Zastekane bambuce isprazniti pa kuci.beni-bu-man wrote:Kakvi su im danas "tajni" ppanovi ?agent_zero wrote:Jeli stvarno bilo potrebno jučerašnje tekbiranje po Obali, a turista na sve strane koji su zaprepašteno gledali šta se dešava?
Primitivizam, balinluk, dno dna...
BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
- Maraschino
#176 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
- beni-bu-man
#177 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
prije ili poslije 16:00 ?Maraschino wrote:Zastekane bambuce isprazniti pa kuci.beni-bu-man wrote:Kakvi su im danas "tajni" ppanovi ?agent_zero wrote:Jeli stvarno bilo potrebno jučerašnje tekbiranje po Obali, a turista na sve strane koji su zaprepašteno gledali šta se dešava?
- Banksy
#178 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
1995
Armija Republike Bosne i Hercegovine
2018
Broj boračkih udruženja u Federaciji BIH narastao na 1600, a osnivaju se nova
- Pryda
#179 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Svaka cast, sve recenomishic wrote:Gospodo borci su kod kuce, na poslu, rade... A ovi "borci" sto su na protestima su neciji placenici, kriminalci, uhljebi iz kojekakvih udruzenja čije zanimanje je izmusti što više novca iz budžeta. To su oni što kupe na desetine i stotine hiljada maraka ostvarujući desetorostruka prava na štetu onog dijela istinskih boraca koji nisu dobili ni feninga sem tzv. certifikata pomoću kojih su ih ovi što im je zanimanje da glume borce opljačkali. Danas sam se uvjerio da dvojica organizatora ovih protesta nakon sukoba i bježanije brinu samo o tome ko je legitimisan, a to ko je fasovao batine, suzavac i sl. i ne pominju. Njih to jednostavno nije briga ali brinu hoće li se ustanoviti ko to vodi.
I da se razumijemo, i sam sam borac, borac koji nikada ni feninga nikakvog prava, sem certifikata koji su završili u nekom PIFU, nije ostvario, koji je odškolovao djecu bez pomoći i stipendija, bez prednosti i pri upisu u škole i pri zapošljavanju, borac koji u svojoj 60-toj godini plaća kiriju i živi kao podstanar, svjestan da nikakvo pravo, pored tolikih miliona uloženih u boračku populaciju ne može ostvariti ne zato što društvo ne odvaja sredstva za borce, nego zato što su ti tzv. borci spiskali te silne milione.
Na protestima su samo oni što su poslije rata postali "borci" i oni što im je zanimanje da budu "borci" predstavljaju borce i od toga dobro žive i zarađuju. To su "borci" pojedinih partija ili stranaka, oni koji ruše i sistem i državu, bore se samo za sebe, svoj džep i svoju partiju koja ih plaća. I da se i tu razumijemo, nekoliko partija ima svoje "borce", svaka svoje plaća, uhljebljuje i koristi kada joj zatrebaju, samo istinske patriote nisu ničiji, oni ne ostvaruju nikakva prava, ne trebaju nikome, kod kuća su, rade, brinu o svojim porodicama i nastoje uvezati kraj s krajem teško živeći i preživljavajući dok novce namijenjene njima dijele i troše "borci" protestanti.
Ko da su se borili za nekog drugog, a ne da spase svoju i glave svoje porodice, imovinu..
