Bombaj štampa" kreće na turneju
Moderator: _BataZiv_0809
-
dijaliza
#1 Bombaj štampa" kreće na turneju
Bombaj štampa" kreće na turneju
Nedim Babović, osnivač i gitarista legendarne rok skupine ”Bombaj štampa”, potvrdio je jučer za ”San” da će grupa 6. decembra održati koncert u sarajevskom ”Coloseum”. Prema njegovim riječima, ponovo će se okupiti u starom sastavu, ali i kako je naglasio, Sarajevo je samo početak njihove turneje.
- Odlučili smo da ponovo okupimo bend. Vidjeli smo na koncertu u Sarajevu prije nekoliko mjeseci, u okviru Sarajevo Film Festivala, da nas ljudi vole i da publika rado sluša naše stare pjesme. Da budem iskren, i nama se svidjela ideja da ponovo počnemo sa svirkama. Ideja za ponovno okupljanje benda potoji već duži period, no zbog obaveza, uvijek smo nešto odgađali - govori Babović, te dodaje:
- Sada je druga situacija. Ozbiljni smo u svojim namjerama. Sarajevo je prvo na redu, no nakon toga, održat ćemo koncerte i u svim većim gradovima bivše Jugoslavije. Još nismo odredili datume, ali nakon koncerta u Sarajevu, imat ćemo više informacija.
Nedim Babović, osnivač i gitarista legendarne rok skupine ”Bombaj štampa”, potvrdio je jučer za ”San” da će grupa 6. decembra održati koncert u sarajevskom ”Coloseum”. Prema njegovim riječima, ponovo će se okupiti u starom sastavu, ali i kako je naglasio, Sarajevo je samo početak njihove turneje.
- Odlučili smo da ponovo okupimo bend. Vidjeli smo na koncertu u Sarajevu prije nekoliko mjeseci, u okviru Sarajevo Film Festivala, da nas ljudi vole i da publika rado sluša naše stare pjesme. Da budem iskren, i nama se svidjela ideja da ponovo počnemo sa svirkama. Ideja za ponovno okupljanje benda potoji već duži period, no zbog obaveza, uvijek smo nešto odgađali - govori Babović, te dodaje:
- Sada je druga situacija. Ozbiljni smo u svojim namjerama. Sarajevo je prvo na redu, no nakon toga, održat ćemo koncerte i u svim većim gradovima bivše Jugoslavije. Još nismo odredili datume, ali nakon koncerta u Sarajevu, imat ćemo više informacija.
- JThomas
#2 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
odlična vijest 
- rossoner
#3 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
KOLIKO JE KARTA ZA COLLOSEUM? ZNA LI KO??? UZASNO MI SE IDE...
- JThomas
#4 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
đuro
ne sjećam se kad sam se bolje proveo u ovom gradu a da se nisam nalio

ne sjećam se kad sam se bolje proveo u ovom gradu a da se nisam nalio
- stochar
#5 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
dos'o do Coloseuma (koji mi inace nije nimalo drago mjesto), vidio onu mega guzvu na ulazu, i stvarno mi nije padalo na pamet da se guram. slovenci su nas sabili u tor k'o stoku!
djuri i stampi svaka cast (gled'o sam ih ljetos u domu armije-respect), ali onaj koncert je treb'o biti u vecem prostoru, npr. sloga ili cda, nesto sto se veze za ovaj band, a ne u kockarnici!
djuri i stampi svaka cast (gled'o sam ih ljetos u domu armije-respect), ali onaj koncert je treb'o biti u vecem prostoru, npr. sloga ili cda, nesto sto se veze za ovaj band, a ne u kockarnici!
- JThomas
#6 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
ma istina živa, nije taj prostor za toga, al' svejedno je vrijedilo.
vjerovatno talovi iz slovenije, HIT i sve to...
vjerovatno talovi iz slovenije, HIT i sve to...
- Miki123
#7 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
Colloseum je grozan.. ne pamtim da je ikad bilo više svijeta nego sinoć. Od ulaza do arene ne možeš proći. Raja platila 10 km da gleda koncert na plazmamastochar wrote:dos'o do Coloseuma (koji mi inace nije nimalo drago mjesto), vidio onu mega guzvu na ulazu, i stvarno mi nije padalo na pamet da se guram. slovenci su nas sabili u tor k'o stoku!
