BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#301 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by insomnia78 »

Sjecate se “borca” koji je zvao i prijetio Klixu
"Gdje god vam sretnem kojeg novinara ruku ću mu slomiti. Tebi ću pogotovo mater j***t, jesi čuo. Gdje vas budemo na ulici hvatali glave ćemo vam kidat. Je li vam jasno? Jučer si uspio pobjeći, a danas nećeš uspjeti pobjeći", rečeno je, između ostalog, u telefonskom pozivu.
Kako saznajemo, muškarac inicijala I.M. (1987. godište), rođen u Makedoniji, dolazi s područja Općine Stari Grad u Sarajevu i on je nakon policijske istrage lociran prema telefonskom broju sa kojeg je pozvao i prijetio članovima našeg portala.
dragma
Vozim: Pješe

#302 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by dragma »

insomnia78 wrote:Sjecate se “borca” koji je zvao i prijetio Klixu
"Gdje god vam sretnem kojeg novinara ruku ću mu slomiti. Tebi ću pogotovo mater j***t, jesi čuo. Gdje vas budemo na ulici hvatali glave ćemo vam kidat. Je li vam jasno? Jučer si uspio pobjeći, a danas nećeš uspjeti pobjeći", rečeno je, između ostalog, u telefonskom pozivu.
Kako saznajemo, muškarac inicijala I.M. (1987. godište), rođen u Makedoniji, dolazi s područja Općine Stari Grad u Sarajevu i on je nakon policijske istrage lociran prema telefonskom broju sa kojeg je pozvao i prijetio članovima našeg portala.
Ja, i šta to to govori?

Dovoljno je vidjeti godište tog magarca i da čovjeku bude jasno da se ne radi o jednom od demobilisanih boraca.
insomnia78

#303 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by insomnia78 »

I sta mislis koliko ih je takvih u gomili?
Hakiz

#304 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Hakiz »

S4mpion wrote:Jedino što zamjeram borcima je to što su se okomili na krive ljude, udaraju novinare, policajce, građane, a još nijednom političaru nisu "zabiberili".
Svi su isti što se toga tiče. I kada štajkuju prosvjetni radnici, ljekari, policija, administracija, uvijek probleme imaju građani, nikada ne naprave problem onima protiv kojih štrajkuju, vlastima.

Licemjerje je vjerovatno jedina konstanta našeg mentaliteta.
elcaliente

#305 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by elcaliente »

KatarinaKosaca wrote:
elcaliente wrote:@kati
Nevazno dali sitni ili krupni privrednik ako privreda hoce da pomogne te borce to se vrlo lako moze rijesiti.
Napravi privreda samostalni fond i uplacuje svaki mjesec za borce.
A to dali je neki drzavni sluzbenik kopetentan ili ne neznan kako ti to mozes ocijeniti ili ja?
Niti znamo u kakvim uslovima rade niti koje su im naredbe od njihovih sefova.
Ali sto znam je to da je dvije godine za 20,30,40 godina socijalnih davanja super deal.
Svi puna usta drzave a ispade na kraju da su svi za kes isli u rat. Ti se ljudi inace zovu placenicima.
Ali eto neka traze i ako privreda moze i zeli da to izfinansira onda super treba im dati po dvije milje.
Ali sta bi ti sa onima koji su bili u ratu a zena im salterusa a dijete radi na budzetu? Kako bi to rijesila jer prava vaze za sve?
naravno da mozemo i trebamo ocijeniti drzavnog sluzbenika jer on je nama servis, ne mi njenu. Da. Ja hocu izdrzavati borce ali necu cinovnike monistarstava, drske salteruse, kerine od policajaca i sve preko stranke uposlene...jer me unistise porezima. Ubise.
Mozes ocjeniti sistem ali sluzbenika pojedinacno nikako, jer oni rade po naredbi odozgo.
A sta cemo sa demobilisanim cije su zene salteruse i djeca na budzetu??
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#306 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

insomnia78 wrote:I sta mislis koliko ih je takvih u gomili?
eno je policajac prijetio novinaru i napao ga. Zanimljivo, nitko se ne cudi... kako vas hendlaju mediji i vlast.. za desetku
hamza_sa