-
kiligonzales
#180 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Ovo bježanje vazda me podsjeti na rat i onu vječitu temu patriote vs dijaspora i vjecite izgovore kako bi se svi oni vratili da je ovdje bolje dok se neko borio da sacuva i ovo malo ili nimalo drzave, on se izvuce sa uzom porodicom iz Sa, a braca ostala mu zavaljena u rovovima. Imam u familiji takve. Onda ti dodje s pricom kako je njemu bilo teze i kako mu je bilo tesko gledati sranje u BiH, brinuo se i za sebe gore i za ove ovdje ,nego tebi koji si zaglavio ovdje jer si tako htio. Poziva ti nije uputio za tolike godine. Evo sad je mir ne puca, a izgovori su isti za svako odustajanje od nas samih sto ovih van drzave sto ovih unutar BiH. Bio sam demoralisan nepravdom, pa sam se dozvo. Valjda se skonta kroz godine da niko nece raditi ono sto je tvoja zadaca, da sebi radom omogucis sto bolji zivot. Bilo gdje da odes zadatak je isti. Raja se ovdje demoralisala. Ode odavdje iz kancelarije, da bi nekom guzicu prao gore jer mu je plata ovdje teska par dnevnica gore, a gore nema ni taj luksuz da sebi priusti ni izlazak na kafu kao ovdje, vec stiskavac, kaze ovdje necu uspijeti, pa kako ces uspjeti, da si i ovdje bio spreman raditi sve sto radis tamo, do danas bi imao sigurno vise. Barem na racunu. Prihvati jednom i ovdje los posao i radi ako ti je moranjem. Doce bolji, ako ne rodice se nesto i iz tog loseg posla. Makar jedno dobro prijateljstvo koje ce ti valjati lose za cijeli zivot s nekim ko je bio u jednakom sosu kao i ti. Samom mi je trebalo vremena da tako naucim zivjeti tako da se i u svemu losem kacim za rijetko ono što je dobro.drag_gost wrote:racionalista wrote:mO k3 wrote: Strasno.... Ali pitam ovoga sto je to vidio sto mu nije platio???
Zasto si pustio covjeka da izadje , zasto mu nisi platio??
Vidiš drug i Ti se uklapaš u ovu Bosansku matricu beznađa, neznanja i gluposti...
Postavljaš stereotipno pitanje koristeći osuđujući ton. Ja bi sad tebi trebao objašnjavati kako je to izgledalo, kako je čovjek izašao, da li je dao ikome vremena da reaguje i sl. Na kraju krajeva ne znaš ni kakvo je moje brojno stanje u novčaniku bilo. Takvi moralisti i "osuđivači" ko ti su mi na odličnom četvrtom mjestu ljudi koje treba izbjegavati![]()
Samo bjezati odavde i ne okrecati se. Bosne nema kao drzave. Zemlje ima, bice je uvijek, ali drzave nema. Bjezati sto dalje.
Teska srca to kazem, ali lagati sebe ne mogu, niti hocu.
Pokusao sam i sam otici u Evropu, radio par puta u tim izletima, maltane zagazio u brak i na kraju vratio se ovdje jer sam ovaj jad volio više i sve preživljeno do tad nego taj rahatluk gore. Tjerala me nepravda, a vracalo me sve ono sto je covjek ovdje prosao sa svim ljudima oko sebe i ljudi s kojim sam deverao sve i svašta. Radim, zivim, borim se i gore bih morao isto tako. Ovdje radim za njihovih par dnevnica, ali sam punije duše nego gore. Nervira me kao i sve nepravda i ista me tjerala prije na pomisao da idem, ali tesko da cu ikada vise pokusati. Što sam stariji sve mi teže pada da bilo gdje odem odavdje.
Zato sada kod mene redovno svira ona Kemina "ako pitaš gdje sam sada, ne idem iz ovoga grada, sve je moje ovdje ostalo..."
-
kiligonzales
#181 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Pitaj me kad budem dedo i ne budem znao u kakvom cu stanju starost docekati. Mozda bih. Ali tom sigurno kad bih ga sreo negdje platio bih mu kafu,pice, nesto jer mi je izaso u susret tada.Bloo wrote:Da li bi ti uzeo te 3,5 KM da si se našao u toj situaciji?kiligonzales wrote:Mene vise brine sto neko drugi ko je to gledao nije izvadio 3,5 marke i platio dedi to, ono pod satro vratices kad imas, a halališ...Maraschino wrote:
jebo te 3,5 marke
Ja ne bih. Moj djed ne bi. Moj otac koji je u penziji ne bi. Jer ne prosimo. I želim svoju penziju koju sam zaradila i preživljavam nekako uz nju.
