BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

plejka2

#26 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by plejka2 »

Treba glasat za dodika npr ili nekog sto nema veze sa sarajevom da ove ucahurene politicare pomete sa pozicije :razz:
Rade sto im je volja dok su na vlasti kad ne budu sigurno neće :razz:
Donnie Smith

#27 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by Donnie Smith »

znači, nedjeljom je opšta pometnja, ne daj Bože da kome zatreba hitna pomoć, ne može doći do nje...
mislim, sve mogu razumjeti, korumpiranost, krađu razne malverzacije i marifetluke, al' j.b.. mu mater, ša je s tom društvenom odgovornošću
daj meni, meni i samo meni, a radi mene mene i mene neka ispašta cca 220. 000 drugih duša, ko im j... mater, neka crknu
grmpfffff :roll:
Doktor29

#28 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by Doktor29 »

Donnie Smith wrote:znači, nedjeljom je opšta pometnja, ne daj Bože da kome zatreba hitna pomoć, ne može doći do nje...
mislim, sve mogu razumjeti, korumpiranost, krađu razne malverzacije i marifetluke, al' j.b.. mu mater, ša je s tom društvenom odgovornošću
daj meni, meni i samo meni, a radi mene mene i mene neka ispašta cca 220. 000 drugih duša, ko im j... mater, neka crknu
grmpfffff :roll:
Ja svake nedjelje svjedocim tome, to je nevjerovatno sta se desava ali ne od jucer nego vec deset godina to traje, bogate se a nista od toga drzava nema jer oni za taj najam ne placaju PDV, ne daju cak ni razun, samo neke priznanice koje nista ne vrijede.
Damir Hadzic je ostavio lijepu ostavstinu iza sebe
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#29 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by prljavi Hare »

1.KOLO
Par-Brezonja:Rudonja
1-1,25
x-1,55
2-2,10

Par-Jablan:Garonja
1-1,30
x-1,60
2-2,20

Par:Rogonja-Zelenko
1-1,90
x-2,40
2-1,90

:D
Doktor29

#30 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by Doktor29 »

prljavi Hare wrote:1.KOLO
1-1,25
x-1,55
2-2,10

1-1,30
x-1,60
2-2,20

1-1,90
x-2,40
2-1,90

:D :D :D :D
Prije neki dan sam u Vitezu vidio reklamu za neku koridu i na Bilbordu stoji slika nekog Bika a ispod slike sina od Nazifa Gljive koji nastupa na tom eventu :dance: :dance: :dance: :dance: :run:
Donnie Smith

#31 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by Donnie Smith »

1-1,25
x-1,55
2-2,10

1-1,30
x-1,60
2-2,20

1-1,90
x-2,40
2-1,90
Ovo je za crvenog kartona :mrgreen:
@dr - imaš li ti ideju ikakvu, da s riječi pređemo na djelo, mene kuknjava isprazna smara, treba djelovati a ako ne možemo, onda ću radije ćutati i ići na teme zabavnog karaktera
Doktor29

#32 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by Doktor29 »

Donnie Smith wrote:
1-1,25
x-1,55
2-2,10

1-1,30
x-1,60
2-2,20

1-1,90
x-2,40
2-1,90
Ovo je za crvenog kartona :mrgreen:
@dr - imaš li ti ideju ikakvu, da s riječi pređemo na djelo, mene kuknjava isprazna smara, treba djelovati a ako ne možemo, onda ću radije ćutati i ići na teme zabavnog karaktera[/quote

Sta god pokusao u velikoj si manjini, stanovnistvo koje posjecuje tu pijacu koristi priliku za nabavku jeftinih stvari koje idu od ljudskih lobanja do zivih zivotinja a ja sam kao sto vidis dosta se raspitivao kako i odakle krenuti da se to zaustavi i ljudi su mi se smijali i otuda ove informacije koje sam manje vise napisao tu, ovo sa Koridom je samo stepenica vise a da ne zaboravimo Drvosjecu kojem je taj isti nacelnik dao dozvolu da pored samog puta sabere tome drveta i da ga tu na najprimitivniji nacin obradjuje.
Bila je pokrenuta inicijativa koje nije otisla dalje od mjesne zajednice zbog najbrojhanih razloga
prljavi Hare

#33 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by prljavi Hare »

