Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#176 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by kakavdanakneiskustvu »

pa na primjeru ferala vidi se da nisu svi u hrvatskoj presucivali njihove zlocine,i ne samo da nisu presucivali zlocine nego sve negativne pojave u hrvatskoj

ne rece ti kakve majke?
Matzan

#177 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Matzan »

Jel' Dežulović ostavio kakav žiro račun, da mu ovi što ga žale uplate bar po 100€?
breuer

#178 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by breuer »

Matzan wrote:Jel' Dežulović ostavio kakav žiro račun, da mu ovi što ga žale uplate bar po 100€?
nije, al eno kad prođeš Saračima i baciš pogled u harem Begove, prvo što vidiš je zekat
Matzan

#179 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Matzan »

breuer wrote:
Matzan wrote:Jel' Dežulović ostavio kakav žiro račun, da mu ovi što ga žale uplate bar po 100€?
nije, al eno kad prođeš Saračima i baciš pogled u harem Begove, prvo što vidiš je zekat

Nemam pojma kakve veze ima zekat sa Dežulovićem.
Da nije možda počeo za Rijaset pisati?
manijak1

#180 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by manijak1 »

sastavljaju kraj s krajem , nisu hadžije ko neki.
cyprus

#181 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by cyprus »

hAZNADAR wrote:
cyprus wrote:
hAZNADAR wrote:Mozda javnost zna da ga ipak nije prozvao Poslanikom niti ga smjestio u Hadise...
Da, upravu si... Bakir Erdogana nije nazvao poslanikom, samo je eto (nimalo indirektno, ni izokola) implicirao da ga je Svevišnji poslao da narod izvede na pravi put... Razlika - drastična :-D

A što se tiče hadisa, kako god nastojiš shvatiti Bakirov govor, jebga jeste Erdogana smjestio u hadis... Znači ne postoji drugačiji način da se shvati ono...
Eto strucnjak za hadise. :lol: Bog te poslao je fraza, uzrecica koja se spominje stalno u raznim kontekstima bilo da se radi o pomoci, ili o voljenoj osobi. Imas to u pjesmama, filmovima,.... Shvatiti to bukvalno kao Poslanika jer isto kao da te neko otjera u p.m. ili qrac krasni,.... pa da to podrazumijeva operativni zahvat gdje ce se polni organ rasiriti dovoljno da udjes.

Problem je samo kod jedne druge krajnosti nasuprot SDA gdje se bilo sta iskoristi za patetiku, alarm, promoviranje svoga, dramu,.... i koji ljude dijeli samo na svoje i njihove.

Bakir je samo poltron, vazal,.... a ne munafik koji vrsi dopune i izmjene u Hadise, Kuran,...

Oslobodjenje je i pored ovakve greske i dalje list kojemu hvala za dosadasnju objektivnost u svemu. Nisam od ljudi kojima valjas stalno a zbog jedne greske izgubis sve - kao da nikada nisi valjao.
Dezulovic je i dalje najcitaniji i dobar bez obzira na mala pretjerivanja tu i tamo.

Jos jedna tema gdje imamo normalne i hard-core antibakirovce. Jedni cekaju izbore i nadu da ce ovaj put Bakir pasti a drugi su odavno izgubili kompas i svaki osjecaj realnosti, logike, analitike,...
A zašto moram biti stručnjak za hadise da bih prokomentarisao stvar osnovne logike... Ako čovjek prvo spomene hadis, pa onda u sljećeoj rečenici spomene našeg velikog sultana u kontekstu tog istog hadisa, pa je nakon toga nastavio mljeti o tome kako se uspjeh današnje Turske pored svih din dušmana ne može objasniti ovozemaljskim principima - šta onda neko ko ima gram mozga može zaključiti? Da je hadis spomenuo onako bezveze, i da to nema veze sa Erdoganom? :mrgreen:

Groteskno, kako god da uzmeš... Bilo sa aspekta vjere, bilo sa aspekta sekularnih stajališta... Ne znaš sa kojeg je napravio veću bljuvotinu...
vivaldi

#182 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by vivaldi »

kakavdanakneiskustvu wrote:pa na primjeru ferala vidi se da nisu svi u hrvatskoj presucivali njihove zlocine,i ne samo da nisu presucivali zlocine nego sve negativne pojave u hrvatskoj

ne rece ti kakve majke?
a to ti je ko da me sad pitas da ti ispricam neki vic. od njih milion koje sma cuo u zivotu ne mogu se sad nijednog sjetit, ali su oni bili previse kriticni i vulgarni u mnogim temama sto nije bilo prilagodjeno okolnostima.