Dom mladih bi bio idealan za one svirke..
Dobro, pored toga bilo je odlično. đuro je vrhunski showman. da muče na bini, bilo bi zanimljivo
Al pacino field
- groar
#8 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
Ima li iko slucajno mp3 one pjesme sto su svirali u bisu.......ona mirovna sto je pred sam rat snimljena...ide nekako "i kad podje ovo sve, ja cu doci po tebe, setacemo opet kroz nas grad"....tako nesto....ako neko ima, bio bih veoma zahvalan da je okaci na rapidshare...pozdrav
- iceman ze
#9 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
meni se svidjelo na koncertu, sto je bilo raje mojih godina, nisam bas upoznat gdje su takva mjesta za izlaske, jer nekad se stvarno osjecam star kad se osvrnem. Guzva je bila katastrofalna, ja sam imao neku pozivnicu, ali sta je raje vani ostalo. Jedino sto nisam znao da je Zeljovac, kada je pjevao pjesmu, mislio sam da ce raja napraviti belaj.... 
- rossoner
#10 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
Ma hajde... Bolje letim sam, brze letim sam...
A ne pa i prije rata je pjevao tu pjesmu nije bilo frke koliko ja znam...samo se moramo sjetiti da je Sarajevo 1 grad,i da on postuje 2 velika kluba.Nije zelio provocirati.To je samo pjesma jer vise voli Zelju i to je to...
Ali legendaran je! Svaka cast! Da je jos samo bilo u Domu M.ili negdje drugo...ja sam pola sata cekao da udjem ali je bilo extra!
"Erni ne zna da u Bosni nema malo ku**c, nego samo puno ku**ac!" hehe
A ne pa i prije rata je pjevao tu pjesmu nije bilo frke koliko ja znam...samo se moramo sjetiti da je Sarajevo 1 grad,i da on postuje 2 velika kluba.Nije zelio provocirati.To je samo pjesma jer vise voli Zelju i to je to...
Ali legendaran je! Svaka cast! Da je jos samo bilo u Domu M.ili negdje drugo...ja sam pola sata cekao da udjem ali je bilo extra!
"Erni ne zna da u Bosni nema malo ku**c, nego samo puno ku**ac!" hehe
- kiwi4u
#11 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
evo za sve ljubitelje jedan album stari 

Code: Select all
http://rapidshare.com/files/53531554/_1987__Bombaj_Stampa.rar- tranquil
#12 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
Pjesma nije prije rata, nego baš iz rata. Ne sjećam se imena niti je nažalost imam (i ja tražim). Kao alternativa može ti poslužiti "Party Doll" od Rolling Stonesa, jer je u pitanju obrada te pjesme.groar wrote:Ima li iko slucajno mp3 one pjesme sto su svirali u bisu.......ona mirovna sto je pred sam rat snimljena...ide nekako "i kad podje ovo sve, ja cu doci po tebe, setacemo opet kroz nas grad"....tako nesto....ako neko ima, bio bih veoma zahvalan da je okaci na rapidshare...pozdrav
-
d2
#13 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
bombaj stampa ima posebno mjesto u mome srcu, odmah pored golfa dvojke dizela 
- Better Man
#14 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
"Party Doll" je pjesma sa drugog solo albuma Mick Jaggera koji se zove "Primitive Cool".tranquil wrote:Pjesma nije prije rata, nego baš iz rata. Ne sjećam se imena niti je nažalost imam (i ja tražim). Kao alternativa može ti poslužiti "Party Doll" od Rolling Stonesa, jer je u pitanju obrada te pjesme.groar wrote:Ima li iko slucajno mp3 one pjesme sto su svirali u bisu.......ona mirovna sto je pred sam rat snimljena...ide nekako "i kad podje ovo sve, ja cu doci po tebe, setacemo opet kroz nas grad"....tako nesto....ako neko ima, bio bih veoma zahvalan da je okaci na rapidshare...pozdrav
- Soul_Sista
#15 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
..svidja mi se omot ovog navodno starog albumakiwi4u wrote:evo za sve ljubitelje jedan album stari
Code: Select all
http://rapidshare.com/files/53531554/_1987__Bombaj_Stampa.rar
- JThomas
#16 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
evo me živ sam
ali opet kažem, isplatilo se, iako bi svaki drugi veći prostor bio prikladniji...
ali opet kažem, isplatilo se, iako bi svaki drugi veći prostor bio prikladniji...