#307 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by hamza_sa »

Hakiz wrote:Ako je tačan broj boraca, administracija to ne može apsorbovati. Dakle, država neće riješiti problem nezaposlenosti boraca. Naročito zato što država nije ta koja otvara fabrike itd, dakle ne otvara radna mjesta, a privatnik ne mora razmišljati o tome da li mu se za radno mjesto javlja bivši borac ili ne.

Ono šta država može uraditi za borce to su školovanje/prekvalifikacija, zdravstvena zaštita itd.

Ali, da borci dobijaju mjesečnu nadoknadu zbog toga što su nekada bili borci, to jednostavno nije realno.

A oni bi to htjeli, da se ne lažemo.

Ja sam bio učesnik rata, tako da ne mogu biti protiv boraca. Ali, ako izuzmemo one koji su u ovome "po zadatku", koji rade u interesu svojih političkih partija, imam osjećaj da je većina ostalih ona vrsta boraca koji su bili članovi raznih boračkih udruženja, a to znači da im se život sastojao u ispijanju piva u prostorijama udruženja umjesto da su odmah poslije rata počeli tražiti posao, pa su u iluziji da im država treba ili dati posao ili im davati mjesečnu nadoknadu ako ne rade. One kojima su firme uništene pljačkaškom privatizacijom, a naročito oni koji su se vratili na posao pa radili godinama bez plata itd da bi im na kraju opet firma bila uništena takvom privatizacijom su posebna priča, oni su po meni grupa koja bi imala prava da se buni..

RVI su druga vrsta ljudi, oni, logično, primaju mjesečnu nadiknadu zbog rane ili povrede koju su dobili ratujući, a kojom im je umanjena ili potpuno uništena radna sposobnost.

Ali da radno sposoban demobilisani borac očekuje posao ili mjesečnu nadoknadu od države, to je naprosto nerealno.

Problem tih ljudi danas je u tome što su svi oni manje-više nezapošljivi. Najmlađi mogu imati oko 45 godina, ostali su stariji i ni jednom poslodavcu nisu potrebni. Pogotovo zato što ni jedan od njih nema specijane vještine koje bi ih i u tim godinama činile atraktivnim za poslodavce. I oni koji su imali rijetke vještine kada su postali borci, ako nisu odmah poslije rata našli posao, te vještine su izgubili i nisu ih modernizovali.

To je generacija koja je žrtvovana, uništena, koja danas svima smeta, pa čak i njihovoj djeci i koja pokazuje kako je, u suštini, glupo boriti se za državu i biti patriota. A naročito se to vidi kada se pročitaju komentari nekih forumaša kojima ta uništena generacija, da citiram, "ide na kurac" svojim zahtjevima. Samo zbog takvih nije trebalo ratovati, trebalo je pobjeći i pustiti i genocidne i UZP-ovce da ovu zemlju rakomadaju između sebe.

Citiracu sam sebe sa jedne druge teme.

"Zakon o pravima demobilisanih boraca. Ma dajte ljudi, grohotom se smijem.

Prosle su 22 godine i nesto mjeseci od zaustavljanja agresije. I evo danas nakon tog vremena se govori o tom Zakonu. Pa, na pocetku agresije ja sam imao 19 godina. Danas sam srednjovjecan covjek koji polako gazi svoju 45. godinu. Spadam u kategoriju ljudi koja je na pocetku agresija bila mladja. Sta je sa ljudima koji su u to vrijeme imali 40 i vise godina?!?!?

E, pa danas se govori o Zakonu koji bi kao trebao rjesavati probleme tih ljudi. Da je neko zelio rjesavati te probleme, to bi se radilo odmah po zaustavljanju agresije i demobilisanju istih. A, danas? Danas je to, malte ne, prica za malu djecu.

