Pa dobro ipak se zna ko su nosioci kulture na ovim prostorimaNovak20 wrote:Ivo Andrić, Branko Čopić, Boris Dežulović su davno pročitani. Sad čitamo jednako, ako ne i više od toga, kvalitetne pisce i novinare.
Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
- insomnia78
#801 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
-
halo_ba
#802 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
I branimo se od papaka tako sto cemo i sami postati papci?GeeTnT wrote:Bloo wrote:Mogla bih napokon bez stida i srama okačiti poster Riste Đoge iznad kreveta i slikat se za instagram.... eeee...bas tako...vidis ja odavno imam ovog papka na avataru, a razmisljam da ga stavim i na retrovizor kad prolazim kroz vukoje3inu na relaciji bivseg Bosanskog Broda, Dervente i Doboja, ali cini mi se da bi mi vise pomogla tetovaza Sabine Cudic na lijevom ramenu...pogotovo kad odem u Delikates da popijem jutarnju dozu lavazze.
- Banksy
#803 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Bili su, jesu i biće. I tako je otkako su svezali zastave 1990.kakavdanakneiskustvu wrote:
fgr veci problem za ovu drzavu nego dodik
-
Novak20
#804 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
insomnia78 wrote:Pa dobro ipak se zna ko su nosioci kulture na ovim prostorimaNovak20 wrote:Ivo Andrić, Branko Čopić, Boris Dežulović su davno pročitani. Sad čitamo jednako, ako ne i više od toga, kvalitetne pisce i novinare.
Kad malo prokontam, ti si možda ponajbolji satiričar u Bošnjaka. Na Klixu bez premca.
Ima upražnjeno mjesto u Oslobođenju, jazuk se ne okušati.
-
halo_ba
#805 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
I onda se nama zamjera sto, kad malo prokontamo, smatramo da je Zeljko najbolji politicar u bosanskih Hrvata.Novak20 wrote:insomnia78 wrote:Pa dobro ipak se zna ko su nosioci kulture na ovim prostorimaNovak20 wrote:Ivo Andrić, Branko Čopić, Boris Dežulović su davno pročitani. Sad čitamo jednako, ako ne i više od toga, kvalitetne pisce i novinare.![]()
Kad malo prokontam, ti si možda ponajbolji satiričar u Bošnjaka. Na Klixu bez premca.![]()
Ima upražnjeno mjesto u Oslobođenju, jazuk se ne okušati.
Bice upraznjeno mjesto u predsjednistvu, jazuk se ne okusati.
-
Novak20
#806 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
halo_ba wrote:
I onda se nama zamjera sto, kad malo prokontamo, smatramo da je Zeljko najbolji politicar u bosanskih Hrvata.
Bice upraznjeno mjesto u predsjednistvu, jazuk se ne okusati.
Bujrum, bujrum, nego nešto ga nema. Jesu li mu operisali kuk ? Čudi me da je sve zamrlo u DF i GS.
-
kakavdanakneiskustvu
#807 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
daBanksy wrote:Bili su, jesu i biće. I tako je otkako su svezali zastave 1990.kakavdanakneiskustvu wrote:
fgr veci problem za ovu drzavu nego dodik
- GeeTnT
#808 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Ne...postacemo fgr level...znas, ono kad zajebavas sve oko sebe i mislis da si neko, a u biti si gnjida samo ti niko nije reko u lice...halo_ba wrote:I branimo se od papaka tako sto cemo i sami postati papci?GeeTnT wrote:Bloo wrote:Mogla bih napokon bez stida i srama okačiti poster Riste Đoge iznad kreveta i slikat se za instagram.... eeee...bas tako...vidis ja odavno imam ovog papka na avataru, a razmisljam da ga stavim i na retrovizor kad prolazim kroz vukoje3inu na relaciji bivseg Bosanskog Broda, Dervente i Doboja, ali cini mi se da bi mi vise pomogla tetovaza Sabine Cudic na lijevom ramenu...pogotovo kad odem u Delikates da popijem jutarnju dozu lavazze.
- Bloo
- Globalna šefica
#809 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Ili jeste, ali te boli briga jer si u svojoj vjeri na svojoj zemlji.GeeTnT wrote: Ne...postacemo fgr level...znas, ono kad zajebavas sve oko sebe i mislis da si neko, a u biti si gnjida samo ti niko nije reko u lice...