Lično, radije bih umirala taj dan od gladi dok ne dobijem penziju nego da mi neko plati na kasi.
(da ne odemo u hipoteticku situaciju šta da imaš djece, pricamo o penzionerima)
Sad kad mi se desi da nemam, zajmim pa posteno vratim.
Nije to prosnja, covjek dodje na kasu i ne zna da li je penzija legla ili nije, nema para da plati jer karticom placa. Sta je tu cudno?
Ljudi udju u autobus imaju pare krupno recimo petobu, stoju, vozac nema sitno, bili im platila kartu ili bi ih pustila da fule autobus jer moraju da sitne pare i zajebavaju se dok docekaju drugi?
To su mala dobrocinstva koja trebamo ciniti jedni drugima kad god smo u mogucnosti, a znace vjeruj mi i kad ti ljudi ne kazu hvala. Nije to isto ko kad ti Dunge Lunge pridje u gradu i trazi marku, pa se krene svadjati s tobom ako mu je nedas. Ako ga gazda lokala istjera on mu majku psuje.
Danas se ljudi boje pomoci i kad nisu pozvani da pomognu. Dobro i malo vrati nekad odakle se ne nadas. Pukne ti guma na putu, pa ti pomogne neki drugi stranac, pa te neko na nekoj adresi zbunjenog vidi, pa te uputi na adresu i to bez pitanja, jos te pita "momak sta trazis ovdje".
Knjigu bih mogao napisati o tome...
- Bloo
- Globalna šefica
#182 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Nismo se razumjeli.
-
kiligonzales
#183 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
eno sad hahaBloo wrote:Nismo se razumjeli.
-
ovo_mi_je_nick
#184 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Prvo borci se nisu borili što su patriote nego zato što su dobili poziv. Ko god se nije odazvao je priveden. To da se razjasni.
Ko je kome kriv što ne radi. Do kad će prednost u zapošljavanju imati djeca boraca. Već gledam 2070 godina prauk borca ima prednost.
Kad doktori i policajci uzimaju mito i traže keks za uslugu za koju su dužni da rade i za što primaju plaću, onda se ne bune.
Opet štrajk je normalna pojava regulisana zakonom i sredstvo traženja ili mjenjanja uslova rada, plata i ostalog. Kakva ulica, zezat sugrađane sa blokadama, ometat slobodu drugog da svoje ostavariš.
Ne treba biti dobar, jer dobri se gaze. Odeš mehaničaru, isprlja sjedišta, usmasti, govoriš ma hajde nije ništa, vidiš da rinta 8 sati po suncu, ali on to koristi pa ti polomi još koju plastiku, ti opet govoriš nema veze. Dođe grmalj, zebe mu famEliju s vrata a on drhti još mu kaže ma ruke od mene, ne plaćaj ništa.
Ko je kome kriv što ne radi. Do kad će prednost u zapošljavanju imati djeca boraca. Već gledam 2070 godina prauk borca ima prednost.
Kad doktori i policajci uzimaju mito i traže keks za uslugu za koju su dužni da rade i za što primaju plaću, onda se ne bune.
Opet štrajk je normalna pojava regulisana zakonom i sredstvo traženja ili mjenjanja uslova rada, plata i ostalog. Kakva ulica, zezat sugrađane sa blokadama, ometat slobodu drugog da svoje ostavariš.
Ne treba biti dobar, jer dobri se gaze. Odeš mehaničaru, isprlja sjedišta, usmasti, govoriš ma hajde nije ništa, vidiš da rinta 8 sati po suncu, ali on to koristi pa ti polomi još koju plastiku, ti opet govoriš nema veze. Dođe grmalj, zebe mu famEliju s vrata a on drhti još mu kaže ma ruke od mene, ne plaćaj ništa.
-
kiligonzales
#185 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Ovo stoji na papiru samo.ovo_mi_je_nick wrote:Prvo borci se nisu borili što su patriote nego zato što su dobili poziv. Ko god se nije odazvao je priveden. To da se razjasni.