Prica kojom maltretiraju i demobilisane borce i "ostale" gradjane. (svjedoci smo zbivanja kad god se iz rukava izvuce ta prica)

Registar branioca/branitelja nikada nece biti objavljen. Svi trebaju da shvate da imena i prezimena koja se danas spominju kao braniteljska populacija premasuju cifru od 500 000. Zvanicni dokumenti Armije RBiH po zavrsetku agresije govore da je u sastavu iste bilo oko 240 000 pripadnika. Slobodnom procjenom dodajmo da je poginulo ili trajno onosposobljeno tokom trajanja agresije jos oko 50 000 pripadnika, ispada da resto odlazi na pripadnike HVO-a. Nemoguce.

Registar branioca/branitelja nikada nece biti objavljen zato sto je taj registar glasacka masinerija. Glasacka masinerija za ove koji su na vlasti.

Glasacka masinerija koju su stvorili ovi koji su na vlasti, koji su bili i koji ce je odrzavati oni koji dodju na vlast.

Od zavrsetka agresije oni su od boraca stvarali socijalne slucajeve, velikodusno podrzani od predstavnika istih, koje su uspjevali kupiti za par hiljada maraka. Pocev od mene pa nadalje, godinama su od nas pravili socijalne slucajeve, zarad svojih licnih ciljeva. To su mazlumi koji nisu bili u stanju niti su znali, a ni danas ne znaju, napraviti neku opcedrustvenu vrijednost, kojom su izmedju ostalog mogli rijesiti i probleme demobilisanih boraca.

Borcima su godinama obecavali sve i svasta, umjesto da su se potrudili da ljudima omoguce bilo kakav posao, pa da isti zive od svog rada, oni su ih uspavljivali svojim pricama, tako da danas kada je vrijeme ucinilo svoje i mnogi od tih boraca su, dosavsi u pozne godine i postali radno ne produktivni, bolesni i kada su shvatili da ce polako da umiru zaboravljeni od svih, a u nemogucnosti da sebi zarade za skromni obrok i sacicu ljekova, pokrenuli kampanju protesta.

Znam da ce svakome onome ko bude citao ovo sto pisem biti cudno sto to pisem, ali protesta koji odgovaraju ovima na vlasti.

Da, njima! Jer, do izbora je ostalo jos samo 2 mjeseca. Nase drustvo je podijeljeno na hiljadu nekih kategorija i svakoj od njih treba dati igracku kojom ce se baviti, a oni ce na raznorazne nacine manipulacijama to iskoristavati samo da bi i nakon oktobra ostali na vlasti.

Ako mislite da pisem gluposti, hajmo redom. A, kao eklatantan primjer cu uzeti teme sa ovog foruma oko kojih se svakodnevno vode rasprave, a u stvari su teme iz svakodnevnog zivota, veoma naglasene u vrijeme izbora.

1. Borci i boracki zakon
2. Porez na dohodak na freelancing
3. Peljeski most
4. Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom
5. Milorad Dodik ALL ABOUT
6. SDA-All about
7. Dešavanja u Srbiji
8. Desavanja u Hrvatskoj
9. Sebija All about ....................................

I jos na stotine tema. I, samo ako se osvrnete oko sebe i poslusate, primjetit cete da je to nas zivot svagdasnji.

A, sto je najgore zivot prodje.

U svijetu ljudi zive svoje zivote. Uzivaju u njemu. A, mi?

Pa, primjecujete li da samo sto nismo zaratlili?!?!?!

Molim Boga da do toga nikada vise ne dodje, jer sam kao svjedok prethodnog, svjestan sta to znaci. Ne bih nikada nikome vise pozelio tu patnju.

I ne zaboravite sta vam Hamza pise. Svi smo mi i registar branioca, i registar freelancera, i registar i ovih i onih.

Igracka u njihovim rukama.
:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:"

I samo da dodam.

Tezak je zivot.