Samo Risto FGR spasava.
-
halo_ba
#810 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Bas smo ugrozeni. 
- GeeTnT
#811 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
..ehhh, ja sam ti slabo u vjeri, a pogotovo nisam u svojoj zemlji..znaci totalno fulila.Bloo wrote:Ili jeste, ali te boli briga jer si u svojoj vjeri na svojoj zemlji.GeeTnT wrote: Ne...postacemo fgr level...znas, ono kad zajebavas sve oko sebe i mislis da si neko, a u biti si gnjida samo ti niko nije reko u lice...![]()
Samo Risto FGR spasava.
Pokusaj ponovo nakon 48 h....ciao
- Bloo
- Globalna šefica
#812 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
PA vrati se dušo, vrati seGeeTnT wrote:..ehhh, ja sam ti slabo u vjeri, a pogotovo nisam u svojoj zemlji..znaci totalno fulila.Bloo wrote:Ili jeste, ali te boli briga jer si u svojoj vjeri na svojoj zemlji.GeeTnT wrote: Ne...postacemo fgr level...znas, ono kad zajebavas sve oko sebe i mislis da si neko, a u biti si gnjida samo ti niko nije reko u lice...![]()
Samo Risto FGR spasava.
Pokusaj ponovo nakon 48 h....ciao
Ovdje je bolje, nego u stranoj dalekoj zemlji gdje nema FGR.
- GeeTnT
#813 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
...rekoh 48h...
- Bloo
- Globalna šefica
#814 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Mislis da me brigaGeeTnT wrote:...rekoh 48h...
-
hAZNADAR
#815 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Mozda svi procitali ali ti nisi. Inace bi znao sta sam rekao o bivsoj drzavi i cija je bila vise. A i o Marxu na ekonomiji.General War wrote:
Cudan zakljucak od nekoga koji stuje Marxa a na drugoj strani i sitna crevca pokusava dokazati bivsu drzavu(koja je provodila marxova gledista)kao tamnicu naroda....djaba se ponavljas ko pokvarena ploca, svi su te odavno procitali.
Kad ti tema ne godi, svi ti drama qeen.
I nisu bas svi drama queen - valja to zasluziti. Da reklamiram tecaj kod tebe?
- piupiu
#816 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Eeee. Kad ti rekne, tako autoritarno, mojne kršit, FGRu jedan da bi li FGRuuuuu.Bloo wrote:Mislis da me brigaGeeTnT wrote:...rekoh 48h...
- General War
#817 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Za nekoga koji place o ugrozenosti od 2% Bosanaca, o jugoslovenima.....vjeruj mi daaaaleko si na vodecem mjestu, tako da tvoj prijedlog zvuci smijesno.hAZNADAR wrote:Mozda svi procitali ali ti nisi. Inace bi znao sta sam rekao o bivsoj drzavi i cija je bila vise. A i o Marxu na ekonomiji.General War wrote:
Cudan zakljucak od nekoga koji stuje Marxa a na drugoj strani i sitna crevca pokusava dokazati bivsu drzavu(koja je provodila marxova gledista)kao tamnicu naroda....djaba se ponavljas ko pokvarena ploca, svi su te odavno procitali.
-
hAZNADAR
#818 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Cuj 2%? Bar pola foruma plus rukovodece pozicije.General War wrote:Za nekoga koji place o ugrozenosti od 2% Bosanaca, o jugoslovenima.....vjeruj mi daaaaleko si na vodecem mjestu, tako da tvoj prijedlog zvuci smijesno.hAZNADAR wrote:Mozda svi procitali ali ti nisi. Inace bi znao sta sam rekao o bivsoj drzavi i cija je bila vise. A i o Marxu na ekonomiji.General War wrote:
Bio sam pregrub,.. nisam trebao reci ono drama queen
- General War
#819 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
33 strane je ono sto se zove nada...jedno je kad imas idiote na vlasti a drugo da narodu (ovdje koji zivi) ne mozes prodat muda pod bubrege..Tebi je B.D samo novinar, a meni i dosta svijeta ovdje to ime mnogo vise znaci...i kad to pokusas i uspijes sjebat, onda se zapitas sta je sljedece...a to je da "neko" pokusava upotrebljavat brkine metode...ti imas svoje agedne po forumu tako da nisam iznenadjen sa zakljuccima.hAZNADAR wrote: Cuj 2%? Bar pola foruma plus rukovodece pozicije.Neznam da je iko nabio 33 stranice kukanja nad neobjavljenim tekstom i predvidio smak svijeta.
