MARIJANK wrote:
Ja stalno odgavaram a ti nikako da shvatiš moje odgovore.....
Ja shvatam da nisi u stanju dati odgovor na pitanje, da li si ti kao Hrvat za nogiranje Hrvata iz Kraljeve Sutjeske, ako ova nespadne u neku hrvatsku teritoriju. O tome koliko je to sve realno, nije nikad bilo govora osim s tvoje strane i ovdje si opet poceo da skreces s obicnog pitanja....
MARIJANK wrote:Muslimanska 'braća' su opet opkoljena sa svih strana 'srpskohrvatskom' braćom.
Srbi: Interesuje ih samo RS....oni su se od svojih teritorija oprostili od onog momenta kada su kosti svojih mrtvih povadili, vozali ih po Bosni, da bi i sahranili u finalncim destinacijama.
Hrvati: Pred nestankom, bez organizovanih struktura....paralelizmi su ukinuti. Ono gdje je HZHB (i to jos samo kao ime) faktor su napr. "Sume Herceg Bosne"...itd.
MARIJANK wrote:Pogrešno. Srbija više ne kontrolira Kosovo
Niko negovori o kontroli nad Kosovom. Opet neshvatash sushtinu.
Srbija ima aspiracije da sacuva svoj teritorialni integritet. Cinjenica je, da je Kosovo na jedan veoma kritican nacin proglasilo nezavisnost i da vazeca rezolucija 1244 Kosovo vidi kao dio Srbije odnosno nasljednika SRJ (Sto je upravo Srbija). S toga se ona trenutno angazuje pred medjunarodnim sudom i ocekuje ekspertizu, u cemu su joj pomogle dovoljan broj drzava u Vijecu UN-a.
Dakle Srbija nemoze priznati Republiku Srpsku ili raditi na njenom osamostavljivanju, da pri tome:
a.) Nekrsi Daytonski Sporazum kao potpisnica
b.) Neminira svoje napore da vrati Kosovo u svoj ustavno-pravni poredak.
O tome se radi...samo valja skontat....
MARIJANK wrote:a Hrvatska više nema problema sa 'RSK'.
O RSK-u nije bilo govora.
TAko da su tim dvama faktorima slobodne ruke sada.
Što nije bio slučaj 1991.
Hrvatska je vec jednom dozivljela eskapadu u BiH i bila pred sankcijama. Svako destruktivno dijelovanje bi dovelo Hrvatsku do iste situacije. Da budemo jasni: Srbija je sankcije izdrzala 10 godina, Hrvatska to -sa svojim aspiracijama prema NATO-u i EU nebi mogla- i tada nije. Samo to objasnjava Tudjmanov Slalom u politici prema BiH. Zbog toga je postao Persona non Grata, o cemu dovoljno govori Sahrana.....jedini visoki zvanickik koji je dosao...i to slucajno jer je bio u posjeti BiH, je bio Turcin Predsjenik.....
U ostalmo. Dovoljan je indikator ponasanje RH od kraja Rata u BiH. Radje ih naseljavaju u Benkovac, Knin, Obrovac nego da ih vrate u Kakanj, Banja Luku, Derventu. Posto su vec jednom prodali Hrvate posavine, realnije je za ocekivati da ce to uciniti i slijedeci put odnosno da ce parce "zapadna Hercegovina" biti dovoljno, dok se ostalo ispljune kao zvaka (U tome postoji trening, vidi Bosanski Brod).
Jos jasniji indikator je ponasanje RH poslje smrti: Tudjmana....Hrvatska politika se pojavi kod svoje brace taman pred izbore...poslje toga......nishta...
MARIJANK wrote:Kompletna Federacija jeste tu gdje jeste ne zbog nekih mrtvaca zvanih Franjo Tuđman ili Gojko Šušak nego zbog itekako živih protuha zvanih Nedžad Branković, Sulejman Tihić , Haris Silajdžić i ostali.
..i zbog toga sto razni HDZ-ovi, pa cak i novokomponovanih kooperiraju sa svim od tebe navedenim politicarima i s njima dijele vlast i -kako sigurno i sam mozes skontati- odgovornost.
MARIJANK wrote:I to što hoćemo pobjeći od 'blagostanja' što nam te protuhe donose zadnjih 15 godina ti nazivaš 'politika koja vodi u propast'?
Zahvalncie mozes poslati SDA i HDZ-u
MARIJANK wrote:E moj rođo, nikada vi pameti nećete doći.
Kaze mi neko, ko podrzava onu destruktivnu politiku koju je Hrvate u BiH dovela tu gdje danas jesu i koja u sushtini VInka Puljica natjera na plac.