Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post Reply
halo_ba

#251 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by halo_ba »

Alice Bektash je simao cast da ga objavi Poskok:
https://poskok._info/uvreda-osjecanja-za-borisa-d/
kakavdanakneiskustvu

#252 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by kakavdanakneiskustvu »

_BataZiv_0809 wrote:
hAZNADAR wrote:

Zasto si uopce na temi spomenuo "Life of Brian" kao primjer?
Da su njegovi tvorci isli logikom koja se ovdje obilato propagira, taj film nikada ne bi ugledao svijetlo dana.
tacno
kakavdanakneiskustvu

#253 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Gojeni H wrote:
Fudo387 wrote:ABC je neki dan nogirao Roseanne, poslodavcu se ne svidja sta pises, laprdas, ne zeli da rizikuje tuzbe i placanje odsteta, haj’ ti momak.
A vala, i on je sa tim likom sto ga zove u gluha doba doqrcio, vazda isto.
I neka su nogirali nervoznu rasisticku glupacu.
Na svjetskom nivou, novine su postale biznis i generalno u drustvu nemaju taj oreol glasa savjesti kakav su nekada imale. I to je zalosno.
Ovaj trend se samo prenio na nasu zemlju tranzicije i vulgarnosti.

Ni ja nisam dozivljavao odvajanje duse od tijela citajuci njegove tekstove, ali ukoliko je pricepio Alijinog malog, a onda ovaj izvrsio pritisak a Oslobodjenje popustilo, onda cijelo drustvo ima ozbiljan problem.

Mene i dalje cudi odsustvo reakcije na dolazak turskog diktatora na nasu ledinu, i ponasanje kao da mu je Bosna turski srez, ne od FGR-a nego od strane ljudi kojima Bosna jos uvijek nesto znaci ili jednostavno zele da zive u slobodnom drustvom, u svojoj zemlji.

šta te ima cuditi izostanak reakcije,naš babo,naš sultan,i tako to
kakavdanakneiskustvu

#254 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

pemanapemani wrote:
Gojeni H wrote:
Fudo387 wrote:ABC je neki dan nogirao Roseanne, poslodavcu se ne svidja sta pises, laprdas, ne zeli da rizikuje tuzbe i placanje odsteta, haj’ ti momak.
A vala, i on je sa tim likom sto ga zove u gluha doba doqrcio, vazda isto.
I neka su nogirali nervoznu rasisticku glupacu.
Na svjetskom nivou, novine su postale biznis i generalno u drustvu nemaju taj oreol glasa savjesti kakav su nekada imale. I to je zalosno.
Ovaj trend se samo prenio na nasu zemlju tranzicije i vulgarnosti.

Ni ja nisam dozivljavao odvajanje duse od tijela citajuci njegove tekstove, ali ukoliko je pricepio Alijinog malog, a onda ovaj izvrsio pritisak a Oslobodjenje popustilo, onda cijelo drustvo ima ozbiljan problem.

Mene i dalje cudi odsustvo reakcije na dolazak turskog diktatora na nasu ledinu, i ponasanje kao da mu je Bosna turski srez, ne od FGR-a nego od strane ljudi kojima Bosna jos uvijek nesto znaci ili jednostavno zele da zive u slobodnom drustvom, u svojoj zemlji.
Pa šta god kažeš SDA mašinerija te optuži za mržnju prema Bošnjacima i islamofobiju.

Meni je bosanstvo jedini identitet po pitanju etnije i nacije i BiH jedina domovina.
Jebi ga, ljudi sa kojima sam razglabao o Erdoganovom mitingu su mi rekli da mi smeta zato što nisam musliman, odnosno, zato što on jeste. Džaba što sam istim tim ljudima godinama trubio o fašizmu velikosrpske i velikohrvatske politike. Džaba što tog istog Erdogana nisam stavio u ravan sa spomenutim, jer realno i nije. Opet, ispao bošnjakofob i islamofob.