Doktor29 wrote:
1-1,25
x-1,55
2-2,10

1-1,30
x-1,60
2-2,20

1-1,90
x-2,40
2-1,90

Prije neki dan sam u Vitezu vidio reklamu za neku koridu i na Bilbordu stoji slika nekog Bika a ispod slike sina od Nazifa Gljive koji nastupa na tom eventu :dance: :dance: :dance: :dance: :run:
Gledao sam jednom nekakav dokumentarac o nekakvoj našoj papanskoj koridi.Na početku ide grupa krkana i
vode bika koji će se boriti,putem naiđu na prelijepo sagrađeno turbe sa velikim bijelim nišanom a sve ograđeno
i oivičeno žicom.Stadoše i proučiše fatihu a ja se zapitah kojeg li je ovo bošnjačkog junaka ovako lijepo
uređeno turbe? :?:
Onda se ispostavi da nije riječ ni o kakvom šehidu ili istorijskoj ličosti,već je to krepani bik šampion kome je
gazda bio jedan od ovih krkana i još sa tugom u kameru reče kako je riječ o nikada poraženom šampionu koji
mu je bruku para donio! :? :roll:
Doktor29

#34 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by Doktor29 »

prljavi Hare wrote:
Doktor29 wrote:
1-1,25
x-1,55
2-2,10

1-1,30
x-1,60
2-2,20

1-1,90
x-2,40
2-1,90

Gledao sam jednom nekakav dokumentarac o nekakvoj našoj papanskoj koridi.Na početku ide grupa krkana i
vode bika koji će se boriti,putem naiđu na prelijepo sagrađeno turbe sa velikim bijelim nišanom a sve ograđeno
i oivičeno žicom.Stadoše i proučiše fatihu a ja se zapitah kojeg li je ovo bošnjačkog junaka ovako lijepo
uređeno turbe? :?:
Onda se ispostavi da nije riječ ni o kakvom šehidu ili istorijskoj ličosti,već je to krepani bik šampion kome je
gazda bio jedan od ovih krkana i još sa tugom u kameru reče kako je riječ o nikada poraženom šampionu koji
mu je bruku para donio! :? :roll:
Pozitivna Geografija
prljavi Hare

#35 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by prljavi Hare »

Doktor29 wrote:
Pozitivna Geografija
Može biti.
Donnie Smith

#36 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by Donnie Smith »

šta? fatiha pokojnom biku? zezaš? :shock:
zengi

#37 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by zengi »

Sta rece ti, poznati renomirani novinar??? Nikad za ovor lika nisam ni cuo a na googlu ima samo da se izvinjavo Ameli Zukovic sto je napisao neki trac.

http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=41&t=89139

Kao sto vidite imali smo ovu temu i prosle godine ali nam je kukuruz_kokicar i ostali emancipovani i kulturni ljudi (koji misle da ako foliras da ne zas sta je vo ili krava i šatro se gnušaš balege da si onda gradjanin) ukinuse svojim komentarima.
Koga zanima nek procita sta smo tamo pisali a ja bih ovdje da se ukratko osvrnem na VELIKI PROBLEM KOREIDE...AMAN JARABI!!!!

Novinar koji je napisao navedeni clanak je nevjerovatno glup, sto je normalno za nase novinare i izgleda da odavno nije bio kod babe i majke na selu pa je vec zaboravio sve o bikovima i kako mu je dobro bilo na teferiću prosle godine dok je sa rajom i rodjacima (iz Minkena) sjedio pod satorom, pio pive i gledao .isatu pjevaljku kako trese...
Ne bih se ja vise ni ovrtao na ovakve teme da nije cinjenice da su gotovo sve zivotinje u ovoj zemlji kriminalno ugrozene, SVE OSIM TIH SRETNIH BIKOVA KOJI IDU NA KORIDU!!!!!

Jedini razlo dakle zasto ja ovo pisem je da pokusam preusmjeriti svu ovu energiju na toliko precih i potrebnijih stvari glede dobrobiti zivotinja koja je pogresno usmjerena na zastitu bikova bodača.