Sebe uzimam kao primjer.

Idem od nemila do nedraga i radim bilo sta. Odlazim vikendima ujutro u 5 sati na pijace da istovaram kamione, ponekad nosam namjestaj, kopam, rusim zidove, iako sam RVI. Odbolujem svaki posao koji odradim. Ponekad na pijaci dobijem i batine, pa mi cak otmu i pare.

Zaradim od 20-30 maraka. Nekada dobijem i pokoju kesu voca i povrca.

Ali, moram naglasiti da nije pojedinih ljudi sa foruma kao sto su "Gojeni H", "славянин", "Dozer" i jos par njih za koje ne mogu navesti ko su, tesko da bih prezivio. Njihova pomoc mi zivot znaci.

Znam da postoji na hiljade laznih boraca, ali me boli svaka rijec koja se uputi prema istinskim borcima, a koja ima ponizavajuci ton.

Mada, nema veze. Svakom svacije. Ja znam zasto sam se borio i izborio. Platio sam veliku cijenu. Kako licno, tako i porodicno (otac mi je poginuo kao borac), ali mi srce uvijek zaigra kada cujem djeciji smije i graju, kada vidim da djeca sretna idu u skolu i tamo uce ono sto im niko nije nametnuo itd.

I samoza kraj da napisem, istine radi, a i zbog onoga sto je napisao da smo natjerani da idemo u Armiju Republike Bosne i Hercegovine.

Svoje ratne putesestvije sam zapoceo sa 19 godina u RBiH. Bio sam sam i bez igdje ikoga svog u naselju Dobrinja. Da branim RBiH, Sarajevo i Dobrinju, nije me niko natjerao, a ni razlog nisu bili familija niti bilo sta materijalno.

Zivi i zdravi mi bili!!
elcaliente

#308 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by elcaliente »

KatarinaKosaca wrote:Cuj mala zemlja a puno davanja. Pa najveca davanja su za uposlene u konistarstvima, agencijama, direkcijama, zavodima, vijecima, policijama, koji rade.. NISTA. Na 3.5 minilona stanovnika ne treba ni petina tolike administracije. Doduse, kako je nepismena, mozda i treba i vise. Dan izbora je ionako dan zahvalnosti. I onda ne znas ko je uhljup, a borci ti smetaju. Kazes nije platio feninga poreza. Kao i svaki drzavni sluzbenik nista o fiskalnom sistemu ne znas. Plati 17% u svakoj struci kruha koju kupi, a u kutiji cigara i 60% vrijednosti. Ide salterusi. Policajcu koji ga tuce i cinivniku koji ga ne podnosi. Na stranu zaduzivanja kod MMF koje ce i unuci placati. I ne radi boraca nego uhljupa
Imam osjecaj da ti neznas razliku izmedzu pdv i poreza na zaradu.
I opet pitam kako neko ko 20 godina nema posla moze imati dvoje dijece u skoli i na fakultetu??
Znaci posla nema, zaradu ima, dali je platio porez na zaradu??? Odakle lova, pada sa nebe al vazno je reci kako drzava nevalja i otvoriti saku i trzati.
Neznam sto mislis da sam ja drzavni cinovnik?? Ja samo gledam stvari realno a to je da su svi izgleda isli u rat za kes.
Last edited by elcaliente on 09/09/2018 20:48, edited 1 time in total.
dragma
Vozim: Pješe

#309 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by dragma »

Ma masa, znam, ali ne treba prave borce posmatrati kroz tu prizmu niti ih izjednačavati sa tim magarcima. A upravo pojedini to rade na ovom topiku, jeftinim insinuacijama i infantilnim sarkazmom sve trpaju u isti koš. Ne mislim na tebe ali pogledaj unazad par upisa nekih članova pa ćeš uvidjeti o čemu "govorim".
KatarinaKosaca