Iskreno, malo dopizdi da ti aplaudiraju kad pričaš o onim drugim, mada ne tražiš nikakav aplauz, a čim spomeneš greške Bošnjaka odmah si islamofob i izjednačavaš. Još kad se doda da se današnji Bosanci smatraju nekim Jugoslavenima koji žele Bošnjake prevesti žedne preko vode, onda baš dopizdi do krajnjih granica da nekog pošalješ u tri pizde materine. Tada dobiješ etiketu da si ustaša i rektalni alpinist Dragana Čovića.

Mogu misliti kako je nekome ko je krvario u rovu za BiH, a nije Bošnjak, kada mu danas SDA jugend spočitava da je četnik ili ustaša, jer mu se ne sviđa Erdoganov miting.

mislis da nece slavisu sucura tako neki idiot obilježiti kao četnika,samoi se ceka prava prilika,cim nesto kaze protiv SDA
kakavdanakneiskustvu

#255 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

halo_ba wrote:Alice Bektash je simao cast da ga objavi Poskok:
https://poskok._info/uvreda-osjecanja-za-borisa-d/

bliski su si,pa zato
General War

#256 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

To je tako izlizana matrica da nema potrebe ni traziti primjera...ma nemoras reci nista, eno kako su razapinjali Kojovica.. za sta? Nizasta.
kakavdanakneiskustvu

#257 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

General War wrote:To je tako izlizana matrica da nema potrebe ni traziti primjera...ma nemoras reci nista, eno kako su razapinjali Kojovica.. za sta? Nizasta.

da
Roccohljup

#258 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Roccohljup »

osvrt iz ugla SB i "boema" Avdića :D :D :D
ČINI MI SE DA, VIJEK RAMAZANA POČINJE: Ili, kad je Boris Dežulović pekao rakiju na Boračkom jezeru i druge bajke
"Pa do kada će trajati Ramazan", pita neki dan, poslovično i dokazano neupućeni i glede islamskih adeta bezosjećajni Boro Dežulović.

"Pa, zadnji put kada su ovi današnji bili na vlasti, trajao je tačno 400 godina, od 1463-1864.", objasni mu Vildana.

Mini market

Prije 55 min Prije 34 min

0

Piše: SENAD AVDIĆ

Pričao mi prije nekoliko godina Bato kako je sa društvom pekao rakiju na Boračkom jezeru. Niko se, naravno ne zove Bato, čak i ako ga svi zovu Bato, nego mu je ime Tomislav, kao što ni Kožo nije bio Kožo u (u samom početku) nego mu ime, da prostite, Dragan. Imaju oni taj običaj, njih desetak, sve od zla oca i od gore majke, svake godine ujesen pokupiti se iz Sarajeva, neki čak i iz dalekog, slobodarskog Splita, i zapucati na Boračko jezero da peku rakiju. Zaglave na Boračkom jezeru naši ljubitelji dobre kapljice čitavu heftu dana, preture preko ruku tone šljive, ispeku bruku rakije, po 400-500 litara. Jedne godine, pričalo se, čak su uspjeli ispeći više nego što su popili.

Sa njima su u Sarajevo stizale skromne, preživjele zalihe rakije kojoj su dali ime Rak i Ja, iz obijesnog, morbidnog razloga što su neki od njih imali pa izliječili rak (Boris Dežulović), a neki drugi, poput višedecenijskog dobrog duha uglađenog i pametnog Sarajeva Seje Beširevića, na žalost, nisu. Stizale su sa njima u čaršiju i urnebesne, vesele, maliganske dogodovštine i zajebancije. Jednom je prilikom izvjesno lice "iza kazana", misleći da da mezi "Gavrilovićev" mesni narezak, pojelo punu-puncijatu konzervu hrane za mačke. "Ujutro mu se se kosa na glavi nebično sjajila", prepričavalo se.

