Bolesna maca? Pomoc!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
omar little

#1 Bolesna maca? Pomoc!

Post by omar little »

Prijatelji su mi otisli na godisnji i ostavili macka na cuvanje. Nisam imala macu od djetinjstva pa mi treba savjet i pomoc. Jutros je macak jeo ali je skoro svu hranu povratio. Ne znam da li je zbog hrane (suhu hranu je jeo) ili je zbog neke bolesti? Ne znam sta da radim jer se ponasa normalno, setucka, mrda se po kuci, drijema...Da li da odmah idem veterinaru ili ovo nije nesto strasno? Brinem se jer ja sutra ujutru odoh na posao pa se bojim ako je bolestan da ce mu se nesto desiti dok se ja ne vratim s posla.
Hvala vam svima, unaprijed, na savjetima, pravo sam se zabrinula i ne bih da se macku nesto desi dok je u mojoj brizi.
dalmatinka

#2 Re: Bolesna maca? Pomoc!

Post by dalmatinka »

omar little wrote:Prijatelji su mi otisli na godisnji i ostavili macka na cuvanje. Nisam imala macu od djetinjstva pa mi treba savjet i pomoc. Jutros je macak jeo ali je skoro svu hranu povratio. Ne znam da li je zbog hrane (suhu hranu je jeo) ili je zbog neke bolesti? Ne znam sta da radim jer se ponasa normalno, setucka, mrda se po kuci, drijema...Da li da odmah idem veterinaru ili ovo nije nesto strasno? Brinem se jer ja sutra ujutru odoh na posao pa se bojim ako je bolestan da ce mu se nesto desiti dok se ja ne vratim s posla.
Hvala vam svima, unaprijed, na savjetima, pravo sam se zabrinula i ne bih da se macku nesto desi dok je u mojoj brizi.
Ne mora značiti da je bolestan. Zabrini se ako samo spava, ništa ne jede i ne pije. Ako se ponaša normalno, ako mu je njuškica hladna onda je vjerojatno sve OK. Postoje mačke koje jedu do besvijesti, povrate i ponovo navale na hranu.
omar little

#3 Re: Bolesna maca? Pomoc!

Post by omar little »

dalmatinka wrote:
omar little wrote:Prijatelji su mi otisli na godisnji i ostavili macka na cuvanje. Nisam imala macu od djetinjstva pa mi treba savjet i pomoc. Jutros je macak jeo ali je skoro svu hranu povratio. Ne znam da li je zbog hrane (suhu hranu je jeo) ili je zbog neke bolesti? Ne znam sta da radim jer se ponasa normalno, setucka, mrda se po kuci, drijema...Da li da odmah idem veterinaru ili ovo nije nesto strasno? Brinem se jer ja sutra ujutru odoh na posao pa se bojim ako je bolestan da ce mu se nesto desiti dok se ja ne vratim s posla.
Ne mora značiti da je bolestan. Zabrini se ako samo spava, ništa ne jede i ne pije. Ako se ponaša normalno, ako mu je njuškica hladna onda je vjerojatno sve OK. Postoje mačke koje jedu do besvijesti, povrate i ponovo navale na hranu.
Hvala ti puno na savjetu. Smirila si mi nervozu :D Uglavnom, hranu sam mu prepolovila, malo se zalio, moljakao i mjaukao ali se smirio i ponasao sasvim normalno. Nadam se da ce sve biti u redu kad dodjem kuci s posla. :D
pitt

#4 Re: Bolesna maca? Pomoc!

Post by pitt »

a ako nista.....vazda moze za general tso :D :D :D
omar little

#5 Re: Bolesna maca? Pomoc!

Post by omar little »

pitt wrote:a ako nista.....vazda moze za general tso :D :D :D
ugursuze :D :D :D

pa, zar ne idu kerovi :D u general tso a ne macke? :D :D
pitt

#6 Re: Bolesna maca? Pomoc!

Post by pitt »

omar little wrote:
pitt wrote:a ako nista.....vazda moze za general tso :D :D :D
ugursuze :D :D :D

pa, zar ne idu kerovi :D u general tso a ne macke? :D :D
sve vrste roadkills dolaze u obzir (pitaj kolegu sehu) :D :D Tetka lucy kaze d aje u njenom dzematu possum specijalitet :D a rek armadillo :lol: :lol: :lol: :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#7 Re: Bolesna maca? Pomoc!