-
MokeQc
#17 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
Ima li kakvih konkretnih snimaka sa koncerta ? Ono malo sa Youtube je slabo, k'o da je prenos sa Mjeseca...
Radio 202 je valjda prenosio koncert, hoce li ga stavljati u 'donwload' rubriku ?
Nisam Zeljovac, ali me ona pjesma zapali da to nema smisla....
Radio 202 je valjda prenosio koncert, hoce li ga stavljati u 'donwload' rubriku ?
Nisam Zeljovac, ali me ona pjesma zapali da to nema smisla....
- Better Man
#18 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
babyline wrote:jes da je offtopic al je li iko jos cekao sat na garderobu![]()
i prezivio onaj organizirani stampedo na ulazu
Preživio stampedo, a na garderobu nisam imao volje čekati. I onako mi jakna nije bila teret, jer sam obukao laganiju obzirom da sam došao bibijem.
-
AenemA
#19 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
Jel' nastupaju sada pod imenom "Mumbai Stampa"?

- Better Man
#20 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
Kockanje je već bila ugodna zabava dok se čekao početak svirke.babyline wrote:vidis to ti je bila dobitna kominacija, jer nisi morao cekati u guzvi pred garderobom i pri izlasku nekih pola sata -sat...Better Man wrote:babyline wrote:jes da je offtopic al je li iko jos cekao sat na garderobu![]()
i prezivio onaj organizirani stampedo na ulazu
Preživio stampedo, a na garderobu nisam imao volje čekati. I onako mi jakna nije bila teret, jer sam obukao laganiju obzirom da sam došao bibijem.
zaboravih, i ono kockanje od jedno pola sata i silne zamjene zetona, vamo-tamo gore -dole, rulet, masine... bas su nas fino uposlili...
- tranquil
#21 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
Aaaa bio sam ubijeđen.... Heh, svaki dan čovjek sazna nešto novo...Better Man wrote:"Party Doll" je pjesma sa drugog solo albuma Mick Jaggera koji se zove "Primitive Cool".tranquil wrote:Pjesma nije prije rata, nego baš iz rata. Ne sjećam se imena niti je nažalost imam (i ja tražim). Kao alternativa može ti poslužiti "Party Doll" od Rolling Stonesa, jer je u pitanju obrada te pjesme.groar wrote:Ima li iko slucajno mp3 one pjesme sto su svirali u bisu.......ona mirovna sto je pred sam rat snimljena...ide nekako "i kad podje ovo sve, ja cu doci po tebe, setacemo opet kroz nas grad"....tako nesto....ako neko ima, bio bih veoma zahvalan da je okaci na rapidshare...pozdrav
- Miki123
#22 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
Ne mogu se zamijenit žetoni dobiveni na ulazu za novac, kao nekad
Da li se tim žetonima može piće kupovati?
Da li se tim žetonima može piće kupovati?
- Qler
#23 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
ranije sam bio dosa pa sam izbjegao guzvu na ulazu a i nasao mjesto za sjesti 
izlaz je prica za sebe, ali sam sa burazerom i haverom izvukao 50€ na ruletu
pa nam i nije bilo mrsko cekati 
izlaz je prica za sebe, ali sam sa burazerom i haverom izvukao 50€ na ruletu
-
zimomor
#24 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
Jutros slucajno na Pinku ugledam Djuru koji govori o koncertu koji je valjda sinoc odrzan u Domu mladih.
Svaka cast organizatoru, ja veze nisam imao da se koncert treba odrzati. Pa zar i pored interneta i svega da nisu u stanju ljude obavijestiti. Sramota!
Svaka cast organizatoru, ja veze nisam imao da se koncert treba odrzati. Pa zar i pored interneta i svega da nisu u stanju ljude obavijestiti. Sramota!
- burek_in_space
#25 Re: Bombaj štampa" kreće na turneju
Ako se ne varam,sinoc se radilo o nekom iventu(zimomor wrote:Jutros slucajno na Pinku ugledam Djuru koji govori o koncertu koji je valjda sinoc odrzan u Domu mladih.