Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post Reply
Hakiz

#1276 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Hakiz »

Hajde, ako Balašević ne valja, valjaju li Žene u crnom?
hAZNADAR

#1277 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by hAZNADAR »

Edin H. wrote:
hAZNADAR wrote:
Edin H. wrote:Mojne samo te prelivode Balasevica :twisted:
:roll:

Ljudi imaju puno pravo da mijenjaju stavove i svoj identitet definisu kako hoce. Balasevic je bio Jugosloven ali ta drzava ne nepostoji vise od dvije decenije i standardi te drzave su ili prestali ili su jednostavno bez smisla danas.

Balasevic je Srbin i hvala Bogu da jeste. Jer zahvaljujuci takvim Srbima poput njega - covjek ne moze generalizovati, stigmatizirati,... sve Srbe i ujedno samim tim ostati normalan i operisan od fasizma. Respekt prema svim nekadasjim Jugoslovenima koji to vise nisu a ostali su ljudi dobre volje.

To tesko mogu shvatiti oni koji ne sljive neciji karakter, postenje, dobrotu,.... vec ljude tumace iskljucivo po onome Sta su.
Ne podnosim prelivode i neprincipijelne ljude.

Pisao pateticne i uvlakacke pjesme u onom rezimu zbog licnog interesa, pa poslije promjenio. Ko bolan u tim godinama pise pjesme podrske rezimu i vodji? :lol: U mojoj osnovnoj skoli ucenike ganjali sto su crtali kukaste krstove ili sto su se zajebavali sa Titovom bolesti.

I onda kazes karakter i dobrota.

Karakter je Dezulovic koji pise onako kako vidi stvari bez obzira na posljedice, ni po babi, ni po stricevima.
Karakter je moj bivsi komsija koji, premda jako obrazovan nije zbog lajanja mogao dobiti posao u bivsem rezimu, a sada kritikuje ovaj.
Karakter su neki ljudi koje poznajem kojima su ponudjene pozicije dolaskom SDA na vlast, ali su ih kulturno odbili, jer to nije njihova ideologija,pa najebali u ratu, pa i poslije.

Kada bude napravio nesto poput Huse iz Kladuse koji je smjestio izbjeglice u svom restoranu i hranio ih svojim novcem onda cu prihvatiti tu dobrotu, a ja koliko znam niko ga ni od komsija u Novom sadu ne podnosi.

Uostalom nebitan lik, nikada nisam podnosio njegove pateticne pjesme ionako, premda me komsija porijeklom Madjar poprilicno peglao svojevremeno sa istima. :skoljka:

Ovakvo pljuvanje po Balasevicu jos nisam citao.

Jel OK sa tobom da ovo prebacim na drugu temu?
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1278 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by dr.gog »

Hakiz wrote:Hajde, ako Balašević ne valja, valjaju li Žene u crnom?
Možel jedna desničarska?

Valjaju ako ih je*e Dežulović uz Balaševo pičkoplakanje :D
Banksy

#1279 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Banksy »

Edin H. wrote:
Ne podnosim prelivode i neprincipijelne ljude.

Pisao pateticne i uvlakacke pjesme u onom rezimu zbog licnog interesa, pa poslije promjenio.

Ko bolan u tim godinama pise pjesme podrske rezimu i vodji? :lol: U mojoj osnovnoj skoli ucenike ganjali sto su crtali kukaste krstove ili sto su se zajebavali sa Titovom bolesti.
+1

U svojoj 32. godini (!), u vrijeme buđenja, Poleta, Mladine, crknutih Maršala,

Image

I danas kada mislim o tom
ja zalim sto bar ponekad nema
marsiranja, straze i svih onih
sala ispod slema

Jer mi smo zivot ziveli lep
mi vitezovi carobnog carstva
o, bas mi nedostaje svet
tog beskrajnog drugarstva

Hakiz

#1280 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Hakiz »

A ne možeš biti kontroverzan ili principijelan i da te svi vole. Ovo drugo je bolje za račun.
Banksy

#1281 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Banksy »

Hakiz wrote:A ne možeš biti kontroverzan ili principijelan i da te svi vole. Ovo drugo je bolje za račun.
Ma može, ima primjera, Džoni, štaznam... Ovo iznad jeste lakše, efikasnije, profitabilnije, i to je ok. Samo mi nemoj 30 godina kasnije rende kora kad svi znamo ko si i šta si.
Hakiz

#1282 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Hakiz »