Odes malo na periferiju i samo pogledas nekome u bastu i mozes mu (bez otvaranja štale) odmah dati jednu godinu zatvora, da je kakve srece i zakona u ovoj zemlji. Kad otvois stalu, a moze i na nevidjeno, ide godina za svako zivo bice koje tamo skapava u krajnje nehumanim uslovima.
I sad sta, nasao se neki novinar da pise nekakve tragedije a dok je bio na kopmjuteru mogao je da skokne do youtube da vidi o cemu on u stvari pise. Gluho i daleko bilo da je licno otisao na makar par korida da poprica sa ljudima koji se tim bave, da malo vidi te bikove u kakvom su stanju, da trazi neko strucno misljenje, itd.

Doduse, sumnjam da bi i to pomoglo jer je citavo djetinjstvo proveo sa bikovima i opet mu nije jasno sta je bik.
Kod nas je research nepozat pojam kad je novinarstvo u pitanju, nego fino sjedes i zamislis u svojoj mudroj glavi kako bi nesto po tvom vidjenju trebalo da izgleda i onda opalis zalopojku ko maksim po diviziji i eto ti teksta.
Pa zavrsio je covjek fakultet i sad sve zna i o bikovima i o pravu i macama i cukama i satelitima i geografiji... ma nema sta on nije naucio na tom fakultetu tako da dalje usavrsavanje i research nebi imalo nikakvog smisla.

A znate sta sam isto primjetio? Primjetio sam da čim se puno počne spominjati Sarajevo i sarjalije da tu vrvi od papaka i seljaka jer se oni naj vise hvataju te teme. Valjda je to njima zabremedet biti sarajlija, kao sad to je nesto uf hmmmm aiiii fuuuu naj jace sto moze biti u zivotu.

Ja cu ako Bog da ici na ove lokalne koride iskljucivo radi borbe bikova ali cu preskociti popratne manifestacije, mada su i te popratne manifestacije nista veci papanluk od onoga sto svaki dan srecemo u nasem AUUUUU AIIIII VUAAAAAAA glavnom gradu od kojeg sam cuo da se stide i London i Pariz i Rio i Njujork.

E sad koga zanima neka pogleda proslogodisnju pricu.

Ovo treba pod hitno i kod nas uvesti, samo sto bi ja pustao bikove u satore ali sa zasiljenim rogovima.

http://youtu.be/dKcjj7Plp-k

Vidi Šaronje giganta.

http://youtu.be/WUW_HQFnPzc

Dalje trazite sami.
Donnie Smith

#38 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by Donnie Smith »

zengi wrote:Sta rece ti, poznati renomirani novinar??? Nikad za ovor lika nisam ni cuo a na googlu ima samo da se izvinjavo Ameli Zukovic sto je napisao neki trac.

http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=41&t=89139

Kao sto vidite imali smo ovu temu i prosle godine ali nam je kukuruz_kokicar i ostali emancipovani i kulturni ljudi (koji misle da ako foliras da ne zas sta je vo ili krava i šatro se gnušaš balege da si onda gradjanin) ukinuse svojim komentarima.
Koga zanima nek procita sta smo tamo pisali a ja bih ovdje da se ukratko osvrnem na VELIKI PROBLEM KOREIDE...AMAN JARABI!!!!

Novinar koji je napisao navedeni clanak je nevjerovatno glup, sto je normalno za nase novinare i izgleda da odavno nije bio kod babe i majke na selu pa je vec zaboravio sve o bikovima i kako mu je dobro bilo na teferiću prosle godine dok je sa rajom i rodjacima (iz Minkena) sjedio pod satorom, pio pive i gledao .isatu pjevaljku kako trese...
Ne bih se ja vise ni ovrtao na ovakve teme da nije cinjenice da su gotovo sve zivotinje u ovoj zemlji kriminalno ugrozene, SVE OSIM TIH SRETNIH BIKOVA KOJI IDU NA KORIDU!!!!!
tamo piše ugledni, čini mi se :D
nego, jel' ga znaš il' ne znaš :-D
zengi

#39 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by zengi »

Ma nikad cuo za levata nisam a na googlu pise da je nesto radio na kalmanu pa onda u alfi.

U svakom slucaju kod nas nema dobrog novinara ni za lijeka.
Ovaj pokusaj licnog promovisanja na fb i nebuloze koje poteze dovoljno govore o njemu kao covjeku i kao novinaru.

