Bora Đorđević - Zašto neću da pjevam u HR i FBiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

trinaesti

#1 Bora Đorđević - Zašto neću da pjevam u HR i FBiH

Post by trinaesti »

Gledam sinoć na XU BK Sat-u emisiju Svet u boji. Gost je bio Bora Đorđević. Uključio sam se tamam kad je govorio o tome žašto ne želi da održi koncerte niti u Hrvatskoj niti u Federaciji:
Parafraziram: "Ne zato što ih mrzim, ni zato što ih ne volim, niti zato što tamo nemam više prijatelja. Naprotiv, tamo još uvijek imam prijatelja s kojima se rado i često čujem. I tamo još uvijek ima dosta ljudi koji nas (Riblju Čorbu) slušaju. Ali, znate, bio je rat. Nismo se igrali klikera, nismo se gađali hljebom. Padale su granate, ratovali smo. Ima još dosta ljudi koji su povrijeđeni. Kojima je rat nanio zlo. Isto tako ima još mnogo ostrašćenih ljudi. I nije mi moralno da sad ja tamo idem i zarađujem pare. Ne ide to".
Tako govori Čorba. Na stranu njegovi stihovi "godine lanjske, zemlje islamske stigle do danske i zato je postalo trulo". i još neki stihovi kojima je slobodno mogu reći usrao. I koji su mnoge potakli da više nikada ne slušaju Čorbu. Na stranu nacionalistička ikonografija na koncertima (kokarda na kapi) i koncerti u Banjoj Luci za vrijeme rata.
Ali ova njegova izjava mi ima smisla.
Vaš komentar?!
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

moj komentar je nek se goni u pičku materinu
Vingo

Post by Vingo »

Izjava je super.
Eh sad to sto Boru, ustvari, niko ne zove da pjeva u RH i FBiH....je deseta prica....
1sarajlija

Post by 1sarajlija »

To ti je kao kad bi Thompson išao po Srbiji i RS-u da pjeva svoje domoljubne pjesmice.

Ne ide kokarda i RH+FBiH zajedno

:kravata:
Mahalac

Post by Mahalac »

Jedina corba koju ja znam i postujem je dole u ASDZ-iju, stvarno dobra, begova pogotovo, a sad ova naka bora-bora???ne znam

ne trebas ni pojasnjavati :oops:
Edin H.

Post by Edin H. »

Nije na meni da odlucujem, ali smatram da je Bora jedna od osoba koja je definitivno nepozeljna u BiH (hocu li reci Federaciju?), uz recimo Nemanju Kusturicu i Neleta Jankovica.

Ja jesam za slobodno misljenje, ali ovi ljudi su pretjerali svojim ratno -huskackim izjavama.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Moj komentar je da je to prelijepo upakovano, da prostite, govno u onaj lijepi papir sa cvjetičima i simpatičnim medvjedićima sa bogatom mašnom na kraju :oops: :D

Nada se bora, potajno (u prilog čemu govori i ova izjava) da će njega neko shvatiti, njegove motive i ostalo zašto se ponašao na određeni način i da ćemo mu ipak u nekoj daljoj ili bližoj budućnosti otvoriti svoja vrata i doći na njegov koncert. Ne bi me iznenadilo da se tada (ako ikada :D) okupimo u velikom broju na njegovom koncertu i da zajedno s njim pevamo njegove nezaboravne pesme.... ipak je on samo "umetnik" :D
edu

Post by edu »

hoce lepi bora preko reda..a pa ne moze..u red mali..prije tebe je ceca.. :D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

MRAVOJED wrote:moj komentar je nek se goni u pičku materinu
:lol: :lol: :lol: ti si meni king...
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

E moj Edu, što je najgore imala sam priliku usput čuti komentare kako neki jedva čekaju da im dotična pavaljka "rukne" na Koševu :D:D:D

Ovaj narod je totalno poludeo :D:D:D
flora.sa

Post by flora.sa »

jeko Bora :D

aaaa...sto me zaaaaboleeee :D :lol: :lol: :lol: :D

kazu, u aprilu Pavaroti u Sarajevu....

Pavaroti ili Bora?
Uh...tesko pitanje :D :D :D :D

e bas me interesuje s kojim se to on ljudima u Federaciji tajno dopisuje :roll: :D :D :D ....
Edin H.

Post by Edin H. »

Ma treba i Pavaroti-ju dat bananu i to samo zbog one pjesme Miss Sarajevo.
Em je pjesma rubish, em se levat provali preko nasih ledja :D

U nivou je one Hanke Paldum "Gdje ste sada izdajice kad Bosna umire?".

A istu vratili sa aerodroma :D
Pusur

Post by Pusur »

quote]e bas me interesuje s kojim se to on ljudima u Federaciji tajno dopisuje ....