Bio sam pregrub,.. nisam trebao reci ono drama queen
- Bloo
- Globalna šefica
#820 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
A čak i ne slušam Indexe...piupiu wrote:
Eeee. Kad ti rekne, tako autoritarno, mojne kršit, FGRu jedan da bi li FGRuuuuu.![]()
- basicm
#821 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
A sta to ime BD mnogo vise znaci od onoga sto jeste?
- General War
#822 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Boris Dežulović a.s. ili: i ja imam pravo biti vjernik
I imamo mi, kojima je s ljudima poput Dežulovića život lakši. Zato se ovim tekstom opraštam od jednog vremena, od četvrtka kojim je izlazila Dežulovićeva kolumna, Sarajeva koje trenutno likuje i sarajevskog Oslobođenja. Jebite se svi!
Prije nekoliko godina sam, na nepunih godinu dana, bio otvorio vlastiti fb profil. Nije mi služio da ispisujem statuse; podijelio bih tek poneku pjesmu, češće tuđu nego vlastitu, pokoji plakat filma koji me se dojmio, neku muzičku numeru, fotografiju i slično… Najživlje se, ipak, sjećam dana kada sam podijelio jednu Dežulovićevu kolumnu o Sarajevu i sarajevskim džamijama. Ništa posebno, kopirao link, zalijepio ga, i kliknuo na ono „objavi“. Nešto kasnije, nakon što su tekst vidjeli oni koji su ga mogli/trebali vidjeti, u inbox mi se javio jedan moj tadašnji drug i optužio me da sam dijeljenjem Dežulovićeve kolumne povrijedio njegove vjerske osjećaje. Osim njega, prijateljstvo na fb su mi otkazali i još neki, nazovimo ih tako, vjerni vjernici. Ispalo je na kraju da je taj Dežulovićev tekst na mojem fb profilu odradio ono što kompjuteru uradi antivirusni program – očistio ga je.
A, zanimljivo, upravo me taj moj (bivši) prijatelj, jedne davne godine, navukao na Dežulovića. Da, dobro ste pročitali – iz njegovih usta sam prvi put slušao Dežulovićevu poeziju. Sjedili smo, sjećam se, u jednom stolačkom kafiću, nekad u vrijeme manifestacije Slovo Gorčina (s kojom tada još nisam imao nikakve veze, kao što, srećom, ponovo nemam), on je u ruci držao bilten spomenute manifestacije i ushićeno mi čitao stihove iz pjesme „Savršeni zločin“. Ne znam, nisam siguran, ali mislim da je nakon čitanja otišao u džamiju i klanjao podne namaz. To što je u duši pred boga ponio komadić Borisa Dežulovića vjerojatno je i boga (ako ga ima) razgalilo na onom hercegovačkom suncu koje je tog dana uveliko pržilo s neba.
Pošto sam saslušao njegove optužbe da ga vrijeđam Dežulovićevim tekstom, podsjetio sam ga na taj, tada već davni, događaj. A on je na to rekao: „To je bio drugi Dežulović!“ Za one koji ne znaju, u pjesmi „Savršeni zločin“ Dežulović govori o tome kako niko nikada ne bi saznao ko je ubica hodže i ko je spalio i sa zemljom sravnio džamiju, da kojim slučajem on, mnogo poslije, nije počeo pisati poeziju. To je (ugrubo kazano) pjesma o hrvatskim zločinima, svojevremeno, kao i mnoge druge Dežulovićeve pjesme i kolumne, rado čitana i citirana među bezgrješnim Bošnjanima.
