1.6.1993., na Bajram, sjecam se ko da je juce bilo, ne ponovilo se. Ima i spomen ploca... A Adnan K, da nije to onaj djecak sto je biciklo vozio s rajom na istom parkingu pred kraj rata? Imao je nekoliko brace i sestara... Njega sam poznavala, al mu se imena ne mogu sjetiti.EliasVeskot wrote:Onom parkingu na 3 pred sam kraj rata ? Adnan K?jasminasab wrote:Jeste, gdje stoji komercijala (31e) prema gradu. Navodno je jedan geler odletio skroz do zgrada, ali srecom taj nije nikoga povrijedio. Stakla na kucama blizu stanice su polupana. To je bila stvarno uzasna detonacija.EliasVeskot wrote: koja je to autobuska stanica? ona poslije IMZITa? gdje stoji 31-e?
Podsjeti me na rat, kad su moji vrsnjaci na parkingu poginuli igrajuci lopte.![]()
Bombanje na Dobrinji 3, maloprije
-
jasminasab
-
jasminasab
A on zivi tu? Bas sam se pitala ko je debil koji svako jutro pod pratnjom i sirenom gazi sve pred sobom i prolazi kroz crveno da ode na posao...alica.k wrote:evo samo da kazem, bomba je bacena tu kod zgrade ministra za bezbjednost i sigurnost Tarika Sadovića, imam slike, dok dodjem kuci pa cu ih postaviti...
Kako je to puklo............................................
Ljudi se skupilo ko da se humanitarna dijeli, a zatvorili cestu dole prema gradu.
Ne znam jel lokacija bila ono random al...
-
Šole
Kono nema veze to sa njim, provjereno.jasminasab wrote:A on zivi tu? Bas sam se pitala ko je debil koji svako jutro pod pratnjom i sirenom gazi sve pred sobom i prolazi kroz crveno da ode na posao...alica.k wrote:evo samo da kazem, bomba je bacena tu kod zgrade ministra za bezbjednost i sigurnost Tarika Sadovića, imam slike, dok dodjem kuci pa cu ih postaviti...
Ljudi se skupilo ko da se humanitarna dijeli, a zatvorili cestu dole prema gradu.
- Jara
Da, kad je nekojasminasab wrote: 1.6.1993., na Bajram, sjecam se ko da je juce bilo, ne ponovilo se. Ima i spomen ploca... A Adnan K, da nije to onaj djecak sto je biciklo vozio s rajom na istom parkingu pred kraj rata? Imao je nekoliko brace i sestara... Njega sam poznavala, al mu se imena ne mogu sjetiti.
Ne ponovilo se...
-
photo
alica.k wrote:evo samo da kazem, bomba je bacena tu kod zgrade ministra za bezbjednost i sigurnost Tarika Sadovića, imam slike, dok dodjem kuci pa cu ih postaviti...
@alica, hocel' te fotke????
-
jasminasab
A ti znas tog lika? Ako znas, Boga ti mu reci nek bar saobracajne propise postuje...Šole wrote:Kono nema veze to sa njim, provjereno.jasminasab wrote:A on zivi tu? Bas sam se pitala ko je debil koji svako jutro pod pratnjom i sirenom gazi sve pred sobom i prolazi kroz crveno da ode na posao...alica.k wrote:evo samo da kazem, bomba je bacena tu kod zgrade ministra za bezbjednost i sigurnost Tarika Sadovića, imam slike, dok dodjem kuci pa cu ih postaviti...
-
Šole
Buraz puno nas je s Dobrinje, znamo dobro i ko? i što? i kako? pogotovo za taj turnir.Jara wrote:Da, kad je nekojasminasab wrote: 1.6.1993., na Bajram, sjecam se ko da je juce bilo, ne ponovilo se. Ima i spomen ploca... A Adnan K, da nije to onaj djecak sto je biciklo vozio s rajom na istom parkingu pred kraj rata? Imao je nekoliko brace i sestara... Njega sam poznavala, al mu se imena ne mogu sjetiti.dozvolio održavanje turnira 50 m od prve linije!
![]()
Ne ponovilo se...
-
photo
ljudi, drzite se teme o bacanju bombe na dobrinji veceras. ratne teme mozete na drugoj temi.Šole wrote:Buraz puno nas je s Dobrinje, znamo dobro i ko? i što? i kako? pogotovo za taj turnir.Jara wrote:Da, kad je nekojasminasab wrote: 1.6.1993., na Bajram, sjecam se ko da je juce bilo, ne ponovilo se. Ima i spomen ploca... A Adnan K, da nije to onaj djecak sto je biciklo vozio s rajom na istom parkingu pred kraj rata? Imao je nekoliko brace i sestara... Njega sam poznavala, al mu se imena ne mogu sjetiti.dozvolio održavanje turnira 50 m od prve linije!
