BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
славянин

#326 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by славянин »

KatarinaKosaca wrote: ja uopce ne kukam sto nisam na budzetu. Nije to za mene. Volim trziste. Ali i te kako kukam sto placam i ternet cetnikusama poput tebe da tim putem prizivaju kristalnu noc.
Joj eskalacije.... i ja placam pa odem u sud da izvadim da nemam kazni da bih prosirio djelatnosti za firmu pa mi matora salterusa kaze... vrati se u ponedeljak.. A sudinica mi kaze da treba za 2 dana maks... Ova kaze "sta cete vi meni govoriti kako se to radi ko ste vi"... sta ces okrenes se i odes a najradije bi je hraknuo pa onda nogom u glavu matoru spucao ... ali ne moze - zivimo u drzavi gdje placas taj salter da pljuje po tebi :wink: , zato proci ce koja godina pa se kupim odavde lagano :D

Za sada lagano svaki mjesec vani da malo nadisem se normalnog okruzenja.. pa ovde u masinu :D
Last edited by славянин on 09/09/2018 21:57, edited 2 times in total.
Cherry-Cherry

#327 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Cherry-Cherry »

Stvarno si nesrećna.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#328 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

славянин wrote:
KatarinaKosaca wrote: ja uopce ne kukam sto nisam na budzetu. Nije to za mene. Volim trziste. Ali i te kako kukam sto placam i ternet cetnikusama poput tebe da tim putem prizivaju kristalnu noc.
Joj eskalacije.... i ja placam pa odem u sud da izvadim da nemam kazni da bih prosirio djelatnosti za firmu pa mi matora salterusa kaze... vrati se u ponedeljak.. A sudinica mi kaze da treba za 2 dana maks... Ova kaze "sta cete vi meni govoriti kako se to radi ko ste vi"... sta ces okrenes se i odes a najradije bi je hraknuo pa onda nogom u glavu matoru spucao ... ali ne moze - zivimo u drzavi gdje placas taj salter da pljuje po tebi :wink: , zato proci ce koja godina pa se kupim odavde lagano :D

Za sada lagano svaki mjesec vani da malo nadisem se normalnog okruzenja.. pa ovde u masinu :D
upravo!
Maraschino

#329 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Maraschino »

hamza_sa wrote: Da, to je dama koja je nedavno pisala bas na ovom forumu da ce Bosnjaci uskoro ili morati mijenjati imena ili ici iz Bosne.

Demokratija, pa to ti je. :bih: :bih:
Cheryy je poznata po tim stavovima.
KatarinaKosaca

#330 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

Maraschino wrote:
hamza_sa wrote: Da, to je dama koja je nedavno pisala bas na ovom forumu da ce Bosnjaci uskoro ili morati mijenjati imena ili ici iz Bosne.

Demokratija, pa to ti je. :bih: :bih:
Cheryy je poznata po tim stavovima.
To nisu stavovi nego sovinizam. Fasizam kaznjiv svugdje u civilizaciji sem kod chmolje.
biscanka2

#331 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by biscanka2 »

KatarinaKosaca wrote:Cuj mala zemlja a puno davanja. Pa najveca davanja su za uposlene u konistarstvima, agencijama, direkcijama, zavodima, vijecima, policijama, koji rade.. NISTA. Na 3.5 minilona stanovnika ne treba ni petina tolike administracije. Doduse, kako je nepismena, mozda i treba i vise. Dan izbora je ionako dan zahvalnosti. I onda ne znas ko je uhljup, a borci ti smetaju. Kazes nije platio feninga poreza. Kao i svaki drzavni sluzbenik nista o fiskalnom sistemu ne znas. Plati 17% u svakoj struci kruha koju kupi, a u kutiji cigara i 60% vrijednosti. Ide salterusi. Policajcu koji ga tuce i cinivniku koji ga ne podnosi. Na stranu zaduzivanja kod MMF koje ce i unuci placati. I ne radi boraca nego uhljupa
:thumbup:
Dobar post.
Leverage

#332 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Leverage »

Nije dno.

