, fakinu jedan nedojebani. Odbijte od Falatara mali pioniri, male ustašice, male neoosmanske balijice...vidite da je tip skroz drugi kalibar.

Linkove sa ratnim warlordovima šaljite svojim centralama i šefovima koji su aktivno razvijali ratni kriminal dok je Falatar još sisao vesla po inostranstvu.

Dakle, recimo Emire, pošalji taj svoj šugavi link svom bivšem šefu Zlaji neka pita mostarski SDP što šute kao p**ke već 20 godina,jebo ih Budak i Lorković, i naravno drugu Komši kojeg ni specijalna SIPAe ne bi uspjela dovest u Široki Brijeg jebo li ga ustaša Blaž Kraljević sa slike u kabinetu u u**a., pas mater fakinsku napuhanu...
Mala ispravka,
druga Komšu je u Široki Brijeg uspio dovesti Dragan Čović, jula 2014. na tajni sastanak na kojem je dogovoreno odustajanje DF-a od kandidature Damira Marjanovića za hrvatskog člana Predsjedništva, a u korist Dragana Čovića, i kandidiranje Emira Suljagića, u korist Bakira Izetbegovića.
horkesh

#1092 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by horkesh »

Ratna zastava nije isto što i zastava koja je se koristila u ratu. Zna se šta je bila ratna zastava, odnosno zastava Armije RBiH.

Zastava Republike Bosne i Hercegovine je zastava s ljiljanima koja se vijorila ispred Ujedinjenih nacija tokom rata, kao i nekoliko godina nakon rata.

Utakmice se ponekad prekidaju ne zato što je to neko okarakterisao kao "ratna zastava", već zato što tako određuju pravila:
Savez domaćin je obavezan na jarbolu postaviti državnu zastavu Bosne i Hercegovine, zastavu NS/FS BiH, a mogu se postaviti entitetske i zastave kantonalnih i područnih saveza, kao i zastava fair-playa.
Postavljanje drugih zastava nije dozvoljeno
Konkretno, Sabina je napravila kiks jer se povela za uobičajenim propagandnim terminom na srpsko-hrvatskim portalima - "ratna zastava tzv. Armije RBiH". Ljiljani su zastava pod kojom su se borili i ginuli pripadnici Armije RBiH, nipošto "ratna zastava", bez obzira što se neko borio pod njom :-)

Više nije u službenoj upotrebi, ali je, za razliku od, recimo, zastave "Herceg-Bosne", bila i službena i legalna, a koristila se i godinama nakon rata.

Šta reći, srpsko-hrvatski mediji tvrdokorno se drže propagande koju ponavljaju decenijama ako treba, ali, kao što vidimo, ima efekta kad je i sami pripadnici Armije RBiH nazivaju "ratnom zastavom".

BTW ta emisija je iz maja 2017. godine...
Banksy

#1093 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Banksy »

GandalfSivi wrote:
Banksy wrote:
GandalfSivi wrote: Koja lobotomija, nevjerovatno. Pa kada se Suljagic slikao za proslavu dana vojske PC-a, da li je samim tim podrzavao sve sto je ista uradila? Isto chiuvave brata mi, samo laju ukrug...
gledam mu twitter, tačno 16 puta zaredom je postavio sliku falatara i tog vidovića, 16X :lol:
Ne smijem ni otvoriti svega mi :D
nije više 16...19x... nemoj.
pemanapemani

#1094 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by pemanapemani »

Bosnjacka akademija nauka i umjetnosti, popularna BANU, je zastavu RBiH sa ljiljanima proglasila zastavom bosnjackog naroda i tako je ukrala od nas ostalih kojima je Bosna domovina.

Da se razumijemo, to je i moja zastava sta god BANU ili Sabina rekli, ali eto cisto da se zna da nije samo Sabina ta koja sakati ljiljane.
Heartbeats

#1095 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Heartbeats »

aratet wrote:
dulekrele wrote: Glasanje za bilo koga drugog osim Zeljke je glasanje za juznogsrbina Covica. kad budes imao covica i dodika u predsjednistvu onda nemoj da slinis i places.
Jebe mi se za Covica i Dodika, oni imaju svoje dijelove u BiH koje su im zagarantovane kad se pravila ova drzava.
Na dijelu BiH gdje ja zivim je El Bake glavni i njegova kriminalna hobotnica SDA, ukoliko ne glasam protiv ja sam za njih.
Hebe mi se ko ce upravljati po Ljubuskom i Grudama, cak i da zeljko. dobije, ne moze on dole nista.
To je taj NS pogled koji seže od Vječne vatre do Hrasnog.
Dalje ne treba ni gledati. Tamo su svakako Dragan i Mile.
Hebo ljude ispod Ivana, ha ja..
Pandakonda

#1096 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Pandakonda »

Nema nama prosperiteta ovdje dokle god ljudi budu glasali protiv nekog a ne ZA nekog :zzzz:
GandalfSivi

#1097 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by GandalfSivi »

Heartbeats wrote:
aratet wrote:
To je taj NS pogled koji seže od Vječne vatre do Hrasnog.
Dalje ne treba ni gledati. Tamo su svakako Dragan i Mile.
Hebo ljude ispod Ivana, ha ja..
Emir Suljagic, branioc Bosnjaka juzno od Ivana. Oplakah, brata mi :lol: :lol: :lol:
Heartbeats

#1098 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Heartbeats »

Ma ja, Suljagić vam kriv što ste doveli ovog pomiritelja angolskih naroda što ne zna ni gdje se kafa u Sarajevu pije a kamoli s kim sjeda u Mostaru.
Mada http://m.vijesti.ba/clanak/406821/falat ... dominaciju
Kejn

#1099 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Kejn »

Sama pomisao da ovaj Falatar može ugroziti Čovića je idiotska sama po sebi.
Bodkin

#1100 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Bodkin »

I vec 20 godina oni sto znaju gdje se u sarajevu pije kafa pije ne mogu da naprave korak naprijed u drzavi. Nije neki argument
Locked