vidi, ja sam na forumu vec 10 godina, iskljucivo politika. uvijek sam pisao ono sto mislim, a moje misljenje je gotovo uvijek kontra forumskog mainstrema, ali nikada nisam bio banovan iako znas i sam da je ovdje svaka tema minsko polje.

poenta - moze se reci ono sto mislis bez vrijedjanja, psovanja neistomisljenika. naravno ne moze se porediti forumsko piskaranje sa njegovim pisanjem, ali u moju odbranu ja forumam dzaba, a on pise za pare :D
kakavdanakneiskustvu

#183 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

vivaldi wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:pa na primjeru ferala vidi se da nisu svi u hrvatskoj presucivali njihove zlocine,i ne samo da nisu presucivali zlocine nego sve negativne pojave u hrvatskoj

ne rece ti kakve majke?
a to ti je ko da me sad pitas da ti ispricam neki vic. od njih milion koje sma cuo u zivotu ne mogu se sad nijednog sjetit, ali su oni bili previse kriticni i vulgarni u mnogim temama sto nije bilo prilagodjeno okolnostima.

vidi, ja sam na forumu vec 10 godina, iskljucivo politika. uvijek sam pisao ono sto mislim, a moje misljenje je gotovo uvijek kontra forumskog mainstrema, ali nikada nisam bio banovan iako znas i sam da je ovdje svaka tema minsko polje.

poenta - moze se reci ono sto mislis bez vrijedjanja, psovanja neistomisljenika. naravno ne moze se porediti forumsko piskaranje sa njegovim pisanjem, ali u moju odbranu ja forumam dzaba, a on pise za pare :D

ne kontam,vrijedjali majke hrvatskih vojnika?,sta hoces reci?

cuo si za satiru?
cyprus

#184 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by cyprus »

insomnia78 wrote:
cyprus wrote:Kao što rekoh - razlika drastična :-D
Pa za vjernike vjerujem ogromna
Dobro, Boris kao tipski ćafir nije znao da "od Boga poslan" i "Božji poslanik" nije isto, i da je riječ o drastičnoj razlici :oops: Sa druge strane, mene više zanima kakva je šerijatska kazna za zajebavanje sa hadisima u predizborne svrhe :oops:
insomnia78

#185 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by insomnia78 »

Hadisi su tu da se pricaju
vivaldi

#186 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by vivaldi »

kakavdanakneiskustvu wrote:ne kontam,vrijedjali majke hrvatskih vojnika?,sta hoces reci?cuo si za satiru?
pa vrijedjali su crkvu, u kojoj svijece pale te iste majke. nisam bas siguran da je tim zenama do satire. mozda da ih pitas jel im do satire?

ja nisam vjernik, sva ta dogma na kojoj vjera pociva je meni smjesna, ali nikada ne bih vrijedjao i ismijavao osjecaje vjernike jer smatram da je to neumjesno.

i jos hocu da napomenem da cak i kada su imali jakog povoda jer i medju crkvenjacima ima i lopova i pedofila i svakakog sljama, to se mora jako pazljivo individulazirati
kakavdanakneiskustvu

#187 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

vivaldi wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ne kontam,vrijedjali majke hrvatskih vojnika?,sta hoces reci?cuo si za satiru?
pa vrijedjali su crkvu, u kojoj svijece pale te iste majke. nisam bas siguran da je tim zenama do satire. mozda da ih pitas jel im do satire?

ja nisam vjernik, sva ta dogma na kojoj vjera pociva je meni smjesna, ali nikada ne bih vrijedjao i ismijavao osjecaje vjernike jer smatram da je to neumjesno.

i jos hocu da napomenem da cak i kada su imali jakog povoda jer i medju crkvenjacima ima i lopova i pedofila i svakakog sljama, to se mora jako pazljivo individulazirati

a znas sta,jbg nekog antu ili ivu vrijedja kad kazes da je svecenik taj i taj pedofil,jer je svecenik,a pedofil,osudjeni pedofil,nije to vrijedjanje crkve,to je cinjenica,ja nisam siguran da je u feralu neko vrijedjan,na licnoj osnovi,to sto to neko tako shvati,jbg,do njega je

ljudi su pisali o svim losim stvrima u hrvatskoj,iako su im spaljivane novine,desetine sudskih procesa protiv njih pokrenuti,ivancica tjerali u vojsku,zacudo,nikog drugog od desetine drugih urednika tada u hrvatskoj,
vivaldi