Bolje i veselije priče sa Boračkog jezera od vikend rakijaša možda je samo imao najveći bosanski usmeni pripovjedač magičnog realizma u prošlom stoljeću, kojeg je grad upamtio kao Ramu Šampiona. Pored svih krupnih istorijskih događaja (poput atentata na Hitlera kojeg je on svojeručno odradio uprkos molbama neutješne supruge Eve), Ramo je jedini znao do u detalje uzroke i posljedice fatalnog sukoba između Njemačke Carevine i Bosanskog Kraljevstva, koji se odigrao tamo negdje u 12-13 stoljeću. "Zakuhao nešto naš Kralj sa njemačkim carom i ovaj pošalje u Bosnu kurira da mu objavi rat. Tražio njemački kurir dugo našeg Kralja po Bosni, tražio tražio, i nađe ga na Boračkom jezeru. Tamo naš Kralj u potkošulji i radničkom kombinezonu - miješa malter, pravi džamiju..." Pričao je tako Ramo, sve dok ga kakva budala ne bi prekinula idiotskim upadicama tipa da u to vrijeme nije bilo džamija u Bosni. "Ne pamtite vi to, mladi ste vi", govorio je Ramo. Nije mu se dalo citirati jednog do dvojice naučnika - arheologa koji je ovih dana otkrio u "Oslobođenju" da je negdje oko Ustikoline pronađeno iskopano ogromno nalazište prahistorsijskih mezarova...

Uglavnom, to mi je pričao Bato, ima džamija na Boračkom jezeru (ona koju je zidao Bosanski Kralj, a nakon rata obnovio neki drugi suvremeni neimar), nedalako od dvorišta-poprišta pečenja rakije. I društvo akšamlija u vrijeme dok hodža sa njene munare okujiše, niti vinta šipku na kazanu, niti konzumiraju vatrenu vodu. Takvi su adeti još od vakta onoga Kralja Bosne i cijelog Boračkog jezera: ne pij dok hodža okujiše i dok voziš. Odužio jedno večer hodža sa okuisanjem, otegnulo se ko teravija, pa nervozni i neupućeni Boro Dežulović stalno pogleduje na sat i pita: "Koliko obično traje hodžino okujisanje?". "Pa zadnji put je trajalo oko 400-500 godina", odgovorio mu je neko, a mogao je biti svaki od prisutnih (Bato, Šahin, Benja, Bure, Samir...), jer rijetko se ikad igdje na kvadratnom metru može skupiti toliko duhovitih duša kao ujesen oko tog kazana na Boračkom.

"Pa do kada će trajati Ramazan", pita neki dan, poslovično i dokazano neupućeni i glede islamskih adeta bezosjećajni Boro Dežulović glavnu urednicu "Oslobođenja" Vildanu Selimbegović, nakon što mu je ona objasnila da njegov tekst neće biti objavljen jerbo "vrijeđa osjećaje muslimanskih vjernika, pogotovo tokom Ramazana".

"Pa, zadnji put kada su ovi današnji bili na vlasti, trajao je tačno 400 godina, od 1463-1864.", objasni mu Vildana.

"Kontam što 1463., tada su Osmanlije okupirale Bosnu, ali kakve veze ima 1864.", raspituje se Boro, idiotski vjerujući Bregoviću da je ramazan-mjesec.

"Te je godine osnovana Sarajevska pivara", uputi ga glavna urednica "Oslobođenja".
Gojeni H

#259 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Gojeni H »

pemanapemani wrote: Pa šta god kažeš SDA mašinerija te optuži za mržnju prema Bošnjacima i islamofobiju.

Meni je bosanstvo jedini identitet po pitanju etnije i nacije i BiH jedina domovina.
Jebi ga, ljudi sa kojima sam razglabao o Erdoganovom mitingu su mi rekli da mi smeta zato što nisam musliman, odnosno, zato što on jeste. Džaba što sam istim tim ljudima godinama trubio o fašizmu velikosrpske i velikohrvatske politike. Džaba što tog istog Erdogana nisam stavio u ravan sa spomenutim, jer realno i nije. Opet, ispao bošnjakofob i islamofob.

Iskreno, malo dopizdi da ti aplaudiraju kad pričaš o onim drugim, mada ne tražiš nikakav aplauz, a čim spomeneš greške Bošnjaka odmah si islamofob i izjednačavaš. Još kad se doda da se današnji Bosanci smatraju nekim Jugoslavenima koji žele Bošnjake prevesti žedne preko vode, onda baš dopizdi do krajnjih granica da nekog pošalješ u tri pizde materine. Tada dobiješ etiketu da si ustaša i rektalni alpinist Dragana Čovića.