#310 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

elcaliente wrote:
KatarinaKosaca wrote:
elcaliente wrote:@kati
Nevazno dali sitni ili krupni privrednik ako privreda hoce da pomogne te borce to se vrlo lako moze rijesiti.
Napravi privreda samostalni fond i uplacuje svaki mjesec za borce.
A to dali je neki drzavni sluzbenik kopetentan ili ne neznan kako ti to mozes ocijeniti ili ja?
Niti znamo u kakvim uslovima rade niti koje su im naredbe od njihovih sefova.
Ali sto znam je to da je dvije godine za 20,30,40 godina socijalnih davanja super deal.
Svi puna usta drzave a ispade na kraju da su svi za kes isli u rat. Ti se ljudi inace zovu placenicima.
Ali eto neka traze i ako privreda moze i zeli da to izfinansira onda super treba im dati po dvije milje.
Ali sta bi ti sa onima koji su bili u ratu a zena im salterusa a dijete radi na budzetu? Kako bi to rijesila jer prava vaze za sve?
naravno da mozemo i trebamo ocijeniti drzavnog sluzbenika jer on je nama servis, ne mi njenu. Da. Ja hocu izdrzavati borce ali necu cinovnike monistarstava, drske salteruse, kerine od policajaca i sve preko stranke uposlene...jer me unistise porezima. Ubise.
Mozes ocjeniti sistem ali sluzbenika pojedinacno nikako, jer oni rade po naredbi odozgo.
A sta cemo sa demobilisanim cije su zene salteruse i djeca na budzetu??
Ti nisu na ulici. Malo ih je i prezivaju se Patkovic. A i te kako vidimo ochenjujemo i sto je najgore hranimo a trpimo nepismenog i inertnog drzavnog sluzbenika radi kojeg svaki papir bar 2x vadimo. Cekamo. Trpino. Muculiste su nam napravili od drzave sa svojim kadrovima skupim i nesposobnim. Drskim i nadobudnim.
insomnia78

#311 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by insomnia78 »

KatarinaKosaca wrote:
eno je policajac prijetio novinaru i napao ga. Zanimljivo, nitko se ne cudi... kako vas hendlaju mediji i vlast.. za desetku
Jes to je isto ko lik koji je u ratu imo 7godina i vjerovatno zivio u Makedoniji pod krinkom pravde ta borce rusi grad i tuce novinare
KatarinaKosaca

#312 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

elcaliente wrote:
KatarinaKosaca wrote:Cuj mala zemlja a puno davanja. Pa najveca davanja su za uposlene u konistarstvima, agencijama, direkcijama, zavodima, vijecima, policijama, koji rade.. NISTA. Na 3.5 minilona stanovnika ne treba ni petina tolike administracije. Doduse, kako je nepismena, mozda i treba i vise. Dan izbora je ionako dan zahvalnosti. I onda ne znas ko je uhljup, a borci ti smetaju. Kazes nije platio feninga poreza. Kao i svaki drzavni sluzbenik nista o fiskalnom sistemu ne znas. Plati 17% u svakoj struci kruha koju kupi, a u kutiji cigara i 60% vrijednosti. Ide salterusi. Policajcu koji ga tuce i cinivniku koji ga ne podnosi. Na stranu zaduzivanja kod MMF koje ce i unuci placati. I ne radi boraca nego uhljupa
Imam osjecaj da ti neznas razliku izmedzu pdv i poreza na zaradu.
I opet pitak kako neko ko 20 godina nema posla moze imati dvoje dijece u skoli i na fakultetu??
Znaci posla nema, zaradu ima, dali je platio porez na zaradu??? Odakle lova, pada sa nebe al vazno je reci kako drzava nevalja i otvoriti saku i trzati.
Neznam sto mislis da sam ja drzavni cinovnik?? Ja samo gledam stvari realno a to je da su svi izgleda isli u rat za kes.
i pdv i porez na dohodak su budzetski priliv i plata salteruse i policajca. Prihod ne mora biti oporezovan do odredjenog iznosa. Zanimljivo je kako vam smetaju borci a ne stranacki uhljebi. Bas zanimljivo. A ti nisi realan da o sebi kazes da si realan. Bas onako tipicno budzetlijski. Zato zakljucejem
Cherry-Cherry

#313 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Cherry-Cherry »

Ova Kata sanja administraciju, šalteruše i budžet. To prelazi u patologiju. :dajba:
KatarinaKosaca

#314 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

hamza_sa wrote:
Sebe uzimam kao primjer.

