Poremecaji u menstrualnom ciklusu su povezani sa hormonalnim poremecajima.Ima vise uzroka,a zaista jedan od prvog je stres,drugi poremecaji adrenalne zlijezde,tiroidna zlijezda ili nepravilna ishrana.Ne znam o cemu se kod tebe radi,i naravno trebas pod hitno da ides ginekologu.On ce ti vjerovatno preporuciti hormonsku terapiju(kontracepcijske pilule) koje ce ti sigurno uspostaviti cikluse .
Medjutim ,prije nego pocnes piti ,razmisli da li je to rijesenje,jer one izazivaju mnoge nuspojave.I kad pijes,mozda neki i ne osjecaju neke promjene niti imaju problema,ali prije ili kasnije morat ces ih prestati piti.Znas one cesto zaustave i rade jednog od jajnika,i kad prestanes piti,doci ce do poteskoca,kako bez pilula...jednostavno ces imati jak PMS,hormonalni balans u kolapsu....Ja ne zivim u Bosni pa ne znam kako stojite sa biljnim preparatima (kineska medicina)koji mogu na prirodan nacin da ti uspostave cikluse.Problem je sto biljke jako sporo djeluju,i treba i do 5-6 mjeseci da pocnu,ali kad pocnu ova biljka ce ti uspostaviti uredan ciklus,i ne bolne menzise.Biljka se zove:Chaste tree berry( Vitex),i ima je u kombinaciji sa Black cohosh.
http://www.oonausa.com/ctb.html
Pokusaj da nadjes tu biljku.Da ne zaboravim,nabavi caj kunicu(hajducku travu) i pij ,izvrsan je u tom slucaju i protiv svakog je krvarenja.
Plus,pij kamilicu,ona je izvrsan septik,i ublazivac bolova,te izvrsna za stress.
Sve najbolje.