"bolest" koljena

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
watz

#1 "bolest" koljena

Post by watz »

Pozdrav, prije svega da kazem da imam specificno koljeno haha to mi je doktor rekao prije nekoliko dana, ali ono sto sam zaboravio je ime te "bolesti". Ugl on kaze da samo neki ljudi imaju ovo sto ja imam, a to je mogucnost savijanja koljena na suprotnu stranu od one na kojoj je koljeno kada hodamo, ako neko nije skontao, koljeno mi moze da ide maaalo prema unutra, evo objasnit cu na slici.

Image

Znaci u ovom polozaju od 0 stepeni, strelica broj jedan govori gdje ide koljeno (prema dolje), a strelica broj 2 govori gdje ide potkoljenica ( prema gore). Msm nije to nista previse, naravno, samo malo, cak ni ja nisam znao za to, jer mi je izgledalo normalno, ali eto ocito da nije. Zbog toga sam morao na operaciju, jer mi se to desilo usljed trcanja pa sam povrijedio meniskus i ligamenat Eto valjda ce neko znati kako se zove taj "poremecaj" jer mi je potrebno, a tog doktora necu vidjeti za jos 15-ak dana. Hvala.
prilagodjena

#2 Re: "bolest" koljena

Post by prilagodjena »

genu recurvatum?
watz

#3 Re: "bolest" koljena

Post by watz »

Pa sad... nzm, moguce je. Gledao sam slike pod tim pojmom, na slikama je dosta vise izrazeno nego kod mene.
Post Reply