Mogu misliti kako je nekome ko je krvario u rovu za BiH, a nije Bošnjak, kada mu danas SDA jugend spočitava da je četnik ili ustaša, jer mu se ne sviđa Erdoganov miting.
Kolega, zato i lupam ovu tastaturu sto sam Bosnjak sa dna kace. Neka jedan covjek skonta da mu ne treba biti svejedno kako mu se Turci zore
i po gradu senluk cine
dobro je. Neka svakoga i neka mu bude lijepo (i nek' neku paru potrosi :D ) ... ali man'te Turci mitingovanja.
Nadoci ce to kad ljudima sijevne sto Sultan gura autoput Beges-Sarajevo ... samo da se ne budemo morali pozdravit' s drzavom do tad.
pemanapemani

#260 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by pemanapemani »

Gojeni H wrote:
pemanapemani wrote: Pa šta god kažeš SDA mašinerija te optuži za mržnju prema Bošnjacima i islamofobiju.

Kolega, zato i lupam ovu tastaturu sto sam Bosnjak sa dna kace. Neka jedan covjek skonta da mu ne treba biti svejedno kako mu se Turci zore
i po gradu senluk cine
dobro je. Neka svakoga i neka mu bude lijepo (i nek' neku paru potrosi :D ) ... ali man'te Turci mitingovanja.
Nadoci ce to kad ljudima sijevne sto Sultan gura autoput Beges-Sarajevo ... samo da se ne budemo morali pozdravit' s drzavom do tad.
I moja malenkost se ovog zadnjeg najviše boji.

Trenutno nemamo relevantnu političku snagu kojoj je na prvom mjestu Bosna i Hercegovina. Imamo ove samozvane proBiH stranke kojima je, u najboljem slučaju, država na stabilnom drugom mjestu.
Ne Kockam

#261 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Ne Kockam »

temu otvorio boris dežulović
daddy-kool

#262 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by daddy-kool »

Gojeni H wrote:
Sultan da gura stao bi sa parama iza projekta, a države će biti.
apsidejzi

#263 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by apsidejzi »

Gojeni H wrote: Ni ja nisam dozivljavao odvajanje duse od tijela citajuci njegove tekstove, ali ukoliko je pricepio Alijinog malog, a onda ovaj izvrsio pritisak a Oslobodjenje popustilo, onda cijelo drustvo ima ozbiljan problem.
Ma ne bih ja rekao da cijelo drustvo ima problem zbog ovoga iskljucivo. Prije ce biti da je ovo pokazalo kakav problem ima drustvo zapravo. U normalim uslovima, kod normalnih ljudi, prirodna reakcija bi sada bila: Do sada sam citao oslobodjenje jer su bili sta ja znam, lijevo orijentisani a i ja sam lijevo orijentisan i sl. Medjutim, ako su poceli slusati Bakira onda je ocito da su otisli udesno i posto to nije u skladu sa mojim svjetonazorom prestacu citati oslobodjenje. Istjeran Boris => manje publike koja je lijevo orijentisana => slabija ekonomija u Oslobodjenju.

To bi bila jedna normalna reakcija ali takva ce izostati zato sto ovo drustvo ima drugi problem. Naime, u ovom drustvu nema zdrave ljevice. Tu je ljevica zapravo stranka koja je manje orjentisana udesno ali je i dalje desno od centra. Samo manje od ovih vodecih. U principu, ni jednoj BiH stranci ne odgovara prava ljevica i zbog toga ni nemamo opozicije i zbog toga isti glasaju.

Obicni ljudi koju vjeruju u ljevicu nemaju za koga glasati i sve ih je manje i manje. Moje vidjenje BiH drustva u zadnjih 10 godina je da je strasno otislo u desnicu. Mozda cak na nivou predratne desnice. BiH je imala jedan period ljevice pocetkom 2000tih ali je u zadnjih 10 godina to izlapilo.