Ako mislite da ne može gore ponovo glasajte za SDA/PDA pa ćete vidjet' da može.
KatarinaKosaca

#333 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

Leverage wrote:Nije dno.

Ako mislite da ne može gore ponovo glasajte za SDA/PDA pa ćete vidjet' da može.
Illi SDP. I sa njima 4 godine vidjesmo cija majka crnu vunu prede...
Leverage

#334 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Leverage »

KatarinaKosaca wrote: Illi SDP. I sa njima 4 godine vidjesmo cija majka crnu vunu prede...
Jesil ti čula novost o SDP-u? Lagumdžija više nije predsjednik stranke.

Hajde da i ja nekad uberem neki muštuluk.
KatarinaKosaca

#335 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

Leverage wrote:
KatarinaKosaca wrote: Illi SDP. I sa njima 4 godine vidjesmo cija majka crnu vunu prede...
Jesil ti čula novost o SDP-u? Lagumdžija više nije predsjednik stranke.

Hajde da i ja nekad uberem neki muštuluk.
i poslije Zlatka Zlatko :mrgreen: Entablirao je on otimacki mentalitet, koruptivne navike, kadrovske krizaljke i izdajnicke ponude. Tako da je potpuno svejedno ko je vodja. Matrica je ta. Steta Magazinovica. Dobar kadar
Leverage

#336 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Leverage »

KatarinaKosaca wrote: i poslije Zlatka Zlatko :mrgreen: Entablirao je on otimacki mentalitet, koruptivne navike, kadrovske krizaljke i izdajnicke ponude. Tako da je potpuno svejedno ko je vodja. Matrica je ta. Steta Magazinovica. Dobar kadar
Ok, poštujem ali se ne slažem
biscanka2

#337 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by biscanka2 »

Hakiz wrote:
S4mpion wrote:Jedino što zamjeram borcima je to što su se okomili na krive ljude, udaraju novinare, policajce, građane, a još nijednom političaru nisu "zabiberili".
Svi su isti što se toga tiče. I kada štajkuju prosvjetni radnici, ljekari, policija, administracija, uvijek probleme imaju građani, nikada ne naprave problem onima protiv kojih štrajkuju, vlastima.

Licemjerje je vjerovatno jedina konstanta našeg mentaliteta.
:shock: :?
Kad bi po tvom, onda sve zapadne zemlje imaju nas mentalitet i licemerje.
Ovi cinovi ( strajkovi i demonstracije) rade se radi ostvarivanja prava a ujedno ukazuju gradjanima
na nesposobnost i nezainteresovanost vlade - sto opet znaci, na izborima dobro razmislite kome
glas dajete.
Primjera radi.
U Njemackoj kad su piloti strajkovali ili zeljeznica, svi gradjani su to osjetili.
U medijima reporteri i novinari intervjuisali gradjane..., pretezne izjave bile su - pa potesko je ali
razumijemo ljude, moraju se za svoje pravo boriti.
Dok nasi novinari (cast pojedincima ali malo ih je) prvo onu huskacku retoriku uzme i to kako ko je
stranacki naklonjen. :cry:
Hakiz

#338 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Hakiz »

biscanka2 wrote:
Hakiz wrote:
S4mpion wrote:Jedino što zamjeram borcima je to što su se okomili na krive ljude, udaraju novinare, policajce, građane, a još nijednom političaru nisu "zabiberili".
Svi su isti što se toga tiče. I kada štajkuju prosvjetni radnici, ljekari, policija, administracija, uvijek probleme imaju građani, nikada ne naprave problem onima protiv kojih štrajkuju, vlastima.

