BOLJE ZNATI NEGO IMATI
Moderator: anex
-
nausnica
#1 BOLJE ZNATI NEGO IMATI
Koliko puta na dan se uvjerimo da je bolje znati nego imati...
- chuchumbamayumbe
To mu ga dodje kao Grunfovo:
Bolje biti bogat nego biti siromasan!
Bolje biti bogat nego biti siromasan!
-
district-beg
#7 Re: BOLJE ZNATI NEGO IMATI
erih fromm, "imati ili biti"- zanimljiva kjniga,imas tu odgovora kolko ho'snausnica wrote:Koliko puta na dan se uvjerimo da je bolje znati nego imati...
- lady midnight
a ko kazhe da se to dvoje ne mozhe spojiti
:D:D
ZNANJE-IMANJE
"Popularna emisija za poljoprivrednike i ljubitelje sela. Nedeljom pre ručka kada je "cela porodica na okupu". Direktni prenosi. Takmičenja sela iz cele SFRJ u svemu i svačemu. Između kviza muzičke numere i skečevi. Skečevi izgledaju tako što dva popularna glumca sa obaveznim šajkačama stoje za mikrofonom i nadmeću se u duhovitostima po principu čuvene radio-emisije " Selo veselo". Žene su se najčešće takmičile u ručnim radovima, muškarci u znanju iz svih drugih oblasti. Postati selo-domaćin bila je stvar prestiža širom zemlje. Sela domaćini dobijala su asfalt i renovirani dom kulture gde se takmičenje obavezno održavalo.
Kultni likovi: Zaharije Trnavčević i Kosara Balabanović. Za Kosaru se pričalo da najviše problema ima nakon povratka tv ekipe kada u prtljažnik treba smestiti živinu, prasiće, jaja i ručne radove. Ipak, tračevi oko reketiranja sela-domaćina nikada nisu dokazani."
(http://www.leksikon-yu-mitologije.net)
naushnice, nemoj Kosarinim stopama, ostace ti auto u kvaru

ZNANJE-IMANJE
"Popularna emisija za poljoprivrednike i ljubitelje sela. Nedeljom pre ručka kada je "cela porodica na okupu". Direktni prenosi. Takmičenja sela iz cele SFRJ u svemu i svačemu. Između kviza muzičke numere i skečevi. Skečevi izgledaju tako što dva popularna glumca sa obaveznim šajkačama stoje za mikrofonom i nadmeću se u duhovitostima po principu čuvene radio-emisije " Selo veselo". Žene su se najčešće takmičile u ručnim radovima, muškarci u znanju iz svih drugih oblasti. Postati selo-domaćin bila je stvar prestiža širom zemlje. Sela domaćini dobijala su asfalt i renovirani dom kulture gde se takmičenje obavezno održavalo.
Kultni likovi: Zaharije Trnavčević i Kosara Balabanović. Za Kosaru se pričalo da najviše problema ima nakon povratka tv ekipe kada u prtljažnik treba smestiti živinu, prasiće, jaja i ručne radove. Ipak, tračevi oko reketiranja sela-domaćina nikada nisu dokazani."
(http://www.leksikon-yu-mitologije.net)
naushnice, nemoj Kosarinim stopama, ostace ti auto u kvaru
-
dino_va..djevojcica
dinchy84 wrote:tabirite ljudi!!! Spasite nas svijunausnica wrote:Čekam da se pojavi neko ko će ozbiljno protabiriti ovu temu i mene spasiti od tipkanja i filozofiranja
- uvjek dobar gost
Na jednoj od osnovnih škola u gradu piše... rad je stvorio čovjeka , a ne rad gospodina...
Svakim danom u svakom pogledu sve više napredujemo.....
Svakim danom u svakom pogledu sve više napredujemo.....
-
nausnica
#15 Re: BOLJE ZNATI NEGO IMATI
Pročitala naravno.moje_brcko wrote:erih fromm, "imati ili biti"- zanimljiva kjniga,imas tu odgovora kolko ho's
Čitao "Pol i karakter", Weiningera?
-
district-beg
a onaj ko ima,ne treba ni znatnausnica wrote:Ali, onaj ko zna, može i imat'!HiBreeD wrote: Nema se tu sta filozofirat, zna se: "Ko uci zna'ce, ko krade ima'ce"... jasno k'o dan
- uvjek dobar gost
Glavobolju.. jedino.. jer po staroj narodnoj... što više znaš više te glava boli....nausnica wrote:Ali, onaj ko zna, može i imat'!HiBreeD wrote: Nema se tu sta filozofirat, zna se: "Ko uci zna'ce, ko krade ima'ce"... jasno k'o dan
-
district-beg
#20 Re: BOLJE ZNATI NEGO IMATI
imao sam u rukama...ali,hocu jednom cu i to procitati! meni se svidio ovaj from opasno,pa sam ti ga moro spomenut,iako ni tad nisam sumnjao da si procitalanausnica wrote:Pročitala naravno.moje_brcko wrote:erih fromm, "imati ili biti"- zanimljiva kjniga,imas tu odgovora kolko ho's
-
nausnica
#21 Re: BOLJE ZNATI NEGO IMATI
moje_brcko wrote:imao sam u rukama...ali,hocu jednom cu i to procitati! meni se svidio ovaj from opasno,pa sam ti ga moro spomenut,iako ni tad nisam sumnjao da si procitalanausnica wrote:Pročitala naravno.moje_brcko wrote:erih fromm, "imati ili biti"- zanimljiva kjniga,imas tu odgovora kolko ho's
Odličan je i zanimljiv Fromm. A Weiningera se čuvaj, tek ćeš se čitajući njega sjebati. Lik se nakon te knjige doslovice ubio, jer je skontao i spoznao i previše (to sve što je napisao).
-
district-beg
#22 Re: BOLJE ZNATI NEGO IMATI
ja dobre budale majko mila..uf uf, necu ja to citati,hocul i ja sta spoznat pa za njim...nausnica wrote:moje_brcko wrote:imao sam u rukama...ali,hocu jednom cu i to procitati! meni se svidio ovaj from opasno,pa sam ti ga moro spomenut,iako ni tad nisam sumnjao da si procitalanausnica wrote: Pročitala naravno.
Čitao "Pol i karakter", Weiningera?Predobro me znaš.
Odličan je i zanimljiv Fromm. A Weininger se čuvaj, tek ćeš se čitajući njega sjebati. Lik se nakon te knjige doslovice ubio, jer je skontao i spoznao i previše (to sve što je napisao).
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
#23 Re: BOLJE ZNATI NEGO IMATI
Misli¹ kao ono, bolje znati (koristiti) pi*ku nego je imati? Sla¾em se... U potpunosti...nausnica wrote:Koliko puta na dan se uvjerimo da je bolje znati nego imati...
©ta ti misli¹ o tome?
Last edited by ztluhcs on 15/10/2007 11:24, edited 1 time in total.
-
Mutimir
#24 Re: BOLJE ZNATI NEGO IMATI
bolje je imati ... imas danas one koji mnogo znaju ali nista nemajunausnica wrote:Koliko puta na dan se uvjerimo da je bolje znati nego imati...
tako da ova krilatica bolje znati nego imati vise ne vazi.
-
nausnica
#25 Re: BOLJE ZNATI NEGO IMATI
Gledajući sa strane filozofije, nije loše postavljena teza, nije lošeztluhcs wrote:Misliš kao ono, bolje znati (koristiti) pi*ku nego je imati? Slažem se... U potpunosti...
Šta ti misliš o tome?
Last edited by nausnica on 15/10/2007 11:26, edited 1 time in total.