Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post Reply
and

#151 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by and »

bach wrote:Kažu da je demokratija ono da se dva vuka i ovca dogovaraju šta će taj dan jesti za ručak...

http://ba.n1info.com/a74858/Vijesti/Vij ... US-om.html

Code: Select all

Vlada FBiH donijela je danas Rješenje o formiranju radne grupe sa zadatkom da izradi finansijsku analizu i na temelju nje ekonomsku opravdanost eventualnog spajanja Javne ustanove Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Univerzitetsko-kliničkom centru Sarajevo i pripremi prijedlog potrebnih pravnih akata.

Radnu grupu čine Zilha Ademaj, [b]Sebija Izetbegović,[/b] Enra Suljić, Edita Kalajdžić, Snježana Bodnaruk, Safeta Borovac, Muvedeta Butmir-Čedić, Alma Pehlić, Amra Karić i Sanela Adžović.
ovo neko zasjedanje AFŽ-a?
Šta je sa ravnopravnosti polova?
bach

#152 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by bach »

Logovan

#153 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Logovan »

bach wrote:Kažu da je demokratija ono da se dva vuka i ovca dogovaraju šta će taj dan jesti za ručak...

http://ba.n1info.com/a74858/Vijesti/Vij ... US-om.html

Code: Select all

Vlada FBiH donijela je danas Rješenje o formiranju radne grupe sa zadatkom da izradi finansijsku analizu i na temelju nje ekonomsku opravdanost eventualnog spajanja Javne ustanove Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Univerzitetsko-kliničkom centru Sarajevo i pripremi prijedlog potrebnih pravnih akata.

Radnu grupu čine Zilha Ademaj, [b]Sebija Izetbegović,[/b] Enra Suljić, Edita Kalajdžić, Snježana Bodnaruk, Safeta Borovac, Muvedeta Butmir-Čedić, Alma Pehlić, Amra Karić i Sanela Adžović.
Ovo spajanje bolnica je osuđeno na propast, s obzirom da radnu grupu čine sve žene. :oops: :skoljka: :D
malamirha

#154 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by malamirha »

mario001 wrote:
Better Man wrote:
Spajanje se vrši samo da bi se Seka ustoličila za direktoricu i da Vlada otme sebi zgradu Vojne bolnice. Čitao sam neki dan gdje stručni ljdu kažu da od spajanja nema ništa i da je to teško izvodivo i besmisleno i nema nikave opravdanosti.
On a ce biti direktor Klinickog, sta joj znaci opsta bolnica u tom kontekstu??/..
Iza Seke ce doci neko drugi, nece ona biti vjecno tamo
ali zadovoljenje ega :eh: ...pa kasnije bista pred bolnicom a moguce i da citava klinika dobije naziv po doticnoj dami. :facepalm:
malamirha

#155 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by malamirha »

_BataZiv_0809 wrote:
XXS wrote:Jebo vas onaj mracni diktator Tito koji je vas, fukaru, razmazi i ubezobrazi.
Fukara se navikla na bolnice, muzeje, pozorista, obrazovanje pa sada ulicom ne mozes proci, a da fukara ne dize glavi i ne gundja.
Zaboravili ste, vi fukaro, da vam djedovi, bas kao i djedovi prije njih, nisu imali nista od toga nego su fino i poslusno radili od jutra do mraka po begovatima uzvisene i cijenjene vlastele.
Zna se kako je ovdje vijekovima bilo. Ko ima, lijeci se u Istambulu, Pesti ili Becu, a ko nema bol boluje dok ne umre.

Sikter fukaro!
:thumbup:
:pisnula:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#157 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Truba »

kad i kad je moj prijatelj doktor specijalizant u toj vojnoj dobio promjenu ugovora
tako da ovo nije ništa novo
samo ja sam sumnjao da će ostati vojna ali da će ganićev fakultet nešto tu ušićariti
nisam povezao ove dvije stvari

konto sam biće promijenjno ime recimo bolnica fakulteta ganića :D i da će otpustiti nepodobne i dovesti svoje s faxa :? :? :?
aurora313

#158 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by aurora313 »

Bilo kako bilo, danas je otišlo pismo EU parlamentu, komitetu za zdravstvo (i to na vodeće članove) u kojem je dat i link za ovaj podforum kao i za napis Slobodne Bosne. Ne vjerujem da oni mogu mnogo da učine, ali bar mi jer savjest malo mirnija.