Idem od nemila do nedraga i radim bilo sta. Odlazim vikendima ujutro u 5 sati na pijace da istovaram kamione, ponekad nosam namjestaj, kopam, rusim zidove, iako sam RVI. Odbolujem svaki posao koji odradim. Ponekad na pijaci dobijem i batine, pa mi cak otmu i pare.

Zaradim od 20-30 maraka. Nekada dobijem i pokoju kesu voca i povrca.

Ali, moram naglasiti da nije pojedinih ljudi sa foruma kao sto su "Gojeni H", "славянин", "Dozer" i jos par njih za koje ne mogu navesti ko su, tesko da bih prezivio. Njihova pomoc mi zivot znaci.

Znam da postoji na hiljade laznih boraca, ali me boli svaka rijec koja se uputi prema istinskim borcima, a koja ima ponizavajuci ton.

Mada, nema veze. Svakom svacije. Ja znam zasto sam se borio i izborio. Platio sam veliku cijenu. Kako licno, tako i porodicno (otac mi je poginuo kao borac), ali mi srce uvijek zaigra kada cujem djeciji smije i graju, kada vidim da djeca sretna idu u skolu i tamo uce ono sto im niko nije nametnuo itd.

I samoza kraj da napisem, istine radi, a i zbog onoga sto je napisao da smo natjerani da idemo u Armiju Republike Bosne i Hercegovine.

Svoje ratne putesestvije sam zapoceo sa 19 godina u RBiH. Bio sam sam i bez igdje ikoga svog u naselju Dobrinja. Da branim RBiH, Sarajevo i Dobrinju, nije me niko natjerao, a ni razlog nisu bili familija niti bilo sta materijalno.

Zivi i zdravi mi bili!!
Ne mogu oni ovo shvatiti. Oni su dezertertski sinovi i kceri, njima je svejedno jel velika Srbija ili Bosna. Samo da je komotnog budzetskog posla i stele i mi smo im budale sto smo dijelove tijela davali za domovinu. I na ovim temama se kao bimba aktiviraju. Zeludac mi se okrece i sto najvise zamjeram Aliji sto pristade na amnestiju. O glavu nam se razbija. Pa i pljuvanje po borcima zovu slobodom govora.
KatarinaKosaca

#315 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

Cherry-Cherry wrote:Ova Kata sanja administraciju, šalteruše i budžet. To prelazi u patologiju. :dajba:
dok im dajem (vam) placu, mogu. Nije to patologija. Patologija je prizivati kristalnu noc musl8manima u Sarajevu sto si na forumu jasno pisala. A i borci te zuljaju. To je patologija nesreco!
insomnia78

#316 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by insomnia78 »

Ti što si oslobodila ja ću izhašoviti
Cherry-Cherry

#317 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Cherry-Cherry »

KatarinaKosaca wrote:
Cherry-Cherry wrote:Ova Kata sanja administraciju, šalteruše i budžet. To prelazi u patologiju. :dajba:
dok im dajem (vam) placu, mogu. Nije to patologija. Patologija je prizivati kristalnu noc musl8manima u Sarajevu sto si na forumu jasno pisala. A i borci te zuljaju. To je patologija nesreco!
Kada bi tema bila o pticama i drveću, ti bi o budžetu pisala. Prati konkurse, možda nekada budeš dovoljno dobra, pa da te prime, pa više nećeš biti tako nesrećna i isfrustrirana. :kiss:
KatarinaKosaca

