zito23 wrote:Ama nije stvar u plati ili zvanju!!!!cHupjahalic@ wrote:dragi bh studenti,
ovoliko nebuloze ja mislim nece covjek naci od svih ostalih studenta svijeta koliko na ovoj temi.
o cemu se vi raspravljate? ko zasluzuje vecu i bolju platu: studenti sa starim diplomama i vi koji idete po bolonji?
kao prvo, citajuci dosta ovoga napisanog bojim se da vas malo ide i studira po bolonjskoj deklaraciji (nazalost), jer kad drzava nema ista pravila po svim fax-ovima onda ne pomaze to sto oni potpisu.
drugo, stara ili nova diploma - nebitno -, bitno je u svemu tome da li postoji ikakva drzavna ustanova gdje vi saljete svoju diplomu i tek nakon sto dobijete potvrdu od njih da ste autorizovani za taj posao mozete koristiti titulu koju zasluzujete, sto znaci da bez obzira da li ste isli po starom sistemu ili bolonji postoji za jedan isti posao JEDNA titula koja zasticuje one koji su sa svojom zaslugom i mukom uspjeli postici ono sto su postigli.
bojim se da tako nesto ne postoji, mada bih voljela da nisam upravu.
tek se treba zaposliti,a da bi se zaposlio osnovni uvjet je obrazovanje,pa opet za tu i tu poziciju se traži npr (navedeno napred-sedmi stepen i zvanje dipl.inž ili dipl ecc.,a to Bolonjac sa tri godine nije.
Ovu temu sam i startao sa Pravilnikom kOJI JE TIP TEK DANAS NABACIO U SVJEŽOJ TEMI "Bolonjska zvanja"
Zanimljivo mi je što na ovoj temo nema sadašnjih studenata,a onda skontam "ama to njih i ne zanima,nego tek kad vidi da je ustvari završio raniju višu školu,doči će mu iz ...u glavu,pa onda još para i dvije godine lupetaj...
Utome dođe i trideseta,pa zahebi life,više nisi omladinac,
Pozz za mirćerkicu
meni samo nije jasno ako je tako kako tvrdis, kako onda nakon tri godine upises jos dvije da moze imati master ako nema visoko vec vise obrazovanje.. koliko ja znam master mozes imati samo ako imas vss a ne visu... i po tvom rezonu sada vise nema visoke strucne spreme vec samo visa, sto je nebuloza ako uzmemo u obzir da stari nacin studiranja ne postoji .. itd... ja studiram i nasla sam svoje zvanje medju zanimanjima, tretira se ne kao visa nego visoka strucna sprema...