#188 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by vivaldi »

kakavdanakneiskustvu wrote:ivancica tjerali u vojsku,
a slusaj, da su ijedan rat u bivoj jugi vodili samo dobrovoljci, nijedan ne bi trajao duze od sedam dana.

rovove su punili oni kojima je vojna policija kucala na vrata, koje je sesti put u nocnom dolasku nalazila sakrivene u kaci kupusa.

ti su, nerijetko isprepadani klinci u 20-im, tada prvi put odvojeni od kuce i matere. nazalost, mnogi od njih prvi i zadnji put. stotine hiljada takvih.

ti su bili vecina, ti su vecinom i izginuli, a ta silna tragedija i licni gubitci su i stvorili ovoliku mrznju koja se i danas prozima kroz sva nasa drustva.

da smo mi prosli ko slovenci, sve bi danas bilo prihvatljivije, a boris i ala boris ne bi bili nikakvo cudo. ustvari za tom vrstom pisanja i ne bilo potrebe
kakavdanakneiskustvu

#189 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

vivaldi wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ivancica tjerali u vojsku,
a slusaj, da su ijedan rat u bivoj jugi vodili samo dobrovoljci, nijedan ne bi trajao duze od sedam dana.

rovove su punili oni kojima je vojna policija kucala na vrata, koje je sesti put nasla u nocnom dolasku nalazila sakrivene u kaci kupusa.

ti su, nerijetko isprepadani klinci u 20-im, tada prvi put odvojeni od kuce i matere. nazalost, mnogi od njih prvi i zadnji put. stotine hiljada takvih.

ti su bili vecina, ti su vecinom i izginuli, a ta silna tragedija i licni gubitci su i stvorili ovoliku mrznju koja se i danas prozima kroz sva nasa drustva.

da smo mi prosli ko slovenci, sve bi danas bilo prihvatljivije, a boris i ala boris ne bi bili nikakvo cudo. ustvari za tom vrstom pisanja i ne bilo potrebe
nisi vidio sta sam jos napisao,samo ivancica slali u vojsku,ne ostale novinare i urednike na desetine drugih medija u hrvatskoj,ti se nisu zamjerali krivoustom,bivsem predsjeniku fk partizana
vivaldi

#190 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by vivaldi »

kakavdanakneiskustvu wrote:nisi vidio sta sam jos napisao,samo ivancica slali u vojsku,
pa jel ga sad treba zalit zbog toga?

nekako dodjosmo u situaciju da u diskusiji ti postade ko ovaj nas ministar pravde i drzavni tuzilac dragan mektic, a ja jazavac pred sudom..

mogu li ja nesto pitat?

u koliko je novina boris pisao? 10? 15? 20?

u koliko drzava? 2? 3? 4?

zasto svugdje dobi otkaz?
hAZNADAR

#191 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:Eh da su Pajtonovci ovako razmisljali, nikad se ne bi snimio Brajanov zivot :D
Onda neznas dovoljno o filmu ili ga nisi bolje pogledao.

Film je u startu odbacen od kompanije koja ga je trebala realizirati zbog "osjetljive problematike" - i film spasava niko drugi no George Harrison koji je film finansirao i potrudio se da bude realizovan. George usput receno je bio religiozan i prihvatio je hinduizam na ciji racin nije bas pravio satire.

Zivot Brijana je ipak cenzurisan gdje su se izbacili svi dijelovi oko lika Otta koji je cioniste prikazao kao naciste. Ti dijelovi su slucajno procirili ali je firma koja je otkupila matricu - unistila sve dijelove filma gdje se satiricno prikazuju cionisti.

Sami Pajtonovci su na pocetku htjeli satiru o Isusu ali su ipak odustali i uradili o Brianu koji podsjeca na Isusa - i tu pomno pazili da ne uvrijede stovanje Isusa i opcenito religije - samo instituciju. Isus se spominje ili pojavljuje par puta u skladu sa pravilima i u jednoj sceni jedan citat "Tako je i Isus rekao".

