Nadam se da mi moze neko dati koristan savjet, vec oko 3 sedmice imam te simptome koje nisam nikad ranije imala.
Pocelo je sve sa bolom u rucnom zglobu i bol nije bila ucestala nego ponekad se javi..i to sam mislila da je zbog upotrebe kompjutera.
Ali taj hronicni i ne jaki bol u rucnom zglobu najednom je 'buknuo' prije sedmicu, zatim su me poceli boljeti ostali zglobovi, noge, ruke.. najvise stopala i rucni zglobovi, po danu nisu jaki bolovi dok su navecer znatno intenzivniji..nemam temperaturu..samo me ponekad zna glava zaboliti posebno navecer
Imam 18 god...moze li biti to neka vrsta artritisa, ili ne znam cega ??
bolovi u zglobovima
Moderator: anex
-
duboka_misao
#2 Re: bolovi u zglobovima
picija gripa....de sine doktoru idi ovdje se ne postavlja dijagnoza.
- bellisperennis
#3 Re: bolovi u zglobovima
OMG vidim da je ovaj post prilično star, nadam se da si to dosad liječila, ali takvi bolovi su jako opasni, najvjerovatnije arthritis.
- zlatiborka
#4 Re: bolovi u zglobovima
Nece ti skoditi da jedno vrijeme uzimas prirodne preparate koji su dobri za zglobove. I ja sam imala veliki problem sa koljenima, nisam mogla da cucnem niti ustanem sa stolice bez da se oduprem rukama. Pomislila sam da je artroza, kolike sam bolove imala.alma001 wrote:Nadam se da mi moze neko dati koristan savjet, vec oko 3 sedmice imam te simptome koje nisam nikad ranije imala.
Pocelo je sve sa bolom u rucnom zglobu i bol nije bila ucestala nego ponekad se javi..i to sam mislila da je zbog upotrebe kompjutera.
Ali taj hronicni i ne jaki bol u rucnom zglobu najednom je 'buknuo' prije sedmicu, zatim su me poceli boljeti ostali zglobovi, noge, ruke.. najvise stopala i rucni zglobovi, po danu nisu jaki bolovi dok su navecer znatno intenzivniji..nemam temperaturu..samo me ponekad zna glava zaboliti posebno navecer
Imam 18 god...moze li biti to neka vrsta artritisa, ili ne znam cega ??
Odem ti ja prije 2 godine u apoteku i trazim nesto za zglobove. Dade mi cova FLEX-A-MIN od Nathtural Weltha i pocnem to piti svaki dan jednu kapsulu. Apotekar rece da ce se pobobljsanje ispoljiti nakon 2-3 mjeseca i zaista je bilo tako. Svaki dan mi je bilo sve bolje.
Od prije godinu dana sam presla na jos bolji preparat koji se zove OSTEO-BI-FLEX, najnoviji i kako kazu najbolji za probleme sa zglobovima. Uzimala sam 1 kapsulu dnevno oko 7 mjeseci, a sada uzimam svaki drugi dan. Najekonomicnije pakovanje ima 80 kapsula i kosta oko 52 KM, dok pakovanje od 40 kapsula kosta 37 KM.
Nemam vise nikakvih tegoba sa zglobovima, mogu trcati, skakati i biciklo voziti, ali uzimam preparat svaki drugi dan, mozda uskoro i to prorijedim na svaki treci dan. Uglavnom sam misljenja da ako se moze prirodnim sredstvima ublaziti bol u zglobovima i poboljsati pokretljivost, treba pokusati, ne moze biti stete. Najgore je piti Voltarene i Cofadone koji samo ublazuju bol a ne otklanjaju uzrok bola.
Zato ti toplo preporucujem ovaj OSTEO-BI-FLEX!
-
alma001
#5 Re: bolovi u zglobovima
toliko sam se bila tad prepala da sam mislila da je nesto bas opasno, nisam 7 dana mogla zaspati od bolova, ma ziva katastrofa ipak imam samo 18 god,ne bi trebala imati nikakve bolove ni u zglobovima ni u kostima... al srecom s vremenom je bol prolazila sad me bas nista ne boli doktor mi je preporucio deep relief, al vise ga ne koristim jer nemam potrebe, hvala Bogu
al ni dan danas ne znam zasto me to toliko boljelo
- Loulou
#6 Re: bolovi u zglobovima
Ne bi trebao biti problem da od svoje doktorice dobiješ uputnicu da napraviš pretrage koje bi mogle ukazati na postojanje moguće sistemske bolesti (sistemski lupus i sl.). Njih se inače teško dijagnosticira, jer se simptomi lako "pomiješaju" sa simptomima nekih drugih oboljenja.
Ne kažem da treba paničiti nego napraviti pretrage kako bi se eventualno sistemsko oboljenje isključilo radije nego zanemarivali simptomi i da se ne bi (parcijalno) djelovalo na posljedicu umjesto na uzrok.
Mada, ako je sistemska bolest u pitanju... onda, nažalost, - što je tu je.
Ne kažem da treba paničiti nego napraviti pretrage kako bi se eventualno sistemsko oboljenje isključilo radije nego zanemarivali simptomi i da se ne bi (parcijalno) djelovalo na posljedicu umjesto na uzrok.
Mada, ako je sistemska bolest u pitanju... onda, nažalost, - što je tu je.