Međutim, kada je počeo ukazivati i na mahane Bošnjaka, dobri Boris Dežulović je naglo počeo postajati lošim. Mnogi ljudi bošnjačkog imena, a koji drže da su intelektom i duhom mnogo ponad onog mog bivšeg prijatelja, prestali su čitati Dežulovićeve kolumne iz Oslobođenja, pa im čak smeta kad se te tekstove uopće spomene ili citira u razgovoru. I tako, eto, sad znamo da su nacionalisti i mitomani među Bošnjacima uradili temeljit posao, uvjerivši čitav jedan narod da je najpravedniji na Balkanu. A to vam je kao da ste dijete uvjerili da je sposobno letjeti.
Dok je one ’93. Dežulović, skupa s Predragom Lucićem , nosao po Stocu glavu u torbi i fotografisao mjesto gdje nije bilo džamije u kojoj će ovaj moj bivši drug poslije klanjati, a sve da bi svijet vidio fotografije razorenog Stoca, bio je pravednik, mio i drag Bošnjacima. Otkako se, međutim, umjesto po „hrvatskom Stocu“, počeo ukazivati po „bošnjačkom Sarajevu“, usuđujući se pisati kako i ono ima svoje zle duhove, bošnjačke simpatije prema njemu naglo su splasnule. I šta je poenta čitave priče? Ništa! Nema poente – imaju oni koji vjeruju da su bolji od drugih, i ima Boris Dežulović kojeg je bog (davši mu neizmjeran talenat) poslao da im govori kako to nije istina i da su, ustvari, svi isti, da su svi ljudi.
I imamo mi, kojima je s ljudima poput Dežulovića život lakši. Zato se ovim tekstom opraštam od jednog vremena, od četvrtka kojim je izlazila Dežulovićeva kolumna, Sarajeva koje trenutno likuje i sarajevskog Oslobođenja.
Jebite se svi!
Autor Almin Kaplan
I imamo mi, kojima je s ljudima poput Dežulovića život lakši. Zato se ovim tekstom opraštam od jednog vremena, od četvrtka kojim je izlazila Dežulovićeva kolumna, Sarajeva koje trenutno likuje i sarajevskog Oslobođenja. Jebite se svi!
Prije nekoliko godina sam, na nepunih godinu dana, bio otvorio vlastiti fb profil. Nije mi služio da ispisujem statuse; podijelio bih tek poneku pjesmu, češće tuđu nego vlastitu, pokoji plakat filma koji me se dojmio, neku muzičku numeru, fotografiju i slično… Najživlje se, ipak, sjećam dana kada sam podijelio jednu Dežulovićevu kolumnu o Sarajevu i sarajevskim džamijama. Ništa posebno, kopirao link, zalijepio ga, i kliknuo na ono „objavi“. Nešto kasnije, nakon što su tekst vidjeli oni koji su ga mogli/trebali vidjeti, u inbox mi se javio jedan moj tadašnji drug i optužio me da sam dijeljenjem Dežulovićeve kolumne povrijedio njegove vjerske osjećaje. Osim njega, prijateljstvo na fb su mi otkazali i još neki, nazovimo ih tako, vjerni vjernici. Ispalo je na kraju da je taj Dežulovićev tekst na mojem fb profilu odradio ono što kompjuteru uradi antivirusni program – očistio ga je.
A, zanimljivo, upravo me taj moj (bivši) prijatelj, jedne davne godine, navukao na Dežulovića. Da, dobro ste pročitali – iz njegovih usta sam prvi put slušao Dežulovićevu poeziju. Sjedili smo, sjećam se, u jednom stolačkom kafiću, nekad u vrijeme manifestacije Slovo Gorčina (s kojom tada još nisam imao nikakve veze, kao što, srećom, ponovo nemam), on je u ruci držao bilten spomenute manifestacije i ushićeno mi čitao stihove iz pjesme „Savršeni zločin“. Ne znam, nisam siguran, ali mislim da je nakon čitanja otišao u džamiju i klanjao podne namaz. To što je u duši pred boga ponio komadić Borisa Dežulovića vjerojatno je i boga (ako ga ima) razgalilo na onom hercegovačkom suncu koje je tog dana uveliko pržilo s neba.