Ne čujem ništa iz OHR i vrlog nam administratora ovog EU protektorata? Je li šta on poduzeo i može li ste više o tome negdje naći?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#159 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by JoseMujica »

šta če nam bolnice kojeg qhorca kad smo ioanko država-stacionar za teške budale
aurora313

#160 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by aurora313 »

JoseMujica wrote:šta če nam bolnice kojeg qhorca kad smo ioanko država-stacionar za teške budale
Ako neće Sarajevo, mogu Hadžići!

Današnje Oslobođenje:

Hamdo Ejubović, načelnik Hadžića, o gradnji savremenog kliničkog centra: U Suhodolu bi se zaposlilo 2.000 ljudi

"…Sa ponosom mogu kazati da smo najozbiljniji kandidati za dobijanje projekta vrijednog nekoliko stotina miliona KM. Radi se o izgradnji savremenog kliničkog centra za područje Balkana kojeg bi finansirali investitori iz Južne Koreje i Arapi. Radi se o lokaciji Suhodola, gdje je nekada i bila bolnica. Ovaj projekat vodimo sa Vladom KS-a, a očekuje se zapošljavanje više od 2.000 ljudi, najavio je načelnik Ejubović."
napalhame

#161 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by napalhame »

http://ba.n1info.com/a76476/Vijesti/Vij ... KCS-a.html

Sebija Izetbegović nova je direktorica Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, saznaje N1.

Kako nam je potvrđeno, Izetbegović je imenovana na večerašnjoj sjednici Upravnog odbora UKCS-a koja je počela u 16:30 sati. :run:
lajkujMe

#162 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by lajkujMe »

I zvanicno sada sve ovce znaju ova drzava se zove Sdaland i mi smo oficijelno apsolutna monarhija s lozom Izetbegovica kao Kralja i familija kao lordovi.

All hail Izetbegovic
Drinski

#163 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Drinski »

lajkujMe wrote:I zvanicno sada sve ovce znaju ova drzava se zove Sdaland i mi smo oficijelno apsolutna monarhija s lozom Izetbegovica kao Kralja i familija kao lordovi.

All hail Izetbegovic
Vjeruj, da sam i ja isto pomislio.
julisiz es grant

#164 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by julisiz es grant »

Odosmo u kurac krasni.
Da je bogdo ovo kraj ambicijama ove bolesno ambiciozne, maliciozne, pokvarene i osvetoljubive žene...ali nije.
Mnogi će u Kliničkom sada propištati majčino mlijeko kad je ona zasjela gdje je oduvijek željela.
Šta li je slijedeće na šta će baciti oko, i udicu?
fosna2014

#165 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by fosna2014 »

julisiz es grant wrote:Odosmo u kurac krasni.
Da je bogdo ovo kraj ambicijama ove bolesno ambiciozne, maliciozne, pokvarene i osvetoljubive žene...ali nije.
Mnogi će u Kliničkom sada propištati majčino mlijeko kad je ona zasjela gdje je oduvijek željela.
Bome da bude prva predsjednica u Bošnjaka.
Sarajbeg

#166 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Sarajbeg »

trazili smo dobili smo .dobro dosli u SDa pasaluk ,SDA prciju u 23% visedeceniski san njegovog idejnog tvorca Alije Izmetbegovica je konacno skoro zaoukruzen uspostavljena je vlas dinastije Izmetbegovica.Mozete ali nece dokle hocete upamtite SDA mafijo ,zavrsit ce te na ovaj ili onaj nacin , ili od strane masa ili likvidacijama kao Nikolaj Čaušesku kad tad.

Narode trazili smo dobili smo ,taoci smo dvjesto ,tristo hiljada SDA budzetlija i popratnih stranka .Glasali ne glasali oni su njihova glasacka masinerija koja ce ih uvijek drzati u vlasti pri vrhu.