Zamisli samo kako tek pise teske politicke i ekonomske analize? :thumbup:
cyprus

#40 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by cyprus »

Stup koliko ja znam nije Sarajevo...
Donnie Smith

#41 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by Donnie Smith »

cyprus wrote:Stup koliko ja znam nije Sarajevo...

Istina - nije, ali je dio Sarajeva. Ili ti pak misliš drugačije? :-)
cyprus

#42 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by cyprus »

Donnie Smith wrote:

Mislim. Stup nije dio Sarajeva. Istina, to je Sarajevu jedno od neposredno bliskih naselja...
Donnie Smith

#43 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by Donnie Smith »

cyprus wrote:
Donnie Smith wrote:

Mislim. Stup nije dio Sarajeva. Istina, to je Sarajevu jedno od neposredno bliskih naselja...

Nego dio je kojeg grada? Konjica? Jablanice? Mostara? Legitimno u sastavu općine Novi Grad, a grad se sastoji od koliko općina? Kojih? :-D
cyprus

#44 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by cyprus »

Donnie Smith wrote:Nego dio je kojeg grada? Konjica? Jablanice? Mostara? Legitimno u sastavu općine Novi Grad, a grad se sastoji od koliko općina? Kojih? :-D
Grad Sarajevo se administrativno sastoji od 4 opštine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad. Naselje Stup je dio opštine Ilidža (ne znam odakle tebi drugačija tvrdnja), dakle jedno prigradsko naselje u okviru jedne prigradske opštine...
donja_crtica

#45 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by donja_crtica »

Po cemu je raja koja posjecuje rave/house/hrke partije bolja od ovih s koride?
donBeton

#46 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by donBeton »

insomnia78 wrote:Bikovi se ne ubijaju niti povredjuju, borba je sto puta korektnija i humanija od one u spaniji.

Sent sa mog sokocala using tapatalk

;-)
zengi

#47 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by zengi »

Nema ba veze gdje je stup i kojoj opstini pripada i gdje se korida odrzava, da li na Grmecu ili na sred Ferhadije.
Problem je u tome da jedino korida nije problem a sve ostalo je problem. Zato mene safra uhvati kad jos nekakav RENOMIRANI novinar arlauče kako to treba zaustaviti po cijenu zivota.... poziva ljude iz cijelog svijeta da se pridruze njegvoj humanoj akciji. Jao jao, kakav divan covjek. Hajd da ga predlozimo za nobelovu nagradu. :x :x :x

Donja_crtica, po tome sto se znaju gnusati i zgrazavati kad vide kravu a sto kaze stara narodna "jos im balega sa opanka nije otpala" i sto se ubise stideci se i prikrivajuci svoje paorsko porijeklo. e jedva cekam da imadenm uslove da sebi kupim makar par koza i sve cu se mazati kozijim govnima umjesto dezodoransa i prve rijeci 8-) prilikom upoznavanja ce mi biti "zdravo, ja sam Zengi i imam koza i jarića, smell me babe, smell me".
Donnie Smith

#48 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by Donnie Smith »

cyprus wrote:
Donnie Smith wrote:Nego dio je kojeg grada? Konjica? Jablanice? Mostara? Legitimno u sastavu općine Novi Grad, a grad se sastoji od koliko općina? Kojih? :-D
Grad Sarajevo se administrativno sastoji od 4 opštine: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad. Naselje Stup je dio opštine Ilidža (ne znam odakle tebi drugačija tvrdnja), dakle jedno prigradsko naselje u okviru jedne prigradske opštine...

*sliježem ramenima* :-D

@Zengi :thumbup:
zengi

#49 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by zengi »

Donnie Smith :thumbup:
zengi

#50 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by zengi »

Naravno Fanatic, naravno.... i treba tako da bude. Kad mogu navijaci za ove debile sto pucaju loptu 50 metara preko gola a primaju milione eura imati svoje navijace, zasto Rudonja nebi imao svoje?

Na mom youtube kanalu od preko 40 videa raznih sadrzaja borba na koridi Čevljanovići je daleko naj popularnija sa 26,465 pregleda a drugoplasirani je poznati gitarista Almir Hukelic Aka sa pjesmom Zasto su ti kose bobijeljele druze, sa tricavih 2,400 pregleda.

PS
Samo da se zna i da ne dodje do neke zabune, ja uvjek navijam za Brezonju... valjda mi to nesto ostalo iz djetinjstva. :D
Post Reply