Licemjerje je vjerovatno jedina konstanta našeg mentaliteta.
:shock: :?
Kad bi po tvom, onda sve zapadne zemlje imaju nas mentalitet i licemerje.
Ovi cinovi ( strajkovi i demonstracije) rade se radi ostvarivanja prava a ujedno ukazuju gradjanima
na nesposobnost i nezainteresovanost vlade - sto opet znaci, na izborima dobro razmislite kome
glas dajete.
Primjera radi.
U Njemackoj kad su piloti strajkovali ili zeljeznica, svi gradjani su to osjetili.
U medijima reporteri i novinari intervjuisali gradjane..., pretezne izjave bile su - pa potesko je ali
razumijemo ljude, moraju se za svoje pravo boriti.
Dok nasi novinari (cast pojedincima ali malo ih je) prvo onu huskacku retoriku uzme i to kako ko je
stranacki naklonjen. :cry:
Kada u Njemačkoj štrajkuju piloti Lufthanse (a oni najčešće štrajkuju, u prosjeku 2 puta godišnje u posljednjih 5 godina, znam jer letim barem jednom godišnje Lufthansom i uvijek je pitanje hoće li letjeti ili ne. Ni Austrian ni ostali ne štrajkuju toliko često koliko Luftanhansa) tim štrajkom jesu pogođeni putnci, naravno. Ali i Lufthansa gubi profit. Tako da taj štrajk kao sredstvo pritiska na kompaniju ima smanjen profit, ugrožavanje poslovanja itd.

Kako premijeri, članovi predsjedništva, ministri itd u BiH gube bilo šta kada štrajkuju ljekari, policajci, nastavnici, to jeste kada štrajkuju ljudi čiji su poslodavci ti funkcioneri, država? Nikako. Dakle, čime to ti štrajkači vrše pritisak na svoje poslodavce? Misle da će građani zbog toga što ne mogu otići kod doktora za vrijeme štrajka ili što djeca neće ići u školu kada treba pa će morati nastavu nadoknađivati u vrijeme kada bi se trebala odmarati, svoj bijes usmjeriti prema vlastima? Hoće, kako da ne. Hoće isto toliko koliko će štrajkači naštetiti onima koji su predmet štrajka umjesto što štete građanima.

Ja kada na forumu napišem da mi je umjesto izmjene ustava i osalih "velikih tema" razlog da ne glasam za vladajuću partiju ono šta mi se dešava svaki dan, kako se provedem pred šalterom, u ambulanti, to što policija nije u stanju da očisti parkiirane automobile ispred ulaza zgrada, i mnoge druge sitne stvari svakodnevnog života, često me se ismijava. Šuti, samo nek ne puca, tako smo i došli do ovoga.

Kada bi, na primjer, za vrijeme štrajka policajaca bili povučeni svi policajci koji su dodijeljeni kao zaštita funkcionerima koji na to imaju pravo, ili kada bi u najmanju ruku za vrijeme štrajka ta zaštita bila posebno naplaćena (i to užasno skupo) tom funkcioneru, dakle da on iz svog džepa mora platiti tu zaštitu, to bi, možda, imalo neki uticaj. Ovako, recimo, štrajkuje ljekar protiv vlasti, obični građanin ne može doći kod ljekara osim ako je hitan slučaj, ali funkcionera protiv kojeg taj ljekar štrajkuje, taj isti ljekar će bez problema primiti na pregled ili intervenciju iako nije hitan slučaj, kao da štrajka nema. To je meni licemjerno. Tebi ne mora biti.

Poseban problem je slijedeće: Štrajkovi budžetlija su relativno nova pojava, nije ih bilo neposredno nakon rata, možda su učestali u posljednjih 10 ili 15 godina. Prije toga uglavnom su štrajkovali radnici iz privatnih ili privatiziranih firmi, kao i iz firmi koje su proizvodne, a čiji vlasnik je bio neki nivo države (recimo Hidrogradnja, Aida obuća itd). Budžetlije su bile ili u dobroj situaciji ili su imali neki drugi razlog zašto ne štrajkuju. Međutim, kada su štrajkovali ljudi iz privatnih/privatiziranih/proizvodnih firmi, šta su radile budžetlije? Solidarisali se sa štrajkačima, pomagali im itd? Ne, štaviše često su se i smijali tim štrajkačima. Tako da sada teško mogu očekivati solidarnost od ljudi kojima su se smijali ili su bili ravnodušni prema njihovoj borbi i nevolji. Ako ne pomogneš nekome ko je u nevolji, ne možeš očekivati da će se tebi pomoći kada se ti nađeš u nevolji. Vlast je uspjela u jednome, od radnika u realnom sektoru sa jedne i budžetlija sa druge strane je stvorila neprijatelje. Ali, budžetlije su prve tome podlegle. I svakim štrajkom kojim otežaju svakodnevni život građana umjesto da otežaju život funkcionerima protiv kojih štrajkuju, to neprijateljstvo će jačati.