Post by mIRCerka »

omar little wrote:
Hvala ti puno na savjetu. Smirila si mi nervozu :D Uglavnom, hranu sam mu prepolovila, malo se zalio, moljakao i mjaukao ali se smirio i ponasao sasvim normalno. Nadam se da ce sve biti u redu kad dodjem kuci s posla. :D
Da li ti je palo na pamet da je maca emotivno vezana za svoju familiju i da joj tesko pada odvojenost? :D
Vidjeces, s tobom ce se sjaranit, iz ruke ce ti jesti i cim cuje glas tvog jarana tebe ce pomnoziti s nulom :D
omar little

#8 Re: Bolesna maca? Pomoc!

Post by omar little »

mIRCerka wrote:
omar little wrote:
Da li ti je palo na pamet da je maca emotivno vezana za svoju familiju i da joj tesko pada odvojenost? :D
Vidjeces, s tobom ce se sjaranit, iz ruke ce ti jesti i cim cuje glas tvog jarana tebe ce pomnoziti s nulom :D
Pa, nije Mirci, znamo se ja i on dobro jer sam stalno kod njih u kuci a i prije sam ga cuvala i nikad mi se to nije desilo. Mislim da sam se samo bila uplasila, jer je jucer bilo sve u redu. Inace je macak poguzija, i to zesca, tako da sad vjerujem da se blentov prejeo. :D
A ovo drugo si u pravu, prosli put kad sam ga cuvala, mjesec i po bio kod mene, najbolji smo prijatelji bili. Nije mrdo nigdje bez mene. Dodje prijatelj sa sinom da ga vode kuci, on se malo necko, mali ga poce maziti' ode smrad :D nije se ni okrenuo za mnom. :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#9 Re: Bolesna maca? Pomoc!

Post by mIRCerka »

omar little wrote:
mIRCerka wrote:
omar little wrote:
Pa, nije Mirci, znamo se ja i on dobro jer sam stalno kod njih u kuci a i prije sam ga cuvala i nikad mi se to nije desilo. Mislim da sam se samo bila uplasila, jer je jucer bilo sve u redu. Inace je macak poguzija, i to zesca, tako da sad vjerujem da se blentov prejeo. :D
A ovo drugo si u pravu, prosli put kad sam ga cuvala, mjesec i po bio kod mene, najbolji smo prijatelji bili. Nije mrdo nigdje bez mene. Dodje prijatelj sa sinom da ga vode kuci, on se malo necko, mali ga poce maziti' ode smrad :D nije se ni okrenuo za mnom. :D
A ti se ebi sad sam - tako se zove to ponasanje. Meni je to uradio Kuki prije rata. 3 sedmice sa mnom u wc isao, i cim se komsija vratio mene ogreba po ruci i fino oseta do ulaznih vrata i ceka.
A meni se srce slomilo :D Zato ih sad imam copor cijeli, uvijek ima neka koja mene voli :D
omar little

#10 Re: Bolesna maca? Pomoc!

Post by omar little »

:( :( :(

Joooj ljudi otisla mi maca, sva mi kuca prazna sad...Guzolino moj ode kuci prije dva dana i pravo mi fali :( :( Za utjehu mi je da se ovaj put protivio kad su ga htjeli vodit', sto je meni srce k'o kucu napuhalo :D :D

Kad se vratim sa godisnjeg, obavezno nabavljam machence majo :D
dalmatinka

#11 Re: Bolesna maca? Pomoc!

Post by dalmatinka »

omar little wrote::( :( :(

Joooj ljudi otisla mi maca, sva mi kuca prazna sad...Guzolino moj ode kuci prije dva dana i pravo mi fali :( :( Za utjehu mi je da se ovaj put protivio kad su ga htjeli vodit', sto je meni srce k'o kucu napuhalo :D :D

Kad se vratim sa godisnjeg, obavezno nabavljam machence majo :D
Aha, znala sam. Kome se mačka jednom uvuče ispod kože taj je zaražen do kraja života. :D :D :D :D :thumbup:
Post Reply