Dok se narod ne digne i ne napravi revoluciju ,barem sto se tice ove jebene pederacije ,a sa sumskom ako se sta moze,nema nade u bolje sutra ,svakim danom tonemo sve dublje i dublje .Postali smo robovi Svjetske elite preko nasih domacih izdajnika pijuna tipa izmetbegovica ,duduka ,cove,kojima su ovi obecali ostvariti "sitne zelje" da budu oni ti koji ce nam krojiti zivote i vladati nad nama.

Narode probudimo se ,moramo mjenjati nesto za bolje sutra nase djece ,ako su nas unistili ne dozvolimo da uniste i zivote nekih novih budcih klinaca.Samo revolucija i pravljenje sitema iznova moze poceti rjesavati ovaj jad i cemer koji je ogrnuo nasu zemlji evo vec dvije decenije i kusur .Ovu bgru pohapsiti i po kratko postupku suditi i streljati ,ko je da dugotrajnog zatvora ,napraviti zatvore tipa sibirksog gulaga i poslati ih na trajnu robiju,oduzeti svu imovinu. Uspostaviti ostar zakonski sustva za slucaj remecenja esencijalnih normi u nabitnijim segmentima drustvenog ,privrednog sustava ...
starii

#167 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by starii »

od nove godine domovi zdravlja ne salju pacijente u opstu od 15.01. ni hitna nece vise voditi pacijente u opstu bolnicu...
reforma je pocela..buđenje sile :bih:
julisiz es grant

#168 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

starii wrote:od nove godine domovi zdravlja ne salju pacijente u opstu od 15.01. ni hitna nece vise voditi pacijente u opstu bolnicu...
Čuh i ja da kolege šapuću, iako ništa zvanično nema, da se ne upućuje više u Opštu na operacije, čak ni na porode.
E sad, pošto kupio, poto i prodo.
starii

#169 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by starii »

julisiz es grant wrote:
starii wrote:od nove godine domovi zdravlja ne salju pacijente u opstu od 15.01. ni hitna nece vise voditi pacijente u opstu bolnicu...
Čuh i ja da kolege šapuću, iako ništa zvanično nema, da se ne upućuje više u Opštu na operacije, čak ni na porode.
i ja koliko sam cuo nema zvanicno nego je usmeno receno...u principu se ide na to da se pokaze eto sve moze rijesiti klinicki centar a dole nema vise potrebe da iko dolazi...
nemampojma0

#170 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by nemampojma0 »

julisiz es grant wrote:Odosmo u kurac krasni.
Re: SDA-All about
Postby nemampojma0 » 06/01/2016 20:00

Saznajem da je Sebija imenovana na ovu poziciju samo do 2018., jer je planirano da ona zamijeni muza u Predsjednistvu nakon izbora 2018. :izet: :izet:
Bljutavo, oporo, gadno...fuj fuj fuj.
julisiz es grant

#171 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

starii wrote:
julisiz es grant wrote:
i ja koliko sam cuo nema zvanicno nego je usmeno receno...u principu se ide na to da se pokaze eto sve moze rijesiti klinicki centar a dole nema vise potrebe da iko dolazi...
Šta misle s time da postignu? Da pokažu da je ova bolnica bespotrebna, jer eto niko ne šalje pacijente u nju, i tako lakše opravdaju njeno prisajedinjenje KCS-u?
Logovan

#172 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Logovan »

nemampojma0 wrote: Saznajem da je Sebija imenovana na ovu poziciju samo do 2018., jer je planirano da ona zamijeni muza u Predsjednistvu nakon izbora 2018. :izet: :izet:
Bljutavo, oporo, gadno...fuj fuj fuj.
Kako nas samo maltretiraju, siluju, ubijaju psihićki, ali mi to dobro podnosimo. :lol: :oops:
karanana

#173 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by karanana »

mora da gleda house of cards
JanuaryJones

#174 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by JanuaryJones »

julisiz es grant wrote:
A gdje ću se ja porodit? :hm: :hm: :hm: :hm: :hm: imam naručeno u vojnoj kod doktora kojem vjerujem, neću na Jezero :( :( :(
julisiz es grant

#175 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

To onako između sebe kolege iz Zavoda pričaju, ali kažu da još uredno šalju, i mislim da će tako i ostati.
A doktor ti dolazi iza ponedeljka iz Austrije :D
Post Reply