Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Murat Sabanovic

#1 Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by Murat Sabanovic »

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/090906069

interesuje me sta ce gradjani bh,sarajlije i poklonici u2-a uraditi da sprijece ovaj anti-bosanski cin ,ukoliko se odluci da se ovome prijatelju nase drzave oduzme nas pasos?ocigledno da bilo kakva promocija smeta neprijateljima bosne(sljedbenika miloseveceve politike),te povlace ovakve poteze.
da li ce to samo biti usrane peticije ili ce se lijepo izaci na ulici i reci :stop,ne moze to tako...
Sarayman

#2 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by Sarayman »

Mislim da Boni nonsalantno puca kar.na sto ostaje bez BH pasosa.
Maraschino

#3 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by Maraschino »

Tema vec postoji...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=66689

a da bi trebalo nesto poduzeti...trebalo bi

bono vox bi trebao zadnji da izgubi pasos bih...
Murat Sabanovic

#4 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Maraschino wrote:Tema vec postoji...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=66689

a da bi trebalo nesto poduzeti...trebalo bi

bono vox bi trebao zadnji da izgubi pasos bih...
nije bitno sto tema postoji,ako treba otvoricemo jos 100,ali poduzmimo nesto....
JThomas

#5 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by JThomas »

ali ga zato ima svaka bjelosvjetska baraba i s njim može najladnije izbjeći krivično gonjenje i pravosnažne presude. zato ga je recimo branimir glavaš dobio u roku dz, po najbržoj mogućoj proceduri.

šta reći nego da iz dana u dan pokazujemo gdje su nam prioriteti i šta cijenimo.
ROTOR 9

#6 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by ROTOR 9 »

SASVIM LOGICNO kad u vlasti sjede dojucerasnji (ne)zvanicni kreatori rata i stradanja u BiH.. Ubice BiH samo su promijenili uniforme.. i pol.stranku.. :(
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#7 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by Halleluhwah »

Žao mi čovjeka. Do danas ima problema sa vizom, a sutra ih je lišen jer nema pasoša. Ode turneja cijela do vraga. :zoka:

Imam rješenje. Našminkajmo pesnicama ovog dolje.
Image
ROTOR 9

#8 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by ROTOR 9 »

Halleluhwah wrote:Žao mi čovjeka. Do danas ima problema sa vizom, a sutra ih je lišen jer nema pasoša. Ode turneja cijela do vraga. :zoka:

Imam rješenje. Našminkajmo pesnicama ovog dolje.
Image
rekli bi ti.. sad ces da popases jednu diciplinsku.. 'oces Panticu.. Koliko ima jos ovakvih.. Shojica,Pantica..
Murat Sabanovic

#9 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

JThomas wrote:ali ga zato ima svaka bjelosvjetska baraba i s njim može najladnije izbjeći krivično gonjenje i pravosnažne presude. zato ga je recimo branimir glavaš dobio u roku dz, po najbržoj mogućoj proceduri.

šta reći nego da iz dana u dan pokazujemo gdje su nam prioriteti i šta cijenimo.
jasno je da bh pasos danas ima svako i da ga nije tesko dobiti.ali ovdje se radi o necemu drugom...jednostavno ljudi ne zele nikakavu promociju bih..sjetimo se pjesme miss sarajevo...sjetimo se koncerta na kosevu...sjetimo se emocija...
nemojmo stavljati ime na usranu peticiju ...uradimo vise....recimo da nam nije svejedno...
Bosanac_21

#10 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by Bosanac_21 »

To je sve politika iz takozvanog entiteta "rs". Njima smeta sve sto ima veze s agresijom/genocidom koji su vrsili po Bosni i Hercegovini,
pa im smetaju sve organizacije, ljudi, zemlje, ....... koji/koje su na bilo kakav nacin nesto radili za Bosnu i Hercegovinu tokom
najcrnjih dana. Vrijeme je takvo da ce "rs" sve uciniti da se opere i da upre prst u drugog samo da bi makar na momenat
skrenula paznu od ISTINE! :x
Sve ce isto biti dok god oni budu "vladali" jednim dijelom zemlje, dok god karadzicevi/mladicevi poslanici budu obavljali poslove njihovih ideja.
Ovo s pasosom je jedan od primjera na kakve su grane spali.
Murat Sabanovic