Film je ipak pored sve paznje da se ne povrijede krscanstvo i Isusa, i cenzure izazvao reakcije, mnoga udruzenja se pobunila i kritikovala javno, mnoga kina i gradski odborizabranili prikazivanje filma a u nekim evropskim zemljama je trajala zabrana prikazivanje vise godina.
Last edited by hAZNADAR on 03/06/2018 20:49, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#192 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

ne treba ga zaliti,treba priznati da je to zbog svog pisanja,svog stava

ne znam,za borisa znam za ovo oko oslobodjenja
General War

#193 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

vivaldi wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:nisi vidio sta sam jos napisao,samo ivancica slali u vojsku,

nekako dodjosmo u situaciju da u diskusiji ti postade ko ovaj nas ministar pravde i drzavni tuzilac dragan mektic, a ja jazavac pred sudom..

mogu li ja nesto pitat?

Nije stvar njegovog otkaza vec busanja da smo mi drugaciji...srbija, hrvatska, PC, Covic land... tamni vilajet, ovo ovdje svjetlost po nekim opstim shvatanjima i foruma i uopste...al njonjo...
vivaldi

#194 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by vivaldi »

kakavdanakneiskustvu wrote:ne treba ga zaliti,treba priznati da je to zbog svog pisanja,svog stava

ja kolko se sjecam dobio je otkaz u slobodnoj dalmaciji i u nezavisnim (ne znam jel u srbiji pisao za nekog dok je tamo zivio - ustvari gdje sad uopste zivi?), mada sam ga davno prestao pratiti jer generalno njegove kolumne nisu bile informativnog karaktera. on je pisao ono sto svi znaju, samo na zajebantski nacin. mene vise zanimaju neke druge stvari
hAZNADAR

#195 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by hAZNADAR »

cyprus wrote:
insomnia78 wrote:
Dobro, Boris kao tipski ćafir nije znao da "od Boga poslan" i "Božji poslanik" nije isto, i da je riječ o drastičnoj razlici :oops: Sa druge strane, mene više zanima kakva je šerijatska kazna za zajebavanje sa hadisima u predizborne svrhe :oops:
E moj Cyprus,... i poslije tvrdis da ti inace tako o svim religijama,.. kao pravi Jugosloven iz price, nadasve objektivan i nepristrasan,... vjerovatno nisi bio u prilici dokazati na drugim primjerima svoj spontanu satiricnu reakciju.

Ko da znamo takve od jucer.
insomnia78

#196 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by insomnia78 »

General War wrote:
vivaldi wrote:

mogu li ja nesto pitat?

Nije stvar njegovog otkaza vec busanja da smo mi drugaciji...srbija, hrvatska, PC, Covic land... tamni vilajet, ovo ovdje svjetlost po nekim opstim shvatanjima i foruma i uopste...al njonjo...
Lik nije dobio otkaz
kakavdanakneiskustvu

#197 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

vivaldi wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ne treba ga zaliti,treba priznati da je to zbog svog pisanja,svog stava

ja kolko se sjecam dobio je otkaz u slobodnoj dalmaciji i u nezavisnim (ne znam jel u srbiji pisao za nekog dok je tamo zivio - ustvari gdje sad uopste zivi?), mada sam ga davno prestao pratiti jer generalno njegove kolumne nisu bile informativnog karaktera. on je pisao ono sto svi znaju, samo na zajebantski nacin. mene vise zanimaju neke druge stvari

moguce je da je otkaze dobijao jer nije htio pisati ono sto su vlasnici ili urednici novina htjeli da se piše pa odlazio
vivaldi

#198 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by vivaldi »

General War wrote:Nije stvar njegovog otkaza vec busanja da smo mi drugaciji...srbija, hrvatska, PC, Covic land... tamni vilajet, ovo ovdje svjetlost po nekim opstim shvatanjima i foruma i uopste...al njonjo...
ma to je imamentno svima na balkanu. vjerovatno i sire, ali nisam siguran pa ne mogu reci :D . nije mi to nista novo pa se ne mogu tome ni cuditi
kakavdanakneiskustvu

#199 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

hAZNADAR wrote:
cyprus wrote:
insomnia78 wrote:
E moj Cyprus,... i poslije tvrdis da ti inace tako o svim religijama,.. kao pravi Jugosloven iz price, nadasve objektivan i nepristrasan,... vjerovatno nisi bio u prilici dokazati na drugim primjerima svoj spontanu satiricnu reakciju.

Ko da znamo takve od jucer.

ko vi?
vivaldi

#200 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by vivaldi »

kakavdanakneiskustvu wrote:moguce je da je otkaze dobijao jer nije htio pisati ono sto su vlasnici ili urednici novina htjeli da se piše pa odlazio
a on je magnet za tuzbe pa mozda ima i toga
Post Reply