Pošto sam saslušao njegove optužbe da ga vrijeđam Dežulovićevim tekstom, podsjetio sam ga na taj, tada već davni, događaj. A on je na to rekao: „To je bio drugi Dežulović!“ Za one koji ne znaju, u pjesmi „Savršeni zločin“ Dežulović govori o tome kako niko nikada ne bi saznao ko je ubica hodže i ko je spalio i sa zemljom sravnio džamiju, da kojim slučajem on, mnogo poslije, nije počeo pisati poeziju. To je (ugrubo kazano) pjesma o hrvatskim zločinima, svojevremeno, kao i mnoge druge Dežulovićeve pjesme i kolumne, rado čitana i citirana među bezgrješnim Bošnjanima.
Međutim, kada je počeo ukazivati i na mahane Bošnjaka, dobri Boris Dežulović je naglo počeo postajati lošim. Mnogi ljudi bošnjačkog imena, a koji drže da su intelektom i duhom mnogo ponad onog mog bivšeg prijatelja, prestali su čitati Dežulovićeve kolumne iz Oslobođenja, pa im čak smeta kad se te tekstove uopće spomene ili citira u razgovoru. I tako, eto, sad znamo da su nacionalisti i mitomani među Bošnjacima uradili temeljit posao, uvjerivši čitav jedan narod da je najpravedniji na Balkanu. A to vam je kao da ste dijete uvjerili da je sposobno letjeti.
Dok je one ’93. Dežulović, skupa s Predragom Lucićem , nosao po Stocu glavu u torbi i fotografisao mjesto gdje nije bilo džamije u kojoj će ovaj moj bivši drug poslije klanjati, a sve da bi svijet vidio fotografije razorenog Stoca, bio je pravednik, mio i drag Bošnjacima. Otkako se, međutim, umjesto po „hrvatskom Stocu“, počeo ukazivati po „bošnjačkom Sarajevu“, usuđujući se pisati kako i ono ima svoje zle duhove, bošnjačke simpatije prema njemu naglo su splasnule. I šta je poenta čitave priče? Ništa! Nema poente – imaju oni koji vjeruju da su bolji od drugih, i ima Boris Dežulović kojeg je bog (davši mu neizmjeran talenat) poslao da im govori kako to nije istina i da su, ustvari, svi isti, da su svi ljudi.
I imamo mi, kojima je s ljudima poput Dežulovića život lakši. Zato se ovim tekstom opraštam od jednog vremena, od četvrtka kojim je izlazila Dežulovićeva kolumna, Sarajeva koje trenutno likuje i sarajevskog Oslobođenja.
Jebite se svi!
Autor Almin Kaplan
- piupiu
#823 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
A je l' i to zabranjeno... kako se uopšte zovu ti mainstreamovci, ti što nisu FGR, što im se gade INDEXI, što druge zovu 'gnjidama' i taj rad?Bloo wrote:A čak i ne slušam Indexe...piupiu wrote:
Eeee. Kad ti rekne, tako autoritarno, mojne kršit, FGRu jedan da bi li FGRuuuuu.![]()
-
emric
#824 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Kako samo produhovljeno.General War wrote:Jebite se svi!
Autor Almin Kaplan
A da je taj Kaplan izjavio bilo šta drugo povlačili ga po Klixu, kao što i jesu, kao "papka i siledžiju koji parkira džipa gdje mu se navije".
I opet idemo na početak - kako ljudi mogu komentarisati nešto što nisu pročitali? Gdje je Kaplan pročitao tekst koji na neviđeno prihvata i na osnovu kojeg proziva ni manje ni više nego cijelo "Sarajevo koje likuje"? Ko likuje?
- Bloo
- Globalna šefica
#825 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.
Da nisi pobrkao dva Kaplana?emric wrote:Kako samo produhovljeno.General War wrote:Jebite se svi!
Autor Almin Kaplan
A da je taj Kaplan izjavio bilo šta drugo povlačili ga po Klixu, kao što i jesu, kao "papka i siledžiju koji parkira džipa gdje mu se navije".
I opet idemo na početak - kako ljudi mogu komentarisati nešto što nisu pročitali? Gdje je Kaplan pročitao tekst koji na neviđeno prihvata i na osnovu kojeg proziva ni manje ni više nego cijelo "Sarajevo koje likuje"? Ko likuje?