#11 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Bosanac_21 wrote:To je sve politika iz takozvanog entiteta "rs". Njima smeta sve sto ima veze s agresijom/genocidom koji su vrsili po Bosni i Hercegovini,
pa im smetaju sve organizacije, ljudi, zemlje, ....... koji/koje su na bilo kakav nacin nesto radili za Bosnu i Hercegovinu tokom
najcrnjih dana. Vrijeme je takvo da ce "rs" sve uciniti da se opere i da upre prst u drugog samo da bi makar na momenat
Sve ce isto biti dok god oni budu "vladali" jednim dijelom zemlje, dok god karadzicevi/mladicevi poslanici budu obavljali poslove njihovih ideja.
upkavo tako !!! ali mi sutimo..zasto se dijelimo na seljake i gradjane? na mjestane i izbjeglice? na dijasporce i domace?? zar prije svega nismo bosanci?!budimo kolektiv!!!
ROTOR 9

#12 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by ROTOR 9 »

Murat Sabanovic wrote:
Bosanac_21 wrote:To je sve politika iz takozvanog entiteta "rs". Njima smeta sve sto ima veze s agresijom/genocidom koji su vrsili po Bosni i Hercegovini,
upkavo tako !!! ali mi sutimo..zasto se dijelimo na seljake i gradjane? na mjestane i izbjeglice? na dijasporce i domace?? zar prije svega nismo bosanci?!budimo kolektiv!!!
POTPIS :thumbup:
505

#13 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by 505 »

I da ostane bez BiH pasoša neće ostati bez mjesta u srcima Bosanaca i Hercegovaca.
:bih:
Murat Sabanovic

#14 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

svima je jasno da bosna ne lici na drzavu...a najvise smo mi krivi,jer nista ne poduzimamo osim peticija koje ne piju vode.
zasto dozvoljavamo sebi da budemo na dnu mora i ako smo svjesni da gore ima svjetlost(sunce).jeli zato sto nemamo hrabrosti da isplivamo na povrsinu ili nam se osladilo da budemo na dnu. pa i oni koji zele da izrone,ubijedjujemo da gore nista nije bolje nego dole .govorimo sami sebi da je to putovanje opasno jer bi nas ajkule, meduze i druge morske nemani progutale.

bono je dosta ucinio za bih, za nas...a mi mu mozemo uzvratiti ukoliko pokusamo sprijeciti ovaj neljudski cin
Daisy

#15 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by Daisy »

Ako se ovo desi razmisljam i ja da ostanem bez B&H pasosa i to zauvijek, ovo je vrhunac krkanluka i papanluka, nemam rijeci.

Naravno da Bonu puca K ali kako ce to izgledati u svijetu...........................zalosno.
Murat Sabanovic

#16 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Daisy wrote:Ako se ovo desi razmisljam i ja da ostanem bez B&H pasosa i to zauvijek, ovo je vrhunac krkanluka i papanluka, nemam rijeci.

Naravno da Bonu puca K ali kako ce to izgledati u svijetu...........................zalosno.
nije to solucija !!! sa problemom se treba uhvatiti u kostac !!! oni to mozda i prizeljukuju ... pasos je nesto lijepo !!! on svjedoci da bosna ipak postoji,sto nije zelja jedne grupe ljudi.
tuzlak-x

#17 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by tuzlak-x »

da li smo pijani i ne znamo gdje hodamo i sta cinimo?
za ovo sa pasosem treba da vrisnemo do neba, do boga. sta ce sljedece traziti; da se ukinu bosanski pasosi?
Murat Sabanovic

#18 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

tuzlak-x wrote:da li smo pijani i ne znamo gdje hodamo i sta cinimo?
za ovo sa pasosem treba da vrisnemo do neba, do boga. sta ce sljedece traziti; da se ukinu bosanski pasosi?
upravo tako tuzlak !!! a na red ce doci i nasa dusa... i nju ce nam oduzeti ukoliko to dozvolimo...
sinus

#19 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by sinus »

Ja sam uvijek bio za onu pamti pa vrati...ili tuk na utuk što bi rekli, i onda tako idemo dok neko ne bude donji...

