BORBA ZA VLASTITI NESTANAK

Post Reply
hukagrad
Posts: 87
Joined: 17/05/2006 18:25

#1 BORBA ZA VLASTITI NESTANAK

Post by hukagrad »

[i]Ono što bitno određuje položaj Bošnjaka u Hrvatskoj je činjenica da oni ne predstavljaju nacionalnu manjinu (1997. g. su isključeni iz ustavnog popisa manjina (prema Ustavu Republike Hrvatske), dok Srbi po Ustavu imaju status nacionalne manjine. Takav položaj Bošnjaka u društvu određen je na osnovi postotka pripadnika tog naroda u ukupnom broju stanovnika na teritoriju Republike Hrvatske.[/i]
U posljednjem ratu za krofašističku republiku, na osnovi odnosa postotaka Bošnjaka i Hrvata na teritoriji te republike, sudjelovali su više Bošnjaci nego Hrvati. Međutim, krofašisti su dosljedni: u Bosni manipuliraju poviješću, a u Hrvatskoj postotkom.
U Crnoj Gori, leglu "srpskog" zla (okupljenom oko Njegoševih Srba, po prilici sljedbenika neizlječivo pljačkaškog plemena protjeranog u srednjem vijeku iz doline Neretve u dukljanske vrleti, odakle su se za prilikama vratili u Bosnu), Bošnjaci su ;stali uz Crnogorce. Međutim, u stanju su izraziti svoje postojanje tek u predizbornim i predreferendumskim prokrustovkama.
Njegoševi Srbi, sa Slobodanom M. u pročelju, leglo su srbonacizma. Osmanlije su Novopazarski sandžak prodale Srbiji, a Bošnjaci na ostatku teritorije srbonacističke republike svakako su, poput Mustafe I., historijska nedonoščad.
[i]Moglo bi se ustvrditi da je milijun ljudi u središtu Jugoslavije jedna od brojnih nacija islamske vjere u svijetu, ali jedina "muslimanska nacija;, (...) ujedinjeni vjerom, historijskom i kulturnom tradicijom, tvore kompaktnu zajednicu, što se ne može ustvrditi ni za narod Pakistana [/i](Hugh Seton-Waston, 1979).
Četvrt stoljeća kasnije, gdje je ta nacija i ko su Bošnjaci? U situaciji u kojoj je na najbrutalniji način promijenjeno ime naroda dok se on borio za dostojanstvo ljudskog roda, Muslimani su Bošnjaci samo zato da osiguraju klerofašistima osmanske provenijencije novu priliku da sataniziraju Bosnu. Izmjenom M u m i poistovjećivanjem bošnjaštva sa muslimanstvom, klerofašisti Alije I., skupa sa srbonacistima Slobodana M. i krofašistima Franje T., potpomognuti bjelosvjetskim kulturno-historijskim (vjerovatno i biološkim) nedonoščadima, imaju samo jedan cilj: razviti moć košmara.
Pristajanjem onih koji smatraju demokratama, u krajnjem: ljudskim bićima - na metastaze bosanskog, i globalnog, košmara nije ništa drugo nego borba za vlastiti nestanak.
User avatar
MuaDib
Posts: 3783
Joined: 28/10/2006 23:25
Location: Sarajevo

#2

Post by MuaDib »

Idi se liječi. :D
Maksim
Posts: 931
Joined: 18/11/2006 03:25
Location: Bec, Austrija
Contact:

#3

Post by Maksim »

prezvakana tema
kon-tiki
Posts: 114
Joined: 20/11/2006 12:52

#4

Post by kon-tiki »

Za "hukagrada" niti ima lijeka, niti ikakve druge nade. Asicare da je njega u mejtefu, neki hodza-iblis, dusmanski tukao po glavi.

(I necu da cujem nikakve komentare u smislu: trebalo bi ga trajno iskljuciti iz sredine. Pa ljudi, nije on gubavac. On je zapravo bezopasan, jer se njemu i mejtefska djeca kidaju od smijeha). :lol:
mIRCerka
Posts: 28193
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#5

Post by mIRCerka »

koliko dugo je samo smisljao ovaj text....

hukagrad preporucujem ti slijedecu temu
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=31444

:-)
User avatar
stickitout
Posts: 1745
Joined: 15/01/2005 23:58

#6

Post by stickitout »

Klobuk, klobuk, klobuk :D
Post Reply