Sa Kilibardom:)
Last edited by Pusur on 02/02/2006 14:12, edited 1 time in total.
rumenko

Post by rumenko »

trimaesti....yebo te on a ti njega...onako najiskrenije..ako ono sto bora kaze za tebe jos ima smisla....meni je takvih k'o ti zao...a i kanal sto gledas ti je yeben Xu BK Sat...papanluku nigdje kraja....
Edin H.

Post by Edin H. »

Kaze Tunjo da se Kilibarda iskreno pokajao, znaci onda je to OK :shock:
Pusur

Post by Pusur »

Kaze Tunjo da se Kilibarda iskreno pokajao, znaci onda je to OK
A onda je fakat ok:) :(
car-x

Post by car-x »

ja dan danas navijem sebi poneku corbinu iz "starih" vremena.. svojevremeno je bio bas pjesnik.. i to jak pravo..

sad je samo obicni najobicniji cetnik, a takvih barem imamo na izvoz, pa koji ce nam kurac jos jedan.. jos i da mu placamo..
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Bas mi je sad tesko sto nam Bora nece pjevat :lol:

Inace, (nema veze sa ovom temom), ali mene vise nervira to velicanje prozivanje i sl. svih nekadasnjih muzickih likova.
Ne znam uopste kakve fajde ima o tome pricat i pisat tipa "hoce li se ponovo okupiti Bijelo Dugme", "sta Brega misli o ratu u BiH"," Hoce li Nele Karajlic posjetiti Sarajevo"...
ma koga briga :?

a posebno me nervira proganjanje Branimira Stulica, covjeka koji ocito ne zeli da se mota po medijima, ne zeli da prica o nekadasnjoj grupi Azra i sl...
Stulicu svaka cast, ali Boze moj ako je covjeku dosadila sva ta medijska pompa oko Azre, cemu ponovno vracanje duhova???

Nadam se da me necete pogresno shvatiti :-)
Bora je nacionalista!!!
Stulic zivi svoj zivot i to treba postovati.
Brega i Nele :-) :-) :-)
:
Reina

Post by Reina »

MRAVOJED wrote:moj komentar je nek se goni u pičku materinu

:lol: :lol: najpametniji odgovor !!!
manijak1

Post by manijak1 »

Ali ova njegova izjava mi ima smisla.
Vaš komentar?!
.......... :D :D kako to da sam ja takav peh :D čim otvorim ovaj forum nabasam na neka minska smišljena polja :D :D nego ne reče Čorbali Saftali Knindžin Jaran ko je to zamijenio gađanje hljebom :D gađanjem granatama , defileom BOV-ovima :D tenkovima i ostalim smislenim :D pičkama materinama ..........trinaesti još da si petak pomislio bih da si i ti ispalio koji metak s brda prema dole.
Nego niko da kaže ...........šta je sve sinoć na FTV-u rekao Novi Visoki predstavnik :D o bitku agresije na BiH i odnosu međunarodne zajednice koju sada predstavlja ovdje........ :D :D to ne odgovara nekima ...........mnogima ..........čije izjave imaju smisla :D a najviše istine :oops: :oops: .
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Sta... Bora nece pjevati u BiH :shock:...mojim razocarenjima nikad kraja :bih:
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Nabijem Boru na neku stvar zajedno sa prijateljima sa kojima se čuje.
Pusur

Post by Pusur »

Ma Bora je seljak i to je dokazano naucno:)

De mi reci jel to onaj Tunjo sto je od BH poreznika sebi iznajmljivao kociju u Londonu i kupovao skupe sesire?!

p.s. Covjek je sto se tice znanja stvarno legenda ali ovo su mu minusi i ima ih jos masu (kao i mi sve izmedu ostalog)
Stitch__

Post by Stitch__ »

nosi govna napolje!

ima riblja corba dobrih pjesmica, dobar dio je podjonen i potpisan (vidi pod: dino merlin), ponekad ih kod kuce i poslusam, ali da bi otisao na koncert? NIKAD. chetnik jednom - chetnik zauvijek :x
radeljas

Post by radeljas »

Pusur wrote:
De mi reci jel to onaj Tunjo sto je od BH poreznika sebi iznajmljivao kociju u Londonu i kupovao skupe sesire?!
jeste tunjo je taj, jos je i pozaposljavao sinove po ambasadama gdje god je radio. a alija ga postavio, pa on poslije nesto poslije alije. ne volim ga da je 100 puta akademik. tamo sjedi sa ganicem isto tako akademikom. i on je glasao za njega garant. da ne govorim o odgovornosti svih njih koji su u vlasti, pri vlasti, ili nezavisni od vlasti, a koji su pustili da se desi sve sto se desilo.

oko bore mogu samo reci fuj. iako nisam protiv da dodje bilo ko - ko nije ratni zlocinac. a ako i takav dodje onda hapsenje zna se
Post Reply