Zato sam i napisao da prelazak Oslobodjenja iz ljevice u desnicu ne bi bio problem da je u pitanju normalno drustvo. Ali u situaciji gdje nema nikako ljevice onda je svaki gubitak iste velika steta za demokratiju. Iako sa ja kao individua orjentisan prema centru zao mi je sto bih drustvo gubi ljevicu jer je jaka ljevica potrebna za balans snaga. Ne valja ni bez desnice naravno, ali ne valja ni samo sa njom. To prelazi u jednoumlje i gubitak demokratije.
Lakat Jebić

#264 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Lakat Jebić »

Bloo wrote:
cyprus wrote:
Lakat Jebić wrote:Dezulovic mi nije ni malo mrzak, naprotiv, redovno sam citao kolumne kad mi oslovodjenje dodje pod ruku. Znale su bit i simpaticne i odvratne. Ali da je neka velika steta sto smo kao ostali bez njih, vala nije.
A glede kritike rezima... Toga stvarno ne fali. Otvoris klix za pocetak. U bosni stosta ne valja, ali slobode da laprda i prica sta ko hoce ima.
Ako nam je gubitak kritike to sto nece biti kolumni lika koji nikad nije zivio u bosni, onda jbg.
Slažem se da kritike vlasti u BiH ne fali... Mišljenja sam da se često i pretjeruje...
Ali biti kritičar uvriježenih i rasprostranjenih naopakih svjetonazora kod nas - e to nije lako...
Naručene kritike vlasti ne fali. Konstruktivne i nezavisne ima manje i uvijek nedovoljno.
dežulovićevo pisanje je sve, samo nije konstruktivno.
Ned071

#265 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Ned071 »

procitah maloprije vildanino pojasnjenje zasto nije objavljen clanak. ne ulazim u to sta je dezulovic pisao i kako je pisao i kome se svidja ili ne. ako je tacno ono sto vildana kaze, mene zanima jedna stvar. sedam godina pises za novinu koja ti objavi svaku kolumnu. bez diranja u sadrzaj. posaljes tekst koji gl. odg. ur. ocijeni blasfemicnim i kaze ti da si malo pretjerao. zasto ne popravis tekst ili ne posaljes drugi? jel bas moras ko uvrijeđena mlada skakat i vikat necu ja sad nikako?
cyprus

#266 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by cyprus »

Lakat Jebić wrote:
Bloo wrote:
cyprus wrote:Slažem se da kritike vlasti u BiH ne fali... Mišljenja sam da se često i pretjeruje...
Ali biti kritičar uvriježenih i rasprostranjenih naopakih svjetonazora kod nas - e to nije lako...
Naručene kritike vlasti ne fali. Konstruktivne i nezavisne ima manje i uvijek nedovoljno.
dežulovićevo pisanje je sve, samo nije konstruktivno.
Zovi kako hoćeš, ali njegovo pisanje u 90% slučajeva ubada precizno u centar, gdje treba udariti...

@Bloo, ma imaš svakojake kritike vlasti... I zavisne, i nezavisne... I smislene, i besmislene... I objektivne, i subjektivne... Stvarno toga ne fali... Konstruktivne doduše fali, ali konstruktivne u smislu da se predloži rješenje za probleme pred kojima se vlasti nalaze... Toga baš i nema...

Međutim, kao što rekoh - ja Dežulovića ne vidim primarno kao kritičara vlasti, nego kao kritičara društva...
Lakat Jebić

#267 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Lakat Jebić »

cyprus wrote:
Zovi kako hoćeš, ali njegovo pisanje u 90% slučajeva ubada precizno u centar, gdje treba udariti...
sto i dalje ne znaci da je bilo konstruktivno
Lakat Jebić

#268 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Lakat Jebić »

Ned071 wrote:procitah maloprije vildanino pojasnjenje zasto nije objavljen clanak. ne ulazim u to sta je dezulovic pisao i kako je pisao i kome se svidja ili ne. ako je tacno ono sto vildana kaze, mene zanima jedna stvar. sedam godina pises za novinu koja ti objavi svaku kolumnu. bez diranja u sadrzaj. posaljes tekst koji gl. odg. ur. ocijeni blasfemicnim i kaze ti da si malo pretjerao. zasto ne popravis tekst ili ne posaljes drugi? jel bas moras ko uvrijeđena mlada skakat i vikat necu ja sad nikako?
u oslobodjenju danasnjem il ima na netu negdje?
kiligonzales

#269 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by kiligonzales »

Nema vise Kozinih viceva. Eee ne prolazi vazda glupost, mora se i ponesto dobro napisat.