Dok ili svi ne dođemo pameti ili ne propadnemo totalno. A još nismo na dnu, jeste nam teško, ali ima prostora da nam bude još teže. Pogledajmo po svijetu kakva sve sirotinja postoji, još je dug put pred nama do dna.
uglavnomja

#339 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by uglavnomja »

uglavnom dobar post

kakva vlast, nista vlast nije kriva ili zasluzna ... :-)

narod je postao sebican

i ne da se budzetlije i "privatnici" ne podrzavaju medjusobno, nego se ni izmedju sebe u svojim grupama ne podrzavaju, i to ne samo da ucitelji ne podrzavaju doktore (policajce ove one...) nego se ni unutar svojih struka i organizacija ne podrzavaju, strajkuje osnovno obrazovanje, visoko ceska cojones itd
ili strajkuje aida, stanicevi masu usima ...

a (nezaposleni) narod pije kafu, kao kad su bili protesti za denisa, i smije se budalama

ali mislim da treba napraviti razliku izmedju ljudi koji rade i traze svoju zaradjenu platu ili realnu platu i ljudi koji su obavili svoju duznost, ljudsku, gradjansku, moralnu ..., prije 25 godina i traze pare :-) to nidje nema
KatarinaKosaca

#340 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

U ovoj niti diskusije nesto debelo ne stima. Veselo se kaze "Hebi se i placaj poreze administraciji", a na borce se baca ljaga jer traze jedinstven registar i ukidanje 4655 borackih organizacija i udruzenja. Po mentalitetu smo stoka. Udaramo na slabe, izivljavamo neku laznu principijelnost kao da je Svedska kad su borci u pitanju. A za sve ostalo.. ma u redu je
hAZNADAR

#341 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by hAZNADAR »

Koja zamjena teza

Facebookom kruzi slika Hajriza Dogloda koji je nanio teze povrede Zoranu Cegaru prilikom aprilskih demonstracija. Napao Cegara sa ledja i prilikom razdvajanje je dobio po bubregu.

Masnica po bubregu uz tugaljiv pogled koji mami sazaljenje je odmah zabiljezena i ovih dana ponovo aktuelna u cilju dizanja pobune, dizanja tenzija, rusenje vlasti, i sl.

Image
Popratni tekst je
"Mnogi ovu sliku nesmiju ni lajkati a kamoli podjelit.
Bosnjo gledaj sta nam sinovima rade
."

I onda slijedi salva prijetnji, psovki,.. najgore vrste gdje je primjetno da dijaspora prednjaci u prozivanju sedmog koljena ikome ko se usudi ista reci protiv agresivnih demonstracija. Pozivi na akciju, rusenje institucija, napadi na policiju,... Slicno kao kada je pjevaljka napala novinara klix-a. Niko se u oba slucaja nije usudio ista reci ni protiv pjevaljke niti Dogloda. Pa ko onda ne smije lajkati?

Trenutno ovu propagandu na facebooku protura kandidat ASDA iz Tesnja - kao i propratne parole kako imamo diktaturu, rezim, Bakir licno naredio batinanje,... Niko se cak ne usudjuje ni spomenuti da je Doglod prvi napao i to Cegara i nanio mu teze povrede. Inace je postala praksa da se slikaju i medijski plasiraju modrice agresivnih demonstranata sa ciljem da se u javnosti izazove revolt, bijes,... i akcija.

