Bolji dani za sarajevski autobuski saobraćaj?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kockica_kockica

#1 Bolji dani za sarajevski autobuski saobraćaj?

Post by kockica_kockica »

Građani Sarajeva koji za prevoz koriste autobuse KJKP „Gras“, a u kojima su često gužve, napokon će odahnuti. Naime, od danas će u saobraćaj biti uključeno 15 novih zglobnih autobusa koji su nedavno kupljeni, a bit će raspoređeni na gradskim i izvangradskim linijama.

No za katolički blagdan Svi Sveti 1.11. iako je najavljen pojacan saobracaj gradjani su cekali svoj prevoz po sat vremena i vise...Ne znam kako su ga pojacali no oni koji su se uputili na groblje taj dan imali su mogucnost da osjete na svojoj kozi sta znaci nemati prevoza... Autobus koji je trebao krenuti nesto prije 12 sati toga dana nije uopce krenuo, jer je vozac autobusa na kojem je pisalo da je za Bare na ocigled 50 ljudi lijepo promijenio da je autobus za Podhrastove... Vozaca tog istog autobusa gradjani su pitali zasto je uradio promjenu odgovor je bio da on nista ne zna i da se pita "ciko u kucici" Taj ciko nepismen covjek ili polupismen je objasnjavao ljudima da su oni prospustili taj autobus koji je trebao krenuti pojacanim prevozom nesto prije 12. Slijedeci je trebao krenuti u 12 i 35... u 12 i 45 taj isti Ciko koji se naziva dispecerom je ponovno upitan gdje autobus za Bare koji je trebao krenuti u 12 i 35 .. Naravno odgovor nije znao pa je drsko odgovorio da ce autobus krenuti na vrijeme... naravno da su ga onda izvukli iz njegove jazbine od dispecerske kucice da mu pokazu koliko je sati trenutno, kakav je red voznje odnosno kad je bus trebao krenuti a da ga jos nema, a onaj prije njega nikad nije ni krenuo jer je otisao za Podhrastove... dosao je autobus na kojem je pisalo Bare... u 13.00 sati par minuta gore dole...

Osoba koja je ovo meni ispricala je cekala ravno sat i po vremena da dodje autobus za Bare.. sat i po vremena je stajala na stanici zajedno sa jos desetinama osoba koje su takodje krenule na Bare ...

Da li cemo odahnuti???? Mozda...
*mima*

#2 Re: Bolji dani za sarajevski autobuski saobraćaj?

Post by *mima* »

Ne vidim nista čudno.....tako je svaki dan....na žalost......Ali ti zglobni autobusi...za koje nisam čula...neče popravit situaciju ..... :(
kanoute

#3 Re: Bolji dani za sarajevski autobuski saobraćaj?

Post by kanoute »

ma mogu oni nabavit jos 200 autobusa kad je saobracaj katastrofa, da za svaku liniju ima po 10 autobusa svi bi samo u guzvi stajali...situacija se hoce popraviti al to nece bit nista drasticno...mjesto sto kasne15 minuta kasnice 13:)
ja progovorila

#4 Re: Bolji dani za sarajevski autobuski saobraćaj?

Post by ja progovorila »

E kockice neka si stavila ovu temu, nista me ne iznenaduje sve ovo sto si gore napisala, nazalost. Nego zao mi je sto nisi temu malo prosirila pa nam ubacila i taksiste od kojih se vise po Sarajevu ne moze ni voziti, a da ti ne kazem da ih ne smijes ni pogledati odmah izljecu iz auta kao orangutani, a dijelili bi pravdu i svoju pamet prosipali all over the Sarajevo (cast izuectima).Nego, necu da izljecem iz teme dalje...pozz
kockica_kockica

#5 Re: Bolji dani za sarajevski autobuski saobraćaj?

Post by kockica_kockica »

Ovo je svakodnevnica... komercijala isto zna preskociti voznju.. kad pitas zasto.. odbruse ti kao u stilu: imamo i mi dusu moramo nesto jesti :shock: sto bas u vrijeme najvece guzve.. majka mu stara jedi kad nije spica.. vec obicno ogladne izmedju 3 i 5 :roll: :oops:

Dispecer spomenutog dana nije znao da ce biti preskocena jedna voznja za Bare destinaciju vec je uvjeravao 50 osoba da su oni taj autobus propustili i da je on isao :roll:
Isti je nakon pola sata uvjeravao te iste ljude da ce bus za istu destinaciju na vrijeme krenuti, a vec je kasnio dobrih 10 minuta :oops: :?

Voznu kartu znaju traziti da je pokazes na stanici :oops: :shock:

itd itd itd...
bellisperennis

#6 Re: Bolji dani za sarajevski autobuski saobraćaj?

Post by bellisperennis »

eh kad bi mi zivili/zavisili od grasa ne bi daleko dogurali, malo je rec da su katastrofa... mislm da bi se osevapili celnici Sarajeva kad bi organizovali taj saobracaj kako dolikuje jednom glavnom gradu, Sramota stvarno!! :oops:
KadSeMrtviProbudimo

#7 Re: Bolji dani za sarajevski autobuski saobraćaj?

Post by KadSeMrtviProbudimo »

kockica_kockica wrote:Građani Sarajeva koji za prevoz koriste autobuse KJKP „Gras“, a u kojima su često gužve, napokon će odahnuti. Naime, od danas će u saobraćaj biti uključeno 15 novih zglobnih autobusa koji su nedavno kupljeni, a bit će raspoređeni na gradskim i izvangradskim linijama.

Da li cemo odahnuti???? Mozda...

Odahnuti možemo samo kada GRAS-ov vozni park bude privatiziran, kada vozila i organizacija posla bude u privatnom vlasništvu, kada u Gras-u svako bude znao šta mu je stvarni posao i kada bude postojala odgovornost, i materijalno-finansijska i krivična, i sve što uz to slijedi.

Do tada ćemo se patiti :(
clav

#8 Re: Bolji dani za sarajevski autobuski saobraćaj?

Post by clav »

gras je prezvakana tema 300 puta. :zzzz: :zzzz:
ali jos se ni jedna politicka stranka ne pojavi s vizijom da rijesi problem GRASA.
Skyfox

#9 Re: Bolji dani za sarajevski autobuski saobraćaj?

Post by Skyfox »

konkurencija i samo konkurencija moze popraviti situaciju.
Post Reply