Vegeta style.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#270 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Truba »

Ned071 wrote:procitah maloprije vildanino pojasnjenje zasto nije objavljen clanak. ne ulazim u to sta je dezulovic pisao i kako je pisao i kome se svidja ili ne. ako je tacno ono sto vildana kaze, mene zanima jedna stvar. sedam godina pises za novinu koja ti objavi svaku kolumnu. bez diranja u sadrzaj. posaljes tekst koji gl. odg. ur. ocijeni blasfemicnim i kaze ti da si malo pretjerao. zasto ne popravis tekst ili ne posaljes drugi? jel bas moras ko uvrijeđena mlada skakat i vikat necu ja sad nikako?
ovo je srž
on je ljudska i svetačka gromada pa mu se to ne bi smjelo raditi
Roccohljup

#271 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Roccohljup »

jel ovo to njeno objašnjenje?
Vildana Selimbegović: za "Media Daily": Zašto Boris Dežulović više neće pisati za „Oslobođenje“
redakcija 0 872
Vildana Selimbegović: za "Media Daily": Zašto Boris Dežulović više neće pisati za „Oslobođenje“
Piše: Media Daily

Direktorica i glavna i odgovorna urednica sarajevskog „Oslobođenja“ Vildana Selimbegović potvrdila je za „Media Daily“, regionalni portal sa sjedištem u Zagrebu koji izvještava o medijima u Jugoistočnoj Evropi, da ugledni hrvatski novinar i pisac Boris Dežulović, poslije više od sedam godina, neće više objavljivati u tom listu s najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini.

„Istina je, Boris Dežulović više neće pisati za „Oslobođenje“ i meni je, zaista, žao što je tako jer spadam u one koji su imali privilegiju da čak i prije naših čitatelja uživam u njegovim kolumnama napisanim za naš list“, kazala je Selimbegović za "Media Daily".

Selimbegović je objasnila i zašto je došlo do prekida saradnje.

„Kao glavna i odgovorna urednica, naravno, da sam stajala iza svih njegovih tekstova što se u proteklih sedam i više godina moglo i vidjeti i pročitati, no odbila sam objaviti kolumnu koja je - po mom uredničkom sudu - bila ne naročito uspješna satira, čiji glavni likovi nisu bili živući političari već Poslanik Muhammed. Duboko vjerujem u novinarske slobode, ali mislim da imamo i odgovornost i obavezu da poštujemo pravo svakog čovjeka da vjeruje i da svoju vjeru iskazuje u skladu sa njezinim običajima. Nemam uopće dilema: ramazan nije mjesec za viceve o Poslaniku“, navela je Selimbegović.
A jel neko procitao taj sporni tekst? :? :? :?
Ned071

#272 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Ned071 »

Lakat Jebić wrote: u oslobodjenju danasnjem il ima na netu negdje?
ne netu nađoh... nekakav media daily

„Kao glavna i odgovorna urednica, naravno, da sam stajala iza svih njegovih tekstova što se u proteklih sedam i više godina moglo i vidjeti i pročitati, no odbila sam objaviti kolumnu koja je - po mom uredničkom sudu - bila ne naročito uspješna satira, čiji glavni likovi nisu bili živući političari već Poslanik Muhammed. Duboko vjerujem u novinarske slobode, ali mislim da imamo i odgovornost i obavezu da poštujemo pravo svakog čovjeka da vjeruje i da svoju vjeru iskazuje u skladu sa njezinim običajima. Nemam uopće dilema: ramazan nije mjesec za viceve o Poslaniku“, navela je Selimbegović.
Bloo
Globalna šefica

#273 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Bloo »

Ned071 wrote:

A u kojim mjesecima je dozvoljeno pričati viceve o Poslaniku?
muha_sa

#274 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by muha_sa »

Bloo wrote:
Ned071 wrote:

A u kojim mjesecima je dozvoljeno pričati viceve o Poslaniku?
u limburgu
Ned071

#275 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Ned071 »

isto sam pomislio majke mi... da nije ramazan, pustila bi?
Post Reply