Mislim da nisu problem demobilisani borci koji blokiraju saobracajnice i katkad napadnu policiju - koliko sam narod koji ih u svemu podrzava i u svemu opravdava. Buduci da svako moze za par sekundi pronaci informacije sta se stvarno desilo - pitanje je jeli nas narod fakat glup, ono stvarno glup ili tek lijen da se informise malo bolje.
Situacija je sada takva da niko, ama niko ne smije nista javno zucnuti protiv ijedne agresivne akcije demobilisanih boraca. Politicari ne smiju zbog naroda koji se lako napali i manipulise jeftinom propagandom. A pojedinci u narodu ne smiju nista reci jer slijedi salva uvreda i prijetnji.
mali jomu

#342 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by mali jomu »

hAZNADAR wrote:
- pitanje je jeli nas narod fakat glup, ono stvarno glup ili tek lijen da se informise malo bolje.

inace je da svakome kome je bilo koji narod glup, puno olaksano sebe pronaci..... jer

nema ni jednog glupog naroda, osim samo glupana koji kontaju da je neki narod glup
hAZNADAR

#343 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by hAZNADAR »

mali jomu wrote:
hAZNADAR wrote:
- pitanje je jeli nas narod fakat glup, ono stvarno glup ili tek lijen da se informise malo bolje.

inace je da svakome kome je bilo koji narod glup, puno olaksano sebe pronaci..... jer

nema ni jednog glupog naroda, osim samo glupana koji kontaju da je neki narod glup
Onda lijen vjerovatno.

Kako objasnjavas cinjenicu da se javno niko ne usudjuje da kritikuje napad demonstranata na policiju i novinare?
Javno, imenom i prezimenom je uglavnom natjecaj u jeftinom patriotizmu, ono teatralno solidarisanje i agresivnost prema svima koji misle drugacije. A malo ce sutra isti novcano pomoci demonstrante.

Ponekad se neko usudi da samo rekne kao se nisu samo oni borili i dobije prijetnje, psovke, prozivke da je cetnik, izdajnik,... itd.

Osuda agresivnih demonstracija je samo na forumima iza nickova kao moja malenkost jer niko ne zeli da mu gomila prijeti i proziva sedmo koljeno.

Ovdje imamo slucaj pozova na pobunu, anarhiju, oruzanu revoluciju, odmazde,.... zbog lika kojeg su sprijecili da Zoranu Cegaru na duznosti nanase jos povreda. Ista stvar sa pjevaljkom koja je palijom izudarala novinara klixa i javno se time pohvalila - zasto se niko ne usudjuje da to kritikuje - samo je podrzavaju i prijete da je niko nesmije darnuti. Blokade saobracajnica gdje nesretnici came satima u autu - na internetu se niko ne usudjuje imenom i prezimenom to kritikovati.

Zato i postavljam pitanje. Da li im narod daje pravno, zakonski takvu privilegiju?
KatarinaKosaca

#344 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

Valjda zato sto su i policija i novinari toliko cestiti da je prizeljivanje da se te i takve institucije fakat uruse. Medjutim nece. Nazalost. Odvec su korisni drzavnom represivnom aparatu i odvec slijepo odani koruptivnom trulom sistemu da se dobro cuvaju i drze.
mali jomu

#345 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by mali jomu »

hAZNADAR wrote:
Onda lijen vjerovatno.

Kako objasnjavas cinjenicu da se javno niko ne usudjuje da kritikuje napad demonstranata na policiju i novinare?

Objasnjavam tako da si ti lijen da pronadjes te koje trazis.
beni-bu-man

#346 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by beni-bu-man »

triconja wrote:Jaro moi kakvih ima sukova ovdje, najbolje nista privatno ni ne pisat :lol: :lol: :lol:
Budzetlije na aparatima :izet:
dragma
Vozim: Pješe

#347 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by dragma »

hAZNADAR wrote:Koja zamjena teza

Facebookom kruzi slika Hajriza Dogloda koji je nanio teze povrede Zoranu Cegaru prilikom aprilskih demonstracija. Napao Cegara sa ledja i prilikom razdvajanje je dobio po bubregu.

Masnica po bubregu uz tugaljiv pogled koji mami sazaljenje je odmah zabiljezena i ovih dana ponovo aktuelna u cilju dizanja pobune, dizanja tenzija, rusenje vlasti, i sl.

Image
Popratni tekst je
"Mnogi ovu sliku nesmiju ni lajkati a kamoli podjelit.
Bosnjo gledaj sta nam sinovima rade
."