Banksy wrote:
Hakiz wrote:A ne možeš biti kontroverzan ili principijelan i da te svi vole. Ovo drugo je bolje za račun.
Ma može, ima primjera, Džoni, štaznam... Ovo iznad jeste lakše, efikasnije, profitabilnije, i to je ok. Samo mi nemoj 30 godina kasnije rende kora kad svi znamo ko si i šta si.
Mislim drugačije oko Džonija, dok sam bio mlad i ograničen u svom svijetu nisam primjećivao neke stvari. Kako sam bivao stariji i kada me život upoznavao sa ljudima iz raznih supkultura i grupa isprva mi je bilo iznenađjuće koliko je veliki broj ljudi kojima Džoni ništa ne znači ili o njemu misle loše.

A Balašević je profesionalac, zna se prodati. Kada dođe na binu i kaže "Vi ste najbolja publika".

Sličan razgovor sam vodio sa njegovim zagriženim fanom. Recimo da smo se rastali u lošim odnosima.

Neki bolje podnose hladno, drugi vruće. Većina, skoro svi, dobro podnose mlako. Na mjestima gdje puno različitih ljudi (po godinama, interesovanjima, svjetonayorima itd) dolazi nije slučajno da se najčešće kao pozadina čuje Clayderman. Sigurno češće nego bilo ko sa tekstom, pa čak i mnogi instrumentalisti, češće nego bilo koji klasičar, pa i Mozart ili Strauss. Ma, češće nego čak na primjer Jarre.

Ali, ovo o Balaševiću je otišlo u pravcu koji je izvan konteksa u kojem je prvobitno spomenut. Kontekst je bio tome ko je ovdje prihvatljiv Srbin/Srbijanac, ne ko je autentičan.
arzuhal

#1283 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by arzuhal »

E, čuj, Dežulović više ne piše za Oslobođenje...A Pero Luković, šta je s njim... :mrgreen:
General War

#1284 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

arzuhal wrote:E, čuj, Dežulović više ne piše za Oslobođenje...A Pero Luković, šta je s njim... :mrgreen:
Pa jel pise za oslobodjenje?
arzuhal

#1285 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by arzuhal »

General War wrote:
arzuhal wrote:E, čuj, Dežulović više ne piše za Oslobođenje...A Pero Luković, šta je s njim... :mrgreen:
Ne piše koliko znam, nego se priča razvila u tim nekim pravcima principijelnosti, ovog-onog, pa mi naumpade i on, znam da ga je neko spominjao tipa "još samo da sad uzmu na nišan i Peru Lukovića"...A Pero još i počasni građanin Sarajeva, nije šala...
General War

#1286 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

arzuhal wrote:
General War wrote:
Ne piše koliko znam, nego se priča razvila u tim nekim pravcima principijelnosti, ovog-onog, pa mi naumpade i on, znam da ga je neko spominjao tipa "još samo da sad uzmu na nišan i Peru Lukovića"...A Pero još i počasni građanin Sarajeva, nije šala...
Ma to nije problem sve dok prljujes po "svojima" ili hanam onima sa prave strane... i donatore dobijes pride (a i to je od prije par godina)...nego mi tvoje pitanje sugerisalo na nesto drugo.
Connaisseur Karlin

#1287 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Connaisseur Karlin »

General War wrote: Ma to nije problem sve dok prljujes po "svojima" ili hanam onima sa prave strane...
Petar je opravdano i sa cinjenicama pljuvao po svojima jer nisu tokom rata u BiH bili nikad na pravoj strani
General War

#1288 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

Connaisseur Karlin wrote:
General War wrote: Ma to nije problem sve dok prljujes po "svojima" ili hanam onima sa prave strane...
Petar je opravdano i sa cinjenicama pljuvao po svojima jer nisu tokom rata u BiH bili nikad na pravoj strani
To ti je isto kao da ocekujem od tebe u Hrvatskoj da pricas protiv hrvatske politike...da ti nacrtam sto sam hotio rekti.
Connaisseur Karlin

#1289 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

General War wrote:
To ti je isto kao da ocekujem od tebe u Hrvatskoj da pricas protiv hrvatske politike...da ti nacrtam sto sam hotio rekti.
Hrvati su useruckali sa politikom vezanom za BiH , kao i tokom rata u BiH

ti svoje srbe nisi nikad optuzio ili kritikovao :D
BHCluster

#1290 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by BHCluster »

Bas ste se fino nasli dva lica iste kovanice. :lol:
General War

#1291 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

General War wrote:

:lol:
Samo mali UZP- eic i agresijicu napravili u BiH i genocidic u samoj hrvatskoj...ali to su tricarije jel de? :D
Connaisseur Karlin

#1292 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

General War wrote:
General War wrote:

Samo mali UZP- eic i agresijicu napravili u BiH i genocidic u samoj hrvatskoj...ali to su tricarije jel de? :D
nisu tricarije, vec tragedija :roll: ja svoje Hrvate kritikujem bez problema :)

i dalje, opet, ne optuzujes svoje srbe :D
General War

#1293 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

General War wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Hrvati su useruckali sa politikom vezanom za BiH , kao i tokom rata u BiH

Pa i ja svoje Bosance bez problema kritikujem, a ako tebe kritikujem onda sam srbin, to ti ja i govorim...vidis kako nalegnes na poentu :D
Last edited by General War on 25/06/2018 15:56, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#1294 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by hAZNADAR »

General War wrote:

Nemoj grijesit dusu. Kritikovao je Bogicevica sto je glasao pogresno na presudnoj sjednici i da je inicijator "autostrade pakla i stradanja". A moglo je bit sve bolje. Ah ti Srbi,...
General War

#1295 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
Nemoj grijesit dusu. Kritikovao je Bogicevica sto je glasao pogresno na presudnoj sjednici i da je inicijator "autostrade pakla i stradanja". A moglo je bit sve bolje. Ah ti Srbi,...
...Mislis Jugosloveni?
Banksy

#1296 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Banksy »

General War wrote:
Koji 'genocidic'?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1297 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by sabina1 »

Banksy wrote:
Edin H. wrote: Nemoj Balaševića molim te....
+1
Ne znam.
Oboje vas cijenim jako kao forumaše ali nekako ne mogu na njega....

Ne zelim glorificirati "Pesmu o Titu Maršalu" i sve njegove koncertne priče.....ali ja ne mogu biti ljuta na njega baš zbog "onih koncerata" iz 1998.
("Prošao sam tri reke , neke planine i granice da bih došao do vas , ali ne vredi - uvek ćemo biti zemljaci".... )

Zbog "onih" koncerata (na kojima nisam bila - bila sam djevojčurak) , slušala sam kasnije brojne njegove koncerte.

To je zapravo bio istinski završetak odbrane od agresije i to godinu i kusur nakon završetka agresije a Balašević je poput Dežulovića bio na našoj strani.

I tako...šta god on pisao i pričao ne mogu biti "ljuta" na njega , volim njegovu poeziju , volim njegovu muziku, u njegovom gradu imam baš i prijatelje (koji nisu ludi za njim da se razumijemo :lol: ) a on je bio otvoreni Miloševićev neprijatelj što nije mala stvar.

Đole :srce:
Banksy

#1298 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Banksy »

I to je tačno.
General War

#1299 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

Banksy wrote:
General War wrote:
Koji 'genocidic'?
Ma ona mala vragolija u Hrvatskoj nad Srbima...
hAZNADAR

#1300 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by hAZNADAR »

sabina1 wrote:
Banksy wrote:
Edin H. wrote: Nemoj Balaševića molim te....
+1
Ne znam.
Oboje vas cijenim jako kao forumaše ali nekako ne mogu na njega....

Ne zelim glorificirati "Pesmu o Titu Maršalu" i sve njegove koncertne priče.....ali ja ne mogu biti ljuta na njega baš zbog "onih koncerata" iz 1998.
("Prošao sam tri reke , neke planine i granice da bih došao do vas , ali ne vredi - uvek ćemo biti zemljaci".... )

Zbog "onih" koncerata (na kojima nisam bila - bila sam djevojčurak) , slušala sam kasnije brojne njegove koncerte.

To je zapravo bio istinski završetak odbrane od agresije i to godinu i kusur nakon završetka agresije a Balašević je poput Dežulovića bio na našoj strani.

I tako...šta god on pisao i pričao ne mogu biti "ljuta" na njega , volim njegovu poeziju , volim njegovu muziku, u njegovom gradu imam baš i prijatelje (koji nisu ludi za njim da se razumijemo :lol: ) a on je bio otvoreni Miloševićev neprijatelj što nije mala stvar.

Đole :srce:

Volim i ja i dalje pjesme Bore Corbe,... ne mogu sebe slagati. Ne naravno one gdje siri mrznju i politiku. Ali da je supcina ko covjek, cetnik,... je druga prica.

Balasevic je i umjetnik i dobar covjek. Neka neko pokusa dokazati da nije.
Post Reply