Komšija meni zadavi kokoš, ja njemu dvije...Svakako koliko god se mi fino ponašali i bili mirni, uvijek smo zadnja rupa na svirali i agresori i oni koji nas mrze uvijek bolje prolaze...Treba im javno jednom za sva vremena "je*at ma*ku fašističku" a ne lizati im guzicu!
Murat Sabanovic

#20 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

sinus wrote:Ja sam uvijek bio za onu pamti pa vrati...ili tuk na utuk što bi rekli, i onda tako idemo dok neko ne bude donji...

Komšija meni zadavi kokoš, ja njemu dvije...Svakako koliko god se mi fino ponašali i bili mirni, uvijek smo zadnja rupa na svirali i agresori i oni koji nas mrze uvijek bolje prolaze...Treba im javno jednom za sva vremena "je*at ma*ku fašističku" a ne lizati im guzicu!
jasno je da treba,ali ne pojedinacno ili u manjoj grupi...sjetimo se kako je prosao tuto kompleto kada su "ofarbali "zgradu predsjednistva. mene su najvise razocarale negativne reakcije pojedinih ljudi...

bono i slicni njemu su veliki prijatelji ove drzave..ukoliko nista ne poduzmemo onda zaista ne zasluzujemo bolju drzavu...
Maraschino

#21 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by Maraschino »

Murat Sabanovic wrote:svima je jasno da bosna ne lici na drzavu...a najvise smo mi krivi,jer nista ne poduzimamo osim peticija koje ne piju vode.
zasto dozvoljavamo sebi da budemo na dnu mora i ako smo svjesni da gore ima svjetlost(sunce).jeli zato sto nemamo hrabrosti da isplivamo na povrsinu ili nam se osladilo da budemo na dnu. pa i oni koji zele da izrone,ubijedjujemo da gore nista nije bolje nego dole .govorimo sami sebi da je to putovanje opasno jer bi nas ajkule, meduze i druge morske nemani progutale.

bono je dosta ucinio za bih, za nas...a mi mu mozemo uzvratiti ukoliko pokusamo sprijeciti ovaj neljudski cin

kao sto je neko vec rekao ''...i sam Bono razumije situaciju u kojoj se nalazimo ...'' , sa kakvim fashistickim sljamom mi imamo posla...

ali i mi trebamo nesto ''ekstremno'' uraditi...koliko kriminalaca i ratnih zlocinaca imaju BH pasos a da sa BiH nemaju nikakve veze osim u dva nabrojana slucaja...
ROTOR 9

#22 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by ROTOR 9 »

Jednostavno treba primjeniti,narodnu poslovicu.. Klin se KLin-om izbija .. I tako oduzet sve pasose i licne karte raznoraznim istocnim dobrovoljcima :idea:
oridjidji

#23 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by oridjidji »

Ma kad Bosanci sute, onda im politiku kroje oni koji Bosnu ne vole... Nama juce htijeli rasparcati drzavu, a danas hoce da nas rasparcaju sa svim simbolima multikulturalnosti i multietnicnosti...

Kao posljedica tome je oduzimanje drzavljanstva svakome ko je Bosnu iole volio i danas voli ...
Bonu oni nece naskoditi, sebi će. Omču sto drugima vežu oko glave, njima će dohakati vremenom.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#24 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by Toto »

Valjalo bi kad bi stotinjak protestanata izaslo sa onim velikim kasetofonima i megafonima pred Parlament i pustali 24 sata U2 muziku. Treba im igranku napravit 24/7 dok se ne okanu Bonoa.
Gospoda Ministarka

#25 Re: Bono ostaje bez bosanskog pasoša?

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 12:46, edited 1 time in total.
Post Reply