I onda slijedi salva prijetnji, psovki,.. najgore vrste gdje je primjetno da dijaspora prednjaci u prozivanju sedmog koljena ikome ko se usudi ista reci protiv agresivnih demonstracija. Pozivi na akciju, rusenje institucija, napadi na policiju,... Slicno kao kada je pjevaljka napala novinara klix-a. Niko se u oba slucaja nije usudio ista reci ni protiv pjevaljke niti Dogloda. Pa ko onda ne smije lajkati?

Trenutno ovu propagandu na facebooku protura kandidat ASDA iz Tesnja - kao i propratne parole kako imamo diktaturu, rezim, Bakir licno naredio batinanje,... Niko se cak ne usudjuje ni spomenuti da je Doglod prvi napao i to Cegara i nanio mu teze povrede. Inace je postala praksa da se slikaju i medijski plasiraju modrice agresivnih demonstranata sa ciljem da se u javnosti izazove revolt, bijes,... i akcija.

Mislim da nisu problem demobilisani borci koji blokiraju saobracajnice i katkad napadnu policiju - koliko sam narod koji ih u svemu podrzava i u svemu opravdava. Buduci da svako moze za par sekundi pronaci informacije sta se stvarno desilo - pitanje je jeli nas narod fakat glup, ono stvarno glup ili tek lijen da se informise malo bolje.
Situacija je sada takva da niko, ama niko ne smije nista javno zucnuti protiv ijedne agresivne akcije demobilisanih boraca. Politicari ne smiju zbog naroda koji se lako napali i manipulise jeftinom propagandom. A pojedinci u narodu ne smiju nista reci jer slijedi salva uvreda i prijetnji.
hAZNADAR wrote:Ovdje imamo slucaj pozova na pobunu, anarhiju, oruzanu revoluciju, odmazde,.... zbog lika kojeg su sprijecili da Zoranu Cegaru na duznosti nanase jos povreda. Ista stvar sa pjevaljkom koja je palijom izudarala novinara klixa i javno se time pohvalila - zasto se niko ne usudjuje da to kritikuje - samo je podrzavaju i prijete da je niko nesmije darnuti. Blokade saobracajnica gdje nesretnici came satima u autu - na internetu se niko ne usudjuje imenom i prezimenom to kritikovati.

Zato i postavljam pitanje. Da li im narod daje pravno, zakonski takvu privilegiju?

Šega mi ovo identifikovanje grupe sa pojedincem kao i izjednačavanje revolta dijela naroda sa anarhijom, prizivanjem oružane pobune, rušenjem države...
Dakle, ne tako davno, to su bili i svi oni koji su protestovali zbog JMBG-a, svi obespravljeni radnici sumnjivo privatizovanih i uništenih preduzeća, zdravstveni radnici, profesori, rudari, penzioneri, stočari, zemljoradnici, malinari... danas demobilisani borci (boba je falila da budu i policajci, što ne znači da sutra neće) sve goli anarhisti i uhljebljeni zgubidani koji iz bijesa (ili za hatar opoziciji) žele da sruše vlast a mi, kao to ne smijemo na glas da kažemo?
Niko od nas nema penzionera, radnika, demobilisanog borca u familij pa ne znamo kako je njima u stvari dobro. Aferim.
S4mpion

#348 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by S4mpion »

Washington uveo sankcije Nikoli Špiriću zbog korupcije
Znači, zemlja koja se nalazi preko bijela svijeta uvodi sankcije popišanom Špiriću zbog korupcije, ali kod nas se to ništa ne računa, dokazuj korupciju koliko hoćeš i pita neko jesmo li dotakli dno.
bumerangss

#349 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by bumerangss »

Štrajk doktora je cisti bezobrazluk! Imaju plate oko 3000 KM i traže još! Ako vam je malo znate gdje je Njemačka!
Bodkin

#350 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Bodkin »

bumerangss wrote:Štrajk doktora je cisti bezobrazluk! Imaju plate oko 3000 KM i traže još! Ako vam je malo znate gdje je Njemačka!
Pa ce djeci skupljati pare pozivom po marku da ih salju na lijecenje u njemacku kod tih istih doktora. Cuj bezobrazluk da doktor ima istu platu kao neki bankar
Post Reply