Bolji dani bh.sporta

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
matematicar_teski

#1 Bolji dani bh.sporta

Post by matematicar_teski »

Ovih dana, vidimo da sport u BiH dozivljava puni procvat. Tele, Džumho, Ed, Ibigol, Juka.
Da li je vrijeme da uzmemo medalju na olimpijadi, Pezer ?, Ceric?,
Moje neko predvidjanje za narednih 10 ak godina:
Fudbal
da smo ucesnici naredna tri velika takmicenja zaredom
u mladim selekcijama nista,oslanjamo se na dijasporu
klupski fudbal kljuc u bravu :roll:

Kosarka
Ocekujem u naredne 6 godina barem jednu medalju sa nekog takmicenja, ocekujem da u tom ciklusu budemo redovni ucesnici mundobasketa, OI
kosarka ocekujem da sparsi budu na final four-u aba lige

Rukomet
Ocekujem da nas novi val mladih rukometasa, peric i malinovic prije svega odvedu na barem jedno takmicenje.
ocekujem mediteransku medalju

Ostali ekipni sportovi
0 bodova, osim sjedece, tu haramo i dalje

Pojedinačni sportovi
vec sam naveo neke od kojih ocekujem da osvoje medalju, mozda nas poneko iznenadi ko memnun hadzic, mekic nekada sa nekom medaljom
ali treba se koncentrisati na pezera i ceric
tenis, nadam se da cemo dobiti tenisera koji ce biti u top 30(damir)
zimski sportovi to kod nas ne postoji nazalost, i ne vidim ni da ce postojati
neki egzoticni sportovi kod nas nemaju prolaza
vasa ocekivanja ? opletite
area51

#2 Re: Bolji dani bh.sporta

Post by area51 »

matematicar_teski wrote:Ovih dana, vidimo da sport u BiH dozivljava puni procvat. Tele, Džumho, Ed, Ibigol, Juka.
Da li je vrijeme da uzmemo medalju na olimpijadi, Pezer ?, Ceric?,
Moje neko predvidjanje za narednih 10 ak godina:
Fudbal
da smo ucesnici naredna tri velika takmicenja zaredom
u mladim selekcijama nista,oslanjamo se na dijasporu
klupski fudbal kljuc u bravu :roll:

Kosarka
Ocekujem u naredne 6 godina barem jednu medalju sa nekog takmicenja, ocekujem da u tom ciklusu budemo redovni ucesnici mundobasketa, OI
kosarka ocekujem da sparsi budu na final four-u aba lige

Rukomet
Ocekujem da nas novi val mladih rukometasa, peric i malinovic prije svega odvedu na barem jedno takmicenje.
ocekujem mediteransku medalju

Ostali ekipni sportovi
0 bodova, osim sjedece, tu haramo i dalje

Pojedinačni sportovi
vec sam naveo neke od kojih ocekujem da osvoje medalju, mozda nas poneko iznenadi ko memnun hadzic, mekic nekada sa nekom medaljom
ali treba se koncentrisati na pezera i ceric
tenis, nadam se da cemo dobiti tenisera koji ce biti u top 30(damir)
zimski sportovi to kod nas ne postoji nazalost, i ne vidim ni da ce postojati
neki egzoticni sportovi kod nas nemaju prolaza
vasa ocekivanja ? opletite
Pomaka ima ali po meni sve je ovo još tanko.Nema sistema,sve se svodi na pojedinačne "iskorake" ili povremene relativno dobre uspjehe.
Dionysios

#3 Re: Bolji dani bh.sporta

Post by Dionysios »

Mislim da je to malo previse optimisticno, treba uzivati u momentu.
It_is_a_Leclerc

#4 Re: Bolji dani bh.sporta

Post by It_is_a_Leclerc »

Teško je reći.

Fudbal - Očekujem da ova generacija ima kapaciteta za još dva ciklusa. Srećom, ima i ove dijasporske djece po vani; skoro svaki dan neki novi iskoči, pa se ne sekiram da se reprezentacija ne bi trebala sekirati za budućnost.
Košarka - Tu najviše očekujem, najiskrenije. Okosnica reprezentacije sa Mirzom može još dosta; još ako im dodamo Nurkića, Aleksića, Buzu, Vrabca (pod uslovom da se potonja dvojica krenu razvijati ubrzanim ritmom); tako da se nadam da bismo jednom mogli proći i do polufinala.
Rukomet - Isto puno očekujem. Sa najboljim mladim rukometašem francuske lige - Markom Panićem, pa onda Malinovićem, Milasom, Perićem, Erešom, Serdarevićem, Ovčinom, mislim da imamo šanse za makar jedno veliko takmičenje. Još ako im dodamo kadete koji su isto sjajni...
Tenis - Damir, možda mala Tinjićka ili eventualno još koje dijete koje se samostalno pokušava progurati u taj svijet.
Plivanje - Iskreno, ovdje imamo dragulja svjetskog kalibra - Ivanu Ninković. Curica je sa svojih 17 godina bila među 20 na svijetu u seniorskoj konkurenciji. Neće da nastupa za Srbiju, iako trenira tamo.
Atletika - Žao mi je što smo Pezera lako pustili da se dvoumi oko toga hoće li ili neće da nastupa za reprezentaciju. Momak je bacač za top 20 u svijetu u ovom momentu. Ima i Tuka koji trči malo nezgodnu disciplinu koja je dominantno afrička, ali za evropske mjere je sjajan.
Skijanje - Nešto malo ona djeca iz Lukavice, što se bave skijaškim trčanjem. Ostalo mrka kapa.
insomnia99

#5 Re: Bolji dani bh.sporta

Post by insomnia99 »

ovo za košarku me nasmijalo ....medalja.....mundobasket, OI...... :D

to je zbog one pobijede nad Litvom? :D
It_is_a_Leclerc

#6 Re: Bolji dani bh.sporta

insomnia99 wrote:ovo za košarku me nasmijalo ....medalja.....mundobasket, OI...... :D

Smej se, smej, samo se smej.