- insomnia78
#186 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Jel te bilo stra’?agent_zero wrote:Jeli stvarno bilo potrebno jučerašnje tekbiranje po Obali, a turista na sve strane koji su zaprepašteno gledali šta se dešava?
Nije zar da se stidite dina pred turistima?
- Kikibombona
#187 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Ima opozicija - LJEVICASarajmen wrote:Da postoji istinska opozicija, bila bi na čelu bilo kojih protesta.
predizborna-kampanja-lazne-ljevice-sdp- ... 9s250.html
A naravno da nije dno. Imamo mi jos dosta do dna. Propadamo u punoj brzini. Jos 10-20 godina propadanja prije nego dataknemo dno. Ima da zaduzimo narednih 10 generacija.
-
DonieBrasco
#188 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Svi ce oni opet da daju glas SDA i neka daju ko ih yebe, eto ih vec u februaru 2019. na novim protestima.
- insomnia78
#189 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Ih da vidis tek po Parizu tekbiranja
Ko Vozuća 95
Ko Vozuća 95
- superiska
#190 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
@kili, nisi shvatio. Ima nešto što se zove ponos.kiligonzales wrote:eno sad hahaBloo wrote:Nismo se razumjeli.
Ni ja ne bih dozvolila.
@bloo
-
Hakiz
#191 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Nije ovo dno.
Zahuktava se predizborna kampanja.
Zahuktava se predizborna kampanja.
- spreca
#192 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
zato ce uvijek biti samo ovce koje blejeagent_zero wrote:Jeli stvarno bilo potrebno jučerašnje tekbiranje po Obali, a turista na sve strane koji su zaprepašteno gledali šta se dešava?
- klixoris
#193 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Kontali da jos uvijek traje akcija deblokade "multietnickog" Sarajeva, pod kodnim nazivom "Tekbir"insomnia78 wrote:Jel te bilo stra’?agent_zero wrote:Jeli stvarno bilo potrebno jučerašnje tekbiranje po Obali, a turista na sve strane koji su zaprepašteno gledali šta se dešava?
Nije zar da se stidite dina pred turistima?
-
Hakiz
#194 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Misliš?ovo_mi_je_nick wrote:Prvo borci se nisu borili što su patriote nego zato što su dobili poziv. Ko god se nije odazvao je priveden. To da se razjasni.
- Roccohljup
#195 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
evo danas oni nisu krivi, vec su imali ubačene elemente
nego autore teme, dodaj i da nas opet sa vodom hebu u zdrav mozak

nego autore teme, dodaj i da nas opet sa vodom hebu u zdrav mozak
- drag_gost
#196 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
A mene ovo "ostajanje" uvijek podsjeti na one koji nisu otisli kada su (i ako su mogli), te sada kukaju da treba ostati ovdje opravdavajuci svoje izbore. Kao ono, ako je meni lose, neka i drugima bude. Ne moras meni drzati ove lekcije, imam dovoljno godina i radnog staza ovdje da bih znao da ovdje drzave nema. Dakle, bjezati i to sto dalje. I nikada se ne vratiti.kiligonzales wrote:Ovo bježanje vazda me podsjeti na rat i onu vječitu temu patriote vs dijaspora i vjecite izgovore kako bi se svi oni vratili da je ovdje bolje dok se neko borio da sacuva i ovo malo ili nimalo drzave, on se izvuce sa uzom porodicom iz Sa, a braca ostala mu zavaljena u rovovima. Imam u familiji takve. Onda ti dodje s pricom kako je njemu bilo teze i kako mu je bilo tesko gledati sranje u BiH, brinuo se i za sebe gore i za ove ovdje ,nego tebi koji si zaglavio ovdje jer si tako htio. Poziva ti nije uputio za tolike godine. Evo sad je mir ne