#318 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

Cherry-Cherry wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Kada bi tema bila o pticama i drveću, ti bi o budžetu pisala. Prati konkurse, možda nekada budeš dovoljno dobra, pa da te prime, pa više nećeš biti tako nesrećna i isfrustrirana. :kiss:
tema je budzetski nedostatak novca i logicno je da se pomenu prekobrojni. Ne pratim kobkurse jer nisam politicki podobna, ulizica ni poslusnik. Da se tamo gleda ko je "dovoljno dobar" , ne bi ti pisala da muslimanima treba razbijati izloge u ducanima... ne znam ni kako poslije toga imas obraza ista pisati na bosanskom forumu..
hamza_sa

#319 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by hamza_sa »

KatarinaKosaca wrote: tema je budzetski nedostatak novca i logicno je da se pomenu prekobrojni. Ne pratim kobkurse jer nisam politicki podobna, ulizica ni poslusnik. Da se tamo gleda ko je "dovoljno dobar" , ne bi ti pisala da muslimanima treba razbijati izloge u ducanima... ne znam ni kako poslije toga imas obraza ista pisati na bosanskom forumu..
Da, to je dama koja je nedavno pisala bas na ovom forumu da ce Bosnjaci uskoro ili morati mijenjati imena ili ici iz Bosne.

Demokratija, pa to ti je. :bih: :bih:
Cherry-Cherry

#320 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Cherry-Cherry »

Koliko si vremena potrošila na forumu, mogla si se doškolovati i naučiti jedan strani jezik, pa pratiti konkurse. Ovako samo kukaš na forumu. Ali kad je već tako, plaćaj poreze i ćuti.
KatarinaKosaca

#321 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

hamza_sa wrote:
KatarinaKosaca wrote: tema je budzetski nedostatak novca i logicno je da se pomenu prekobrojni. Ne pratim kobkurse jer nisam politicki podobna, ulizica ni poslusnik. Da se tamo gleda ko je "dovoljno dobar" , ne bi ti pisala da muslimanima treba razbijati izloge u ducanima... ne znam ni kako poslije toga imas obraza ista pisati na bosanskom forumu..
Da, to je dama koja je nedavno pisala bas na ovom forumu da ce Bosnjaci uskoro ili morati mijenjati imena ili ici iz Bosne.

Demokratija, pa to ti je. :bih: :bih:
patoloski mrzi Bosnjake i priziva gotovo genocid a ne smeta joj primati placu od Bosnjackih para. Sad ce ovi sa linije za pametbe reci da smo se i za to velikosrpstvo borili
KatarinaKosaca

#322 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

Cherry-Cherry wrote:Koliko si vremena potrošila na forumu, mogla si se doškolovati i naučiti jedan stra9ni jezik, pa pratiti konkurse. Ovako samo kukaš na forumu. Ali kad je već tako, plaćaj poreze i ćuti.
a vi svi skolovani budzetlije :mrgreen: :mrgreen: ..
triconja

#323 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by triconja »

Jaro moi kakvih ima sukova ovdje, najbolje nista privatno ni ne pisat :lol: :lol: :lol:
Cherry-Cherry

#324 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Cherry-Cherry »

KatarinaKosaca wrote:
Cherry-Cherry wrote:Koliko si vremena potrošila na forumu, mogla si se doškolovati i naučiti jedan stra9ni jezik, pa pratiti konkurse. Ovako samo kukaš na forumu. Ali kad je već tako, plaćaj poreze i ćuti.
Prati konkurse, angažuj se, pola života ti je prošlo u kukanju što nisi na budžetu.
KatarinaKosaca

#325 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

Cherry-Cherry wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Prati konkurse, angažuj se, pola života ti je prošlo u kukanju što nisi na budžetu.
ja uopce ne kukam sto nisam na budzetu. Nije to za mene. Volim trziste. Ali i te kako kukam sto placam i ternet cetnikusama poput tebe da tim putem prizivaju kristalnu noc.
Post Reply