![]()
Ne ponovilo se...
-
jasminasab
Mislim da o bombi necemo puno vise saznati veceras... Nazalost mislim da niko nije registraciju zapamtio.
Jedino mozda neki info o ztvama. Nadam se samo da niko nece umrijeti.
- Jara
Ne znam detalje...znam posljedice turnira...Šole wrote:Buraz puno nas je s Dobrinje, znamo dobro i ko? i što? i kako? pogotovo za taj turnir.Jara wrote:Da, kad je nekojasminasab wrote: 1.6.1993., na Bajram, sjecam se ko da je juce bilo, ne ponovilo se. Ima i spomen ploca... A Adnan K, da nije to onaj djecak sto je biciklo vozio s rajom na istom parkingu pred kraj rata? Imao je nekoliko brace i sestara... Njega sam poznavala, al mu se imena ne mogu sjetiti.dozvolio održavanje turnira 50 m od prve linije!
![]()
Ne ponovilo se...
-
Šole
Znam, radimo isti posao, a mislim da bi i ti trebala znati jednog. Što se tiće saobračajnih propisa, kad su upaljena rotaciona svjetla na vozilima policije kada vrše pratnju ne važe osim crvenog svjetla na semaforu. Naravno trebaju da vode računa da ne ugrožavaju nikog. Član 126. Majke mi reči ću mu.
-
Šole
šta misliš da li je ona kamera na semaforu šta ufatila, ima i ona na stubu čim prođeš semafor, što izgleda kao lampion.jasminasab wrote:Mislim da o bombi necemo puno vise saznati veceras... Nazalost mislim da niko nije registraciju zapamtio.![]()
-
scooby_macan
E bravo!!! Morala je ta kamera to da snimi!!!!Šole wrote:šta misliš da li je ona kamera na semaforu šta ufatila, ima i ona na stubu čim prođeš semafor, što izgleda kao lampion.jasminasab wrote:Mislim da o bombi necemo puno vise saznati veceras... Nazalost mislim da niko nije registraciju zapamtio.![]()
- stochar
svasta moze biti uzrok te bombe.
kao sto neko reche, ova vlast najbolje vlada u haosu i u situaciji kad se svi zabave sami o sebi. mislim da im danashnje okupljanje naroda i situacija u kojoj su svi uprli pogled u njih nikako ne ide od ruke.
ne znam sta je povod, ali me ne bi iznenadilo da se radi o skretanju s teme i usmjeravanju nakupljene mrzhnje na etnichki sukob. tako bi opet vuk bio sit i ovce na broju! vlasti entiteta odlichno saradjuju i jedni drugima drzhe ledja, a svi imaju i svoju mafiju koja ce za njih uraditi svaki prljavi poslic.
moramo biti oprezni!
kao sto neko reche, ova vlast najbolje vlada u haosu i u situaciji kad se svi zabave sami o sebi. mislim da im danashnje okupljanje naroda i situacija u kojoj su svi uprli pogled u njih nikako ne ide od ruke.
ne znam sta je povod, ali me ne bi iznenadilo da se radi o skretanju s teme i usmjeravanju nakupljene mrzhnje na etnichki sukob. tako bi opet vuk bio sit i ovce na broju! vlasti entiteta odlichno saradjuju i jedni drugima drzhe ledja, a svi imaju i svoju mafiju koja ce za njih uraditi svaki prljavi poslic.
moramo biti oprezni!
-
scooby_macan
Automobil se kretao u pravcu grada,tako su rekli na vijestima,mada obicno zavrsi negdje u rs!!!!beCA_ wrote:Aha... vec vidim u novinama... ukraden negdje u centru i kasnije naden negdje u sumi u RS ... o napadacima nema informacija niti tragova... ccc
-
Šole
Izvini brate nečemo višephoto wrote:ljudi, drzite se teme o bacanju bombe na dobrinji veceras. ratne teme mozete na drugoj temi.Šole wrote:Buraz puno nas je s Dobrinje, znamo dobro i ko? i što? i kako? pogotovo za taj turnir.Jara wrote: Da, kad je nekodozvolio održavanje turnira 50 m od prve linije!
![]()
Ne ponovilo se...