puca, a izgovori su isti za svako odustajanje od nas samih sto ovih van drzave sto ovih unutar BiH. Bio sam demoralisan nepravdom, pa sam se dozvo. Valjda se skonta kroz godine da niko nece raditi ono sto je tvoja zadaca, da sebi radom omogucis sto bolji zivot. Bilo gdje da odes zadatak je isti. Raja se ovdje demoralisala. Ode odavdje iz kancelarije, da bi nekom guzicu prao gore jer mu je plata ovdje teska par dnevnica gore, a gore nema ni taj luksuz da sebi priusti ni izlazak na kafu kao ovdje, vec stiskavac, kaze ovdje necu uspijeti, pa kako ces uspjeti, da si i ovdje bio spreman raditi sve sto radis tamo, do danas bi imao sigurno vise. Barem na racunu. Prihvati jednom i ovdje los posao i radi ako ti je moranjem. Doce bolji, ako ne rodice se nesto i iz tog loseg posla. Makar jedno dobro prijateljstvo koje ce ti valjati lose za cijeli zivot s nekim ko je bio u jednakom sosu kao i ti. Samom mi je trebalo vremena da tako naucim zivjeti tako da se i u svemu losem kacim za rijetko ono što je dobro.drag_gost wrote:![]()
Samo bjezati odavde i ne okrecati se. Bosne nema kao drzave. Zemlje ima, bice je uvijek, ali drzave nema. Bjezati sto dalje.
Teska srca to kazem, ali lagati sebe ne mogu, niti hocu.
Pokusao sam i sam otici u Evropu, radio par puta u tim izletima, maltane zagazio u brak i na kraju vratio se ovdje jer sam ovaj jad volio više i sve preživljeno do tad nego taj rahatluk gore. Tjerala me nepravda, a vracalo me sve ono sto je covjek ovdje prosao sa svim ljudima oko sebe i ljudi s kojim sam deverao sve i svašta. Radim, zivim, borim se i gore bih morao isto tako. Ovdje radim za njihovih par dnevnica, ali sam punije duše nego gore. Nervira me kao i sve nepravda i ista me tjerala prije na pomisao da idem, ali tesko da cu ikada vise pokusati. Što sam stariji sve mi teže pada da bilo gdje odem odavdje.
Zato sada kod mene redovno svira ona Kemina "ako pitaš gdje sam sada, ne idem iz ovoga grada, sve je moje ovdje ostalo..."
Sretno onima koji ostanu, sretno i onima koji odu. Covjek ima pravo izbora i to je dobro.
- hamza_sa
#197 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
ovo_mi_je_nick wrote:Prvo borci se nisu borili što su patriote nego zato što su dobili poziv. Ko god se nije odazvao je priveden. To da se razjasni.
E, bas ti hvala sto si me prosvijetlio!!
A, ja godinama razmisljao otkud ja u Armiji Republike Bosne i Hercegovine!?
Mogao sam i umrijeti u neznanju.
- kmirsad
#198 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Moram priznati da mi nije jasno, šta ova tema radi na PDF Razno... u društvu s najboljim pivom...i prevarantima sa PIKa---vjerovatno zato što nema veze sa Politikom...
Ne znam... imali PDF Crna hronika... ulične tuče, razbojništva, bande, razračunavanje i organiziranih kriminalnih skupina... i slične
Neka ... naka tuku bandu ... fol protesti... a donijeli štake, štapove za hodanje da se udaraju ...
Ne znam... imali PDF Crna hronika... ulične tuče, razbojništva, bande, razračunavanje i organiziranih kriminalnih skupina... i slične
Neka ... naka tuku bandu ... fol protesti... a donijeli štake, štapove za hodanje da se udaraju ...
- Janjicar
#199 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Ciganska država, ciganski narod, ciganske priče.
-
mali jomu
#200 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
kmirsad wrote: ... fol protesti... a donijeli štake, štapove za hodanje da se udaraju ...
nasmijao si me....
Last edited by mali jomu on 06/09/2018 16:41, edited 1 time in total.