Bit će vremena za lelek i jauk po vašim portalima.

Ako Bog da.
Tayyip

#7 Re: Bolji dani bh.sporta

Post by Tayyip »

It_is_a_Leclerc wrote:
insomnia99 wrote:ovo za košarku me nasmijalo ....medalja.....mundobasket, OI...... :D

Smej se, smej, samo se smej.

Ako Bog da.
Inšallah
insomnia99

#8 Re: Bolji dani bh.sporta

Post by insomnia99 »

It_is_a_Leclerc wrote: Smej se, smej, samo se smej.

Ako Bog da.
samo vi polako :D ima vremena
BHF_Manijak

#9 Re: Bolji dani bh.sporta

Post by BHF_Manijak »

Na Index pa se podsmijavaj. Navala kockastih na forum, samo nisam znao da ej ovaj insomnia toliki nacionalista, dugo se uspijevao prikrivati, moram mu odati pocast.
It_is_a_Leclerc

#10 Re: Bolji dani bh.sporta

BHF_Manijak wrote:Na Index pa se podsmijavaj. Navala kockastih na forum, samo nisam znao da ej ovaj insomnia toliki nacionalista, dugo se uspijevao prikrivati, moram mu odati pocast.
Klasika.

Sljedeći potez bi mu bio da ismijava reprezentaciju u sjedećoj odbojci. Indeks škola.

Ignore, lagano.
matematicar_teski

#11 Re: Bolji dani bh.sporta

nego leclerc, nemam ja nade u tu djecu iz lukavice, ima ona trcala biatlon, bila najbolja u gadjanju(sto li Boze, valjde od tate naslijedila :lol: :roll: ) a u trcanju crkla
charrrmed

#12 Re: Bolji dani bh.sporta

Post by charrrmed »

BHF_Manijak wrote:Na Index pa se podsmijavaj. Navala kockastih na forum, samo nisam znao da ej ovaj insomnia toliki nacionalista, dugo se uspijevao prikrivati, moram mu odati pocast.
:thumbup:
It_is_a_Leclerc

#13 Re: Bolji dani bh.sporta

matematicar_teski wrote:nego leclerc, nemam ja nade u tu djecu iz lukavice, ima ona trcala biatlon, bila najbolja u gadjanju(sto li Boze, valjde od tate naslijedila :lol: :roll: ) a u trcanju crkla
Na neki fazon oni ispune olimpijsku normu redovno. Al' mi nije jasno kako jer ih nikad nema na Svjetskom kupu :?
BegA_

#14 Re: Bolji dani bh.sporta

Post by BegA_ »

It_is_a_Leclerc wrote:Teško je reći.

Fudbal - Očekujem da ova generacija ima kapaciteta za još dva ciklusa. Srećom, ima i ove dijasporske djece po vani; skoro svaki dan neki novi iskoči, pa se ne sekiram da se reprezentacija ne bi trebala sekirati za budućnost.
Košarka - Tu najviše očekujem, najiskrenije. Okosnica reprezentacije sa Mirzom može još dosta; još ako im dodamo Nurkića, Aleksića, Buzu, Vrabca (pod uslovom da se potonja dvojica krenu razvijati ubrzanim ritmom); tako da se nadam da bismo jednom mogli proći i do polufinala.
Rukomet - Isto puno očekujem. Sa najboljim mladim rukometašem francuske lige - Markom Panićem, pa onda Malinovićem, Milasom, Perićem, Erešom, Serdarevićem, Ovčinom, mislim da imamo šanse za makar jedno veliko takmičenje. Još ako im dodamo kadete koji su isto sjajni...
Tenis - Damir, možda mala Tinjićka ili eventualno još koje dijete koje se samostalno pokušava progurati u taj svijet.
Plivanje - Iskreno, ovdje imamo dragulja svjetskog kalibra - Ivanu Ninković. Curica je sa svojih 17 godina bila među 20 na svijetu u seniorskoj konkurenciji. Neće da nastupa za Srbiju, iako trenira tamo.
Atletika - Žao mi je što smo Pezera lako pustili da se dvoumi oko toga hoće li ili neće da nastupa za reprezentaciju. Momak je bacač za top 20 u svijetu u ovom momentu. Ima i Tuka koji trči malo nezgodnu disciplinu koja je dominantno afrička, ali za evropske mjere je sjajan.
Skijanje - Nešto malo ona djeca iz Lukavice, što se bave skijaškim trčanjem. Ostalo mrka kapa.
Ma nista od Tinjicke. MOZDA nekada udje u TOP 150. U zenskom tenisu zaista imamo dosta talenata. Prve koje mi padaju na pamet su Dea Hardzelas, Katarina Jokic, Ema Burgic. Mene vise brine sto u muskom tenisu poslije Mirze i Damira nemamo bas nekih talenata. Zato bih volio da zaganjamo onog malog "Australca" Jasiku, koji je jedan od najvecih talenata aus. tenisa.
matematicar_teski

#15 Re: Bolji dani bh.sporta

ma slabe su nam te teniserke zakrzljale. Btw sto se govori da je dzumhur prvi igrac iz bih na gs, kada je mervana igrala na rolan garrosu prvo kolo i izgubila od elene dementieve
Tesla10

#16 Re: Bolji dani bh.sporta

Post by Tesla10 »

Država treba da ulaže u sport, i rezultati će doći sa vremenom. A što se tiče očekivanja, ja najviše očekujem od košarkaša, rukometaša i nogometaša.
Post Reply