Cilj otvaranja ove teme je predizborna propaganda i pokušaj homogenizacije po nacionalnoj osnovi. Nacionalistima očigledno odgovara oprobana retorika i podjele na stranke: Bošnjačke, Srpske i Hrvatske. Očekivat je da ovaj period bude pun predizbornih nebuloza zaplašivanje "nas" sa "njima". Koja će stranka ili koalicija na vlasti položiti račune šta su uradili da narod bolje živi. Pa od sveg posla su sebi povećali plće i druge nadoknade, ostalo ih nije briga. Pa ja nemogu da shvatim da Premijer Vlade entiteta ili Kantona, a nadasve Premijer Vijeća ministara BiH, ne daju ostavku ukolko nastane kriza u vladi ili nije u stanju da rješava redovne obaveze iz Ustava i po zakonu.
Eto i ovi pojedinci na forumu, u službi svojih pastira, šalju nam ovakve teme kako bi mi slijepci vidjeli kako nas oni drugi ugrožavaju i da nije njih, eto mi bi haman odlično živjeli. Punih 18 godina isti ljudi i njihovi nasljednici vodaju nas po istoj matrici kao slijepce, kad ćemo progledati, vrijeme je ili vakat otvorimo oči, pošaljimo sadašnju vlast u historiju.
Boras: Blokada zbog Bošnjaka
-
homar
#2 Re: Boras: Blokada zbog Bošnjaka
Cilj otvaranja ove teme je predizborna propaganda i pokušaj homogenizacije po nacionalnoj osnovi. Nacionalistima očigledno odgovara oprobana retorika i podjele na stranke: Bošnjačke, Srpske i Hrvatske. Očekivat je da ovaj period bude pun predizbornih nebuloza zaplašivanje "nas" sa "njima". Koja će stranka ili koalicija na vlasti položiti račune šta su uradili da narod bolje živi. Pa od sveg posla su sebi povećali plaće i druge nadoknade, ostalo ih nije briga. Pa ja nemogu da shvatim da Premijer Vlade entiteta ili Kantona, a nadasve Premijer Vijeća ministara BiH, ne daje ostavku ukolko nastane kriza u vladi ili nije u stanju da rješava redovne obaveze iz Ustava i po zakonu.
Eto i ovi pojedinci na forumu, u službi svojih pastira, šalju nam ovakve teme kako bi mi slijepci vidjeli kako nas oni drugi ugrožavaju i da nije njih, eto mi bi haman odlično živjeli. Punih 18 godina isti ljudi i njihovi nasljednici vodaju nas po istoj matrici kao slijepce, kad ćemo progledati, vrijeme je ili vakat otvorimo oči, pošaljimo sadašnju vlast u historiju.